Ontwerp van een eenkamerappartement

Inhoud
  1. Kenmerken van de lay-out
  2. Ruimtezonering
  3. Populaire stijlen
  4. Renovatie en interieurdecoratie
  5. Kleuroplossingen
  6. Ontwerp ideeën

Een eenkamerappartement heeft een goed doordachte indeling nodig, omdat het anders onmogelijk is om voldoende vrije ruimte te bewaren voor alle noodzakelijke dingen. Zelfs het kleinste appartement kan zo worden ingericht dat alle gezinsleden er comfortabel in kunnen wonen.

Kenmerken van de lay-out

Een goed doordachte indeling maakt een appartement comfortabel. Het hangt af van het aantal vierkante meters dat u heeft.

Chroesjtsjov

Chroesjtsjovs verschenen in de landen van de voormalige Sovjet-Unie, het zijn kleine woningen, ze bestaan ​​​​uit een minimale reeks gebouwen die nodig zijn voor het menselijk leven. Dit is een keuken, de hoofdkamer, een gecombineerde badkamer, een balkon en in sommige gevallen een bijkeuken. Al deze kamers beslaan samen minder dan dertig vierkante meter. Maar ook hier kun je alles regelen wat je nodig hebt.

Er is meestal een kleine gang bij de ingang van dergelijke appartementen. Vaker wel dan niet, is er geen plaats om een ​​ladekast of een kledingkast in te plaatsen, er is alleen vrije ruimte waar je je schoenen kunt uittrekken. Het enige wat je hier kunt doen is een spiegel ophangen en schoenenrekken of een hanger ophangen. Als er een kast in de buurt is, kun je er schoenen of bovenkleding in opbergen. Naast de ingang kun je een multifunctionele poef plaatsen, waarbinnen ruimte is voor het opbergen van spullen (paraplu, boodschappentas). Dezelfde poef kan worden gebruikt als een zachte kruk om van schoen te wisselen.

De hal in Chroesjtsjov of "Brezhnevka" kan rechthoekig, vierkant zijn. Kies, afhankelijk van de geometrie, het meubel dat u het mooist vindt. In één ruimte kunt u meerdere functionele ruimtes tegelijk indelen die u nodig heeft.

Alles wat overbodig is, moet worden opgegeven. Decoratieve details en planken met ongebruikte dingen in het interieur van een klein appartement zijn overbodig.

Bijna elke huisvrouw droomt van een ruime keuken. Ik wil dat er een headset in past, een eethoek, terwijl er ruimte blijft voor bewegingsvrijheid. Het is heel goed mogelijk om een ​​interessant project te realiseren in een kleine Chroesjtsjov, als je de technieken van ervaren ontwerpers gebruikt. De keukenruimte is in de regel slechts 6 vierkanten, dus je moet gebruik maken van multifunctionele meubels en inbouwapparatuur. Hier handige tafeltransformatoren, opklapbare tafelbladen, hangende planken en comfortabele krukken... Gebruik zoveel mogelijk ruimte. Indien nodig kunt u zelfs een vensterbank gebruiken (deze kan bijvoorbeeld worden omgevormd tot een eethoek of opslagruimte voor gerechten).

Studio

Een modernere optie is een studio-appartement. De afmetingen zijn groter en de open indeling is handiger. De afmetingen van moderne studio's zijn 33 - 37 vierkante meter. m. Als u een appartement met een dergelijke indeling hebt gekocht, zouden er geen problemen mogen zijn met de indeling ervan. De eigenaren van gewone odnushki zullen aangenaam blij zijn met het feit dat een eenvoudig appartement ook kan worden omgebouwd tot een studio. Om dit te doen, volstaat het om een ​​van de muren te slopen, die niet dragend is, zodat u de keuken en de hoofdruimte kunt combineren.

De studio's zijn functioneel en modern.Ze kunnen op verschillende manieren worden ingericht, gebruikmakend van deze lay-out.

Woonkamer met keuken kan gecombineerd worden met een eethoek. Het is logisch om een ​​eettafel met stoelen of een toog te gebruiken als afscheiding van de twee zones.

De hoofdruimte is zowel een slaapkamer als een woonkamer. Het bed kan altijd worden gescheiden met een scherm of een lage scheidingswand die bij de stijl past. Je kunt de bank met je rug naar haar toe draaien. Het zal tegelijkertijd worden gebruikt om gasten te ontvangen, om de ene ruimte van de andere te scheiden.

In het gastenverblijf is het passend om naast een bank een paar fauteuils of zachte poefs te plaatsen. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar kunnen gebruikt worden om meerdere gasten te laten zitten. Extern kan het gastengedeelte worden gescheiden van de slaapkamer met een gekleurd tapijt op de vloer. Het kan rond, vierkant of rechthoekig zijn. Effen parket is geschikt als vloerbedekking.

In de studio kan ruimte worden gereserveerd voor de werkruimte. Dit is vooral belangrijk als je thuis werkt of creatief bezig bent. De beste optie is om van de vensterbank een alternatief voor de desktop te maken. Naast de vensterbank is er aan de muur ruimte voor het ophangen van planken of gesloten kasten.

Vergeet de stopcontacten niet, die nodig zijn als u een laptop op de vensterbank hebt geïnstalleerd.

Vaak worden projecten van moderne nieuwe gebouwen met een studio-appartement aangevuld met een kleine loggia. Als je zo'n huis hebt, gebruik deze ruimte dan verstandig. In de ruimte van de loggia kunt u ski's of hengels opbergen, een wintertuin of een werkruimte uitrusten. Om dit te doen, moet u de loggia isoleren en goede dubbele beglazing op de ramen plaatsen.

Studio's zijn appartementen die voor het eerst in Europa verschenen. Daarom verschilt hun ontwerp van wat we gewend zijn te zien in de post-Sovjet-ruimte. Meestal hebben dergelijke kamers lichte muren, grote ramen en veel lichtbronnen. In hun ontwerp wordt de voorkeur gegeven aan stilistische richtingen als minimalisme, loft, grunge.

Middelgroot appartement

Het is veel handiger om te gaan met ruime eenkamerpanden. Appartementen van 38 m² m zal genoeg zijn voor een comfortabel leven. Als u eenvoudige trucs gebruikt, de juiste kleuren en decoratieve elementen kiest, ziet het appartement er meer visueel uit.

Als bij het plannen van het appartement nissen in de muur zijn gemaakt, kunnen deze worden gescheiden door een scherm of scheidingswand, die wordt gebruikt als een plaats voor ingebouwde meubels.

Gastvrouwen zullen dol zijn op het idee om van een nis een pantry te maken en daar voedselvoorraden op te slaan. Fashionista's kunnen hun dromen waarmaken en de extra vierkante meters gebruiken als nieuwe kleedkamer. Hoewel het vrij klein zal blijken te zijn, is hier ruimte voor kleding en schoenen. Als je de nis van de hoofdruimte scheidt met een deur en niet met een scherm, moet je er een spiegel aan hangen waarin je je uiterlijk kunt evalueren.

De keuken van zo'n appartement is groter dan de klassieke Chroesjtsjov. Daarin plaats je een volwaardige keukenset en alles wat je nodig hebt om tijdens het koken je eigen culinaire hoogstandjes te creëren. Het kan een oven, magnetron, multicooker, allerlei combinaties zijn. Het hangt allemaal af van uw kookbehoeften.

In een nieuw gebouwde paneelwoning kan de badkamer separaat zijn. Veel mensen geven de voorkeur aan gecombineerde kamers, omdat ze praktischer zijn. Als u alleen of met uw partner woont, is de optie met een gecombineerde badkamer veel handiger. Je kunt een breder bad plaatsen, een douchecabine plaatsen. De ruime badkamer, gecombineerd met een toilet, heeft een plek voor een wasmachine.

Er zijn ruime appartementen met een zolder of een breed balkon. In dit geval kan de extra vrije ruimte zelfs als slaapkamer worden gebruikt. Daarin kunt u zelf ontspannen, uw kind of gasten plaatsen als dat nodig is.Een gezin van drie of vier personen kan comfortabel wonen in zo'n eenkamerappartement.

Onderhemd

Een ander type eenkamerappartement dat aandacht verdient, zijn de zogenaamde ondershirts. De grootte van zo'n odnushki is in de regel niet groter dan 38 vierkante meter. m. Een vest is een smal appartement waarin de ene kamer overgaat in de andere. Naast de entree is een gang met deuren die van de ene kant naar de woonkamer en van de andere naar de keuken of badkamer leiden.

Alle kamers in zo'n appartement zijn vrij smal. Daarom moet u het juiste meubilair selecteren, dat de doorgang niet inneemt en de vrije ruimte verbergt. Kies smalle kasten, compacte bedden, opklapbare tafelbladen. Je kunt een hele muur bezetten, bijvoorbeeld hangkasten of planken boven de tafel en bank hangen en het bed op een podium plaatsen met vides erin. In dit podium kun je beddengoed, kleding en andere dingen opvouwen die je in je dagelijks leven nodig hebt.

In de kinderkamer kunt u een bed met meerdere verdiepingen of een hoogslaper plaatsen, waaronder een plaats is voor een tafel of een doos met speelgoed. Als een volwassene alleen woont, kan de hoogslaper worden gebruikt in plaats van het klassieke model. Het zal minder ruimte in beslag nemen. Het belangrijkste is om duurzame modellen te kiezen die niet zijn ontworpen voor een kind, maar voor een volwassene die zijn gewicht kan weerstaan.

Appartement van 45 m² m

Als je geluk hebt en je woont in een vrij ruime kamer, hoef je geen vrije ruimte te besparen. In zo'n appartement kan één persoon of een heel gezin wonen. Als u met een kind of bejaarde ouders samenwoont, kunt u een extra muur bouwen en een kamer in twee delen.

Ruimtezonering

Ongeacht de grootte van uw appartement, is het altijd voordelig om een ​​kamer in zones op te delen. Dit kan op verschillende manieren.

Licht gebruiken

Allereerst kunt u met behulp van licht afzonderlijke gebieden markeren. Heldere verlichting wordt gebruikt in werkruimten zoals de keuken, naast een computer of waar u ook handwerkt. In rustruimtes kunt u zacht, diffuus licht gebruiken, dat uw ontspanning niet verstoort. In elk appartement moet u voor uw eigen gemak verschillende soorten verlichtingsarmaturen gebruiken.

Kleurscheiding

Een andere populaire techniek die door veel ontwerpers wordt gebruikt, is het gebruik van verschillende kleuren en hun tinten. In kleine eenkamerappartementen worden vaak lichte kleuren gebruikt: beige, blauw, roze, grijs of wit tinten. Voor accenten worden verzadigde heldere of donkere kleuren gebruikt. Zo kun je het slaapgedeelte van de ouders scheiden van het slaapgedeelte van de baby door de muur naast de wieg te accentueren met helder behang met een originele en kleurrijke print.

Niches en partities

Een handiger manier om de ruimte in afzonderlijke zones te verdelen, is door allerlei nissen en scheidingswanden te gebruiken. Je kunt het ene deel van een appartement of kamer van het andere scheiden met een doorschijnende nis, een enorme bank of een brede plank. Schermen en scheidingswanden zijn gemaakt van verschillende materialen. Meest interessante opties zijn gemaakt van glas, hout, metaal en textiel. Wat te kiezen hangt af van voorkeuren, maar ook van de stijl waarin het interieur van de kamer is gemaakt, welke details het mist.

Opstelling van meubels

Voor een gezin met een kind of twee kinderen is het belangrijk om de meubels goed in te richten. Als meerdere generaties tegelijk in een eenkamerappartement wonen, moet u alles wat overbodig is, inclusief scheidingswanden en schermen, vermijden, en de voorkeur geven aan een eenvoudige zonering van de ruimte met functioneel meubilair. Experimenteer bijvoorbeeld met een kindergedeelte door een deel van de kamer te omringen met een wieg met knuffels. Ze zullen tegelijkertijd het ene deel van de kamer van het andere scheiden en dienen als decoratie voor de kamer. Kasten worden ook gebruikt om het ene deel van de kamer van het andere te scheiden.Dit kunnen dressoirs met kleding zijn, planken met boeken of andere noodzakelijke dingen. Zo'n scheidingswand verdeelt niet alleen de kamer, maar dient ook als een plek om dingen op te slaan die de omringende ruimte meestal rommelig maken.

Populaire stijlen

Om een ​​eenkamerappartement in te richten, kun je een algemene stijl kiezen en je daaraan houden in elke kamer (keuken, badkamer, hal, gang, kamer), of experimenteren, waarbij je probeert elke kamer in een andere richting uit te rusten.

minimalisme

Degenen die in kleine appartementen wonen, kunnen de minimalistische stijl waarderen. Het is goed omdat het aanzienlijk vrije ruimte in het appartement bespaart. Als u zich aan de regels van deze stijl houdt, heeft het appartement alleen het noodzakelijke minimum aan dingen die u nodig heeft voor een comfortabel leven. Hier komt eigenlijk de naam van de stijl vandaan.

Appartementen die op deze manier zijn ontworpen, zullen enthousiaste verzamelaars niet aanspreken. Ze zullen zeker worden gewaardeerd door degenen die graag alleen nuttige dingen in de kamer hebben in plaats van een enorme hoeveelheid meubels en decoratieve snuisterijen. In een keuken in deze stijl is het voldoende om een ​​set, een tafel met stoelen en de benodigde apparatuur te plaatsen. En in de woonkamer staat een bank of bed, een ladekast en een salontafel.

Minimalistische stijl voor binnen het is logisch om praktische en comfortabele meubels te gebruiken (alle soorten transformatoren, opklapbare tafelbladen). Bovendien is een meubel vaak een meubelkunst. Het kan bijvoorbeeld een salontafel zijn in de vorm van een aquarium of een bank met planken achterin. De verbeeldingskracht van ontwerpers is grenzeloos, dus moderne appartementen kunnen worden ingericht met nieuwe dingen die alleen maar praktischer en functioneler worden.

Scandinavisch

Een andere mooie stijl is Scandinavisch. Hij heeft veel overeenkomsten met minimalisme: het gebruik van lichte kleuren in decoratie, natuurlijk hout en glas in alle kamers, een minimum aan meubilair. Deze richting verschilt van minimalisme doordat het meer details bevat die gezelligheid creëren. De stijl kwam uit het koude Scandinavië, dus in de hoofdkamer, hal, keuken, gang er moet veel natuurlijk licht zijn. Om de gewenste sfeer over te brengen, moet u tapijten gebruiken die zijn gestileerd als dierenhuiden, levende planten in kuipen, tafels en ladekasten van natuurlijk hout. Deze eenvoudige details zorgen ervoor dat u zich één voelt met de natuur.

Klassiek

Elementen van de klassiekers, neoclassicisme, classicisme kunnen worden gebruikt bij het ontwerp van een eenkamerappartement. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van massief meubilair met een elegante inrichting en afwerkingen, gipsen lijstwerk aan het plafond en een kristallen kroonluchter. U moet dit niet vermijden als de oppervlakte van het appartement dit toelaat. Kies de meest interessante en noodzakelijke details die uw kamer zullen versieren. Bijvoorbeeld een breed bed en nette tafels voor de slaapkamer, een massief eiken tafel voor de werkruimte, een zacht tapijt, een spiegel in een vergulde lijst.

Provence

De Provençaalse stijl die vanuit Frankrijk naar ons toe kwam, is licht en luchtig te noemen. Dit is een interessante trend, waarbij elementen van klassiekers en Scandinavische stijl worden gecombineerd. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van lichte kleuren, zacht licht en bloemmotieven. Veel mensen geloven dat de Provençaalse stijl alleen geschikt is voor landhuizen, maar u zult aangenaam verrast zijn als u de elementen ervan in een modern eenkamerappartement gebruikt. Het wordt gezellig, ruim en licht. De Provençaalse stijl is geweldig voor het decoreren van de keuken en het bed, de badkamer en de gang. Basis stilistische technieken zijn overal toepasbaar. Het wordt gekenmerkt door lichte meubels, een zee van zon.

Zolder

Deze richting kwam naar ons vanuit Amerika, waar het vooral in het midden van de vorige eeuw populair was. Om een ​​loft-achtig interieur te creëren hoef je niet al te veel moeite te doen. Appartementen in deze stijl lijken op lege, semi-verlaten industriële panden.Binnen zijn er vaak kale muren van ruwe baksteen, beton, nonchalant opgehangen kroonluchters en bedrading die uit de muren steekt. Dit alles is geen minpunt te noemen, want het zijn deze details die de ruimte sfeer geven.

De loftstijl is het meest geschikt voor moderne studio's, hoewel sommige basisideeën in gewone appartementen kunnen worden belichaamd. U kunt bijvoorbeeld leren meubels, zelfgemaakte planken of salontafels plaatsen, de kamer inrichten met moderne apparaten, metalen lampen en andere dingen die in stijl passen. De inrichting moet duur zijn, terwijl de wanddecoratie er wat verwaarloosd en onverzorgd uit kan zien. De ramen verschillen doordat ze groot zijn: de prioriteit is panoramisch, zonder gordijnen.

Dit zijn natuurlijk lang niet alle bestaande stilistische trends, maar het zijn de hierboven genoemde stijlen die het meest worden gebruikt bij het inrichten van eenkamerappartementen om ruimte te besparen en een gezellige sfeer te creëren.

Renovatie en interieurdecoratie

Om de hal gezellig te maken, moet je goed nadenken over de indeling, meubels kiezen die geschikt zijn in grootte, reparaties uitvoeren: de kamer moet aan al je behoeften voldoen. Als het appartement in orde is en alles naar wens is, kun je rondkomen met een cosmetische reparatie. Overweeg anders een meer globale reparatie. Dit proces begint met het vervangen van oude communicatie. In dit stadium zou u al een doordacht project moeten hebben, zodat u weet waar u stopcontacten en kroonluchters moet plaatsen. U moet comfortabel en licht zijn in uw appartement.

De volgende fase is het egaliseren van de vloer en muren. Alleen door alle oppervlakken goed voor te bereiden, kun je het behang lijmen of de muren decoreren met andere materialen om blij te zijn met het eindresultaat. Als u op zoek bent naar niches, kunt u in dit stadium beginnen met het creëren ervan. Hetzelfde geldt voor alle soorten partities. Behandel alle wanden en oppervlakken met plamuur, zodat u perfect vlakke wanden krijgt.

Dan kunt u overgaan tot cosmetische reparaties. Het bestaat uit het afwerken van wanden, plafonds, ramen en andere oppervlakken. Deze fase is de belangrijkste, het bepaalt hoe het interieur van uw appartement eruit zal zien. Denk na over het ontwerp tot in het kleinste detail, rekening houdend met de vraag of de kleuren en materialen die je hebt gekozen bij elkaar passen, of het je lukt om je ontwerpidee naar realiteit te vertalen. Als alles klaar is, kun je overgaan tot het schoonmaken en inrichten van meubels. Het moet een organische toevoeging zijn aan het interieur en niet alleen de bestaande ruimte vullen.

Kleuroplossingen

De kleurkeuze voor de inrichting van de ruimte is een individuele beslissing. De tinten die je hebt gekozen, moeten leuk zijn en met elkaar worden gecombineerd. Gebruik in een klein eenkamerappartement geen te donkere kleuren. Hetzelfde geldt voor de overvloed aan felle kleuren. Het is beter om pakkende tinten als accenten te laten. Traditioneel wordt de kamer licht gemaakt. Het kan beige, koffie, lichtbruin, roze of andere pastelkleuren zijn.

Kamers in lichte kleuren kunnen worden aangevuld met donkere meubels, textiel of decoratieve details. Het is niet nodig om deze regels te volgen als uw appartement niet erg klein is. Het interieur in donkere kleur ziet er ongewoon en vaak luxueus uit. Zeker als je werkt met stilistische richtingen als klassiek of barok.

Ontwerp ideeën

Als je nog steeds twijfelt of je een plek kunt vinden voor alles wat je nodig hebt in een eenkamerappartement, zullen voorbeelden van kant-en-klare schilderijen je helpen om vaarwel te zeggen tegen twijfels.

Voor een jong gezin

De eerste optie is een licht en comfortabel appartement voor een jong stel met een kind. De kamer is verdeeld in twee hoofdzones: een volwassene, die tegelijkertijd dienst doet als slaapkamer, een logeerkamer, een kinderkamer, waar een nette wieg staat. Beide delen van de kamer zijn ingericht in witte en groene tinten en worden gescheiden door een dun gordijn.Hoewel de kleuren en materialen hetzelfde zijn, zijn de zones verschillend. De kinderkamer is versierd met schattige schilderijen die de aandacht trekken van de peuter en iedereen die de kamer binnenkomt. In het grootste deel van de woonkamer staat een comfortabele slaapbank, gedecoreerd met kussens en tafels.

Alle decoratieve details bevinden zich op de planken, tafels kunnen in het dagelijks leven worden gebruikt, door dienbladen, kopjes koffie, thee erop te plaatsen of opvouwbare apparaten. Er is niet veel decor op de planken, alle details helpen de kamer individualiteit te geven. Een blik op de planken is voldoende om te begrijpen hoe mensen in dit appartement leven. Een centrale hangende kroonluchter wordt gebruikt als verlichtingsarmatuur. Omdat er naast de hoektafel stopcontacten zijn, kun je altijd een nachtlampje aansluiten, dat naast de bank komt te staan. Groene gordijnen en verse bloemen op de vensterbank doen het interieur herleven.

Contrasterend interieur

Het tweede voorbeeld lijkt meer geschikt voor een vrijgezellen- of kinderloos stel. De primaire kleuren die in het ontwerp van de kamer worden gebruikt, zijn behoorlijk agressief. Het is rood en zwart. Maar door de witte achtergrond en het lichtgekleurde keukenblok oogt de kamer niet somber. Alle gebruikte kleuren zijn klassiekers die niet uit de mode raken en perfect op elkaar aansluiten.

Het meubilair is overal zo modern mogelijk. De zithoek wordt geaccentueerd door een comfortabele brede bank, aangevuld met een donkere tafel. Niets overbodigs, tegelijkertijd is er alles wat u nodig heeft voor een comfortabel verblijf of een gezellig samenzijn met vrienden. De keuken heeft een werkruimte en een plek voor een eethoek. In het midden staat een tafel omringd door comfortabele stoelen. Alle benodigde apparatuur is ingebouwd en neemt geen vrije ruimte in beslag.

Gezellig nest

Het derde voorbeeld is een appartement, waaruit het ademt met warmte en comfort. Door het gebruik van een warme bruintint wisten de ontwerpers zo'n sfeer te creëren. De toon past goed bij de donkere elementen van het decor, maar ook bij de lichte achtergrond van de stijl. De kamer is verdeeld in twee zones door middel van een lage plank met veel vakken.

Dichter bij het raam en de radiator is een slaapplaats - een comfortabel breed bed. Het is gemaakt van hetzelfde materiaal als de whatnot. Bovenop het bed wordt een geruite plaid gelegd. De tweede zone is kouder. Het belangrijkste detail dat meteen de aandacht trekt, is de brede lichte bank. Het is versierd met decoratieve kussens en neemt bijna alle vrije ruimte in beslag. Het wordt geleverd met een poef in dezelfde kleur.

Een vloerkleed in grijszwarte ruiten met witte accenten voegt gezelligheid toe aan deze ruimte. De kamer heeft veel natuurlijke lichtinval omdat het raam breed is en de gordijnen licht zijn. Daarnaast zijn er bronnen van kunstlicht: de belangrijkste centrale kroonluchter en een tafellamp in een minimalistische stijl. De achtergrondverlichting bevindt zich op een plank, indien nodig kan deze in verschillende richtingen worden gedraaid, waardoor de ruimte wordt verlicht waar u zich bevindt.

In de woonkamer

Bij het ontwerpen van dit appartement lieten de ontwerpers zich inspireren door de Scandinavische designstijl. Dit is niet verwonderlijk, omdat de kamers vrij klein zijn, moet je je best doen om ze visueel groter te maken. Maar de ontwerpers zijn erin geslaagd. De hoofdkleur is wit. Het is aanwezig op de muren, vloer, plafond. Slechts één van de muren is omlijst met houten lambrisering, maar dat doet niets af aan de algehele indruk. Integendeel, het maakt het interieur eenvoudiger en comfortabeler.

Het is de muur versierd met planken die de keukenruimte verenigt met de woonkamer. Aan de andere kant, onder dezelfde muur, is een werkruimte met een houten tafel en een stoel op wielen. Er is een donkere bank onder de tegenoverliggende muur. Het steekt af tegen een lichte achtergrond, indien nodig kan het worden gebruikt als een comfortabele slaapplaats. Naast de bank ligt een tapijt op de vloer met geometrische vormen in verschillende tinten bruin. Het is praktisch en mooi.

Een kleine scheidingswand scheidt de twee hoofdzones, die wordt aangevuld door een gordijn.Koffiekleurige gordijnen zijn een andere interessante ontwerpvondst, omdat ze er geweldig uitzien tegen een achtergrond van houten panelen met een vergelijkbare tint. Er zijn hier veel verlichtingsarmaturen. Dit zijn diodelampen door het hele plafond en een wandlamp. Het brede raam is verborgen achter een dunne laag doorschijnende tule.

Door lichte kleuren te gebruiken in combinatie met felle verlichting lijkt de ruimte visueel veel groter en mooier.

Als je in een eenkamerappartement woont of er net gaat verhuizen, kun je de voorgestelde tips gebruiken of je laten inspireren door kant-en-klare interieurs bij het inrichten van je huis. De juiste indeling, selectie van geschikte kleuren en goede verlichting maken van uw appartement met één slaapkamer een prettig appartement om naar terug te keren en gasten mee te nemen.

Kies materialen zodat ze overeenkomen met dezelfde status. Let bij het kiezen op bruikbaarheid en duurzaamheid.

Zie hieronder voor meer informatie over het ontwerp van een eenkamerappartement in de "Scandinavische" stijl.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair