Kenmerken van het ontwerpproces van landhuizen

Kenmerken van het ontwerpproces van landhuizen
 1. Voor-en nadelen
 2. Installatie van fundering
 3. Het frame installeren
 4. Dak
 5. Plafondkenmerken
 6. Wandconstructies
 7. Isolatie van gebouwen
 8. Projecten

Een huis met één verdieping is een uitstekende oplossing voor diegenen die graag buiten de stad willen ontspannen in comfortabele omstandigheden. Iedereen kan met eigen handen en goedkoop een warm en mooi huis regelen.

Voor-en nadelen

Het skeletframe is erg populair in alle delen van de wereld.

Het heeft een enorm aantal voordelen.

 • Milieuveiligheid - voor de bouw worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt, die grondig worden gecontroleerd en getest en pas daarna in de verkoop gaan.
 • Betaalbare kosten - materialen voor de bouw van huizen met behulp van frametechnologie zijn goedkoper dan bakstenen en blokken. Maar het is ook vermeldenswaard de kostenbesparingen bij het verwarmen van het gebouw.
 • Snelle en eenvoudige installatie - zelfs één persoon kan zelf een huis bouwen zonder de hulp van professionals en speciale apparatuur. Bouwers zeggen dat het gemakkelijker is om kozijnhuizen alleen te bouwen door huizen van een aannemer te assembleren. Als alle materialen aanwezig zijn, kan het gebouw in zes maanden worden neergezet.
 • Uitstekende thermische isolatie - huizen houden de warmte lang in de kamer vast en laten geen kou binnen. Energiebesparing is direct afhankelijk van goede ventilatie, woningisolatie en decoratie.
 • Bio- en brandwerendheid - het hout is zorgvuldig gecoat met speciale middelen die het materiaal bestand maken tegen parasieten, insecten en vuur.
 • Duurzaamheid - framehuizen kunnen meer dan 50 jaar meegaan.
 • Mooi uiterlijk - dergelijke ontwerpen zien er geweldig uit op de site en behouden zelfs na enkele jaren hun esthetiek.

Naast voordelen hebben gebouwen die zijn gebouwd met behulp van frametechnologie ook verschillende belangrijke nadelen.

 • Als het hout niet met een speciaal middel wordt behandeld, neemt het brandgevaar van het materiaal direct toe. Daarom moet u bij het kopen van hout alle stadia van het drogen en verwerken zorgvuldig volgen.
 • In vergelijking met bakstenen en blokhuizen zijn kozijnhuizen niet zo sterk. Maar als u alle bouwregels en stapsgewijze instructies volgt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de orkaan het huis zal slopen.
 • Tijdens de bouw moet veel aandacht worden besteed aan het ventilatiesysteem, omdat hout, geïmpregneerd met verschillende stoffen, de lucht niet goed doorlaat. Vergeet de installatie van extra geluidsisolatie niet, dit zal het comfort in de kamer verhogen.

Installatie van fundering

Van de drie soorten funderingen - zuilvormig, tape, stapelrooster - is het noodzakelijk om de optimale te benadrukken. De keuze hangt af van de kenmerken van de bodem, het aantal verdiepingen van het gebouw, het klimaat en de financiële mogelijkheden. De budgetoptie is de paalfundering. Zuilvormige funderingen zorgen voor de duurzaamheid van de constructie - op basis hiervan kan een huis meer dan 100 jaar staan.

Kolommen kunnen afkomstig zijn van:

 • bakstenen;
 • kant-en-klare betonblokken;
 • asbestcement buizen.

Asbestcementbuizen kunnen heel goed de rol van bekisting spelen, die vervolgens met een betonnen steun wordt gestort. De diepte waarop de buizen worden gestoken, is afhankelijk van de eigenschappen van de grond.

Het frame installeren

Voor extra stabiliteit van het gebouw worden de ondervloer en de onderste kroon van de omsnoering op de bestaande fundering aangebracht. Pas daarna kunt u doorgaan met de installatie van het frame zelf, dat van metaal of hout kan zijn.Experts raden het gebruik van holle balken aan, in welk geval de belasting op de fundering aanzienlijk wordt verminderd en geld wordt bespaard. Verticale balken van de constructie zijn gemonteerd in de hoeken van het huis, kamers, deur- en raamopeningen op een afstand van niet meer dan 2-3 meter. Installatie van dwarsbalken en jibs is verplicht. Als het huis twee verdiepingen heeft, moet het frame extra worden versterkt in het gebied waar de trap zich zal bevinden. Raamopeningen worden ook bevestigd met dwarsbalken.

Dak

Het dakframe moet van lichtgewicht materialen zijn gemaakt, omdat te massief een grote belasting op de fundering zal geven, wat de stabiliteit en duurzaamheid van het huis negatief zal beïnvloeden. Het dak van een huis voor een zomerresidentie kan hellend en geveltop zijn. Het tweede type is geschikt wanneer de zolderruimte als woonruimte wordt gebruikt. Deze oplossing is voordeliger dan het bouwen van een tweede verdieping. Afhankelijk van of de zolder bewoonbaar wordt, wordt de hoogte van de nokbalk bepaald. De optimale hoogte is maximaal 2,5 meter.

Planken op de helling worden geïnstalleerd op een afstand van 0,5 tot 1 meter. Om de structuur te versterken, zijn extra dwarsbalken gemonteerd. Pas nadat het dakproces is voltooid, kan de interne en externe bekleding beginnen. Als er een woonruimte op de zolder wordt gepland, is het raadzaam om de dakhelling en het vloerplafond extra te isoleren. Voor buitenbekleding kunt u elk materiaal kiezen: zowel metalen tegels als platen van ijzer en leisteen.

Plafondkenmerken

Ga na het installeren van het frame verder met de interne bekleding, evenals de installatie van de wanden en het plafond. Als het huis twee verdiepingen heeft, wordt een sterk materiaal met een grote doorsnede gekozen voor de plafondbalken en wordt extra isolatie van het vloer-plafond uitgevoerd. Vaak wordt gipsplaat gebruikt voor plafondbekleding, wat lichtgewicht en goedkoop is.

Als u van plan bent een huis met één verdieping te bouwen, heeft u voor het plafond nodig:

 • randen van planken, bijvoorbeeld voering of gegroefd materiaal, waarvan de dikte ongeveer 25 mm is, terwijl het het beste is om planken van naaldhout te kiezen;
 • vochtbestendige en warmte-isolerende materialen;
 • schuim voor de installatie van verschillende elementen;
 • isolatie;
 • platen van vezelplaat, spaanplaat of gipsplaat;
 • andere noodzakelijke bouwmaterialen en gereedschappen.

Gebruik bij het installeren van het plafond in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid vochtbestendige gipsplaat. Als de structuur twee verdiepingen heeft, moet de dikte van de plaat minimaal 30 mm zijn.

Wandconstructies

In de regel zijn de wanden gemaakt van spaanplaat, vezelplaat, gipsplaat of vaste dwarsbalken of platen, die zijn geïsoleerd en voorbereid voor afwerking. De moderne markt biedt kant-en-klare wandpanelen, waarin zich een pre-isolatiemateriaal bevindt, evenals afwerkingsdetails, openingen voor ramen en deuren. De kosten van zo'n muurblok zijn aanzienlijk hoger, maar ze verdienen alleen positieve beoordelingen en versnellen ook het bouwproces. Maar het is moeilijk om dergelijke blokken alleen te installeren, omdat ze veel wegen.

Isolatie van gebouwen

Installatie van isolatie is vereist in bijna alle stadia van de constructie, behalve bij de eerste plaatsing van de fundering.

Ervaren professionals raden aan om de volgende materialen als isolatie te gebruiken:

 • geëxpandeerd polystyreen - verschilt in betaalbare kosten, maar dit materiaal is niet milieuvriendelijk en brandgevaarlijk;
 • minerale of steenwol in rollen of lagen - is erg populair, omdat het goede eigenschappen heeft;
 • ecowool geïmpregneerd tegen knaagdieren en ontvlambaarheid - meer technologisch, maar duurder dan andere materialen.

Zelfs als u de duurste en meest hoogwaardige isolatiematerialen gebruikt, vergeet dan niet vocht- en dampremmende materialen die de warmte in de kamer vasthouden en de levensduur van het huis verlengen.

Projecten

Een grote selectie van verschillende projecten stelt iedereen in staat om de beste te kiezen.De gevraagde afmetingen van huizen zijn 6x6, 6x8 m, maar er zijn ook kleinere structuren - 4x4, 3x4 m. Vaak wordt een typisch project gekozen voor een zomerresidentie - een klein huis met twee kamers en een klein terras. Naast standaardprojecten zijn er ook individuele projecten. Ze worden besteld bij een speciaal bedrijf, of je kunt ze zelf tekenen. Kies voor een kleine oppervlakte een compact gebouw. In huizen waar in de winter niemand zal wonen, is het helemaal niet nodig om een ​​boiler of kachel te installeren. Maar u moet nog steeds voor thermische isolatie zorgen, het beschermt het huis in de winter tegen bevriezing.

De keuze van een project hangt niet alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren, maar ook van de kenmerken van de site. U kunt kiezen voor een langwerpige of U-vormige woning. Als u een auto heeft, vergeet dan niet om ruimte te laten voor een garage of carport op het terrein. Vaak willen de eigenaren een badhuis op het tuinperceel uitrusten. Het kan onafhankelijk worden gebouwd met behulp van frametechnologie, of u kunt een kant-en-klare constructie bestellen. Als je over alle benodigde tools beschikt, en je hebt ook een kant-en-klaar project, en je hebt op zijn minst een minimaal idee van frametechnologie, dan kun je de bouw van een landhuis gemakkelijk zelf aan.

Zie in de video welke grove fouten de vakmensen maken bij het bouwen van een kozijnhuis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair