Ideeën voor het interieur van het appartement

Inhoud
  1. Algemene tips
  2. Kleuroplossingen
  3. stilistische aanwijzingen
  4. De subtiliteiten van het inrichten van een kleine kamer
  5. Indeling en inrichting "kopeekstuk"
  6. Inrichting van een driekamerappartement
  7. Mooie voorbeelden

We leven allemaal in de moderne wereld van technologie en tegenwoordig kunnen maar weinig mensen verrast worden door saaie interieurs. Niet alleen eigenaren van meerkamerappartementen willen hun woonruimte mooi inrichten, maar ook kleine. Maar weinig mensen weten waar te beginnen en hoe te eindigen, en het is op zo'n moment dat het advies van professionals te hulp schiet.

Algemene tips

Alvorens met de renovatie van een appartement te beginnen, raden ontwerpers aan om een ​​schets van de toekomstige residentiële of niet-residentiële gebouwen op papier te schetsen. Het ontwerpen van panden is een creatief proces, maar er zijn punten waarmee rekening moet worden gehouden. Alle interieurdetails zijn tot in het kleinste detail doordacht, huisvesting moet harmonieus en mooi zijn. Bijzondere aandacht wordt besteed aan bouwmaterialen, verlichting en meubilair.

Ventilatie in een paneelhuis begint met de jaren slecht te werken, dus als je gedachten hebt over herontwikkeling, bijvoorbeeld het combineren van een keuken met een van de kamers, is het belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat vreemde geuren zich door de ruimte verspreiden .

Trouwens, het interieur kan niet alleen worden veranderd door eenwording, maar ook door de woonruimte te verdelen. Hiervoor wordt vaak een metalen frame gebouwd, dat is omhuld met gipsplaten. Zo'n scheidingswand kan, indien gewenst, eenvoudig worden gedemonteerd, bovendien kan deze worden geplakt met behang of in dezelfde toon als de hoofdruimte worden geverfd.

Visueel zal de reparatie van "stalinka" of "Chroesjtsjov" natuurlijk anders zijn, omdat er een verschil is in de hoogte van de plafonds en in de afmetingen van de woonruimte, maar tegelijkertijd zal het gebaseerd zijn op algemene regels, die hieronder worden besproken.

Kleuroplossingen

Het kleurenschema is monochromatisch, polair, tweekleurig en meerkleurig. Een effen kleuroplossing omvat een basiskleur die compatibel is met een aantal tinten. Een polair ontwerp is een combinatie van twee verschillende kleuren, en als twee verwante kleuren worden gecombineerd, is het een tweekleurige oplossing. Welnu, veelkleurig impliceert het gebruik van verschillende tonen. Hier vertrekken ontwerpers van bij het ontwerpen van het toekomstige interieur.

Warme kleuren - beige of goudkleurig, moeten worden gebruikt in slecht verlichte kamers. Deze kleuren passen goed bij klassieke houten meubelen en parketplanken. Houd er rekening mee dat goede geluidsabsorptie-effecten kunnen worden bereikt als u een goede ondervloer onder uw vloer gebruikt. Dit betekent dat geschreeuw en vreemde geluiden van buren beneden de kamer niet binnenkomen. Kurk is een goed substraat, ook kenners merken isolon op.

Koude tinten, waaronder groen, grijs, blauw en parelmoer, dragen bij aan de visuele uitbreiding van de ruimte, ze worden gebruikt in lichte kamers aan de zuidkant.

De keuze van het behang wordt beïnvloed door de grootte van de kamer. In grote kamers is behang met een groot patroon acceptabel, voor kleine kamers zijn ze niet geschikt. In dit geval is het beter om op lichtgekleurd behang met kleine patronen te blijven.

Behang met een verticale streep helpt om de kamer visueel in hoogte uit te breiden., en langs de lengte - van de horizontaal. Ruitvormige patronen op het behang kunnen in de breedte toenemen.

Vaak worden de meest interessante interieuropties verkregen wanneer een combinatie van achtergronden wordt gebruikt. Deze techniek realiseert de zonering van panden, de toewijzing van werkruimten, recreatie- en slaapruimtes.In de woonkamer kun je bijvoorbeeld de muur onderscheiden waaraan de tv hangt, en in de slaapkamer - achter het hoofdeinde van het bed.

Bij een contrasterende combinatie van kleuren moet je weten dat in kleine vlakken een intens kleurenschema wordt gebruikt. Als dit niet wordt nageleefd, zal het ongemakkelijk zijn om in de kamer te zijn, en niet alleen voor gasten, maar ook voor leden van het huishouden.

Zwart behang moet met grote zorg worden gebruikt. Het is onmogelijk om de kamer donker en somber te laten zijn, daarom wordt het aanbevolen om een ​​reflecterend oppervlak toe te voegen - glans, spiegels, evenals goede verlichting te installeren, luxe fauteuils en banken te kopen. Meubels moeten zeker voorzien zijn van chromen inzetstukken en het gebruik van vergulding is niet verboden.

Trouwens, wit kan zelfs de indruk wekken van een ziekenhuisafdeling, het moet worden gecombineerd met andere kleuren. Bovendien is deze kleur zeer gemakkelijk vervuild - het is moeilijk om voor een sneeuwwit oppervlak te zorgen, omdat vuil en stof altijd opvallen.

Gezellige omgevingen worden verkregen bij het gebruik van fotobehang. Fotoprinters printen niet alleen verschillende soorten dieren en insecten tegen de achtergrond van de natuur, maar ook de architectuur van steden, abstractie en thematische tekeningen.

Sommige bedrijven drukken individuele bestellingen af, hierdoor kunnen portretten van huishoudens en een geliefde hond, en een nieuwjaarsverhaal op het fotobehang verschijnen - elk onderwerp wordt gebruikt.

Er moet ook worden opgemerkt dat bij het inrichten van een kamer, bijvoorbeeld in loftstijl, een bakstenen muur vereist is. Helaas zal het in monolithische huizen niet werken om metselwerk te schilderen, omdat er in principe geen is. Daarom komt behang dat bakstenen of stenen imiteert te hulp. Trouwens, ze kunnen reliëf en volumineus zijn, en van veraf zal het lijken alsof de muur echt is.

Behang imiteert niet alleen een bakstenen muur, maar ook hout, marmer, graniet. Welke geschikt zijn voor een bepaalde kamer, hangt af van de stilistische richting.

stilistische aanwijzingen

Sommige mensen zijn van mening dat luxe ontwerpopties onaanvaardbaar zijn voor een gewoon stadsappartement. Ze zijn tevreden met eenvoudige decoratie, cosmetische reparaties. Zoals ze zeggen, goedkoop en vrolijk. Maar in feite impliceren moderne stijlen niet het gebruik van dure bouwmaterialen en herontwikkeling, wat betekent dat dergelijke reparaties geen cent kosten.

Om bijvoorbeeld een open haard in een kamer te installeren, die inherent is aan een chalet-, Provence- of loftstijl, hoeft u de muren niet te doorbreken. Winkels verkopen elektrische haarden, die in een paar uur zijn geïnstalleerd.

Bovendien, als de elektrische haard in een nis wordt geïnstalleerd en is omhuld met gipsplaten, kan deze worden gereviseerd en dienovereenkomstig in elk interieur passen.

Als eerder het bas-reliëf en de zuilen in landhuizen werden opgetrokken in de uitvoering van de barok-, rijks- of art nouveau-stijl, kunnen ze nu ook in stadsappartementen worden geïnstalleerd. Ze zijn gemaakt van schuim. Deze lichtgewicht ontwerpen worden verkocht tegen een betaalbare prijs. En omdat ze niets wegen, wordt het proces om ze te bevestigen ook vergemakkelijkt, voldoende lijm en een paar minuten vasthouden.

De Zweedse stijl valt op door zijn eenvoud en natuurlijkheid. Zweden is een noordelijk land, dus de ideeën die in deze stijl worden geïmplementeerd, kunnen worden geleend voor het ontwerp van huisvesting. Witte en lichte tinten zijn inherent aan het kleurenschema - dit geldt voor wanden, plafonds en vloeren. Meubels gemaakt van lariks of ander licht hout zullen een prachtige decoratie voor het interieur zijn, maar de kamer moet vrij blijven. Geen gordijnen, alleen gordijnen - niets mag het natuurlijke licht verstoren.

De Italiaanse stijl is onderverdeeld in klassieke en moderne stijlen. In de klassieker ligt de nadruk op geschiedenis, handgemaakte houten meubels, Venetiaans gips, fresco's, stucwerk worden gebruikt. De verlichting wordt benadrukt luxueus - kristallen kroonluchters, gesmede lampen.Tegelijkertijd is de moderne versie van de Italianen comfort en gemak. Massieve meubels, grote banken en schuiftafels, een combinatie van kasten en planken, opvallende asymmetrische vormen van nissen en richels. Het lijkt erop dat dit een combinatie is van het onverenigbare, maar zoals u weet, is Italië een trendsetter, en wat vandaag populair is in dit land, zal morgen overal populair zijn.

Voor liefhebbers van de klassiekers kan je de Engelse stijl aanraden. Dit is een duidelijke symmetrie, een overvloed aan houten meubels, het gebruik van alleen natuurlijke bouwmaterialen. Maar omwille van de economie is imitatie van een dure boom toegestaan. Voor de wand worden houten panelen, lijstwerk en plinten gebruikt. Het bovenste deel van de muur is bedekt met dik behang of geverfd met matte verf. Houd er rekening mee dat er geen plastic in het interieur mag zitten. Bij het implementeren van de Engelse stijl moet je een plaats vinden voor een open haard en voor een bibliotheek.

Voor stadsappartementen met hoge plafonds is de Franse stijl geschikt. In de grote woonkamer kunt u antieke meubels met afgeronde hoeken plaatsen, kunstvoorwerpen, een workshop organiseren. Het is belangrijk dat de kamer grote ramen heeft, ruimte. De plafonds zijn versierd met stucwerk. Voor de vloer wordt parket als een ideale oplossing beschouwd, er zijn geen beperkingen aan het lichtontwerp.

Eco-stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen - hout, bamboe, steen. Textiel wordt alleen gemaakt van natuurlijke stoffen. De voorkeur gaat uit naar natuurlijke kleuren - groen, blauw, bruin.

Het wordt niet aanbevolen om plastic, metalen meubels te kopen, u moet ook schadelijke spaanplaatproducten opgeven - dit gaat allemaal niet goed met de natuur.

De subtiliteiten van het inrichten van een kleine kamer

Met een hoge mate van waarschijnlijkheid kan worden gesteld dat er, ongeacht de grootte van het appartement, altijd niet genoeg vrije ruimte is. Maar als u het advies van ontwerpers opvolgt, kunt u elke woonruimte visueel uitbreiden.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de eerste indruk van het appartement afhangt van de juiste planning. Als er bijvoorbeeld in een klein appartement lage plafonds zijn (eigenaren van Chroesjtsjov-huizen komen dit het vaakst tegen), dan is het ongewenst om de woonkamer en keuken in een studio te combineren. Aangezien het oppervlak van de gecombineerde ruimte groter zal zijn dan de hoogte van het plafond, zal dit meteen in het oog springen. De situatie zal de psyche "onder druk zetten".

Het is toegestaan ​​om symmetrie in een klein gebied te gebruiken. Dergelijke composities brengen de ruimte in evenwicht, maar je moet op tijd stoppen, want als je het overdrijft, ziet de kamer er saai uit en wordt de sfeer moe.

U kunt niet zonder het gebruik van kleurenschema's. Experts adviseren om de muren en het plafond in hetzelfde kleurenschema te schilderen. Een dergelijke overgang zal de hoogte van de kamer visueel vergroten. In verenigde of aangrenzende kamers zijn de muren in dezelfde kleur gedecoreerd, dit zal alleen de integriteit van de compositie benadrukken. Tegelijkertijd kunt u de ene zone van de andere scheiden met een vloerbedekking, bijvoorbeeld tegels leggen in de keuken en laminaat leggen in de woonkamer. Het is in dit geval erg belangrijk dat de kleur van de muren en het plafond dicht bij het kleurenpalet van de vloer ligt. Dit draagt ​​bij aan het verleggen van grenzen.

Een andere manier van visuele misleiding die de leefruimte kan vergroten, is de rand. De rand onderscheidt zich van de rest, waardoor je je op het plafond kunt concentreren.

Houd er rekening mee dat stucwerk ongewenst is in kleine kamers met lage plafonds. In dit geval zal het de hoogteruimte visueel verminderen.

Als je verf in dezelfde kleur ophaalt in een bouwmarkt, maar met matte en glanzende eigenschappen, kun je de indruk van de kamer versterken. De muren kunnen worden geverfd met matte verf en het plafond kan glanzend zijn. Glans kan niet alleen licht reflecteren, maar ook objecten in de buurt, wat de ruimte visueel vergroot. In dit opzicht raden ontwerpers aan om een ​​glanzend spanplafond te installeren.

Spiegels nemen een speciale plaats in in kleine behuizingen.Ze weerspiegelen de omgeving en dragen bij aan de uitbreiding van de ruimte, terwijl het erg belangrijk is dat ze in grote hoeveelheden aanwezig zijn. Het is raadzaam om de deuren van kasten uit te rusten met spiegelende oppervlakken.

Wat de kasten in kleine slaapkamers of woonkamers betreft, hun functionaliteit ligt niet alleen in het opbergen van dingen, maar ook in de mogelijkheid om interieurartikelen te verbergen. Zo kunnen bijvoorbeeld ombouwkasten worden uitgerust met een bed, dat 's nachts met een lichte handbeweging op de grond valt. En sommige modellen kledingkasten zijn uitgerust met een strijkplank. Probeer meubels met afgeronde hoeken te kiezen.

Eén groot object kan afleiden van de grootte van de kamergelegen in het centrum. Het kan ook zijn dat de muur of een deel ervan niet vol staat met meubels. In dit geval is de aandacht gericht op het decor, en niet op het plein, waardoor de indruk ontstaat van vrije ruimte.

In de regel is er maar één kledingkast in kleine slaapkamers, dus het is erg belangrijk om onnodige dingen op de bovenste planken te plaatsen, weg van nieuwsgierige blikken. Je kunt dingen compact inpakken met opbergdozen die in meubelzaken worden verkocht. En alleen de essentie moet in zicht zijn.

Er worden ook organizerboxen gekocht voor het opbergen van beddengoed of ondergoed. Dankzij deze oplossing is het niet nodig om een ​​ladekast of een kledingkast te bestellen, wat betekent dat de slaapkamer niet vol staat met onnodige meubels.

Als er een groot gebrek aan ruimte is, adviseren ontwerpexperts om hangende planken te installeren - dit is een extra opbergruimte voor dingen.

Vergeet glazen inzetstukken niet. Zo kunnen binnendeuren bijvoorbeeld gemaakt worden van matglas. Dit zorgt voor extra verlichting vanuit de gang. Sommige houten meubels, met name een tafel, kunnen worden vervangen door een glazen versie.

Elk detail van het interieur moet een extra doel hebben. In een herentoilet kan een poef bijvoorbeeld niet alleen als fauteuil fungeren, maar ook als plek om oude spullen op te bergen, omdat veel modellen van binnen leeg zijn.

Vergeet bij het in zones onderverdelen van de woonruimte de verlichting niet. Schijnwerpers, tafellampen, schansen en vloerlampen, in combinatie met een centrale kroonluchter, terwijl ze het licht van spiegels, chroom of vergulde inzetstukken reflecteren, zullen extra visuele uitbreiding toevoegen.

Indeling en inrichting "kopeekstuk"

Appartementen met één slaapkamer zijn erg populair op de vastgoedmarkt. Dit komt doordat eenkamerwoningen voor een gezin van drie of meer personen krap zijn. En voor de aankoop van een driekamerappartement zijn flinke investeringen nodig. Dienovereenkomstig voeren nieuwe eigenaren vaak reparaties uit in kopekenhuizen.

Helaas zijn de oude appartementen minstens 49 vierkante meter groot. m, minimaal 60 vierkante meter. Ik heb een indeling die niet geschikt is voor de jeugd van tegenwoordig. Gemak en functionaliteit ontbreken. En voor ouderen is het vermoeiend om via de gang van de hal naar de keuken te gaan en ontstaat er een natuurlijke wens om een ​​extra deuropening te maken.

Kleine keukens, gecombineerde badkamers en krappe lange gangen brengen echte ongemakken met zich mee. Er is maar één uitweg uit deze situatie: herontwikkeling. Maar dit is een lastig proces, omdat het nodig is om toestemming te krijgen voor het slopen van muren van verschillende regelgevende instanties, terwijl interferentie met de ventilatie-, gas- en rioleringssystemen onaanvaardbaar is. Er zal een projectplan nodig zijn.

U kunt het project alleen of door contact op te nemen met ontwerpbureaus. Bedrijven vragen veel geld voor hun diensten, maar dit werk wordt turnkey gedaan. De medewerkers van het ontwerpbureau dienen zelf bij de overheid een verzoek in om een ​​ingrijpende verbouwing af te spreken.

De Wooncode beschrijft duidelijk welke handelingen kunnen worden verricht en welke ten strengste verboden zijn.Niemand zal toestaan ​​dat dragende muren breken, interfereren met het verwarmingssysteem of de werking van gasapparatuur.

Met een vergunning voor revisie in de hand kunt u aan de slag. Om muren van gewapend beton te demonteren, heb je een perforator, slijper en schroot nodig, en het demonteren van metselwerk gebeurt met een beitel, hamer en perforator. Maar laten we het technologische proces achterwege laten en direct naar het ontwerp gaan.

Laten we aannemen dat de fusie al heeft plaatsgevonden. In de regel wordt in een standaard "kopeekstuk" één kamer aan kinderen gegeven en in de andere ouders slapen. In feite is de woonkamer ook een slaapgedeelte.

De warmste en lichtste kamer is toegewezen aan de kinderkamer, het is wenselijk dat de ramen op het zuiden of westen gericht zijn. Onthoud dat de noordkant koud is, sporten of spelen op een slecht verlichte plaats brengt gezondheidsrisico's met zich mee voor het kind. U kunt visie planten of ziek worden met acute luchtwegaandoeningen.

Zelfs kleine kinderen hebben een tafel nodig, waar je kunt tekenen of knutselen voor de kleuterschool, en schoolkinderen hebben het nodig voor huiswerk. Daarom moet het bureau bij het raam worden geplaatst. Om ruimte te besparen kun je de vensterbank als tafelblad gebruiken; hij is gemaakt van duurzaam natuursteen of kunststeen. Een dergelijk oppervlak is bestand tegen mechanische belasting, het is gemakkelijk te onderhouden, omdat de steen niet verslechtert onder invloed van sterke reinigingsmiddelen, wat betekent dat alle huishoudelijke chemicaliën kunnen worden gebruikt. Waarschijnlijk weet elke ouder hoeveel gedoe gewoon schilderen kan veroorzaken en hoe moeilijk het is om verfsporen van plastic of van een houten oppervlak te wassen.

Voor harmonie zijn er onder de vensterbank laden met laden en aan de zijkanten zijn er kasten. Vanuit het oogpunt van ontwerp stelt een dergelijke lay-out u in staat om de ruimte aanzienlijk te ontlasten, het meubilair neemt ruimte in langs het raam en concentreert zich niet op zichzelf. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat het bureau en de kasten moeten worden gemaakt in een kleurenschema dat past bij het kleurenschema van de muren en de vloer.

Vaak is er een nijpend tekort aan opslagruimte. Kinderen groeien op, hun kleerkast verandert en verveeld speelgoed moet ergens weg. In dit geval komt de hoogslaper te hulp. De slaapplaats bevindt zich op kleine dressoirs, het meubilair is solide, het kan het gewicht van het kind gemakkelijk dragen, dus jonge ouders hoeven zich geen zorgen te maken.

Het stijgen en dalen is zo ontworpen dat de baby ongehinderd kan klimmen met behulp van de treden. De ladekast is bovendien uitgerust met een beschermende dwarsbalk, waardoor de kans om in een droom te vallen is uitgesloten.

Er zijn modellen te koop die zijn voorzien van een werkplek. Aan tafel kun je huiswerk maken of videogames spelen. Dergelijke modellen zijn ook geschikt voor de hal waarin de zonering voor de kinderhoek en het oudergedeelte is uitgevoerd. Helaas kunnen maar weinig ouders een aparte kamer voor hun kinderen betalen.

Een hoogslaper is een interessante speelruimte als deze een bepaald thema heeft. Het kan een stapelbed zijn, dit is vooral waardevol voor een gezin met twee kinderen. Tot de puberteit is een hoogslaper voldoende, dus je kunt flink besparen.

Kindermeubels, bouwmaterialen en dingen moeten gemaakt zijn van natuurlijke, milieuvriendelijke componenten.

Als vervanging voor behang wordt sierpleister aanbevolen. Houd er rekening mee dat Venetiaans pleisterwerk alleen geschikt is voor een geëgaliseerde ondergrond. Kleine verschillen zijn toegestaan, deze worden gecontroleerd door het gebouwniveau. Het egaliseerproces omvat het aanbrengen van gips, het gebruik van een verfnet, een egalisatielaag en een primer. Elke volgende fase wordt pas uitgevoerd nadat de vorige volledig is opgedroogd.

Gips met reliëf is geschikt voor oneffen oppervlakken. U kunt hier overigens zowel in geld als in tijd op besparen.Breng de pleister correct aan in twee stappen. De eerste keer worden grote druppels gladgestreken en de tweede keer wordt een reliëfpatroon gevormd. Maar voordat de stukadoor wordt aangebracht, wordt schilders geadviseerd om de instructies te lezen, aangezien sommige fabrikanten het gebruik van één laag toestaan.

Een klein advies: zelfklevend krijtbehang is te vinden in bouwmarkten - als je een strook op de kastdeur plakt of er helemaal mee over de kinderkamer plakt, heeft het kind een oppervlak om te tekenen. Het is geen geheim dat kinderen graag op elk oppervlak schilderen, en dankzij stiftbehang zijn cosmetische reparaties niet nodig.

Bij het kiezen van kleurtinten voor een kinderkamer, moet er rekening mee worden gehouden dat de baby er niet alleen in rust, maar ook huiswerk maakt en speelt. Dit betekent dat je het niet hoeft te overdrijven met felle kleuren, er is kans op overprikkeling en vermoeidheid. Je moet je concentreren op rustige pasteltinten, lichte vlekken worden alleen puntsgewijs gebruikt.

Wat betreft de woonkamer waarin de ouders slapen, adviseren de ontwerpers om deze uit te rusten met schuifbanken. Overdag worden ze getankt, er komt ruimte vrij, die kan worden gebruikt als speelruimte of als eetruimte.

De hal herbergt meestal elektronica - een tv-toestel, een satelliet-tv-ontvanger, gameconsoles of een open haard. 'S Avonds verzamelen alle gezinsleden zich in de woonkamer, kletsen, drinken thee. Daarom is het erg belangrijk om in deze kamer een salontafel te plaatsen en een natuurlijk tapijt te leggen waarop kinderen kunnen spelen.

Omdat de hal groot is, is er extra verlichting voor nodig. In de regel schijnt de kroonluchter gelijkmatig en bereikt hij de hoeken niet, wat een aanzienlijk nadeel is bij zonering. Elke zone moet zijn uitgerust met een lichtbron, hiervoor worden staande lampen, spots of schansen gebruikt.

Als vloerbedekking voor de hal kopen ze laminaat, parketplaat, tapijt, linoleum - de keuze is groot en blijft alleen voor de consument. Houd er rekening mee dat de zorg voor bouwmaterialen opvallend anders is. Als vinyllinoleum gewassen kan worden met een natte doek en er gebeurt niets mee, dan hangt de verzorging van het laminaat af van de slijtvastheidsklasse. Trouwens, goedkope laminaatvloeren kunnen helemaal geen formaldehyde afgeven en het is gevaarlijk voor de menselijke gezondheid.

Wanneer u een verwarmingssysteem "warme vloer" gebruikt, moet u de markeringen van de vloerbedekking zorgvuldig bestuderen. Op de verpakking staat aangegeven of een bouwstof al dan niet gecombineerd wordt met een hoge temperatuur.

De keuze van het kleurenschema is gebaseerd op de kleur van het meubilair, verlichting, stijl en persoonlijke voorkeuren van de eigenaren. Als het meubel een klassieke kleur heeft en een licht laminaat als vloerbedekking wordt gebruikt, dan wordt gekozen voor witte, bruine kleuren. En bijvoorbeeld lichte meubels en witgekalkte parketplanken passen bij de Japanse stijl.

Textiel in de woonkamer speelt een belangrijke rol. Verduisteringsgordijnen zijn geschikt voor kamers die worden gebruikt om te slapen.

Als leden van het huishouden zich alleen overdag en 's avonds in een grote kamer verzamelen, is het niet nodig om de situatie te belasten met massieve gordijnen, het volstaat om tule of jaloezieën op te hangen.

Inrichting van een driekamerappartement

Het ontwerp van driekamerwoningen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de samenstelling van het gezin, de noodzaak van zonering en ontwerpkenmerken. Voor zonering, als scheidingswanden, kunt u niet alleen lichte schermen en gordijnen kiezen, maar ook gesmede metalen constructies, evenals opgezette gipsplaatwanden.

Glazen blokken zijn de nieuwste modetrend in de bouwmarkt. Sovjetburgers herinneren zich natuurlijk deze ontwerpen, ze werden vaak gebruikt in openbare gebouwen en in productie. Met hun hulp kun je muren bouwen. Wat ze onderscheidt van andere scheidingswanden is dat je er een deurblad aan kunt hangen.

U kunt zowel cosmetische als grote reparaties met uw eigen handen uitvoeren. Bij overeenstemming over herontwikkeling adviseren de ontwerpers om de ruimte uit te breiden ten koste van de loggia. Helaas lukt het niet om de radiatoren te verwijderen en aan te sluiten op de cv-installatie. Daarom zijn beglazing, isolatie en balkonbekleding vereist.

Bij beglazing is het het beste om uw keuze te geven aan een kunststof profiel en is het wenselijk dat het vijfkamerig is. Aluminiumconstructies bevriezen tijdens het winterseizoen. Hoe meer glazen, hoe beter. Een raam met drie kamers met dubbele beglazing wordt als ideaal beschouwd, het houdt de warmte vast en laat geen vreemd geluid in de kamer toe, en dit is erg belangrijk, omdat er geen balkonblok meer zal zijn.

Voor isolatie worden minerale wol of synthetische materialen gebruikt. Je kunt polystyreen kopen - het is gemakkelijk te installeren en het is goedkoop. Op voorwaarde dat huishoudens in de winter naar het balkon gaan, raden experts aan om een ​​verwarmingssysteem aan te leggen. U moet kiezen uit elektrische "warme vloeren", omdat water in een stadsappartement verboden is.

Nadat u het balkonblok en de basis eronder heeft gedemonteerd - een baksteen of een gewapende betonnen plaat, kunt u doorgaan met de afwerking. Voor het afdekken van het balkon worden voering of plastic panelen gebruikt. Sommige stilistische trends worden gekenmerkt door behang of decoratieve gipsdecoratie.

Het is raadzaam om rolgordijnen in kunststof ramen te installeren. Als de zijkant zonnig is, beschermen ze perfect tegen natuurlijk licht, dichte exemplaren laten misschien helemaal geen daglicht door. Gezinnen met kleine kinderen zullen het waarderen.

In de hoofdruimte zien spanplafonds met twee niveaus er prachtig uit, maar het is belangrijk dat de plafonds hoog zijn. Het wordt gebruikt voor de constructie van een structuur met twee niveaus en gipsplaat. Het is gemakkelijk te snijden en hierdoor worden ongebruikelijke vormen bereikt, er kunnen eenvoudig spots in worden gemonteerd.

Het verschil tussen spanplafonds en gipsplaatopties is dat de eerste in drie uur worden geïnstalleerd, terwijl de installatie van de laatste meer tijd kost. Bovendien is de spanningsversie niet bang voor water en verslechtert niet tijdens overstromingen. Water wordt gemakkelijk afgevoerd via het kroonluchtergat.

Houd er rekening mee dat het plafond in harmonie moet zijn met het interieur van de kamer, inclusief het kleurenschema. Als het opvalt tegen de hoofdachtergrond, zal het gewenste effect niet werken. Trouwens, een plafond met twee niveaus is ongepast in kleine kamers.

Sommige driekamerappartementen hebben een kleine badkamer. Het kan worden uitgebreid ten koste van niet-residentiële gebouwen - opslagruimten, gangen.

Hiervoor is de goedkeuring van de herontwikkeling met de autoriteiten vereist. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de natte ruimte zich niet boven de woonruimtes van buren mag bevinden.

Samenvattend wil ik opmerken dat er geen vergelijkbare interieurs zijn. Zelfs als je een idee in de foto's of de setting in een televisieprogramma leuk vond, kun je nog steeds geen honderd procent gelijkenis bereiken. De reparatie wordt immers door andere mensen gedaan. Maar eigenlijk is dit niet het belangrijkste.

Het is belangrijk dat het gerenoveerde pand warm en comfortabel is voor alle gezinsleden.

Mooie voorbeelden

In dit gedeelte worden de beste en ongewone, chique en eenvoudige interieuropties besproken. Elke persoon zal voor zichzelf interessante ontwerpdetails benadrukken. Voor sommigen kan het behang aan de muur zijn, en voor iemand - kaarsen, beeldjes, vazen ​​of decoraties op gordijnen.

Zie de volgende video voor de top 5 workshops over het maken van een interieur met je eigen handen.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair