Woningproject van 8 bij 6 m: indelingsmogelijkheden

Woningproject van 8 bij 6 m: indelingsmogelijkheden
 1. Ontwerpkenmerken
 2. Met zolder

Huizen van 6x8 meter worden beschouwd als het meest gevraagde type gebouwen in moderne constructie. Projecten met dergelijke afmetingen zijn erg populair bij ontwikkelaars, omdat u hiermee land kunt besparen en comfortabele woningen kunt creëren met een uitstekende lay-out. Deze gebouwen zijn zeer geschikt voor kleine en smalle gebieden, ze kunnen worden gebruikt als een zomerhuisje of een volwaardige woonoptie.

Voor de constructie van dergelijke huizen worden verschillende bouwmaterialen gebruikt en dankzij een correct opgesteld plan kunnen niet alleen een woonkamer, meerdere slaapkamers, een keuken gemakkelijk in miniatuurgebouwen worden geplaatst, maar is er ook voldoende ruimte voor het plaatsen van een ketel kamer, een kleedkamer en een badkamer.

Ontwerpkenmerken

Gebouw met één verdieping

Een huisproject van 8 bij 6 meter met één verdieping wordt meestal gekozen door stellen of kleine gezinnen, die niet veel ruimte nodig hebben om te wonen. Meestal zijn er in dergelijke gebouwen hoofdkamers, een badhuis en een stookruimte.

Veel eigenaren voegen er ook nog een apart terras of veranda aan toe, wat resulteert in een chique plek voor een zomervakantie.

Het huis met één verdieping is erg populair, omdat het een aantal voordelen heeft, waaronder:

 • Mooie uitstraling.
 • Snel bouwproces.
 • Mogelijkheid om het gebouw op de grond te installeren.
 • Landoppervlak sparen.
 • Lage stookkosten.

Om de thermische isolatie van het pand en de verlichting te verbeteren, wordt aanbevolen om alle kamers op het zuiden te plaatsen. Als het gebouw zich in de windzone bevindt, moet u dichte beplanting planten en het aantal ramen verminderen. Hetzelfde geldt voor het terras, hiervoor kun je het beste een plek aan de zuidkant innemen en voor de badkamer en keuken is een oost- of noordlocatie geschikt.

De interne indeling is geheel afhankelijk van het aantal mensen dat in het huis woont.

Traditioneel kan een project er als volgt uitzien:

 • Woonkamer. Ze krijgt niet meer dan 10 m2. Om het gebied rationeel te gebruiken, wordt aanbevolen om de woonkamer met de keuken te combineren, waarna u een kamer van 20-25 m² krijgt. m.
 • Badkamer. Een gecombineerde kamer met toilet en badkamer zou een goede optie zijn. Dit vereenvoudigt de opstelling en bespaart op afwerking.
 • Slaapkamer. Als er één kamer is gepland, kan deze groot worden gemaakt tot 15 m2; voor een project met twee slaapkamers moet u twee kamers van elk 9 m2 toewijzen.
 • Stookruimte. Het wordt meestal geïnstalleerd naast een toilet of keuken. De stookruimte kan tot 2 m² beslaan. m.
 • De gang. Omdat het huis klein is, zal de lengte en breedte van deze kamer moeten worden verkleind.

Om de netto-afmetingen van het gebouw te vergroten, moeten de muren van buitenaf worden geïsoleerd. In dit geval moet de hydro- en thermische isolatie gelijkmatig worden uitgevoerd, geen gebreken vertonen, anders is extra uitlijning vereist, waardoor het bruikbare gebied wordt verkleind. Vaak worden, om de ruimte uit te breiden, projecten van huizen zonder gang gemaakt. In dit ontwerp wordt de ingang van het gebouw direct in de keuken of woonkamer uitgevoerd. Wat betreft de gang, deze kan een kleine plaats krijgen en bij de deur worden geplaatst.

Huis met twee verdiepingen

Gezinnen die permanent buiten de stad wonen, kiezen het liefst voor projecten van gebouwen met twee verdiepingen. Om een ​​oppervlakte van 8x6 m goed te organiseren, wordt de gebruikelijke indeling gebruikt, waarbij de woonkamer, keuken en toilet zich op de eerste verdieping bevinden en op de tweede verdieping een slaapkamer, studeerkamer en badkamer.Daarnaast kan het gebouw worden voorzien van een balkon.

Een huis met 2 verdiepingen uit een bar ziet er prachtig uit, het kan zowel een frame als een gefineerd uiterlijk hebben. Tegelijkertijd zal een houten huis niet alleen verrukken met zijn architecturale esthetiek, maar ook zorgen voor een goede thermische isolatie van de kamers.

De indeling van dergelijke gebouwen mist ook een gang, hierdoor wordt meer vrije ruimte verkregen en wordt de zonering van de ruimte vereenvoudigd. Conventioneel is het gebouw verdeeld in een actieve en passieve zone: de actieve zone herbergt de keuken en de hal, en de passieve zone is bedoeld voor de badkamer en slaapkamer.

Daarom wordt het aanbevolen om een ​​zithoek, een woonkamer en een eetkamer op de begane grond uit te rusten, waar het mogelijk is om gasten comfortabel te ontmoeten en speciale evenementen te houden.

Wat betreft de tweede verdieping, deze is geschikt voor het organiseren van persoonlijke ruimte, dus het wordt vaak gebruikt om een ​​of meer slaapkamers te huisvesten.

Tijdens de planning van het pand is het belangrijk om te zorgen voor een gunstige locatie van de badkamer, deze moet toegankelijk zijn vanaf zowel de eerste als de tweede verdieping. De eetkamer, keuken en woonkamer kunnen worden gecombineerd tot één kamer, waarbij visuele zonering wordt uitgevoerd met behulp van meubels en verschillende afwerkingsmaterialen. Zo wordt de illusie van een grote ruimte gecreëerd. Tegelijkertijd is het raadzaam om de keuken dicht bij de badkamer te plaatsen, waardoor het mogelijk is om dezelfde communicatie in twee kamers te gebruiken.

De belangrijkste decoratie van het gebouw zal een trap zijndaarom, om het verder te benadrukken tegen de algemene achtergrond van het interieur, wordt aanbevolen om de structuur in de buurt van de gang te installeren. Op de tweede verdieping kun je naast slaapkamers ook een kinderkamer plaatsen.

Als het gezin alleen uit volwassenen bestaat, wordt het aanbevolen om in plaats van een kinderdagverblijf een studie uit te rusten.

Op de tweede verdieping is er een goede geluidsisolatie, waardoor u rustig en volledig kunt werken.

Met zolder

Een woonhuis van 8x6 meter met een zolder wordt niet alleen beschouwd als een uitstekende huisvestingsoptie die oorspronkelijk kan worden uitgerust, maar ook als een voorbeeld van een economisch type constructie waarmee u aanzienlijk geld kunt besparen op constructie en afwerking. De zolderruimte in dergelijke gebouwen kan worden gebruikt als woonkamer, waardoor de planningsmogelijkheden worden vergroot.

Meestal is er op de eerste verdieping een grote keuken-woonkamer en een hal, en op de tweede is er een slaapkamer. Het project van een huis van 8 bij 6 m2 is goed omdat het voorziet in een groot aantal woonkamers, een mooie hal met een trap en een extra verdieping. Als de bovenkamer in de winter niet wordt gebruikt, moet deze worden gescheiden door een strakke deur, die het gebouw op betrouwbare wijze beschermt tegen koude luchtstromen.

Er zijn veel projecten van een huis met een zolder, maar in elk van hen wordt de hal als de hoofdruimte beschouwd; het fungeert als de centrale kamer van waaruit je naar elk deel van het gebouw kunt gaan. Vaak staat de hal in verbinding met de woonkamer, wat resulteert in een grote en ruime kamer.

Deze optie is geschikt voor gezinnen met frequente bezoeken.

Bovendien is zo'n indeling erg handig: het gezin verzamelt zich aan één grote tafel en dan kan elk van de huurders comfortabel ontspannen in hun kamer.

Meestal hebben deze huizen twee ingangen en is de keuken te betreden via een zijtrap. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken, omdat al het vuil van de straat in slechts één kamer blijft. Een project met een aparte ingang naar de keuken is zeer geschikt voor eigenaren die graag kruiden en groenten in de tuin verbouwen, zodat al het verse voedsel direct naar de snijtafel gaat. Voor jonge gezinnen die van plan zijn om in de toekomst kinderen te krijgen, is het noodzakelijk om in het huis niet alleen de aanwezigheid van een slaapkamer, maar ook een kinderkamer, speelhoeken te bieden. Een klein sportterrein kan ook geen kwaad.

Huizen van 8x6 meter kunnen worden voorzien van kleine blikjes, en als u één Frans balkon installeert, wordt het een origineel onderdeel van de woonkamer.De ruimte voor de kleedkamer in het gebouw wordt toegewezen aan de persoonlijke discretie van de eigenaren, in de regel kunt u in de oppervlakte van het huis het uitrusten met een afmeting van maximaal 2 m2, waar het meest noodzakelijke kastmeubilair handig kan worden geplaatst. Het project van een dergelijke behuizing voor een gezin van drie vereist de aanwezigheid van een keuken, hal en woonkamer. Bovendien kunnen alle bovenstaande kamers extra worden gezoneerd. Om het huis een gezellige uitstraling te geven, is het aan te raden om een ​​kleine veranda te plaatsen.

Verschillende projecten van huizen met een zolder kunnen worden bekeken in de volgende video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair