Projecten van een huis van schuimblokken met een zolder: subtiliteiten van ruimtelijke planning

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Project
 3. Externe afwerking
 4. Interieur
 5. tips & trucs
 6. Mooie voorbeelden

Veel mensen dromen van hun eigen huis en stellen zich een klein familienest voor in hun verbeelding. Een ruime keuken, een lichte woonkamer, een respectabele studeerkamer, een praktische werkplaats, een lichte speelkamer, knusse slaapkamers - en het huis waar je van droomt wordt samengevoegd tot een solide gebouw gemaakt van schuimblokken. Dit materiaal onderscheidt zich door zijn positieve prijs en praktische eigenschappen, en stelt u daarom in staat om tegen lage kosten een ruim warm huis met een zolder te bouwen.

Eigenaardigheden

Schuimblokhuizen met een zolder zijn steeds vaker te zien tussen gebouwen in de voorsteden. De groeiende populariteit van dit soort huizen is gemakkelijk te verklaren. Het materiaal dat voor de constructie is gebruikt, heeft opmerkelijke eigenschappen en op de zolder kunt u extra vierkante meters vrijmaken voor actief woongebruik. Met een enorme verscheidenheid aan standaardprojecten kunt u een optie kiezen voor de meest comfortabele behuizing, en als een dergelijke optie nog steeds niet wordt gevonden, kunt u altijd een individuele bestelling plaatsen voor de ontwikkeling van projectdocumentatie en constructie.

Het bouwmateriaal is gemaakt van schuimbeton met cellen.

De blokken bestaan ​​namelijk uit cement, water, zand en een schuimmiddel waardoor de zeer gesloten poreuze structuur ontstaat. Zoals je aan de compositie kunt zien, is er hier niets dat giftige dampen kan afgeven.

Door de poreuze structuur, evenals de indrukwekkende afmetingen van de bouwelementen (met een minimum aan naden), wordt het meest comfortabele microklimaat gehandhaafd in huizen gemaakt van schuimblokken. In de winter - niet koud, in de zomer - koel! Dergelijke gebouwen vereisen geen speciale investeringen in thermische isolatie van muren.

In hun werking zijn huizen met schuimblokken erg pretentieloos. Ze zijn niet bang voor rot en vuur, omdat ze bestand zijn tegen dergelijke negatieve invloeden. Een eenvoudig onopvallend grijs gebouw gemaakt van schuimblokken kan altijd worden gemaskeerd met afwerking - verf of decoratieve afwerkingsmaterialen, zodat ook het esthetische probleem wordt opgelost.

De indeling van huizen met een zolder impliceert het gebruik van extra zolderruimte - het belangrijkste is dat de vloeren van de bovenste woonverdieping betrouwbaar en duurzaam zijn. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het dakframe, de thermische en waterdichtheid ervan. Een goed gemaakt dak gaat meer dan een decennium mee, en een slecht dak zal veel geld inzamelen om de gebreken te verhelpen.

Een zolder is een mezzanine, een zolder die geschikt is om te wonen.

De beslissing om de zolder uit te rusten wordt vaak bepaald door het feit dat er geen manier is om een ​​extra verdieping te maken, en ruimte voor leven is gewoon noodzakelijk. De bovenste kamers zijn heel specifiek, met afgeschuinde wanden. Voor sommige mensen, vooral kinderen, maken zulke muren een psychologisch beklemmende indruk. Het probleem van de beperkende ruimte kan gedeeltelijk worden opgelost door extra speciale vensters te installeren. Ze zijn niet goedkoop, maar ze betalen het panoramische uitzicht op de sterren terug dat zich opent na hun installatie.

Project

Typische projecten van schuimblokzolderhuizen zijn er meestal in de volgende maten: 6x6, 8x8, 8x10, 10x10 meter. Er zijn ook andere variaties - 7 bij 8, 6 bij 10, 9 bij 12 meter en andere. Door de vorm van het huis gemaakt van schuimbeton zijn er zowel vierkant als rechthoekig. Andere vormen impliceren in de regel een individueel project met een niet-standaard lay-out.

Voor de bouw van een klein zomerhuisje is het logisch om het 6x6-project te gebruiken, en voor een groot gezinshuis zijn de beste opties voor huizen 10x10 meter, maar over het algemeen is voor de "gemiddelde" cel van de samenleving 8x8 meter voldoende. De "opvulling" van elk project is de locatie en het aantal kamers, want het is de indeling die een beslissende rol speelt bij de keuze van het project.

In projecten van kleine huizen van 6 bij 6 meter is er in de regel de volgende reeks gebouwen: op de begane grond - een keuken met een gecombineerde woonkamer (de laatste kan worden gescheiden, maar dan zullen de kamers klein zijn), misschien ook een vestibule en een stookruimte; op de tweede (zolder)verdieping bevinden zich slaapkamers (een, twee of drie; hoe meer kamers, hoe kleiner hun oppervlakte).

De ladder, om een ​​toch al kleine ruimte niet op te vreten, kan worden uitgevoerd.

In huizen met een oppervlakte van meer dan 50 vierkanten neemt het aantal kamers toe - vooral als het project een kelderverdieping betreft. Vervolgens worden alle "kantoor" kamers zoals een stookruimte en een badkamer naar beneden verplaatst, waardoor er ruimte vrijkomt voor woonkamers: een keuken, een woonkamer, een kantoor of een slaapkamer op de eerste verdieping en meerdere kamers op de tweede verdieping.

Typische projecten van 8 bij 8, minder vaak 7x8, 8x9, 9x9 meter worden als de beste opties beschouwd voor een gezin van 3-4 personen. Dus bijvoorbeeld in een woning 8 t/m 8 op de begane grond, dezelfde keuken en woonkamer (volwaardig, van elkaar gescheiden), een werkkamer of slaapkamer, een vestibule, maar ook een ruime hal met dressing kamer kan worden geplaatst. Een extra badkamer en twee of drie kamers kunnen op de zolder worden geplaatst. Het gebied van dit soort huizen kan ongeveer 120 vierkante meter zijn. m.

Projecten van grote huizen lijken alleen op papier enorm, terwijl voltooide gebouwen er erg compact uitzien. 100 vierkanten van de eerste verdieping kunnen, naast een keuken met een woonkamer, een complete badkamer en een toilet bevatten, evenals een extra kamer. Een trap op de bovenverdieping leidt naar verschillende slaapkamers, die ook zijn uitgerust met complete badkamers.

En er zijn ook projecten van typische huizen die de aanwezigheid van een ingebouwde garage of bad impliceren.

Hun afmetingen kunnen verschillen, bijvoorbeeld 5,6x9,4, 6 bij 8, 7x9, 8 bij 10 meter. Ondanks het feit dat deze panden niet-residentieel zijn, zijn ze zeer functioneel en praktisch. Dankzij de zolder komen er extra meters bij waardoor de "verborgen" ruimte van deze panden volledig wordt afbetaald door de bovenliggende verdiepingen.

Externe afwerking

Bij het ontwerpen van typische zolderwoningen is buitenafwerking meestal al inbegrepen in het turnkey bouwservicepakket. Vaak gaat het echter alleen om schilderen of stukadoorswerk. Deze afwerkingsoptie heeft bestaansrecht, vooral als het huis een landhuis is, maar steeds vaker zijn er gebouwen met verschillende materialen bekleed.

Huizen van dit type zien er veel voordeliger uit dan alleen geverfde.Bovendien bevinden de meeste gebouwen in Rusland zich in gebieden met barre klimatologische omstandigheden, zodat de externe decoratie niet alleen het huis esthetisch zal versieren, maar het ook zal beschermen tegen overmatige condensatie, vocht en temperatuurveranderingen.

Als u niet van plan bent om de ruimte verder uit te breiden door extra bijgebouwen te plaatsen, bijvoorbeeld een veranda of een bad, je kunt huizen van schuimblokken de laatste look geven met:

 • geventileerde gevelsystemen (van gevelbeplating, baksteen, blokhut, golfkarton, porcellanato);

 • gevelsteen, decoratieve bakstenen, tegels;

 • schuim of polystyreen 150 mm dik, bovenop bedekt met gips;

 • gips;

 • schilderen;

 • evenals gecombineerde afwerkingen, bijvoorbeeld, zal het hoofdgedeelte worden gepleisterd en de onderkant worden geconfronteerd met steen.

Interieur

Het moderne ontwerp van het pand kan worden uitgevoerd binnen het strikte canonieke kader van de stijl, of het kan in contrast spelen en alle mogelijke regels overtreden. Schuimblokzolderhuizen zijn een speciaal geval, omdat ze hun eigen specifieke kenmerken hebben waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Ten eerste is het type huizen zelf... Het is zeer zeldzaam om een ​​zolderhuis in de stad te zien - tenzij alleen in de buitenwijken. Dergelijke huizen behoren tot gebouwen die een persoon dichter bij de natuur brengen, daarom zie je in afgewerkte interieurs steeds vaker stijlen zoals rustiek, landelijk, Provence, eclecticisme, chalets. Het interieur benadrukt met al zijn uitstraling: dit is geen stad, maar een kalme, vredige hoek in de rust van het platteland.
 • Ten tweede is het ontwerpkenmerken van de bovenverdieping... De belangrijkste vraag betreft de penetratie van daglicht - als het niet genoeg is, zullen schuine wanden, in combinatie met onvoldoende verlichting, het gevoel creëren van een soort donkere kast in plaats van een gezellige hoek. Als het probleem met daglichttoetreding met succes is opgelost dankzij speciale gekrulde vensters, is het logisch om na te denken over het inlijsten van dit ontwerpelement.

Het plaatsen van grote en hoge voorwerpen, vooral kasten, langs de wanden kan problematisch zijn, omdat afgeschuinde wanden deze mogelijkheid niet bieden.

Er is echter altijd een uitweg en als opslagruimte gewoon nodig is, kunnen modulaire of ingebouwde meubels voor individuele formaten worden besteld, open planken en planken waarop manden en lichte dozen kunnen worden geplaatst.

Door te besluiten kasten als scheidingswanden tussen kamers te gebruiken, wordt de belasting op de vloer verminderd. Vanwege technische kenmerken op de zoldervloeren, wordt het niet aanbevolen om zware en dikke muren te plaatsen - alleen gipsplaatwanden of soortgelijke lichtgewicht constructies.

Lichte, luchtige, romantische en lichte interieurs zijn vaak te zien in zolderwoningen. In de decoratie van de muren zie je natuurlijke materialen (hout, steen), op de bedden, banken, fauteuils is er een grote hoeveelheid textiel, terwijl de ramen er niet mee zijn versierd. Structurele elementen (houten balken) mogen niet gesloten zijn, maar dienen als decoratieve decoratie, die bovendien de ruimte in zones verdeelt.

tips & trucs

De beslissing om van de zolder een volwaardige woonruimte te maken, stelt je in staat om op veel vragen antwoord te vinden, maar vereist ook een zorgvuldigere selectie van alle componenten. De voorkeur moet worden gegeven aan lichtgewicht materialen en meubels die niet verder scheuren in de muren en funderingen veroorzaken.

Het gebied van het gebouw, of liever, het aantal kamers erin, is een zeer belangrijke kwestie die wordt beslist in de fase van selectie of ontwikkeling van een project.

Meestal zijn er precies zoveel kamers als er leden in de familie zijn.

De trap wordt een verplicht element in huis. Als er niet zoveel pleinen in het huis zijn, kan het naar de straat worden gebracht, maar wanneer het gebied het in het huis kan installeren, moet je zoveel mogelijk over de locatie nadenken - het zou niet moeten verberg de ruimte. Het is ook rationeel om de ladder als extra opslagruimte te gebruiken - eronder kunnen veel verschillende lockers en uittreksystemen vrij compact passen.

Als het project van het huis in een kelder voorziet, kunnen alle technische gebouwen, of het nu een badkamer of een stookruimte is, daar worden geplaatst. Hierdoor komt er ruimte vrij op de woonverdiepingen.

Als de op te richten structuur een aanzienlijk oppervlak heeft (meer dan 100 vierkanten), is het noodzakelijk om rekening te houden met de aanwezigheid van sanitaire eenheden op de zolderverdieping in de indeling van het huis.

In krappe huizen is geluidsisolatie belangrijk - de aanwezigheid ervan is eenvoudigweg noodzakelijk om de rust van alle gezinsleden te organiseren.

Het verwarmingssysteem is erg belangrijk in huizen met permanente bewoning.daarom is de aanwezigheid van een stookruimte (meestal gelegen naast de keuken) zeer wenselijk.

Een heel belangrijk punt in het ontwerp is dat deel van de zoldervloer, dat de grootste hoogte heeft. De hoogte moet minstens de helft van de lengte van de kamer zijn, anders kan het gevoel van een krappe kast niet worden vermeden.

Ramen naar de zolderverdieping zijn een dure maar zeer verantwoorde aankoop.Hun prijs is te danken aan het speciale bevestigingsmechanisme, maar de installatie van dergelijke ramen is noodzakelijk, omdat extra daglicht nooit overbodig is.

Mooie voorbeelden

Foto's van echte zolderhuizen, gemaakt volgens standaardprojecten, verschillen in verschillende stijlen en zijn niet verstoken van enige pit. Ontwerpers zijn dol op dit soort huizen vanwege de daken met complexe vormen en ramen die van bovenaf naar buiten kijken. Degenen die zich via hun huis willen uiten, kunnen altijd profiteren van de maatwerkservice, die de complexe architectuur van het gebouw zal belichamen.

In de volgende video leert u meer over het bouwen van een huis uit schuimblokken, evenals de voor- en nadelen ervan.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair