Projecten van woningen met een zolder tot 100 m2

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Materialen (bewerken)
 3. Projecten
 4. Mooie voorbeelden

Veel mensen bouwen zolders in landhuizen. Dergelijke gebouwen passen perfect in bijna elk huis, waardoor de bruikbare oppervlakte toeneemt. Tegenwoordig zijn er een groot aantal ontwerpprojecten voor de inrichting van zolderkamers. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een woonhuis met een zolder tot 100 m2 kunt regelen.

Eigenaardigheden

Momenteel zijn de meest populaire huizen met één verdieping gemaakt van baksteen of hout. In de regel zijn dergelijke gebouwen klein van formaat (tot 100 vierkante meter). Daarom suggereren experts vaak dat de eigenaren van dergelijke gebouwen zolders bouwen die de leefruimte vergroten.

Allereerst is het bij het inrichten van de zolder belangrijk om aandacht te besteden aan het opwarmingsproces, omdat dergelijke gebouwen meer worden beïnvloed door de externe omgeving dan andere.

Een van de beste opties voor dakisolatie is glaswol.

Dit materiaal heeft een aantal belangrijke positieve eigenschappen:

 • goedkoop;
 • milieu vriendelijkheid;
 • hoge weerstand tegen verbranding;
 • vermogen om warmte vast te houden.

Glaswol heeft echter ook enkele nadelen:

 • de aanwezigheid van fragmenten van glasvezels;
 • moeilijkheid in gebruik (bij werkzaamheden aan isolatie);
 • de noodzaak om een ​​krachtig ventilatiesysteem te installeren.

Een ander materiaal dat geschikt is voor het isoleren van een zolder is minerale wol. Volgens veel professionele bouwers is het een van de beste opties. Dit type product bestaat uit massieve delen geperst uit vezels.

Minerale wol heeft veel voordelen:

 • gemak;
 • installatiegemak;
 • uitstekende geluidsisolatie;
 • veiligheid;
 • duurzaamheid;
 • waterdichtheid;
 • vuurbestendig.

De bouwers omvatten de negatieve aspecten:

 • vrijkomen van dampen van sommige schadelijke harsen;
 • verlies van positieve eigenschappen na sterke bevochtiging;
 • frequente uitstoot van stof.

Bijzondere aandacht verdient de fundering van woningen met zolders. Alleen door een kwalitatief hoogstaand fundament te leggen kunt u uw huis veilig en betrouwbaar maken.

Tegenwoordig kunnen experts verschillende opties bieden voor het regelen van dergelijke bases:

 • stapel;
 • plakband;
 • betegeld;
 • zuilvormig.

Stapel

Meestal wordt dit type gebruikt voor de bouw van particuliere huizen op te zachte grond of op steile hellingen. Dit type fundering wordt weergegeven door grote palen. Ze worden rechtop in de grond gedreven. Soortgelijke constructies zijn gemaakt van asbest, gewapend beton of hout.

Plakband

Volgens veel bouwers is dit specifieke type fundering de meest geschikte optie voor huizen met zolders. Vaak wordt dit type fundering ook gebruikt voor constructies met meerdere verdiepingen, omdat de tapestructuur vrij zware belastingen kan weerstaan. Een dergelijke basis is een massieve band van gewapend beton die in de grond is ingebed.

betegeld

Dit type foundation is een van de duurste. Tegelijkertijd beweren de meeste experts vol vertrouwen dat de kwaliteit van een dergelijke stichting de hoge geldwaarde volledig rechtvaardigt. Deze look heeft een bijzondere sterkte en hardheid. Het is een superpositie van verschillende grote platen van gewapend beton.

Zuilvormig

Het is belangrijk om te bedenken dat dit type fundering alleen geschikt is voor kleine, lichtgewicht gebouwen. Dat is de reden waarom de zuilvormige basis zelden wordt gebruikt voor privéwoningen met zolders. Dit type heeft de vorm van houten constructies bovenop kleine betonnen of gewapende betonnen pilaren.

Materialen (bewerken)

Tegenwoordig wordt een groot aantal verschillende materialen op de bouwmarkt gepresenteerd, geschikt voor het maken van privéwoningen met zolders.

De meest populaire zijn:

 • houten balk;
 • SIP-panelen;
 • schuimblokken;
 • gas silicaat blokken;
 • steen.

Houten balken

Momenteel worden bij de vervaardiging van dit materiaal moderne technologieën gebruikt, met behulp waarvan extra belangrijke eigenschappen aan het hout worden gegeven (hoge thermische isolatie, vochtbestendigheid).

Meestal worden coniferen gebruikt voor een dergelijke basis. Vaak worden variëteiten van Canadees hout gebruikt om een ​​product te creëren, dat zich onderscheidt door zijn hoge kwaliteit en uitstekende uitstraling. Onderdelen zijn bevestigd aan frameconstructies.

SIP-panelen

Dit materiaal wordt verkregen door twee OSB-panelen met elkaar te verbinden. Veel ontwerpers merken de prachtige uitstraling van dit ontwerp op. Het is ook vermeldenswaard dat u met dergelijke funderingen de indeling van uw huis en zolder naar wens kunt maken. Borden van dit type zijn eenvoudig te installeren, u kunt ze zelf installeren.

Schuimblokken

Veel bouwers beschouwen dit type materiaal als het meest geschikt voor particuliere huizen met zolders. Onderdelen van schuimblokken zijn milieuvriendelijk en bovendien niet duur. Opgemerkt moet worden dat dit type product een goede sterkte en hardheid heeft, en met de juiste installatie zal een dergelijke basis ook zijn esthetische kwaliteiten tonen.

Gas silicaat blokken

Dit materiaal is vrij duurzaam en betrouwbaar, dus het wordt vaak gebruikt voor woningverbetering. Tijdens de bouw worden gassilicaatblokken in een bepaalde volgorde op elkaar gestapeld. Maar tegelijkertijd adviseren ontwerpers vaak om de buitendecoratie van de structuur te doen met behulp van andere coatings, omdat cellenbeton niet verschilt in zijn mooie uiterlijk.

Steen

Deze basis komt het meest voor bij consumenten. Tegenwoordig vindt u op de markt voor bouwmaterialen een grote verscheidenheid aan baksteenproducten. Elk van hen zal niet alleen verschillen in kleur, maar ook in structuur. Het is ook vermeldenswaard dat dit materiaal met recht een van de meest duurzame kan worden genoemd.

Projecten

Tot op heden hebben ontwerpers een aanzienlijk aantal projecten ontwikkeld voor huizen met zolderkamers. Experts geloven dat zelfs met een kleine oppervlakte van 100 vierkanten, iedereen zijn huis mooi en origineel kan inrichten.

Ook wordt bouwers vaak geadviseerd om kleine terrassen aan het huisarrangement toe te voegen, die de site een "schil" geven en het territorium visueel uitbreiden.

Vaak zie je bij projecten van dergelijke gebouwen een apart kleuraccent op de bovenkant van het gebouw. Veel eigenaren markeren de zolder met een lichtere of donkerdere tint in vergelijking met de hoofdkleur. De zolderkamer kan ook worden versierd met decoratieve steen. Houd er rekening mee dat u de zone niet kunt overbelasten met ontwerptechnieken, anders zal het ontwerp smakeloos blijken te zijn.

Vaak vindt u in projecten van landhuizen met zolders ook grote panoramische ramen. Ze kunnen de ruimte visueel vergroten en de kamer een interessant uiterlijk geven. Een vergelijkbare techniek kan ook de interieurdecoratie van het gebouw versieren.

Mooie voorbeelden

Een bakstenen huis met een donker dak (bruin, donkergrijs) zal er spectaculair uitzien op uw perceel. In dit geval kunnen de ramen en het balkon van de zolder het beste in het wit worden gedaan. De treden kunnen afgewerkt worden met siersteen.

Een huis gemaakt in een lichtgrijze of beige tint zal er ook geweldig uitzien. Tegelijkertijd is het voordeliger om het dak en de ramen donkerder te maken (oranje, bruin).De basis van het gebouw kan in een andere kleur worden gemaakt of worden versierd met decoratieve elementen.

Zie de volgende video voor wat een thuisproject kan zijn.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair