Tekeningen en schema's voor de bouw van huizen met één verdieping vanuit een bar

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Bouw
 4. tips & trucs
 5. Mooie opties

Hoe eenvoudig deze of gene optie voor het bouwen van een huis ook lijkt, er zijn veel potentiële problemen en alleen subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden. Er zijn een aantal eigenaardigheden bij de constructie van gebouwen met een hoogte van één verdieping. Bij het gebruik van een balk wordt een andere specificiteit toegevoegd die niet kan worden genegeerd.

Eigenaardigheden

Huizen met één verdieping uit een bar hebben één uiterst belangrijk kenmerk: ze zijn gemaakt van elementen met een strikt vaste lengte, die in principe niet willekeurig kunnen worden gewijzigd. Alleen een rationeel zaagschema en een zorgvuldige benadering van de lay-out van onderdelen stellen ons in staat om de situatie enigszins te corrigeren. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat van de standaardlengte van het hout dat uit de zagerij wordt gehaald, nog een deel moet worden weggenomen, dat wordt besteed aan het zagen.

Als een van de muren kleiner wordt gemaakt, moet het resterende hout worden gebruikt bij de constructie van andere vliegtuigen om verspillende kosten te voorkomen. Daarom werkt de gebruikelijke aanpak, volgens welke de algemene toename van het gebied het gemakkelijker maakt om alle benodigde objecten te plaatsen, hier niet.

Houten gebouwen uit een bar, als hun totale territorium buitensporig is vergroot, beginnen op een bijenkorf te lijken. Als je een heel lange reep koopt, moet je hem nog steeds snijden en voorzichtig met de restjes werken. De rationele lengte van de balken die in plafonds worden gebruikt, varieert van 450 tot 550 cm. Het exacte aantal hangt af van de diepte van de inzet en het type materiaal dat wordt gebruikt. Het gevolg is dat er voor aanvang van de werkzaamheden een gedetailleerd schema moet worden opgesteld, en dat daar achteraf niet de minste verandering in komt.

Ze beginnen te werken met de vorming van een schaalmodel van het huis, zonder rekening te houden met het materiaalverbruik voor de inkeping. Het is dus veel gemakkelijker om een ​​competente lay-out te kiezen, door verschillende opties te sorteren.

Later wordt het model op papier overgebracht en moet de tekening al worden geverfd:

 • totale wanddikte;
 • geproduceerd zomen;
 • geplande materiaalresten;
 • totale berekening;
 • verbruik van bosgrondstoffen.

  De reactie van scheidingswanden op veranderingen in vochtigheid en luchtverwarming moet worden gesynchroniseerd met de rest van het gebouw. Optimaal voldoet aan deze eis een houten balk met een dikte van minimaal 5 cm. Om de plaatsing van deurblokken correct te laten verlopen, moet de dikte van de scheidingswanden minimaal 10 cm zijn. Deze waarde is exclusief de afwerklaag.

  Zoals altijd zijn de ramen aan de lichtste kant (bijna altijd oost of zuid).

  Houd rekening met de locatie van bestaande en toekomstige gebouwen, zelfs tijdelijk of seizoensgebonden gebruikt. Het opstellen van een bouwplan houdt in dat er een reserveruimte wordt gelaten voor de aanleg van tuinpaden. Meestal worden de gevels van huizen en aangrenzende gebouwen op dezelfde lijn geplaatst, uitzonderingen zijn uiterst zeldzaam. U moet zorgen voor de evenredigheid van de afmetingen van alle gecreëerde gebouwen. Pas als al deze punten zijn uitgewerkt, is het zinvol om het doel van individuele gebouwen te bepalen.

  Projecten

  Houten huizen van hout zijn nu veel populairder dan klassieke producten in de vorm van blokhutten. Zelfs de kwaliteitsfactor en warmte zijn niet slechter als moderne technologieën correct worden gebruikt. En toch moet er veel aandacht worden besteed aan de keuze van een geschikt materiaal. In de meeste gevallen wordt een woongebouw voor permanente bewoning gebouwd van naaldhout.

  Bij de meeste projecten wordt grenen gebruikt, wat superieur is aan:

  • sparren - door visuele schoonheid;
  • spar - door kracht;
  • lariks - voor gemakkelijke verwerking en belasting op de fundering;
  • ceder uit Siberië - ten koste van hout.

  Ontwerpen begint ofwel met een algemene tekening of met een voorbeeldige foto van de optie die je leuk vindt. (in dit geval kunnen verklaringen worden ingevoerd). De schets van een huis, zowel een zomerhuisje als een stedelijk huis of gelegen in een huisjesdorp, moet zo gedetailleerd mogelijk worden gemaakt, dit vereenvoudigt het werk van ontwerpers en vervolgens van bouwers. In een groot gebouw (10 bij 10 of 9 bij 12) kunt u twee slaapkamers tegelijk plaatsen, een extra berging en de sanitaire unit verdelen zonder de onderdelen samen te drukken. Er moet aandacht worden besteed aan de locatie van de stookruimte en de thuiswasserij; in het huis van moderne verantwoordelijke mensen is er bijna altijd een plek voor een sportschool.

  Zelfs in huizen met afmetingen van 6 bij 4, kunt u de juiste hoek selecteren als u heel nauwgezet de organisatie van de ruimte benadert of zorgt voor de vorming van een zolder. Om uw werk gemakkelijker te maken, moet u na het kiezen van de locatie en functionaliteit van de kamers gangen tekenen waarmee iedereen hun leven gemakkelijker kan maken. Afzonderlijke delen van de tekeningen zijn verbonden en zo wordt een voorlopig diagram verkregen. Als het benodigde beeldmateriaal te groot blijkt te zijn en niet past in een klein huis van 6 x 4, moet u actief gebruik maken van de ruimte van de tweede of kelderverdieping.

  In structuren van kleine omvang worden meestal wenteltrappen gevormd.

  Een klassiek huis met één verdieping kan worden uitgerust met een onverwarmde zolder. Voor een zomerhuisje, dat alleen seizoensgebonden wordt gebruikt, blijkt deze optie economisch redelijk gerechtvaardigd. Op de tekeningen wordt elke verdieping afzonderlijk ingevoerd, dat wil zeggen dat er naast het algemene plan ook een vloertekening moet zijn.

  Als de ontwikkelaar dergelijke documentatie niet aanlevert, is dit in ieder geval een goede reden om zijn werk zorgvuldiger te controleren. Een veranda in een blokhut van 10 x 10 kan een of meerdere gevels bedekken. Gezien de eigenaardigheden van het Russische klimaat, zijn oplossingen met grote panoramische ramen rond de hele omtrek niet altijd acceptabel.

   Op het open terras worden decoratieve balustrades gebruikt, waarvan de hoogte varieert van 100 tot 150 cm boven de vloer. Als alternatief kan een soortgelijke verhoging van de staaf worden gebruikt, waaruit de tekening zorgvuldig wordt gesneden. Open aanbouw in een huis van 7 bij 8 kan beglazing hebben, dit helpt de ruimte te beschermen tegen neerslag. Het type dak wordt individueel geselecteerd, rekening houdend met de kenmerken van het territorium en ontwerpnuances. In de meeste gevallen wordt een zadeldak geïnstalleerd over constructies van 9 x 9 en 10 bij 10 m.

   Het voordeel is duidelijk: installatie wordt uitgevoerd zonder gespecialiseerd gereedschap en het materiaal is relatief goedkoop en betrouwbaar voor een lange tijd. Het schilddak wordt relatief zelden gebruikt, omdat de uitrusting ingewikkeld en duur is en soms de tussenkomst van specialisten vereist. Maar in termen van betrouwbaarheid en stabiliteit na installatie heeft een dergelijk schema geen gelijke analogen. Bovendien wordt het als de meest aantrekkelijke in "uiterlijk" beschouwd en is het perfect bestand tegen zelfs sterke windstoten.

   Blokhutten met een garage zijn zo gepland dat een ingebouwde of aangebouwde parkeerplaats het koudste deel van het huis van buitenaf beschermt.

   Belangrijk: dakconstructies moeten lichtgewicht worden gemaakt, omdat het draagvermogen van de muren relatief zwak is. Overmatige belasting leidt bijna onvermijdelijk tot vervorming van zowel de balken als de spanten. De berekening van de waarschijnlijke overbelasting van de constructie wordt noodzakelijkerwijs uitgevoerd. Het spantensysteem wordt geassembleerd dankzij de vooraf voorbereide groeven en uitsteeksels. Vervolgens worden de zijstaven van de bovenste rij gemonteerd, voor hun bundel wordt een staaf met een doorsnede van 15 x 10 cm gebruikt.

   Bouw

   Het is vrij eenvoudig om met uw eigen handen een huis met één verdieping uit een bar te bouwen.De meeste professionals raden aan om voor dit doel een balk van 150 x 150 mm te gebruiken, maar als het doel is om geld te besparen en werknemers te weigeren, kunt u één rand verkleinen tot 100 mm. Bij het kiezen van een geschikte basis voor een blokhut, moet u zich laten leiden door de instructies in gespecialiseerde literatuur. Maar dit betekent niet dat u de informatie van buren en van de vorige eigenaren van de site kunt negeren. Als de kans op deining klein is en het water diep onder een houten huis ligt, kunnen zelfs lichte steunen in het huis worden geplaatst.

   Met de hand beton mengen kost te veel tijd, het is veel praktischer om goedkope betonmixers te gebruiken. Het kopen ervan zal na een tijdje herhaaldelijk worden gerechtvaardigd. Bij het gieten van het grondgedeelte van de tape, is het vereist om een ​​oplossing met verhoogde dichtheid te gebruiken en een versterkend frame te monteren. De kronen van het hout zijn vastgemaakt met houten deuvels om geld te besparen, je kunt er zelfs stukjes planken voor gebruiken die overblijven van de vorige constructie (maar mogelijk van een duurzamere boom). Alle openingen van de kronen zijn gevuld met speciale verwarmers.

   Hier moet u kiezen voor duurdere en praktische oplossingen (kant-en-klare broodjes), of geldbesparend en arbeidsintensief veenmos. Om stijlen te vormen, zijn alleen platte staven nodig, bij voorkeur zonder een enkele knoop. Bij het uitvoeren van dit werk moet u zich concentreren op de eenvoudigste technologie, omdat niet elke houtbewerker een volwaardig recept aankan. Om de verwerking van het hout te vergemakkelijken, wordt noodzakelijkerwijs een werkbank gebruikt.

   De eerste kroon is "in een halve boom" gemaakt, voor het werk is het nodig om cirkelzagen te gebruiken. Als de diepte niet genoeg is, worden ijzerzagen gebruikt. Het is heel redelijk om openingen tussen elementen te laten, ze stellen je in staat om luchtstromen te organiseren. Door ze op een bepaalde hoogte boven de grond te plaatsen, wordt de ventilatie-efficiëntie verhoogd. De voeringen worden geplaatst omdat nadat de planken zijn verrot, de vervanging gemakkelijker zal zijn dan voor de onderste randen.

   tips & trucs

   Ongeacht de gekozen houtsoort, is het de moeite waard om alleen het materiaal te gebruiken met een zo laag mogelijk vochtgehalte. Gelijmd hout is veel winstgevender en praktischer dan een onvoorbereide optie. Wat heel goed is, het is niet alleen gemakkelijker om er vanaf te bouwen, maar neerslag is ook uitgesloten. Wanneer ze gewoon onvoorbereid hout nemen, zijn de kozijnen van deuren en ramen uitgerust met speciale groeven die een uniforme trek geven.

   Bij het bestellen van commerciële bouw- en ontwerpdiensten, moet u maximale aandacht besteden aan de voorbereide documentatie.

   Mooie opties

   De stijl van een blokhut hoeft niet in de geest van een chalet te zijn. Hier is een goed lichtproject. Beige muren zetten de verfijnde rode dakbedekking gunstig af. Het portiek en de gang daarachter verdelen de woning in twee ongeveer gelijke delen. Een daarvan is gereserveerd voor huisvesting, de andere voor technische behoeften, wat in ieder geval te zien is aan de grootte van de ramen.

   Een constructie die qua kleur dichter bij de onderdelen ligt, wordt op deze foto getoond. Het speelse lichtgrijze dak past bij de gevel, die is opgesierd met sierlijke maatwerkelementen. Met een dakoverval over de buitencontour van het huis kunt u een geïmproviseerd terras creëren. De veranda is niet hoog en de kleur van de muren is bewust discreet gemaakt. Hier is de aanpak iets anders: in plaats van een complexe verweving van gevelelementen werd een kruisvormig draagelement gebruikt.

   Het kalme witte hout van de hoofdstructuur wordt aangevuld met visueel sierlijke leuningen langs de randen van het geïmproviseerde terras. Een diepblauwe dakbedekking op twee hellingen is het belangrijkste kleuraccent in deze oplossing. En hier zijn de muren en het dak in dezelfde kleur gemaakt. Aan de andere kant is de gevel, hoewel deze weer bedekt is onder de naar voren geschoven dakconstructie, eleganter. Zelfs de downpipe trekt de aandacht; donkere kozijnen harmoniëren visueel met een nog donkerdere plintafwerking, de kleur van de treden op beide portieken is hetzelfde.

   Zie de volgende video voor informatie over het bouwen van een huis vanuit een bar.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair