Opties voor projecten van huizen met een veranda

Inhoud
  1. Doel en voordelen
  2. Verschillen met het terras
  3. Projecten
  4. Materialen (bewerken)
  5. Ontwerpopties
  6. Mooie voorbeelden

Een huis met een veranda is een uitstekende optie, zowel voor een tijdelijk zomerverblijf als voor een landhuis waar mensen permanent wonen. De veranda maakt het mogelijk om de ruimte die wordt gebruikt voor het bestaan ​​aanzienlijk uit te breiden. Maar om er comfortabel in te zijn, is het noodzakelijk om alles te regelen zoals de professionals adviseren.

Doel en voordelen

Stijlvol en modern huis met veranda is geschikt voor grote gezinnen en voor mensen die gewoon comfortabel willen wonen. Vanuit een gesloten veranda kan bijna alles, zelfs een serre, zelfs een eethoek. Het hangt allemaal af van de behoeften en wensen van het gezin.

Het is erg handig dat de veranda zelfs enkele jaren na de bouw van het hoofdgebouw aan het huis kan worden bevestigd.d.w.z. er is altijd de mogelijkheid om de woonruimte uit te breiden. Toegegeven, experts adviseren nog steeds om al het werk in één keer uit te voeren, om later niet met de uitbreiding van extra gebouwen om te gaan.

Het is ook aangenaam dat de structuur zelf vrij eenvoudig is, dus je kunt zelfs een veranda met je eigen handen bouwen. In sommige gevallen is zelfs isolatie niet nodig. Zowel tijdens de bouwfase als op latere leeftijd is het zeer nuttig.

Heel vaak worden dergelijke kamers aangevuld met enorme ruiten. Het grote voordeel van deze stilistische oplossing is dat deze kamer uitzicht biedt op de natuur. Dit maakt het mogelijk om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van uw buitenwijk zonder de warme kamer te verlaten.

Verschillen met het terras

Tegenwoordig verwarren veel mensen terrassen met veranda's. Maar je moet begrijpen dat dit heel verschillende dingen zijn. De veranda is het gebied dat aan het huis grenst. In de regel is dit een volwaardige glazen ruimte. In sommige gevallen is het in de kamer ingebouwd en niet alleen eraan vastgemaakt. Meestal heeft een klassieke veranda deuren en een volledig dak. Vaak wordt daar gecommuniceerd, wat praktisch niet op het terras te vinden is. Veranda's zijn verwarmd en uiteraard aangevuld met lampen.

Terras wordt een open ruimte genoemd, die niet wordt aangevuld met ramen of deuren. Heel vaak bevindt het zich op de fundering. Het kan monolithisch zijn of op sterke palen worden gehesen. In plaats van een overkapping wordt het terrasgedeelte vaak afgedekt met een lichte overkapping of zelfs een luifel. Het is winstgevend en praktisch. Het terras heeft geen ramen, evenals muren. Het wordt alleen aangevuld met stijlvolle panelen aan de onderkant.

Projecten

Het ontwerpen van een huis met een veranda is een zeer belangrijke taak die met de grootste verantwoordelijkheid moet worden benaderd.

Opstellen van documentatie

Allereerst moet u, zelfs vóór de start van het hoofdwerk, zorgen voor de voorbereiding van alle benodigde documentatie. Dit moet gebeuren ongeacht of de ingehuurde professionals zich bezighouden met de bouw of de eigenaren van het huis zelf.

Voordat u contact opneemt met speciale autoriteiten, moet u projecttekeningen maken. Daar is het noodzakelijk om aan te geven of communicatie gepland is. Daarna kunt u contact opnemen met de administratie. Dit wordt gedaan zodat de constructie volledig legaal is.

Trouwens, als de constructie al is voltooid, moet u opnieuw contact opnemen met overheidsinstanties.Dit is nodig om alle veranderingen in de uitstraling van de woning te kunnen registreren. Het maakt helemaal niet uit of deze ruimte wordt gebruikt voor permanente of tijdelijke bewoning. Het is een feit dat zonder de benodigde documenten de constructie als illegale ongeoorloofde constructie wordt beschouwd, en dit betekent op zijn beurt dat wanneer u probeert een huis officieel te verkopen, over te dragen of te ruilen, er problemen zullen ontstaan.

Waar moet je op letten bij het ontwerpen?

Bij het plannen van een huis met een veranda moet u eerst rekening houden met hoe het gebouw in de tuin komt te staan. De beste optie is om een ​​huis met een veranda te plaatsen, zodat er vanuit de ramen uitzicht is op een prachtig landschap. Dit kan een gazon zijn, een schaduwrijke tuin of een binnenplaats versierd met tuinfiguren. Afhankelijk van de wensen van de eigenaar kunt u een veranda aan de keuken, gang, slaapkamer of zelfs een garage bevestigen. Je kunt het zelfs in een rustiek huis met vijf muren bouwen.

Een ander belangrijk punt zijn de eigenaardigheden van het gebruik. In zomerhuisjes zijn veranda's in de regel niet extra geïsoleerd, omdat deze kamer niet in het koude seizoen wordt gebruikt. In een gewoon woongebouw met een grote veranda brengen bewoners veel meer tijd door, dus integendeel, het wordt aanbevolen om het te isoleren.

Om dit te doen, moet u niet alleen de nodige communicatie uitvoeren, maar ook de muren, het plafond en de deuropeningen isoleren. Het is ook mogelijk om eenvoudige ramen te vervangen door dubbel glas. De laatste stap is het installeren van kachels indien nodig. Als u al deze maatregelen neemt, zal de kamer zelfs in de ijzige winter niet koud zijn.

Hoe ruimte te gebruiken?

Er zijn veel opties om de ruimte van eenvoudige huizen met één verdieping uit te breiden. Meestal wordt de basis aangevuld met een zolder, terras of veranda. De veranda tussen alle voorgestelde opties is goed omdat deze gemakkelijk te bouwen is en in de winter kan worden gebruikt. Het is veel winstgevender dan een huis met twee verdiepingen.

De ruimte wordt heel vaak gebruikt als een plek om te ontspannen. Een kamer van 6 bij 9 is genoeg om te ontspannen in het gezelschap van geliefden of vrienden. In deze ruimte kun je meerdere fauteuils, een gezellige bank met salontafel of een mooie chaise longue neerzetten. Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door decoratie en decoratieve details die de kamer comfortabeler maken.

U kunt de veranda ook gebruiken als vervanging van een eetkamer of zelfs een zomerkeuken. De tweede optie is relevant voor degenen die niet constant in huis wonen en deze van tijd tot tijd gebruiken. De eetkamer is gunstig gelegen naast de keuken. Als ze zich onder hetzelfde dak bevinden en verbonden zijn door een deuropening of een eenvoudige boog, is het handig op de veranda om zowel eenvoudig te dineren in het gezelschap van uw gezin als om volwaardige feesten voor vrienden en familieleden te organiseren.

Als er voldoende kamers in huis zijn, kan de veranda met een oppervlakte van 6x6 meter worden gebruikt als creatieve ruimte. Het hangt allemaal af van welke hobby's de bewoners van het huis hebben. In een kamer met houten panelen zou je bijvoorbeeld een studio kunnen inrichten voor een kunstenaar. Een andere populaire optie is een veranda met een echte wintertuin erin. Dit idee zal diegenen aanspreken die dol zijn op tuinieren en verse groenten en bloemen willen hebben die een lust voor het oog zijn, niet alleen in het warme seizoen, maar ook in extreme kou. Zelfs een huis met een veranda vol met bloempotten ziet er charmant uit, laat staan ​​een volwaardige tuin in je huis.

In sommige gevallen kunnen klassieke of vijfwandige kamers eenvoudig worden gebruikt om dingen op te bergen. Het is veel gemakkelijker om met zo'n algemene focus te werken - je hoeft alleen maar ruimte te maken voor rekken, planken of kasten. Op een veranda van 6 bij 8 past dit allemaal gemakkelijk. Dit type veranda kan naast de garage, keuken of woonkamer worden geplaatst - het hangt allemaal af van wiens spullen daar voornamelijk worden opgeslagen.

Tot slot kunnen we nog opmerken dat een goed geïsoleerde veranda gebruikt kan worden als logeerkamer.Een dergelijk plan zal diegenen aanspreken die vaak gasten ontvangen en niet iedereen in de hoofdkamers van een klein huis kunnen regelen.

U kunt elk van de voorgestelde projecten kiezen en naar eigen goeddunken een nieuwe kamer uitrusten.

Materialen (bewerken)

Het bouwen van een veranda is niet zo'n moeilijke taak, daarnaast kunnen verschillende materialen worden gebruikt om deze extra kamer te bouwen, wat het werk ook gemakkelijker maakt.

Steen

De traditionele optie is een bakstenen huis, aangevuld met een veranda van hetzelfde materiaal. Zo'n gebouw wordt geassocieerd met iets betrouwbaars en duurzaams, wat niet verwonderlijk is, omdat het materiaal echt bestand is tegen de invloed van weersomstandigheden en genadeloze tijd.

Bij het bouwen van een stenen veranda is het noodzakelijk om een ​​hoogwaardige fundering voor te bereiden. Het moet precies hetzelfde zijn als onder het hele huis, zodat het niet lijkt alsof de veranda is verzakt. Deze aanpak zal de nieuwe kamer ook beschermen tegen scheuren en grote gebreken aan de muren.

Veel mensen houden niet van materiaal zoals baksteen simpelweg omdat deze optie afgezaagd en saai lijkt. Maar je kunt experimenteren met het uiterlijk van de ruimte. Hiervoor kun je bijvoorbeeld geen standaard rode steen kiezen, maar een lichte of gekleurde. Ook zijn raam- en deuropeningen of hoeken vaak versierd met gekleurde bakstenen. Het ziet er interessant en stijlvol uit.

In het geval van een stenen veranda wordt deze meestal aangevuld met een klassiek dak, afgewerkt met materialen zoals gipsplaat of dakspaan.

Steen

De tweede optie is een veranda van natuursteen. De constructie is zeer sterk en duurzaam. Het enige nadeel zijn de hoge kosten. U kunt echter geld besparen door een open veranda te maken of de basis aan te vullen met ramen bijna over de hele muur. De combinatie van stenen muren met luxe ramen versierd met glas-in-lood of metalen spijlen ziet er ook prachtig uit. Deze toevoeging zal zowel klassieke liefhebbers aanspreken als degenen die kiezen voor minimalisme en moderniteit.

Plastic

Een minder voor de hand liggende optie is een kunststof veranda. De muren die ermee zijn omhuld, zien er verrassend elegant en mooi uit. De muren zelf zijn opgetrokken uit eenvoudige baksteen, die als een betrouwbare ondersteuning dient. De profielen die voor de beglazing worden gebruikt, worden ook aan de basis bevestigd. Zo'n set materialen bespaart een beetje, omdat plastic goedkoper is dan dezelfde stenen of houten panelen.

Hout

Minder vaak wordt natuurlijk hout gebruikt om veranda's te maken. Framehuizen gemaakt van boomstammen of afgeronde balken zien er gezellig en huiselijk uit. Ze zijn milieuvriendelijk, dus je kunt er veilig zowel een rustplaats als een zomerkeuken plaatsen. Een huis met één verdieping gemaakt van natuurlijk hout is duurder dan een gebouw met een dergelijk balkon, maar is tegelijkertijd tevreden met de kwaliteit en gezondheidsveiligheid.

Ontwerpopties

Veranda's aangrenzend aan het huis kunnen verschillende vormen hebben. Dit is handig en praktisch, omdat u precies de optie kunt vinden die qua formaat past en geen extra ruimte in beslag neemt op de site. U kunt echter letten op meer originele ontwerpen, bijvoorbeeld asymmetrische ontwerpen, of ontwerpen die rond de veranda rond de hele omtrek van de kamer gaan.

Ook zijn alle gebouwen van dit type verdeeld in gesloten en open. Gesloten gebouwen zijn op elk moment van het jaar handig in gebruik voor een goede nachtrust. Zo'n kamer kan, zoals eerder vermeld, op verschillende manieren worden gebruikt. Het is heel goed mogelijk om een ​​kamer zelfs in meerdere functionele zones te verdelen.

Twee veelvoorkomende opties zijn een veranda die is ontworpen voor ontspanning en creativiteit, en een kamer die wordt gebruikt als zomerkeuken in combinatie met een eetkamer.

Zomerse keuken

Een geweldige optie voor een zomerverblijf is een huis met een zomerkeuken op de veranda naast de ingang. In dit geval is het niet voldoende om alleen een andere kamer te bouwen, u moet daar gas, watervoorziening en alles wat nodig is, plaatsen. Deze oplossing is erg goed omdat de keuken als het ware gescheiden is van de hoofdruimten.Het blijkt dat aroma's uit de keuken niet doordringen in slaapkamers, woonkamers en andere kamers.

Rust gebied

Het regelen van een veranda voor een gastenruimte is een echt universele optie die bij bijna iedereen past. Daarom kunt u het precies kiezen, de kamer aanvullen met gezellige dingen en de ideale sfeer creëren voor ontspanning.

Mooie voorbeelden

Particuliere huizen met prachtige veranda's kunnen op verschillende manieren worden ingericht. Er zijn veel interessante ontwerpideeën die zowel een jong stel als een groot gezin zullen aanspreken.

Moderne veranda

De eerste optie is een minimalistische veranda. Het is zo ontworpen dat het zowel als eetkamer als als plek om te ontspannen kan worden gebruikt. De basis van de kamer is gemaakt in lichte kleuren. Het is een combinatie van eenvoudige parketplanken met witte wanden en plafonds. Er wordt aangenomen dat wit de ruimte kan uitbreiden. Op dit voorbeeld kunt u ervoor zorgen dat dit ook echt het geval is. De zeer kleine aanbouw lijkt knus en ruim genoeg.

Het wordt aangevuld met meubels in dezelfde kleuren. De ontwerpers hebben alleen de meest noodzakelijke dingen geselecteerd, dus er is zeker niets overbodigs in de kamer en elke vrije meter wordt verstandig gebruikt. Er zijn heel weinig decoratieve details - dit zijn groen en zachte kussens in lichte kleuren.

Scandinavische stijl

Het tweede voorbeeld is een gebouw in een buitenwijk dat lijkt op een klassiek Fins huis. De veranda oogt vanaf de zijkant zeer modern dankzij de grote glasramen omlijst in zwarte kozijnen. Binnen in de veranda is er voldoende ruimte voor alles wat je nodig hebt. De ontwerpers besloten om zo'n voordeel van de kamer als grote ramen niet te verwaarlozen en er comfortabele stoelen in te plaatsen, waarin het zo aangenaam is om te zitten, genietend van het uitzicht op een privébinnenplaats.

De kleuren die hier worden gebruikt, zijn bekend in de Scandinavische stijl - zwart, wit en grijs. Het ziet er eenvoudig uit, maar tegelijkertijd erg stijlvol.

Licht

Het volgende voorbeeld is een gezellige ruime kamer in lichte kleuren. De tinten zijn warm en de inrichting is luxueus. Als decoratie worden ingelijste schilderijen, originele lampenkappen en een prachtige hangende kroonluchter gebruikt. Natuurlijk zijn hier ook meubels en decoratieve details aanwezig. Dit is een brede bank, comfortabele tafels en zelfs een kledingkast waar je alles kunt opbergen wat niet in andere kamers past.

In feite kan zo'n elegant ingerichte kamer worden gebruikt als een volwaardig alternatief voor de woonkamer, waar het helemaal niet beschaamd zal zijn om gasten te ontvangen.

Gezellige ruimte

Als de optie met een luxe beige woonkamer ongeschikt lijkt voor een eenvoudige zomervakantie op het platteland, dan kun je de andere kant op gaan. Om een ​​gezellige sfeer op de veranda te creëren, moet je de kamer vullen met rieten stoelen en houten meubels. Tegen de achtergrond van de vloer, het plafond en de muren van hout ziet het er allemaal heel organisch uit. De kleuren zijn meestal warm, met een rustige sfeer.

Bovendien "verleven" allerlei schattige kleine dingen de sfeer - bloemen in potten, hanging baskets, schalen, mooie stoffen capes en kussens. Zo'n veranda is een ideale plek voor een gezinsvakantie onder het genot van een kopje thee en oprechte gesprekken. Vooral gezien de aanwezigheid van een prachtig landschap buiten het raam.

De veranda is, in tegenstelling tot het terras, een veelzijdige uitbreidingsmogelijkheid waarmee u de vrije ruimte aanzienlijk kunt vergroten.

Zie hieronder voor meer details.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair