Mooie projecten van huizen met twee verdiepingen van schuimblokken

Inhoud
 1. Voor-en nadelen
 2. Ontwerp
 3. Afwerkingsopties
 4. Mooie voorbeelden

Het huis met twee verdiepingen is een uitstekende oplossing voor een klein stuk grond. Hij zal niet veel bruikbare ruimte van het perceel "grijpen", en het gezin in zo'n gebouw zal niet krap zijn. Schuimbeton kan worden gebruikt als het belangrijkste bouwmateriaal voor het bouwen van een huis. De constructie ervan vereist geen krachtige fundering en kan in korte tijd worden voltooid.

Voor-en nadelen

Dat er vaak gekozen wordt voor schuimblokken voor de bouw van huizen is niet verwonderlijk.

Dit materiaal heeft veel voordelen.

 • Door het grote formaat van de blokken vordert de bouw van wanden zeer snel.
 • Dit materiaal is gemakkelijk te verwerken. Het kan worden gesneden met een gewone ijzerzaag.
 • Het gebruik van schuimblokken vereist geen gebruik van zware bouwmachines. De blokken zijn vrij licht van gewicht. Een volwassene kan ze alleen optillen.
 • Het leggen van muren van dergelijke componenten is niet bijzonder moeilijk.
 • De prijs van schuimblokken is veel lager dan de kosten van veel andere bouwmaterialen.
 • Met een competente benadering van constructie zal een huis van schuimblokken heel lang dienst doen.
 • In zo'n gebouw is het altijd warm door het hoge gehalte aan luchtbellen "in het lichaam" van elk blok.
 • Schuimblokken zijn milieu- en brandveilig, daarom worden ze zonder angst gekozen voor woningbouw.
 • Dit materiaal heeft goede geluidsisolerende eigenschappen, zodat externe geluiden de huurders niet storen tijdens de exploitatie van het gebouw.
 • Schuimbeton combineert goed met andere bouwmaterialen, wat geweldige mogelijkheden biedt voor architecturale creativiteit.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de nadelen van het materiaal.

 • Door de poreuze structuur nemen schuimblokken vocht op. Een met water verzadigd blok kan barsten als het bevroren is. Daarom hebben wanden van schuimblokken een hoogwaardige externe afwerking nodig, waardoor ze niet alleen een esthetisch uiterlijk krijgen, maar ze ook betrouwbaar kunnen isoleren tegen binnendringend water.
 • Om ervoor te zorgen dat een huis met schuimblokken lang meegaat en comfortabel is, hebben de muren isolatie nodig.

Ontwerp

Projecten van huizen met twee verdiepingen uit schuimblokken zijn zeer divers. Afhankelijk van de beschikbare locatie kunt u kiezen voor een gebouw van 6 bij 9, 10 bij 8 of 7 bij 12 meter. Het project kan typisch of individueel zijn.

Om te beginnen met het bouwen van een huis met je eigen handen, moet je beslissen welk stuk land zal worden gebouwd. In de projectdocumentatie wordt duidelijk aangegeven welk deel van het land bebouwd zal worden en welk deel overblijft voor een moestuin en tuin. Dit is juridisch van belang.

Het is ook de moeite waard om te beslissen over de oriëntatie van het gebouw in de ruimte. Het is wenselijk dat de ramen van de meest bezochte kamers op het zuiden gericht zijn. Er moet ook aandacht worden besteed aan de organisatie van de ingang van het gebouw. U moet ook het probleem van het aansluiten van nutsvoorzieningen oplossen.

Niet het laatste onderwerp is het waarborgen van de veiligheid van huis en land. Architectuur speelt hier een belangrijke rol. Als het terrein goed zichtbaar is vanuit de ramen, geeft dit al rust voor de bewoners.

Het type fundering dat in het project wordt gelegd, is afhankelijk van het niveau waarop het grondwater zich onder de site bevindt. Als de afstand tot het water minder dan twee meter is, is het beter om een ​​zelfnivellerende plaat in het project te leggen. Als de afstand tot het grondwater meer dan drie meter is, is het gemakkelijker om een ​​tape-verzonken voet aan te brengen.

In het ontwerpproces is het beter om een ​​​​gebouw met twee verdiepingen onmiddellijk te onderscheiden in woon- en hulpdelen.Bijvoorbeeld in een huis met een oppervlakte van 150 m². m, je moet geen lange gangen en moeilijke doorgangen plannen. Voor bijkeukens is het makkelijker om direct een plek ergens in de kelder of op de begane grond te herkennen. Het zal dus gemakkelijker zijn om communicatie naar hen toe te brengen.

Een belangrijke taak is om bij het ontwerpen duidelijk de grootte van het huis te definiëren. Dit bepaalt niet alleen het comfort van een bepaald gezin, rekening houdend met de grootte en behoeften, maar ook de kosten van het onderhoud van het huis, te beginnen met het betalen van belastingen en eindigend met de kosten van nutsvoorzieningen.

Iemand kan bijvoorbeeld het ontwerp van een 8x8-gebouw leuk vinden. Het kan een compacte woning zijn met een woonoppervlak van maximaal 80 vierkante meter. Voor een gezin van vier is dit voldoende. Voor een groter gezin is het beter om te focussen op de plannen van 9x9, 8x10 of 10x10 huizen.

De tweede verdieping kan een conventioneel ontwerp hebben, of het kan worden gemaakt in de vorm van een zolder. Een klein huis wordt soms aangevuld met een terras. Dan wordt het comfort aanzienlijk verhoogd, aangezien deze uitbouw zeer ruim kan zijn.

Meestal worden in gebouwen met twee verdiepingen op de begane grond een keuken, een woonkamer en extra kamers zoals een badkamer en bijkeukens geplaatst. De tweede verdieping is vaak gereserveerd voor slaapkamers. Er zijn echter veel planningsmogelijkheden in huis. De inrichting van een badkamer vereist bijvoorbeeld bepaalde technische trucs, maar bijna niemand zal zichzelf zo'n gemak op de tweede verdieping in een groot huis ontzeggen.

Afwerkingsopties

Als de interieurdecoratie van een huis met schuimblokken uitsluitend afhangt van de smaakvoorkeuren van de eigenaren en de mogelijkheden van hun portemonnee, dan vereist de externe naleving van bepaalde regels met betrekking tot de eigenaardigheden van de schuimblokken zelf. Omdat dit materiaal niet supersterk is en sterk water opneemt, moet het worden geïsoleerd tegen invloeden van buitenaf. Externe afwerkingsmaterialen mogen het "ademen" van schuimblokken niet hinderen. Tegelijkertijd zijn ze verplicht om herhaalde bevriezing te weerstaan ​​​​en hun visuele aantrekkingskracht te behouden. De afwerklaag moet ook bestand zijn tegen verschillende soorten mechanische belasting - wrijving, impact, enz.

Soms wordt gevelsteen gekozen als buitenafwerking voor huizen met twee verdiepingen uit schuimblokken. Het is zo ingedeeld dat er een opening overblijft tussen de muur en de afwerklaag, die zorgt voor ventilatie van de muren. Ook kunt u in deze ruimte isolatie installeren, dan zal het huis warmer en comfortabeler zijn.

De baksteenafwerking voorkomt dat regen en sneeuw op de schuimblokwanden vallen, beschermt tegen mechanische belasting en extreme temperaturen. Met zo'n afwerking zal het huis veel langer kunnen dienen. Maar u moet zich ervan bewust zijn dat al deze voordelen veel geld zullen moeten betalen.

Je kunt ook kiezen voor natuursteen voor het decoreren van zo'n huis. Deze optie moet van tevoren worden voorzien, aangezien een dergelijke bekleding een brede en solide fundering vereist. Een huis met een stenen gevel ziet er erg aantrekkelijk uit (er zijn veel ontwerpopties). Tegelijkertijd worden de muren betrouwbaar beschermd tegen de effecten van neerslag, temperatuurveranderingen, enz. Als het gevelwerk echter slecht wordt uitgevoerd, kunnen na enige tijd gedeeltelijke reparaties nodig zijn vanwege het afpellen van de steen van het schuim betonblokken.

Geveltegels kunnen ook worden gebruikt voor bekleding. Het zal de muren beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd kan het uiterlijk van het gebouw alles zijn wat je wilt, omdat de texturen en kleuren van de tegels erg divers zijn. Het nadeel van het gebruik van een dergelijke bekleding is dat deze de beweging van lucht in de schuimblokken verstoort en de belasting op de fundering aanzienlijk toeneemt. Tegelijkertijd zijn de kosten van de tegel zelf niet klein te noemen.

Een budgetoptie is om gips te gebruiken. Het beschermt schuimbeton goed, zonder in strijd te zijn met de mechanische eigenschappen. Tegelijkertijd zijn er nogal wat ontwerpmogelijkheden voor het gebouw.

Om een ​​huis te pleisteren, moet je echter bepaalde kennis en vaardigheden hebben om over de nodige gereedschappen te beschikken. Met een competente benadering van zaken zal het gips minstens tien jaar meegaan, maar als de regels voor de toepassing ervan worden geschonden, zullen zeer binnenkort reparaties nodig zijn.

Mooie voorbeelden

Schuimblokhuis met een oppervlakte van 8 bij 8 met een ingebouwde garage en rode bakstenen bekleding ziet er zeer indrukwekkend en ongenaakbaar uit, maar compact. Kleine ramen maken een dergelijke structuur geschikt voor de barre natuurlijke omstandigheden van de noordelijke regio's van Rusland. Op een typisch Russische binnenplaats in de buitenwijken ziet zo'n huis er vrij organisch uit.

Een huis met twee verdiepingen met een zadeldak met een lichte pleisterafwerking en afgewisselde delen bedekt met witte baksteen ziet er elegant en luchtig uit. Omgeven door groen, geeft zo'n structuur de indruk van een fantastisch gezellig huis, de droom van elke huisvrouw.

Een blokhuis van schuim kan de meest ingewikkelde vorm krijgen door het succesvol te combineren met een garageblok. De gestuukte wanden in wit en grijs sluiten mooi aan bij de steenfragmenten op de gevel. Het huis ziet er erg persoonlijk uit.

Zie de volgende video voor een overzicht van het project van een huis met twee verdiepingen met een afmeting van 8x8, gebouwd uit schuimblokken.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair