Projecten van huizen uit een bar met een zolder

Projecten van huizen uit een bar met een zolder
 1. Eigenaardigheden
 2. Voor-en nadelen
 3. Ontwerpopties
 4. Materialen (bewerken)
 5. Regeling
 6. Voorbeelden van projecten

Framehuizen van een bar met een zolder volgens standaardontwerpen zijn erg populair. Met dergelijke standaardoplossingen kunt u snel en economisch een volwaardige behuizing van puur materiaal in een buitenwijk creëren. Daarom is het de moeite waard om de verschillende projecten van dergelijke gebouwen in meer detail te bekijken.

Eigenaardigheden

Landhuizen van verschillende afmetingen, gebouwd volgens kant-en-klare projecten, worden snel en met minimale kosten gebouwd. Alle elementen, maten, gebruik van nuttige ruimte, technische berekeningen zijn daarin zo efficiënt en ergonomisch mogelijk doordacht. Het is vooral opmerkelijk dat je niet slim hoeft te zijn met het ontwikkelen van je eigen individuele plan, tekeningen maken en complexe berekeningen maken. Houten huizen voor voltooide projecten vereisen alleen bouwwerkzaamheden.

Met huizen uit een bar met een zolder kunt u optimaal gebruikmaken van de bruikbare ruimte in het pand, is er praktisch geen ongebruikte ruimte meer in woningen. Het is mogelijk om er een leuke en gezellige zolderkamer van te maken met een balkon.

De zolder zelf betekent een woonruimte onder het dak van een gebouw, dergelijke architecturale technieken worden al sinds de middeleeuwen gebruikt. Het is mogelijk om een ​​zolderkamer te organiseren in bescheiden blokhutten, gemaakt volgens kant-en-klare projecten. Bovendien zal het er zowel buiten de site als in het interieur behoorlijk origineel uitzien.

Voor-en nadelen

Een kozijnhuis van een bar met een zolder heeft de volgende voordelen:

 • omdat het niet krimpt, kun je er direct na de bouw in;
 • hout is een milieuvriendelijk materiaal, onschadelijk en veilig, in een dergelijke ruimte wordt een optimale luchtvochtigheid gehandhaafd zonder de vorming van schimmels en schimmels;
 • duurzaamheid - met de juiste constructie en werking kunnen huizen gemaakt van balken tot 100 jaar meegaan;
 • minimale bouwtijd - op de voltooide stripfundering kunnen de muur en daken in 3-4 dagen worden gebouwd;
 • de lage kosten van het materiaal, bovendien genereert het hout tijdens de verwerking praktisch geen afval;
 • dankzij de natuurlijke schoonheid van de textuur en de hoge thermische isolatie bespaart hout op afwerkings- en isolatiematerialen.

Het grootste nadeel van dergelijke gebouwen is brandgevaar. Zelfs ondanks het gebruik van vuurvaste impregnaties en mastiek, zal een houten balk altijd zeer ontvlambare eigenschappen hebben, hierin is het veel inferieur aan baksteen, beton, gassilicaatblokken en andere niet-houten materialen. Dit is misschien het enige belangrijke nadeel, anders is het zeer winstgevend om dergelijke huizen te bouwen, vooral omdat er veel kant-en-klare originele projecten zijn.

Ontwerpopties

In profiel zijn de projecties van dergelijke huizen meestal vierkant (6x6, 8x8 m² M) of rechthoekig (6x8, 6x9 m² M), minder vaak zijn er opties met een uitstekende veranda, erker, terras. Dergelijke projecten zijn complexer, inclusief het leggen van de fundering, maar ze vergroten de interne ruimte, waardoor u extra kantoor- of recreatieruimten in het gebouw kunt hebben. Afhankelijk van de locatie van de kamers, kan het bruikbare woonoppervlak variëren van 30 tot 80 m². m.

De eerste verdieping in de eenvoudigste versies is verdeeld door een scheidingswand in 2 kamers, in meer complexe projecten kan er een hal of een inkomhal zijn, 2 slaapkamers, evenals een badkamer, een badkamer of een berging.De trap tussen de eerste en tweede verdieping kan een enkele overspanning hebben - dit bespaart nuttige leefruimte, maar bemoeilijkt het stijgen en dalen, vereist de installatie van steilere treden.

Voor het gemak kunt u een trap met twee overspanningen bouwen met overspanningen evenwijdig aan elkaar, deze methode is het meest ergonomisch.

De zolderruimte kan met één kamer of met twee zijn, het hangt allemaal af van het gebied van de basis en het project van het huis. De zolder kan goed worden uitgerust met een klein balkon of loggia met een frame van hetzelfde geprofileerde hout. Meestal bevindt de kamer zich onder het dak zelf, waarin het spantframe is omhuld met multiplex, plastic platen of dakspaan. De nissen tussen het interieur van de zolder en het dak zelf kunnen ook effectief worden gebruikt, bijvoorbeeld door er kleine pantry's te maken, communicatie binnen te houden of huishoudelijke apparaten daar te plaatsen.

Een woning met een zoldervloer heeft extra dakisolatie nodig. Als het permanent residentieel zal zijn, is het ook de moeite waard om het tegen vocht te beschermen. Het is effectief om polyurethaanschuim, schuimschuim, minerale wol met een laag polymeerfilm als isolatiemateriaal te gebruiken.

Als een verwarmingsbuis van een kachel door een woonzolder gaat, wat vaak voorkomt bij dergelijke projecten, moet deze ook worden geïsoleerd en moet er een fijne decoratieve afwerking worden uitgevoerd.

Materialen (bewerken)

Een blokhut kan van verschillende materialen worden gebouwd.

 • Massief hout - dit zijn massieve stammen van natuurlijk hout, gedroogd, met geëgaliseerde oppervlakken. De sectie kan vierkant of rechthoekig zijn. Dit materiaal is zeer duurzaam en heeft een indrukwekkende uitstraling.
 • Geprofileerd hout het meest gebruikt. Het is gemaakt van een massieve staaf, aan de zijkanten zijn groeven en uitsteeksels gemaakt, waardoor het is geassembleerd tot een betrouwbare stabiele structuur.
 • Gelijmd gelamineerd hout bestaat uit meerdere planken die onder hoge druk aan elkaar zijn bevestigd. Om het doorbuigen van de kronen in het metselwerk te voorkomen, worden de planken met vezels in verschillende richtingen gelegd. De voordelen van gelamineerd fineerhout zijn dat het niet barst of krimpt.
 • SIP-panelen worden gemaakt door meerdere spaanplaten te verlijmen met een warmte-isolerende laag ertussen. Hierdoor is dit type bouwmateriaal erg warm en heeft het een hoge sterkte.
 • Staven met imitatie van natuurlijke stammenwaardoor de muren van het huis een zeer dramatische en indrukwekkende uitstraling krijgen.

Wat betreft de houtsoort zelf, wordt grenen het vaakst gebruikt, als het goedkoopste, maar praktische materiaal. Dennenhout is zacht, gemakkelijk te verwerken, heeft een lage dichtheid en een goede thermische isolatie. Maar dit hout krimpt sterk, geeft na verloop van tijd scheuren, is niet bestand tegen schimmel. Ceder- en lariksbalken zijn veel dichter en stabieler, maar ze zijn slechter in hun thermische isolatie.

Elke versie van een huis uit een bar met een zolder moet op een kant-en-klare fundering worden gebouwd., die uithardde en normale krimp gaf. Het is gemaakt van gewapend beton op basis van cement en zand. De fundering kan plaat, zuilvormig of tape zijn. Het laatste type komt het meest voor, omdat het een solide basis vormt op elk punt van de muur van het huis en de grootste stabiliteit biedt voor een gebouw van twee of meer verdiepingen.

Regeling

Hoewel hout goede warmte-isolerende eigenschappen heeft, hebben houten huizen extra isolatie nodig. Dit geldt vooral voor de zolder, die kleiner is dan de benedenverdieping, beschermd tegen wind en strenge vorst. De juiste oplossing zou zijn om de vloeren op beide niveaus van de woning te isoleren met ecowool of polyurethaan, die in het spantensysteem zijn genaaid. Ramen van de eerste en tweede verdieping, balkondeuren moeten ook betrouwbaar worden geïsoleerd met siliconen- of polyurethaanschuim.

Bij het inrichten van een zolderruimte moet u zorgen voor natuurlijke ventilatie.Het zal vooral relevant zijn bij warm weer, wanneer het dak erg heet is en er geen ventilatieopeningen of balkons op zolder zijn.

Bij het geleiden van elektriciteit in blokhutten met een zolder, is het het beste om elektrische kabels te leggen in plastic dozen of gegolfde buizen. Ze zijn gemaakt van onbrandbare materialen en zullen dienen als extra bescherming voor droog hout dat licht ontvlambaar is. Sanitair- en rioleringssystemen kunnen het beste worden gelegd met behulp van flexibele en duurzame polypropyleen buizen.

Voorbeelden van projecten

Onder de populaire projecten zijn 8x8 en 6x8 m². m kan worden opgemerkt de eenvoudigste oplossing met een overdekt terras, twee kamers, een kleine hal en een badkamer op de eerste verdieping en een ruime slaapkamer op de tweede zolderverdieping. Het minimale aantal elementen, eenvoudige tekening, eenvoudige montage maken dit project zeer betaalbaar. Met afmetingen van 8 bij 6 m zal dit huis comfortabel en ruim zijn voor een gezin van 3-4 personen, u kunt er het hele jaar zonder problemen in wonen.

Huis gemaakt van geprofileerd hout 200x200 mm met afmetingen van 6x6 m². m bevat een kleine maar gezellige zolder op de tweede verdieping. Dit is de meest economische optie.

Huizen gemaakt van hout 6x9 en 9x9 m². m hebben ook kant-en-klare standaardprojecten. Dit is een ruimere behuizing, waarin u een keuken, een sauna kunt maken en op de tweede verdieping twee volwaardige woonkamers kunt indelen met een scheidingswand.

Zie de volgende video voor fouten bij het kiezen van een project voor een huis uit een bar:

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair