Indelingsmogelijkheden voor een gelijkvloerse woning met een afmeting van 12x12 m

Indelingsmogelijkheden voor een gelijkvloerse woning met een afmeting van 12x12 m
  1. Kenmerken van het ontwerp van een grote structuur
  2. Interessante opties

De indeling van een gelijkvloers huis van 12x12 vierkante meter biedt veel ruimte voor creativiteit. Inderdaad, in zo'n ruimte zal het mogelijk zijn om veel te passen. De woning wordt een prima toevluchtsoord voor een groot gezin, hier vindt iedereen zijn eigen knusse hoekje. En om een ​​dergelijk gebied zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken, moet u het gedetailleerde ontwerp van het huis zorgvuldig overwegen.

Vandaag zullen we het hebben over verschillende opties voor de indeling van een huis met één verdieping.

Kenmerken van het ontwerp van een grote structuur

Om alle vrije ruimte in een dergelijke woning zo efficiënt mogelijk te benutten, is het van belang om geen groot aantal doorloopkamers toe te staan. En ook om de vorming van nutteloze hoeken uit te sluiten.

Er moet ook aan worden herinnerd dat een structuur met één verdieping veel praktischer en interessanter kan zijn als deze wordt aangevuld met een zolder, garage of kelder.

Interessante opties

Voor woningindelingen van 12 bij 12 vierkante meter zetten we een aantal specifieke mogelijkheden op een rij:

Woningplattegrond met drie slaapkamers

Dit is een geweldige optie voor een gezin met kinderen. Aan de ene kant van het gebouw (onder of boven) is er een badkamer en toilet, een inkomhal, een keuken en een eetkamer, evenals een stookruimte, indien nodig. Aan de andere kant zijn er slaapkamers, een speelkamer voor de kinderen, een kledingkast.

U kunt ook eventuele bijgebouwen aan het huis toevoegen. Dit kan een gezellige veranda zijn, een garage of een carport. Evenals een sauna of zwembad.

Woonproject met zolder

Deze optie zorgt voor de toewijzing van een groot gebied voor een logeerkamer, die ook als eetkamer kan worden gebruikt. Zo'n kamer neemt maximaal 15 vierkante meter in beslag.

Omdat de oppervlakte van het huis vrij groot is, passen er gemakkelijk vier of zelfs vijf slaapkamers in.

Bijvoorbeeld 3 - in het hoofdgedeelte van het huis en nog 2 - op zolder. Op dezelfde manier kunt u de badkamers verdelen, waarbij u de ene onderaan en de andere op zolder laat. Vervolgens blijft het om de locatie van de resterende kamers te kiezen. Naar uw goeddunken is er een kantoor, een keuken, een inkomhal, een garderobe en een stookruimte.

Eenlaags gebouw met een plint

Het bijzondere van deze indelingsoptie is de extra verdieping onder het hoofdgebouw. Natuurlijk is het huis 12 bij 12 vierkante meter. m is vrij ruim.

De plint geeft u echter de mogelijkheid om alle bijkeukens naar de benedenverdieping te verplaatsen. En laat vooral de woonkamers over. Dit maakt de ruimte een stuk gezelliger en overzichtelijker. In de kelder is het dus redelijk om een ​​stookruimte, een wasruimte, een berging te plaatsen. Het grootste deel van het gebouw zal een inkomhal, gang, keuken en aparte eetkamer, woonkamer en drie slaapkamers hebben.

Dit zijn niet alle opties voor het plannen van een huis van 12x12 meter. Wees niet bang om te experimenteren, en u krijgt een uniek en zeer comfortabel huis voor u.

In de volgende video vindt u tips over de kwaliteitsontwikkeling van de indeling van een woonhuis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair