Projecten van huizen uit een bar met een zolder: een trendy interieur voor altijd

Inhoud
 1. Kenmerken en voordelen
 2. nadelen
 3. Hoe buiten uitrusten?
 4. Aanpassen aan het gebied
 5. Ideeën voor binneninrichting
 6. Bouw- en renovatietips
 7. Spectaculaire voorbeelden ter inspiratie

Projecten van huizen uit een bar met een zolder vallen op door een rationele benadering van de constructie van een structuur met besparing van de bruikbare oppervlakte van een zomerhuisje of tuinperceel. Om ervoor te zorgen dat de omgeving niet alleen praktisch, maar ook speciaal is, geschikt voor alle tijden, moet u voor een aantal factoren zorgen. Overweeg de subtiliteiten van de regeling, rekening houdend met verschillende gebieden en aanbevelingen voor constructie en reparatie.

Kenmerken en voordelen

De constructie van een gebouw uit een bar met een zolderkamer geeft de eigenaren van het huis veel voordelen. In tegenstelling tot de zolder wordt de zolder meegenomen in het totaalbeeld van de woonruimte. Het is gedocumenteerd, het is een geïsoleerde kamer die kan worden gebruikt voor alle kamers van een gewoon huis, op voorwaarde dat communicatie wordt geleverd.

Een huis van hout is merkbaar lichter dan een bakstenen constructie, maar vereist ook een hoogwaardige en betrouwbare fundering.

De voordelen van een dergelijk gebouw zijn talrijk:

 • Houten huizen met een zolder onderscheiden zich door een verhoogd comfortniveau.
 • Ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk, hierdoor zijn ze onschadelijk voor de menselijke gezondheid en veroorzaken ze geen allergieën.
 • Het massief houten huis heeft een bijzonder microklimaat.
 • Binnenin is droge of te vochtige lucht uitgesloten.
 • Het materiaal heeft hoge thermische isolatie-eigenschappen. Het hout houdt de warmte goed vast, wat vooral merkbaar is in het koude seizoen. In de zomer wordt in zo'n woning verkoeling gecreëerd.
 • Het hout kan worden geïsoleerd, behandeld met gipsplaat, gevelbeplating of andere bekleding. Tegelijkertijd blijven de muren sterk met een kleine dikte.
 • Meestal zijn deze gebouwen typisch, dus de constructie wordt snel en automatisch uitgevoerd. Om overtollig vocht kwijt te raken wordt er een lichtgewicht kit op natuurlijke basis voorzien.
 • Het hout zelf is bestand tegen vervorming tijdens het gebruik. In tegenstelling tot andere soorten bouwmaterialen is het niet bang voor temperatuurdalingen en andere ongunstige omgevingsfactoren.
 • Bovendien zijn huizen met een zolder esthetisch aantrekkelijk. Door de creatieve benadering van hun constructie en interieurinrichting, kunt u een bijzondere gezellige sfeer creëren. Een huis uit een bar kan in elke interieurstijl worden ingericht. De boom is perfect te combineren met andere bouwmaterialen. Tegen hun achtergrond krijgt het zeggingskracht.

nadelen

Het is onmogelijk om verschillende negatieve aspecten van houten huizen met een zolder niet op te merken.

 • De bar heeft meer zorgvuldig onderhoud nodig. Het moet worden geïmpregneerd met antiseptica en getint.
 • De thermische isolatie-eigenschappen van het hout zijn inferieur aan blokhutten.
 • Het komt zelden voor dat geen enkele houtsoort wordt aangetast door insecten.
 • Dergelijk bouwmateriaal is licht ontvlambaar en vereist een vuurvaste impregnering.

Hoe buiten uitrusten?

Woningverbetering vanuit een bar met een zolder buiten hangt af van een aantal factoren. Deze omvatten de grootte van de site, het toegewezen gebied voor het gebouw, de positie, het budget dat is toegewezen voor de constructie en de smaakvoorkeuren van de klant. Aangezien het tegenwoordig gebruikelijk is om de site rationeel en functioneel te gebruiken, is één huis niet genoeg voor een goede nachtrust.

Typisch wordt het gebouw aangevuld met een zithoek om te kunnen ontspannen in de frisse lucht. Het kan een open of gesloten tuinhuisje zijn, een veranda of een terras.Het tuinhuisje verschilt van de veranda doordat het apart van het hoofdgebouw is geplaatst, het is niet verbonden met de muur van het huis. Het terras is niets meer dan een open ruimte bij de deur, aangevuld met een overkapping of luifel met montagesysteem. Een dergelijke toevoeging aan een gelijmde of geprofileerde houtstructuur zal het meer originaliteit geven en zijn aantrekkelijkheid vergroten.

De aanwezigheid van een extra structuur maakt de buitenkant van het huis comfortabeler. Elk geselecteerd object ondergaat een grondige architectuurstudie en ontwerp. Hierdoor kunnen moderne gebruikers zichzelf voorzien van comfortabele omstandigheden voor leven en recreatie.

Voor de inrichting van de omgeving kunt u verschillende elementen gebruiken: luifels, parasols, plastic meubels, aanleg van paden met stenen en landschapsontwerp.

Een van de voorwaarden voor het regelen van een site met een houten huis van een bar is de inrichting door middel van verschillende technieken. Je kunt bijvoorbeeld kleine beeldjes in de tuin zetten, zelf mooie bloempotten maken. De techniek van landschapsarchitectuur is ook interessant, wat vooral aantrekkelijk is bij het ontwerp van tuinhuisjes en terrassen naast een blokhut. Al deze factoren worden besproken in de ontwerpfase, elke plantcomponent wordt geselecteerd rekening houdend met de klimatologische achtergrond van een bepaalde regio.

Vazen en ander decor voor bloemen worden op één manier gekozen voor het ontwerp van de hele site.

Aanpassen aan het gebied

Elk project is uniek op zijn eigen manier. Overweeg de gevraagde projecten:

 • 6x4m. De kleine ruimte is geschikt voor een open studio-indeling en een erker beneden, de zolder zal worden gebruikt als slaapkamer.
 • 6x6m. Een interessante ontwerpoplossing voor de eerste verdieping voor een woonkamer en keuken. De zolder moet onder de slaapkamer worden genomen. U kunt de ruimte van de onderste laag gebruiken voor een studiokamer en een terras, de zolder voor een slaapkamer en een balkon.
 • 6x7m. Hier is het mogelijk om de onderste laag voor de keuken, woonkamer en hal in te richten, waarna de zolder wordt voorzien van 2 slaapkamers.
 • 6x9m. Het is beter om de woonkamer, keuken, kleine vestibule en kinderkamers beneden te plaatsen. Op de bovenverdieping kunnen 2 slaapkamers onder het zolderdak geplaatst worden.
 • 7x8m. Rationele plaatsing van de keuken, badkamer, woonkamer, hal en slaapkamer op de begane grond. De zolder bevat een hal en 3 slaapkamers.
 • 7x9m. Het huis met veranda, kinderkamer, woonkamer en keuken is gastvrij. Boven is er ruimte voor 2 slaapkamers.
 • 8x8m. We verlaten de zolder voor 2 slaapkamers voor familieleden. Het is beter om de onderste ruimte te nemen voor een kinderkamer, ruime woonkamer en een gastvrije keuken-eetkamer.
 • 8x9m. Beneden komen belangrijke functionele ruimtes (keuken, kinderkamer, woonkamer). De bovenverdieping moet worden uitgerust voor slaapkamers of persoonlijke ruimte van huishoudens.

Wanneer het beeldmateriaal wordt vergroot (het gebied voor het gebouw is bijvoorbeeld 8 x 10, 9 x 9 m), kunt u nuttige centimeters onder de erkerranden doorbrengen. Ze kunnen gebruikt worden als eet-, speel- of rustplaats.

Ideeën voor binneninrichting

De hoofdregel van een harmonieuze binnenruimte is de consistentie van het interieur in een enkele stijl. Het is onaanvaardbaar dat de zolder of andere kamers van het huisje zijn ondergedompeld in ontwerpstijlen die verschillen in temperament en historische periode. Binnen land- of landhuizen met een zolder, moet u een neutraal ontwerp kiezen, rekening houdend met het aantal, de leeftijd en de interesses van de leden van het huishouden. Militaire en avant-garde thema's zijn bijvoorbeeld uitgesloten als er kinderen zijn.

Alles heeft orde en uiterste eenvoud nodig, gebaseerd op vier regels: ruimtelijkheid + lichtheid + functionaliteit + aantrekkelijkheid. In dergelijke huizen is een overvloed aan hout in het ontwerp ongewenst. Als er veel van is, is het noodzakelijk om de textuur te maskeren. Anders bestaat het risico dat het huis van een bar in een houten kist verandert. De textuur moet opvallen, anders ontstaat er een deprimerende omgeving.

Meubels voor dergelijke huizen worden compact geselecteerd, bij voorkeur in een set.De bank en fauteuils moeten een comfortabel en betrouwbaar transformatiesysteem hebben. Ze worden in de woonkamer geplaatst, aangevuld met een salontafel met een glazen blad van versterkt glas.

Glas rekt elk interieur. Het maakt de ruimte lichter, zelfs als het is geschilderd in een edele chocoladetint.

Het is beter om lichte tinten te kiezen voor het decoreren van de muren en het plafond van een dergelijk huis. Hierdoor kunt u de breedte en hoogte van de muren visueel vergroten en de duidelijke grenzen van de vloeren wissen. Voor het plafond kunt u kiezen voor gipsplaat en rekfolie. Beide materialen zorgen voor een overgang naar de muur om een ​​apart functioneel gebied te benadrukken. Voor verlichting is het beter om spots en flexibele stripverlichting te kiezen, ingebed in wanden of plafonds.

Complexiteit kan worden gecreëerd door het dak van de zolder, dat zowel het dak als de muren van de zolderruimte is. Bovendien heeft het balken die het ontwerp van het plafond bemoeilijken. Om geen moeilijkheden bij de decoratie te veroorzaken, kunt u de balken opzettelijk benadrukken door er ongebruikelijke lampen aan te hangen, bijvoorbeeld ventilatoren of spots met een systeem voor het aanpassen van de hellingshoek van de lichtstroom.

Bouw- en renovatietips

 • De bouw van een huis met een zolder wordt uitgevoerd op het hoogste punt van de site. De dikte van de muren van gebouwen van hout moet 10 - 15 cm zijn.Voor de overlapping van de eerste verdieping moet houtmateriaal worden gebruikt op een vlas-jutedoek. In dit geval moeten de partities een frame zijn.
 • Voor de tweede verdieping (zolder) is het toegestaan ​​om spijlen te gebruiken met een dikte van 50 - 100 mm. In geval van reparatie kunnen ze worden omhuld met dakspaan. Alle partities die tijdens de constructie of reparatie zijn gemaakt, kunnen alleen frame zijn.
 • Scheidingswanden voor de zoldervloer moeten een framepaneel zijn. De minimale hoogte van de wanden van de hoofdstructuur mag niet minder zijn dan 2,4 m. Voor de zolder is dit 2,2 m. De trap naar de zolder kan een- en tweetraps zijn. De locatie mag het bruikbare gebied van de 1e verdieping niet verbergen. Daarom kan het worden geschroefd. Het materiaal van de treden moet stroef zijn.
 • Ramen voor de zolder en het hoofdgebouw moeten dubbel winterklaar zijn, met een openingsfunctie. Voor het plafond en de vloer is het noodzakelijk om isolatie tot 5 cm dik te voorzien met een warmte- en dampremmende pakking. Voor het dak is het de moeite waard om gegalvaniseerd golfkarton te gebruiken. Voor deuren is het beter om hardboard te kiezen.
 • Voor de spanten is het beter om een ​​boord met randen te gebruiken met een dikte van 5 - 10 cm, voor de latten is een niet-gerande plank vereist. Om de levensduur van een dergelijk huis te verlengen, moet het hoofdbouwmateriaal in goede staat worden gehouden. Het is belangrijk om de bouwtechnologie te volgen in overeenstemming met alle regels.

Spectaculaire voorbeelden ter inspiratie

Om de vraag naar het idee om blokhutten met een zolder te bouwen van dichterbij te bekijken, zullen voorbeelden van fotogalerijen helpen.

 • Een origineel voorbeeld van een constructie uit een profielbalk.
 • Een interessante oplossing met een balkon en een zadeldak.
 • Huis met langwerpige configuratie en erkerlijst.
 • Een interessante oplossing met steunpilaren, een balkon en een zadeldak.
 • Complexe dakconfiguratie, de aanwezigheid van balkons, luifels, twee ingangen op aangrenzende vlakken van het huis.

Zie de volgende video voor informatie over het bouwen van een huis van een bar met een zolder.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair