Indeling van een huis van 6 bij 8 m met een zolder: we verslaan elke meter nuttig

Inhoud
  1. Kenmerken van de kamer
  2. Voor-en nadelen
  3. De keuze van materialen voor de bouw
  4. Wat voor omgeving zou het kunnen zijn?
  5. Mooie voorbeelden ter inspiratie

Onlangs zijn veel stedelingen van plan om een ​​huis te kopen of een datsja buiten de stad te bouwen. Dit is tenslotte frisse lucht, en communicatie met de natuur, en verse, biologische groenten en fruit die we zelf hebben verbouwd. Daarom, als je een klein perceel hebt gekocht, moet je het rationeel gebruiken. Om bijvoorbeeld een huisje te bouwen, 6 bij 8 meter groot, met een mooie zolder.

Kenmerken van de kamer

De indeling van zo'n huis kost wat tijd en zal de eigenaren verrassen die met hun eigen handen een familienest maken. Een huis van 6 bij 8 is gemakkelijk te plaatsen op een klein perceel.

Het is compact, neemt niet veel ruimte in beslag, maar biedt tegelijkertijd plaats aan alles wat nodig is voor een comfortabel leven van elk gezin.

Qua grootte is zo'n woning te vergelijken met een klein stadsappartement. Binnen passen zowel de woonruimte, die op de zolder kan worden geplaatst, als de bijkeuken, gelegen in het souterrain, perfect in elkaar. Klein van buiten, alles past erin zodat elk gezinslid tevreden is.

Voor-en nadelen

Bij het plannen van een huis met een zolder, moet rekening worden gehouden met alle voor- en nadelen van de constructie. Dit zal helpen om de functionaliteit en het doel van elke kamer duidelijker te definiëren.

Zo'n huis bouwen heeft meer voordelen dan nadelen. Ten eerste neemt het huis van 6 bij 8 een klein oppervlak in beslag, dat wordt vergroot door de zolderverdieping. Bij het betalen van onroerende voorheffing wordt er maar met één verdieping rekening gehouden: de zolder is een gewone zolder en wordt niet als woonruimte beschouwd. Ten tweede maakt een dergelijk gebouw het vanwege zijn kleine formaat mogelijk om te besparen op het leggen van de fundering en het plaatsen van muren, en door het gebruik van moderne materialen kunt u in de kortst mogelijke tijd een huis met een zolder bouwen.

Het maakt niet uit hoe graag je het perfecte huis wilt bouwen, het zal nog steeds nadelen hebben. Een gebouw met een zolder is geen uitzondering op deze regel. Bij het plannen van het bouwen van een dergelijk huis, moet rekening worden gehouden met de helling van de muren en het plafond van de zolderverdieping. Wanneer u meubels koopt, moet u lage modellen kopen die bij de grootte van de kamer passen. Het niveau van warmteoverdracht in dergelijke huizen is te hoog, daarom is er behoefte aan thermische isolatie van de zolderkamer en installatie van een verwarmingssysteem.

De keuze van materialen voor de bouw

Het assortiment bouwmaterialen is zeer breed. Voor muren zijn dit bakstenen, schuimblokken, framepanelen. Voor vloeren - houten balken. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, waarvan u zich bewust moet zijn voordat u een definitieve beslissing neemt over de keuze.

Steen

Verscheen lange tijd op de bouwmarkt en doet niet onder voor andere materialen in kwaliteit. Het is duurzaam genoeg, niet bang voor slechte weersomstandigheden, brand en heeft een goede geluidsisolatie. Bovendien staat de gevelsteen mooi in het interieur van de site.

Schuimblokken

Dergelijk materiaal als schuimblokken is praktischer en goedkoper dan baksteen. Muren groeien er heel snel mee mee. Een huis gemaakt van schuimblokken heeft een hoge thermische isolatie, wat belangrijk is.

Dergelijke muren zullen nooit beschimmelen.

Kader

Het oprichten van de wanden uit framepanelen heeft veel fans aangetrokken. De populariteit van materialen is te danken aan het feit dat hun montage weinig tijd kost. Fabrieken produceren kant-en-klare onderdelen, met behulp waarvan, volgens het principe van een ontwerper, een huis in een week wordt gebouwd.Framewanden hebben een goede thermische isolatie. Alle materialen zijn geschikt voor het decoreren van een huis.

balken

Een ander milieuvriendelijk materiaal zijn houten balken. Er is veel vraag naar bij de bouw van huizen 6 tot 8. Zo'n huis vereist geen extra verwarmingsmaterialen. Het ziet er overal geweldig uit. De bouw ervan zal enige tijd in beslag nemen, ongeveer twee tot drie weken.

Wat voor omgeving zou het kunnen zijn?

Nadat u hebt besloten een huis met één verdieping en een zolder te bouwen, kunt u niet alleen geld besparen, maar ook schoonheid en gezelligheid creëren. Zo'n huis is niet groot te noemen, maar er kan wel een volwaardig gezin in ondergebracht worden. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, is het noodzakelijk om een ​​plan te maken, rekening houdend met het budget en de eisen van de eigenaar.

Als het huis één verdieping heeft en het gezin uit drie personen bestaat, kan de zolder worden gebruikt om een ​​slaapplaats in te richten. Op de eerste verdieping moet u de keuken uitrusten, waardoor u naar de badkamer, de tweede slaapkamer en de woonkamer kunt gaan, die dankzij de talrijke ramen veel licht zal hebben.

De volgende optie is met een terras, uitgaan waar men de eenheid met de natuur voelt. Als je zo'n huis binnengaat, sta je meteen in een kleine hal, waar je een tweedeurs kledingkast voor bovenkleding en een kleine kast voor schoenen kunt plaatsen. Verder is er een grote en zeer lichte kamer waar u een bank en een kleine tafel kunt plaatsen. Direct achter hem is een keuken, gecombineerd met een eetkamer en met een grote tafel in het midden van de kamer, en vervolgens een badkamer. Rechts van de hal kunnen slaapkamers worden geplaatst. En boven - een logeerkamer voor een bezoek aan vrienden.

Voor een gezin met kinderen past een tuinhuis van 6 bij 8 met een zolder het beste. Op de begane grond kunt u een slaapkamer voor de ouders plaatsen. En op zolder - voor kinderen, waar ze niet alleen kunnen slapen, maar ook kunnen spelen, zonder iemand te storen.

Beneden, in de buurt van de slaapkamer, is het aan te raden om een ​​woonkamer en een keuken met eetkamer te plaatsen, waar het hele gezin aan een grote tafel zal samenkomen. Om de ruimte uit te breiden, kunt u een veranda maken.

Als het gesloten is, is het de moeite waard om er een woonkamer van te maken en in plaats daarvan een extra slaapkamer uit te rusten.

Als de zolder een volwaardige tweede verdieping is, kunt u op de eerste een woonkamer, een badkamer en een keuken uitrusten, en boven zijn er twee of drie slaapkamers. Een grote is voor ouders en twee kleinere voor kinderen.

Mooie voorbeelden ter inspiratie

Tegenwoordig is een huis van 6 bij 8 met een zolder een van de meest populaire onder de bevolking. Als je alle zones goed indeelt, kun je immers je droomhuis krijgen. Hier zijn enkele mooie voorbeelden.

De eerste optie is een lichtgekleurde structuur met donkere houten balken. Het huis met een zolder past perfect in het landschapsontwerp van de site. In dit huis zou een gezin met kinderen kunnen wonen. Door de aanwezigheid van een ruim terras voor de ingang van het huis kunnen kinderen er op elk moment van het jaar op spelen.

De eerste verdieping en de zolder zijn in dezelfde stijl gemaakt. Het hele huis is gebouwd in de Art Nouveau-stijl - witte muren zijn organisch gecombineerd met donkere afwerkingen. Het midden van het huis is afgewerkt met bruine panelen die natuurlijk hout imiteren. Aan de zolder is een klein wit balkon bevestigd. Daar kunt u thee drinken en de omgeving bewonderen.

Het tweede voorbeeld wordt gepresenteerd in lichtere kleuren. Mooie kolommen ondersteunen een groot balkon van hetzelfde materiaal. Het dak is schuiner. Op de zolder kan dus maar één kamer worden ondergebracht, bijvoorbeeld een logeerkamer. Het gehele perceel is bestraat met straatstenen. Er is een parkeerplaats op.

Samenvattend kunnen we zeggen dat als je een huis van 6x8 m met een zolder goed hebt gepland, je een volledig ergonomische ruimte kunt krijgen en de kamer warm en gezellig kunt maken.

Zie hieronder voor meer details.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair