Huis met twee verdiepingen met een afmeting van 7x7 m: interessante indelingsmogelijkheden

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Opties, voor- en nadelen
 3. Typische projecten
 4. Welk materiaal moet je kiezen?
 5. Wat zullen de kosten zijn?

De vraag naar particuliere woningen met twee verdiepingen neemt van jaar tot jaar toe. Meestal wordt een gemeenschappelijke ruimte onderaan het gebouw geplaatst en bevinden de persoonlijke kamers en sanitaire voorzieningen zich bovenaan. Maar er zijn een aantal subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een dergelijke structuur.

Eigenaardigheden

Het huis met twee verdiepingen van 7 bij 7 m onderscheidt zich door een aantal voordelen, waaronder we allereerst kunnen noemen:

 • De mogelijkheid om een ​​grote verscheidenheid aan bouw- en afwerkingsmaterialen te gebruiken.

 • Een grote verscheidenheid aan toegestane afmetingen van het hele gebouw en de afzonderlijke delen ervan.

 • De mogelijkheid om extra gebouwen te introduceren, die niet in de oorspronkelijke versie van het project waren.

Waar je niet alleen in de zomer moet wonen, is het logisch om baksteen te gebruiken, wat het niveau van thermische isolatie radicaal verhoogt.

Opties, voor- en nadelen

Een heel goed idee is een huisje met een garage. Hiermee kunt u de hoeveelheid bezette ruimte radicaal verminderen met dezelfde efficiëntie van gebruik, en bovendien uw eigen originele stijl vormen, als u een ontwerper uitnodigt. In tegenstelling tot een gebouw met één verdieping, kunt u in dit geval niet alleen een terras, maar ook een balkon vormen. Er zullen veel meer mogelijkheden zijn om de ruimte in de woning zelf in te richten.

Aan de andere kant moet je er rekening mee houden dat de kosten voor het bouwen en onderhouden van een huis hoger zullen zijn. Dit nadeel wordt teniet gedaan door het feit dat bij herontwikkeling de kosten van het werk worden verlaagd.

Typische projecten

De indeling houdt in de meeste gevallen in dat de entree zich aan dezelfde kant als de veranda bevindt. Voor meer gemak en veiligheid van het gebruik van het huis in de wintermaanden, zullen ze de kleedkamer in de gang uitrusten. Alleen van daaruit kun je naar alle andere kamers gaan of naar buiten gaan. De logeerkamer kan grenzend aan de keuken worden gemaakt. Een beetje verder om een ​​badkamer te regelen, en direct vanuit de woonkamer om een ​​trap uit te rusten die naar de tweede verdieping leidt. Het bovenste deel van het huis wordt gebruikt voor slaapplaatsen en een rustruimte; in het warme seizoen kan het terras ook worden gebruikt voor ontspanning.

In een andere versie is het huisje uitgerust met een paar veranda's, een daarvan is een voordeur, de andere leidt naar de keuken.

Deze verdeling van de ruimte is aantrekkelijk omdat:

 • Op de binnenplaats kunt u een ruimte creëren die ontoegankelijk is voor externe waarnemers voor persoonlijke behoeften;

 • Een extra uitgang verschijnt in geval van een breuk (vastlopen) van het slot of een extreme situatie die het pad naar de hoofddeur afsnijdt;

 • Het is mogelijk om in het aangrenzende gebied een miniatuurtuin, een speeltuin voor kinderen, een tennisbaan of een zwembad te organiseren.

Dit zijn slechts de belangrijkste opties voor het plannen van ruimte in een huis met 2 verdiepingen. In de praktijk kunnen er nog veel meer zijn. Houd bij het kiezen altijd rekening met de financiële aspecten, en het beschikbare gebied, en de tijd die nodig is voor constructie en stilistische momenten.

De oppervlakte van een huis met twee verdiepingen met 7x7 zijden kan meer dan 100 vierkante meter bedragen, terwijl dit voor een gebouw met één verdieping van dezelfde afmetingen slechts 49 vierkante meter is. m. Daarom zal zelfs een gezin van vijf in een huisje met twee verdiepingen geen speciale problemen ondervinden.

De bouw van dergelijke woningen is daarentegen relatief eenvoudig en goedkoop.

De oorspronkelijke stap is om de grenzen tussen verdiepingen te vervagen. Het plafond in de keuken en woonkamer is alleen gemaakt, onder het hoofddak. De woning is voorzien van een draaitrap naar de zolder, waaronder het mogelijk wordt om binnen een sauna te plaatsen.

Het is handig om bij de ingang van het huis niet alleen een hal te voorzien, maar ook opbergruimte voor schoenen, ski's en fietsen. Zelfs als niemand van jullie een "stalen paard" gebruikt en niet met stokken door de sneeuw snijdt, kan na verloop van tijd alles veranderen. En veel gasten zullen blij zijn met dit kenmerk.

In de woonkamer (iets verder) moeten gestoffeerde meubels worden gebruikt in combinatie met een tafel, wat een comfortabele vergadering, een serieus of romantisch gesprek mogelijk maakt zonder de persoonlijke ruimte binnen te dringen. In deze versie bevindt de keuken zich links van de woonkamer en om ruimte te besparen, gebruiken ze hoek- en compacte meubels, lichtgewicht versies van huishoudelijke apparaten.

Welk materiaal moet je kiezen?

Huizen van 7 bij 7 meter kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Schuimblokken zijn milieuvriendelijk en duurzaam, besparen perfect warmte en beperken vreemde geluiden. Huizen uit een bar gaan lang mee en zijn mechanisch sterk, structuren op basis van boomstammen overtreffen ze in termen van warmtebehoud en esthetische eigenschappen, hoewel ze duurder zijn. Een stenen huis met twee verdiepingen ziet er nobel uit, betrouwbaar, bestand tegen de meeste invloeden van buitenaf en heeft een minimaal risico op brand in hoofdwanden. De uiteindelijke keuze hangt af van welke van deze parameters voor u het meest waardevol is.

Wat zullen de kosten zijn?

Het is absoluut onmogelijk om de kosten nauwkeurig te voorspellen met slechts één project. Zelfs een specifieke bouwplaats heeft immers invloed op de uiteindelijke prijs. Het kan nodig zijn om de fundering te verdiepen, de site af te tappen, de thermische bescherming te verhogen, de seismische bescherming van het huis te vergroten. Veranderingen in materialen, verhoudingen, aanvullende goedkeuringen hebben ook invloed op de uiteindelijke kosten van het voltooide huis.

De tweede verdieping in de vorm van een zolder heeft de voorkeur als de bouwkavel erg klein is. Dan is de woning duidelijk verdeeld in nacht- en dagdelen. Dit ontwerp bespaart ook energie en warmte. Het ontwerpproject moet rekening houden met de vermindering van de beschikbare ruimte als gevolg van dakhellingen en het gebruik van zoldermuren om dit effect te compenseren.

Zie de volgende video voor informatie over de kenmerken van de constructie uit een logboek en hoeveel het gaat kosten.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair