Kenmerken en indelingen van huizen met twee verdiepingen en een erker

Inhoud
 1. Voor-en nadelen
 2. Keer bekeken
 3. Projecten
 4. Ontwerp
 5. Mooie voorbeelden

De bouw van een huis is een belangrijke gebeurtenis, omdat het gebouw vele jaren wordt gebouwd en er mogelijk meer dan één generatie in woont. Dit betekent dat u over elk klein ding moet nadenken, om nog maar te zwijgen van de belangrijkste mijlpalen van de bouw. Voor liefhebbers van originele oplossingen en interessante ontwerpen, is het handig om rekening te houden met de kenmerken en plannen van huizen met twee verdiepingen en een erker.

Voor-en nadelen

Maar voordat we de positieve en negatieve aspecten van deze architecturale oplossing overwegen, is het de moeite waard om te weten wat het woord "erker" betekent. Deze structuur is een uitsteeksel aan de muur, respectievelijk krijgt de kamer binnen extra ruimte, buiten krijgt het gebouw een extra decoratief detail. Projecten en constructie van dergelijke huizen zijn natuurlijk moeilijker, maar zo'n huis ziet er van buiten erg mooi uit en van binnen zijn er meer ontwerpmogelijkheden. Erkers kunnen worden onderscheiden op basis van de volgende criteria:

 • formulier;
 • aantal verdiepingen;
 • plaats.

Het huis heeft misschien niet één erker, maar twee of drie of zelfs meer, het hangt allemaal af van het project en de functies die dit element zal vervullen.

De voordelen van dergelijke ontwerpen zijn als volgt:

 • het licht in de kamer wordt veel meer;
 • extra ruimte verschijnt;
 • panoramische ramen worden een interieurdecoratie en laten u de omliggende landschappen bewonderen;
 • het wordt mogelijk om een ​​specifiek gebied in de kamer te creëren;
 • maakt een dergelijke lay-out mogelijk om het ventilatieniveau te verbeteren;
 • de structuur ziet er van buiten prachtig uit.

Wat betreft de minnen, ze zijn ook aanwezig, maar er zijn er maar heel weinig. Allereerst gaat de belangrijkste vraag hier over middelen, aangezien de bouw van zo'n huis meer zal kosten dan normaal. Bovendien moet je de berekeningen zorgvuldig benaderen, ze zijn ook iets moeilijker om te doen dan bij het bouwen van een rechthoekig huis.

Een ander punt - met grote panoramische ramen komt er meer koude lucht in de kamer, wat betekent dat u zorgvuldig moet nadenken over de isolatie van de kamer.

Keer bekeken

Ongeacht welk type erker wordt gekozen voor implementatie in het project en welke structuur het huis vertegenwoordigt (of het nu hout of baksteen is), dit uitstekende deel moet goed worden versterkt. Vaker wordt het geïnstalleerd op een plaat van gewapend beton. In elk geval, als er geen goede kennis is bij de constructie van dergelijke gebouwen, is het beter om de diensten van een specialist te gebruiken, of op zijn minst met hem te overleggen, omdat elk individueel project zijn eigen nuances kan hebben waarmee rekening moet worden gehouden .

Laten we eens nader bekijken welke soorten erkers er zijn.

Rechthoekig

Het is een rechthoekige structuur die het gebouw meer strengheid geeft. In deze versie kunnen de ramen rond de hele omtrek of alleen aan de voorkant worden geplaatst.... Dit gebeurt naar goeddunken van de eigenaar, wat de voorkeur heeft: om materialen te besparen, warm te houden of de kamer lichter te maken.

Ronde

Dergelijke opties geven het huis een zachtheid en elegantie. Berekeningen zullen moeilijker zijn dan met hetzelfde rechthoekige ontwerp. Deze optie impliceert eerder panoramische ramen, het ziet er bijzonder indrukwekkend uit. Maar er zijn andere opties - met vensters met verschillende configuraties. Het hangt allemaal af van de complexiteit van het project en de mogelijkheid van implementatie. Aan de ronde erker kunnen torens, kolommen etc. worden toegevoegd.

halfrond

Niet veel anders dan de vorige versie, behalve dat het niet zo duidelijk uit de muur steekt, maar vloeiendere lijnen aan het gebouw geeft. U kunt ook ontwerpen met panoramische ramen of lange smalle ronde vormen.

Veelzijdig

En deze optie kan plaatsvinden als decoratie van een gebouw. Je moet het gewoon op de een of andere manier verslaan en bedenken hoe deze optie er niet alleen buiten, maar ook binnen uit zal zien, welke zone zich daar zal bevinden. En hier zullen interessante vensters een accent worden. Meestal worden erkers precies gemaakt om ruimte en licht in de kamer te creëren.

Projecten

Een huis met twee verdiepingen en een erker vereist een zorgvuldige voorbereiding. Alles moet worden berekend en geverifieerd. Er is een duidelijk plan nodig, waarin de hoeveelheid van alle gebruikte materialen wordt berekend, vooral als de gevels zijn ontworpen met behulp van enkele speciale elementen, is de lay-out doordacht (tot stijl en ontwerp). Het kan bijvoorbeeld een huisje van anderhalve verdieping zijn met een zolder of een huis met twee verdiepingen met een garage en een balkon. Een woning met terras op de begane grond is ook een goede en functionele optie. Erkerconstructies kunnen in elk project aanwezig zijn, er kunnen er 2 of 3 zijn.

Het belangrijkste is om goed over alles na te denken, zodat alle elementen er harmonieus uitzien in de algehele compositie. Maar het is beter om kant-en-klare projecten te overwegen om te begrijpen wat er op het spel staat.

 • In deze uitvoering zien we in de tekening twee erkers, één bevindt zich in de keuken-eetkamer, de andere in de woonkamer. In beide gevallen is dit een goede optie. Grote ramen vergroten de ruimte visueel nog meer. In de eetkamer is het eetgedeelte zeer goed gesitueerd in de erker, en in de woonkamer kan je daar van alles plaatsen en een gezellige zithoek maken. Verder is de indeling van de woning goed doordacht, een aparte vleugel wordt ingenomen door een garage met stookruimte, er is ruimte voor een ruime hal, kantoor, badkamer en een ruim terras. Slaapkamers en een balkon kunnen zich op de tweede verdieping van zo'n huis bevinden.
 • In dit geval is er één erker aanwezig en deze bevindt zich in de eetkamer. Over het algemeen heeft de indeling van de woning ook alle benodigde lokalen: een ruime woonkamer, een aangebouwde garage. Op de tweede verdieping van zo'n huis komen ook slaapkamers en een extra badkamer en een badkamer.

Ontwerp

De buitenkant van het huis wordt meestal besproken met de ontwerper. Het kan moeilijk zijn om zelf tot een beslissing te komen. Het exterieurontwerp van huizen kan meestal als modern worden omschreven. Dit zijn meestal solide, mooie gebouwen, niet overladen met details, gebruik makend van moderne materialen. U vindt er huizen in de Art Nouveau- of vakwerkstijl. In het eerste geval zijn dat heldere geometrische vormen, lichte tinten, sierlijke trappen, balkons en terrassen. In de tweede versie wordt het huis geconfronteerd met balken, waardoor het gevoel van een frame ontstaat. Je kunt het huis op deze manier prachtig decoreren, door verschillende plaatsing van balken te gebruiken: horizontaal, verticaal, diagonaal.

De daken in dergelijke huizen zijn meestal hoog, wat er van buiten interessant uitziet en helpt om de ruimte in de kamer op een interessante manier te verslaan. Het dak van de erker kan worden verbonden met de totale oppervlakte van het hele dak van het huis, of het kan als een afzonderlijke structuur fungeren.

Wat betreft het interieurontwerp van de erker, deze moet overeenkomen met de algemene stijl van de kamer, en absoluut iedereen kan kiezen en implementeren, het belangrijkste is om de juiste materialen en interieurartikelen te kiezen. Zal er goed uitzien:

 • zolder;
 • minimalisme;
 • provence;
 • shabby chic;
 • modern;
 • Scandinavisch;
 • Oosters.

Meestal hebben erkers een eet- of woonkamer. Maar er kunnen heel originele oplossingen zijn. Op zo'n plek kun je bijvoorbeeld een chique badkamer of een lichte sportschool regelen voor huiswerk. In de regel bevinden zich in zo'n ruimte prachtige grote ramen - dit is het hoogtepunt van de erker. Als er bijvoorbeeld een loft is gekozen en er zijn prachtige landschappen buiten het raam, is het beter om het zonder gordijnen te doen.Mits dit minimalisme is, kunnen de ramen indien nodig worden versierd met originele jaloezieën. In de oosterse stijl kunt u de voorkeur geven aan chique zware gordijnen, die desgewenst worden bevestigd met decoratieve elementen en licht in de kamer laten. Als de Scandinavische stijl wordt gekozen, zullen licht vloeiende stoffen het raam niet bedekken, maar de schoonheid ervan benadrukken.

Het is beter om de ruimte niet te overladen met meubels, welke stijl ook wordt gekozen. Dit kan bijvoorbeeld een bank zijn of een tafel met stoelen, fauteuils en een salontafel, levende planten.

Mooie voorbeelden

Verschillende interessante voorbeelden laten zien hoe je een erker anders kunt ontwerpen en zullen je naar je eigen originele oplossingen duwen.

 • Een lage bank die de vorm van het raam volgt, aangevuld met kussens, is een goede plek om te ontspannen. Hier kun je alleen zijn met je gedachten, het landschap bewonderen, je favoriete boek lezen, kletsen met een vriend of een kopje thee drinken op een koude avond, gewikkeld in een deken.
 • Het eetgedeelte ziet er harmonieus uit, waar alles doordacht en smaakvol is ingericht. Stijlvolle gordijnen vullen de schoonheid van grote ramen aan, het originele plafond met lampen trekt meteen de aandacht.
 • Het prachtige landschap buiten het raam dient als een prachtig plaatje op zich. Dergelijke ramen hoeven niet te worden afgedekt met gordijnen. Het enige dat hier nodig is, zijn knusse zachte fauteuils en een kleine tafel.
 • Witte tinten maken de ruimte licht en luchtig. Lichtgordijnen, meubels en een plafond compenseren de bruine vloeren. Het prachtige landschap buiten het raam is een zeer gunstige toevoeging.
 • Lichtwitte luchtgordijnen staan ​​erg mooi op de ramen. De bruine vloer en de gordijnlinten gaan heel goed samen. Deze ruimte mag leeg blijven. Maar een bank voor ontspanning en een eethoek zullen hier even goed staan. Bovendien beschikt het landschap buiten het raam hierover.

Zie de volgende video voor het project van een huis met twee verdiepingen met een garage en een grote erker.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair