Interieur van een eenkamerappartement

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Moderne tendensen
 3. Werkelijke stijlen
 4. Zoneringsregels
 5. Opties voor het rangschikken van meubels
 6. Hoe de lay-out te verslaan?
 7. Mooie ideeën voor inspiratie

Tegenwoordig zijn eenkamerappartementen erg populair op de woningmarkt. Dat is niet verwonderlijk, want voor relatief weinig geld krijgt de koper een eigen woning en vertrouwen in zijn toekomst. De belangrijkste taak die zich voor elke eigenaar voordoet, is de noodzaak om alles te passen wat je nodig hebt voor een comfortabel leven in een kleine ruimte. Planning, zonering en rationeel gebruik van elke centimeter ruimte zijn de belangrijkste componenten van een succesvol interieurontwerp.

Eigenaardigheden

Als één persoon van plan is om in een appartement te wonen, zullen er nauwelijks grote problemen zijn met de organisatie van een comfortabele ruimte. Maar een heel gezin op 30 vierkante meter plaatsen is geen gemakkelijke opgave. In een dergelijke situatie is het in de allereerste fase noodzakelijk om alle nuances te berekenen en het plan strikt te volgen.

Elk appartement, zelfs het kleinste, begint met een gangruimte. In het interieur van een eenkamerappartement moet de planning van dit deel van de kamer bijzonder zorgvuldig worden benaderd. Door kasten van vloer tot plafond te installeren, kunt u het probleem van het opbergen van sommige van uw bezittingen oplossen.

Hoogstwaarschijnlijk zult u moeten weigeren om kant-en-klaar meubilair te kopen, omdat het niet aan alle vereisten zal voldoen.

De standaardlengte van een kleerhanger is 42-43 centimeter, plus 3-4 centimeter voeg warme kleding toe, dat wil zeggen, de diepte van de kledingkast kan 50 centimeter zijn tegen kant-en-klare modellen van 70 en meer. Vaak biedt een op maat gemaakt ontwerp ruimte voor een wasmachine en huishoudelijke artikelen: een stofzuiger, een dweil, een emmer, een bezem.

Om de ruimte visueel uit te breiden, is het noodzakelijk om zoveel mogelijk reflecterende oppervlakken te installeren. Schuifdeuren met spiegelkast, een grote spiegel in de vloer bij de deur of zelfs erop, zullen helpen om het gevoel van dwang en ophoping weg te werken. Dit wordt ook vergemakkelijkt door spotverlichting op meerdere niveaus. Maar de planken voor kleine dingen zullen moeten worden verlaten, ze kunnen het moeilijk maken om te verplaatsen en een sfeer van rommel te creëren.

Het volgende pand dat moet worden gereorganiseerd, zijn de badkamer en het toilet. Er zijn verschillende opties, afhankelijk van het beeldmateriaal en de technische kenmerken van het pand.

Het verplaatsen van het toilet naar de badkamer maakt het mogelijk om de hele kamer vrij te maken om dingen op te bergen. Meestal is de toiletruimte vrij smal, daarom is het noodzakelijk om uittrekbare beugels en planken met meerdere niveaus te gebruiken. In dit geval is het beter om de deur te weigeren en deze te vervangen door een speciale deur.

Een andere optie: het toilet combineren met de badkamer door de muur te slopen. Door deze methode te kiezen, kunt u op een intelligentere manier alle benodigde sanitaire elementen plaatsen. Als werd besloten om de wasmachine niet in deze kamer te installeren, is het beter om de gootsteen in de hoek te plaatsen. Anders blijft de traditionele horizontale plaatsing langs de muur.

U kunt overwegen om de machine onder een wastafel of onder een enkel aanrechtblad te installeren, zodat de ruimte harmonieuzer wordt.

Wanneer het nodig is om elke centimeter van de kamer te gebruiken, let dan op het installatiesysteem met een hangend toilet.Dit ontwerp neemt weinig ruimte in beslag en maakt de kamer visueel niet rommelig.

Hoogstwaarschijnlijk zult u een vol bad moeten opgeven en vervangen door een douche. U kunt het beste geen kant-en-klaar cockpitmodel kopen. In een zelfgebouwde doucheruimte kunt u niet alleen de afmetingen aanpassen, maar ook zorgen voor een ingebouwde plaats voor planken voor badaccessoires. Als de aanwezigheid van een bad niettemin een vereiste is, moet u het gebruik van de ruimte eronder vakkundig benaderen. Gebruik in plaats van tegels als bekleding schoenopeningspanelen. In dit geval kan daarop een plaats voor reinigingsmiddelen worden voorzien.

Nadat het sanitair in de hoeken is geplaatst, kan de resterende onder een kleine kast een etui worden gebruikt. Het is beter om het voor het plafond en met een spiegeldeur te bestellen. Er zal dus ruimte zijn voor handdoeken en andere noodzakelijke dingen, en de spiegel zal de ruimte uit elkaar halen.

Het kookgedeelte is een essentieel onderdeel van elk huis. Het maakt niet uit of het een aparte ruimte is of gecombineerd met een ruimte, de compactheid en functionaliteit van de indeling is belangrijk.

Eerst moet u beslissen over de plaatsing van huishoudelijke apparaten. Met een kleine opname van de kamer is ingebouwde apparatuur geen gril, maar een belangrijke voorwaarde voor een competent interieur. Een magnetron, keukenmachine, blender en broodrooster opgesteld op het werkoppervlak nemen niet alleen ruimte in beslag, maar vervuilen ook visueel een kleine ruimte.

Als er niet genoeg ruimte is voor een keukenset, is er behoefte aan extra werkbladen. Een van de opties zijn uittrekbare zones. Ze kunnen onder het hoofdtafelblad worden gemonteerd of u kunt een transformatortafel kopen.

Een andere manier om de bruikbare oppervlakte te vergroten, is door gebruik te maken van de vensterbank en de ruimte eromheen. Sommigen combineren het met een keukenset als enkel werkblad, anderen gebruiken het als tafel. In de huizen van de oude serie zie je vaak een soort koelcel onder de keukenvensterbank. Het wordt omgebouwd tot een gewone keukenkast.

Afzonderlijk is het noodzakelijk om een ​​\u200b\u200bdergelijke methode om het gebied uit te breiden te vermelden als lid worden van een balkon.

Er is geen direct verbod op dergelijke acties, maar vaak ontstaan ​​er problemen bij het overeenkomen van het BTI-plan. Om dit te voorkomen, moet u enkele nuances kennen.

Het is verboden om verwarmingsradiatoren naar het balkon te verplaatsen. Dit komt door een toename van de hoeveelheid warmte die nodig is om het hele huis te verwarmen. Hetzelfde argument wordt aangevoerd door de commissie wanneer zij weigert de herontwikkeling te legitimeren. Dit probleem kan worden opgelost door schuifdeuren of openslaande deuren te installeren. Hierdoor wordt één functionele ruimte verkregen en hebben de acceptanten geen formele weigeringsgrond.

Als het huis niet monolithisch is, maakt het balkonblok deel uit van de dragende muur. In dit geval is demontage verboden. In dergelijke omstandigheden is het mogelijk om geen ramen en deuren te installeren en de rest van de vensterbankmuur als tafelblad te gebruiken.

Bij het verbinden van het balkon met de hoofdruimte is het noodzakelijk om hoogwaardige isolatie uit te voeren. Anders blijft het binnenoppervlak van de muur koud, er zal condensatie op ontstaan, wat zal leiden tot het verschijnen van schimmel en meeldauw.

De enige kamer in een eenkamerappartement draagt ​​een zeer grote functionele belasting. Dit is een slaapplaats, een woonkamer en een eetkamer. Multifunctionele meubels kunnen helpen bij het organiseren van de ruimte. Talloze modellen van dergelijke meubels worden op de moderne markt gepresenteerd, van bekende slaapbanken tot kledingkasten.

Dergelijke functionele items zijn duurder dan gewone, maar in omstandigheden met beperkte ruimte helpen ze om het gewenste resultaat te bereiken.

Moderne tendensen

Elk jaar bieden interieurontwerpers nieuwe ideeën voor het inrichten van appartementen, het kiezen van trendy kleuren en stijlen. Maar na verloop van tijd blijven bepaalde trends bestaan ​​die hun waarde en relevantie hebben bewezen.Voor een eenkamerappartement passen deze beproefde oplossingen het beste.

Ergonomisch

Meubelfabrikanten hebben bewezen dat moderne interieurartikelen niet alleen origineel kunnen zijn, maar ook veel functies tegelijkertijd kunnen vervullen. Hiermee kunt u een groot aantal accessoires als decoratietechniek opgeven, terwijl u de stijl en verfijning van het interieur behoudt ten koste van meubels. Bij het inrichten van het interieur van een eenkamerappartement moet een groot aantal decoratieve elementen worden opgegeven. Zo voorkom je een rommelig gevoel in de kamer. Met moderne multifunctionele meubels kunt u dit doen.

Kwaliteitsmaterialen

In een appartement met een kleine oppervlakte is elke vrije hoek belangrijk. Alleen het gebruik van hoogwaardige materialen in de decoratie kan een perfect harmonieuze ruimte bereiken. Maatwerk meubelen zijn duurder dan standaard tegenhangers. Maar in dit geval kunnen alle kenmerken van het pand en de behoeften van de koper worden voorzien.

Werkelijke stijlen

Een gezellig appartement onderscheidt zich niet alleen door een goed gezoneerde en functionele ruimte, maar ook door de algemene stijl van de hele kamer. Een klein beeldmateriaal mag de schoonheid van het interieur niet beïnvloeden, een correct gekozen ontwerp zal dit helpen.

Scandinavische stijl

Het beschikt over zijn lichtheid, eenvoud en natuurlijkheid. De gebruikte materialen zijn voornamelijk natuurlijk - hout, steen, linnen, katoen. Het meubilair is eenvoudig en functioneel. De hoofdkleuren van deze stijl zijn wit, beige, lichtgrijs, blauwachtig.

Dit betekent niet dat je felle kleuren moet opgeven, ze fungeren als accenten. In textiel worden contrasterende kleuren gebruikt: dekens, kussens, geweven vloerkleden. Accessoires kunnen ook in sappige tinten zijn, het belangrijkste is dat er niet veel van zouden moeten zijn.

De overvloed aan licht omvat het gebruik van lichtgordijnen of jaloezieën. De muren zijn meestal versierd met gips of geschilderd in dezelfde toon. De vloer is bedekt met parket of laminaat dat natuurlijke lichte houtsoorten imiteert. Deze stijl wordt gekenmerkt door de installatie van verlichting op meerdere niveaus.

High Tech

Deze stijl weerspiegelt perfect het hoofdprincipe van een klein appartement - functionaliteit. Rechte, heldere lijnen voeren de boventoon in meubelen en decorelementen. Alle opbergruimtes zijn zo discreet mogelijk gemonteerd. De decoratie maakt gebruik van strakke, laconieke kleuren.

Hightech kenmerkt zich door het gebruik van schuifwanden. Ze zijn gemaakt van glas en verbergen de ruimte visueel niet. Ook een groot aantal spiegels, chromen elementen en metaal zijn welkom.

Er is een minimum aan decor, meestal zwart-wit schilderijen en foto's. Moderne huishoudelijke apparaten verschuilen zich niet achter keukengevels, maar fungeren als een onafhankelijk ontwerpelement. Een goede oplossing zou zijn om een ​​groot aantal spotverlichting met meerdere niveaus te installeren: vloer- en wandlampen, achtergrondverlichting.

Door de beknoptheid en het gebruik van industriële materialen kan een hightech interieur erg koud en oncomfortabel zijn. Om deze reden is het de moeite waard om dit ontwerp een beetje te verdunnen door elementen uit de pop-art of avant-garde stijl toe te voegen.

Accessoires die typerend zijn voor deze richtingen passen goed bij het basisconcept en voegen helderheid en dynamiek toe aan het hele interieur.

minimalisme

Deze stijl wordt als het meest succesvol beschouwd bij het inrichten van kleine appartementen. Het onderscheidende kenmerk is het gebruik van laconieke en functionele meubels, lichte, rustige kleuren, een minimum aan decoratie.

Materialen met dit ontwerp moeten zo natuurlijk mogelijk zijn. Op de vloer wordt een houten vloer gebruikt, de wanden zijn bedekt met gips of gewoon behang.

Alle ruimte, evenals meubels, moeten in duidelijke geometrische vormen worden gehouden: rechthoek, vierkant, ovaal. Glas en spiegelwanden zijn welkom.

Het is een vergissing om te denken dat je bij het ontwerpen van een 1-kamerappartement zulke gezellige, warme en huiselijke stijlen als Provence, klassiek en etno moet opgeven. Het is alleen zo dat bij het inrichten van het interieur, het de moeite waard is om het aantal decoratieve details te verminderen, rustige tinten als hoofdkleurenschema te kiezen en transformerende meubels te gebruiken die passen bij de algemene sfeer van de kamer.

De algemene regel bij het inrichten van het interieur van een eenkamerappartement is om overbelasting van de ruimte te voorkomen. Dit geldt ook voor het kleurenpalet.

De keuze voor pastel, lichte kleuren kan als universeel worden beschouwd. Afzonderlijke functionele gebieden moeten worden gemarkeerd met heldere accenten. Dit kan door een deel van de muur te schilderen of door gekleurd textiel toe te voegen. Maar vergeet niet dat de overvloed aan dekens, decoratieve kussens het interieur kan overbelasten.

Als de keukenblokken in een aparte nis worden ingebouwd, is de keuze voor heldere glanzende gevels een interessante en originele oplossing. In het geval van een standaardopstelling is het beter om er geen aandacht aan te besteden en meubels in discrete tinten te kopen. In het kookgedeelte kun je kleur toevoegen door felgekleurde borden en servetten onder het keukengerei te kopen.

Bij het decoreren van een gang wordt het afgeraden om behang met een frequent, herhalend patroon te gebruiken. Doordat de ruimte smal is, zal dit wanddecor rimpelen in de ogen.

Bij het ontwerp van een eenkamerappartement kunnen kleuraccenten fungeren als een van de manieren om ruimte in te delen.

Zoneringsregels

De belangrijkste rol bij het plannen van het interieur van een eenkamerappartement wordt gespeeld door de juiste toewijzing van de noodzakelijke functionele gebieden. Ruimtelijke zonering kan permanent en transformerend zijn.

Permanente methoden omvatten de afbakening van de ruimte door ingebouwde partities. Het is beter om ze niet helemaal stevig te maken, zodat u donkere hoeken kunt voorkomen. Dit geldt niet voor de toewijzing van een ligplaats. Maar bij het bouwen van een nis voor een bed, moet u rekening houden met luchtcirculatie, anders kunt u een benauwde ruimte krijgen. Dit kan worden voorkomen door gipsplaten scheidingswanden te combineren met lichtgewicht gordijnen.

Een kleine scheidingswand in het midden van de gemeenschappelijke ruimte kan het eetgedeelte scheiden van de woonkamer als er geen muur is tussen de keuken en de kamer. Aan de ene kant wordt er een tv op geplaatst, aan de andere kant een kleine tafel met stoelen. Glazen schuifdeuren doen het ook.

Voor een gezin met een kind is het belangrijk dat er een aparte kinderruimte in het appartement wordt voorzien. Als het kind erg klein is, kan zijn wieg door een scherm van de gemeenschappelijke ruimte worden gescheiden. Voor oudere kinderen is een podium geschikt: bovenaan wordt een speel- en werkhoek geplaatst en indien nodig wordt het bed uitgeschoven.

Een gezin met twee kinderen zou een stapelbed of een speciaal kindercomplex moeten kopen: beneden is een werkruimte en boven slaapplaatsen.

Het is beter om een ​​mannenkantoor of een vrouwenwerkplaats naar een verwarmd balkon te brengen en de ruimte af te sluiten met openslaande deuren.

Voor een jonge man of meisje kun je een kamer indelen met alleen kleur en licht. Als een persoon alleen woont, zijn er geen vaste scheidingswanden nodig.

Opties voor het rangschikken van meubels

In een eenkamerappartement zou er slechts een minimum aan noodzakelijk meubilair moeten zijn, anders wordt het interieur overbelast, het gevoel van een magazijn met onnodige dingen. Daarom is het in de planningsfase noodzakelijk om alle functionaliteit van de toekomstige kamer duidelijk voor te stellen.

In de gang kan opbergruimte worden geregeld. Als de ruimte het toelaat, plaatsen we een inbouwkast met spiegelschuifdeuren. Anders moet u kleding en schoenen in de kamer opbergen. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan multifunctionele meubels. In een nis kun je een vast bed installeren met een ingebouwd opbergsysteem, banken en poefs hebben ook vaak speciale vakken voor dingen.

Het is beter om een ​​omgebouwde vensterbank te gebruiken als tafel of werkruimte.Opklapbare of inklapbare tafelbladen kunnen ook ruimte besparen. Als er een scheidingswand in de kamer is geïnstalleerd, kan een klaptafel aan een van de zijkanten worden bevestigd voor werk of studie. Stoelen zijn ook de moeite waard om een ​​opvouwbaar type te kopen. Gemonteerd nemen ze niet veel ruimte in beslag, maar ze kunnen op haken worden geplaatst die in de muur worden gedreven.

De wieg moet naast het bed van de ouders worden geplaatst. Voor de privacy van het kind kan deze worden afgeschermd met een schuifscherm of een lichte overkapping.

Een competente verdeling van de functies van meubels en, indien mogelijk, hun maximale combinatie, zal bijdragen aan het creëren van een comfortabele en harmonieuze omgeving.

Hoe de lay-out te verslaan?

Kleine appartementen kunnen zowel met scheidingswanden als als studio worden verkocht. De indeling van het toekomstige appartement hangt af van de wens en het vermogen van de eigenaren om muren op te richten of te slopen.

Het interieur van de studio gaat uit van de aanwezigheid van een maximum aan open ruimte. Meestal heeft het project al een aparte plaats voor de badkamer en de keuken. Dit komt door de locatie van de gebouwcommunicatie. Daarom moeten toekomstige huurders het pand plannen, rekening houdend met deze kenmerken.

In kleine appartementen van niet meer dan 18 m². m, de badkamer is niet gescheiden door muren, omdat er een bepaald gebied nodig is voor hun constructie, maar er zijn ondoorzichtige scheidingswanden geïnstalleerd. Daarachter past een douchehoek en een toilet. De keuken bevindt zich in een kleine nis waar het minimum aan noodzakelijke items kan worden geplaatst.

In dergelijke appartementen heeft het geen zin om te proberen een aparte vaste slaapplaats te organiseren. Er is voldoende ruimte voor een slaapbank en lage nachtkastjes voor het opbergen van kleding.

Velen proberen de muren in een eenkamerappartement te verwijderen. Maar de aanwezigheid van een aparte keuken, zij het een kleine, heeft een aantal belangrijke voordelen. En als je de muren niet kunt slopen, wees dan niet boos. Een aparte ruimte elimineert lawaai en onaangename geuren tijdens het koken.

In moderne monolithische en paneelhuizen heeft de keuken een goed beeld. Als je de set langs twee muren plaatst, kan de resterende ruimte, bij voorkeur bij het raam, worden omgezet in een gezellige zachte hoek.

Bij het plannen van een hoekappartement met twee ramen, wordt het mogelijk om een ​​volwaardige gesloten slaapplaats met een natuurlijke lichtbron te organiseren.

Voorbeelden van projecten voor verschillende gebieden

Alle eenkamerappartementen zijn per gebied in te delen in:

 • Klein (16, 18, 20, 23, 30, 31 vierkante meter);
 • Middelgroot (32, 33, 34, 35, 36, 37 vierkante meter);
 • Groot (38, 40, 43, 45 vierkante meter).

Overweeg projectopties voor verschillende groepen.

Appartementen met een minimum aan beeldmateriaal worden vaak slaapzalen genoemd. 16-18 vierkante meter hebben de vorm van een langwerpige rechthoek die eindigt in een vrij smal raam. Het is mogelijk om meubels in een dergelijke kamer alleen evenwijdig aan de muren te plaatsen. Een hanger voor bovenkleding wordt bij de deur geplaatst, gevolgd door een kleine badkamer, een keukengedeelte en een bank aan de tegenoverliggende muur.

Vaak schenken de eigenaren een deel van de ruimte bij een van de muren en monteren er een nis langs. Het bevat een keuken, een kledingkast met spiegeldeuren, een tv en planken voor het opbergen van de nodige kleine dingen. Deze vorm van de kamer is het meest succesvol met een minimaal volume, omdat er een natuurlijke, progressieve zonering is die geen extra structuren vereist.

In Rusland zijn inactieve industriële gebouwen onlangs begonnen om te worden omgebouwd tot woonappartementen. Nadat u een klein appartement in zo'n gebouw hebt gekocht, kunt u eigenaar worden van een pand met twee verdiepingen. Voor 20 vierkante meter wordt een apart slaapgedeelte toegewezen vanwege de hoogte van het plafond. De indeling van de benedenverdieping wijkt niet af van de typische woonkamer.

Eenkamerappartementen van gemiddelde grootte komen het meest voor in ons land. De reorganisatie van de ruimte in dergelijke kamers hangt af van de serie van het huis.Als er een mogelijkheid is om de muren te slopen, is het beter om dit te gebruiken, omdat bijna alle keukens een zeer bescheiden beeldmateriaal hebben. Gebruik schuifconstructies - glas of spiegels als scheidingswanden.

In dergelijke appartementen moet de meeste aandacht worden besteed aan de organisatie van opslagruimte. In de Chroesjtsjovs vind je een pantry in de gang. Het kan met succes worden omgevormd tot een ruime kledingkast. Een ondiepe nis in de kamer is ideaal voor een kleedkamer. De diepere moet onder de slaapkamer worden gegeven.

Op 34-36 vierkante meter. m is het mogelijk om een ​​werkplek te regelen. Het wordt voornamelijk bij het raam geplaatst, waarbij een vensterbank als tafelblad wordt gebruikt. Het is dus niet nodig om een ​​extra horizontaal oppervlak te installeren, het werkgebied heeft een natuurlijke lichtbron.

Het wordt aanbevolen om de raamruimte in de keuken actief te gebruiken. Een optie is om de gootsteen naar het raam te verplaatsen. Hierdoor hebben we een mooie, harmonieuze ruimte. Het enige negatieve is dat opspattend water vlekken op het glas maakt. Een klein transparant scherm onderaan het venster helpt dit probleem op te lossen.

Door de vensterbank in de keuken te verlengen of te verlengen, kun je een plek krijgen voor het eetgedeelte. Een andere optie is een klaptafel.

Eenkamerappartementen, groot van formaat, begonnen te verschijnen in huizen van nieuwe series. Ze onderscheiden zich door ruime keukens. Ze bieden vrij plaats aan een moderne keukenset en een eet- of woonkamer. De rest van de kamer is ingericht met een volwaardige slaapkamer met een ruim opbergsysteem.

Als een gezin met een kind van plan is om in het appartement te wonen, kan de kamer in twee kleine worden verdeeld. Het verdient de voorkeur om het gebied met een raam aan een kind te geven en een airconditioner voor volwassenen te installeren.

Mooie ideeën voor inspiratie

 • Niet alleen constructies van gipsplaat, hout of glas kunnen als scheidingswanden worden gebruikt, maar ook grote aquaria en moderne kunstmatige haarden. Het transparante ontwerp zal de kamer niet rommelig maken, maar zal een gezellige en rustige sfeer creëren;
 • Als de eigenaren niet klaar zijn om hun favoriete accessoires op te geven, moeten ze in een doorgaande scheidingswand worden geplaatst. Bij het ontwerpen worden er gaten van de gewenste maat in voorzien, waar een collectie, bijvoorbeeld vazen, perfect in past;
 • Lichte, lichte gordijnen helpen niet alleen om de slaapplaats te verbergen, maar zullen ook dienen als een onafhankelijk decorelement;
 • Een spiegeloppervlak dat tegenover het raam is geïnstalleerd, vergroot de ruimte en laat meer licht de kamer binnen;
 • Plaats de tv op de kleine uitklapbare structuur die de keuken van de woonkamer scheidt. Afhankelijk van de behoefte kijk je ernaar terwijl je lekker op de bank zit of een diner klaarmaakt voor het hele gezin;
 • Een andere manier om de keuken van de kamer te scheiden, is door een bank te installeren met de achterkant naar de eettafel, hierdoor kunt u verschillende zones aanwijzen zonder onnodige rompslomp;
 • Gebruik verschillende materialen voor vloeren in verschillende functionele ruimtes. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte af te bakenen zonder omvangrijke constructies te gebruiken;
 • Installeer bij een langwerpige, donkere kamer een vals raam als scheidingswand. Het laat licht door en kan indien nodig worden afgesloten met gordijnen;
 • Installeer veel verlichtingsarmaturen op verschillende hoogtes, waardoor je het gebied dat je op dit moment nodig hebt kunt markeren;
 • Als de hoogte van de kamer het toelaat, kun je een podium bouwen, dan zal er zelfs in het kleinste appartement een volwaardige slaapplaats zijn, naar voren gebracht voor de duur van de rest;
 • Een spiegel die aan de voordeur is bevestigd, vergroot niet alleen elke gang, maar maakt het verzamelen ook gemakkelijker;
 • Wanneer u begint met renovaties in een eenkamerappartement, onthoud dan dat hoe minder meubels, hoe beter. Moderne transformatoren helpen om het bed in de kast te verbergen, zes kleine krukjes van één poef te maken of een hele kledingkast onder de ligplaats te plaatsen;
 • Wees niet bang om felle kleuraccenten in een kleine kamer te brengen.Met hun hulp worden aparte zones onderscheiden en ontstaat er een levendig, dynamisch interieur. Onthoud dat matiging de sleutel is in alles.

Bij het ontwerp van een eenkamerappartement is het belangrijk om elke nuance grondig te berekenen. Competente zonering van de ruimte, het gebruik van op maat gemaakte meubels zal een prachtig interieur creëren dat voldoet aan alle behoeften van de eigenaar. Als we afstappen van stereotypen en niet-standaard oplossingen toepassen bij het plannen, krijgt elk gezinslid zijn eigen gezellige hoek, perfect in harmonie met de algemene sfeer van het huis.

Tips voor het regelen van een eenkamerappartement worden door de ontwerper in de volgende video met ons gedeeld.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair