Ontwerpideeën voor moderne appartementen

Inhoud
  1. Belangrijkste modetrends
  2. Stijl selectie
  3. Kleuroplossingen
  4. Kamer decoratie
  5. Varianten en voorbeelden in het interieur
  6. Studio appartement
  7. Een kamer appartement

Modetrends gaan verder dan kleding en schoeisel, persoonlijke accessoires, auto's, reisbestemmingen en carrièrekeuzes. Ze regelen ook de stijl van de decoratie van de huisruimte. Nadat je de woning hebt ingericht in overeenstemming met de nieuwste trends, kun je niet bang zijn voor veroudering van het uiterlijk gedurende meerdere jaren. Daarom moet u erachter komen welke benaderingen nu populair zijn, hoe ze zich kunnen manifesteren in individuele kamers, hoe u ontwerpvereisten kunt combineren met het creëren van een comfortabele omgeving.

Belangrijkste modetrends

Het Italiaanse design van een appartement past zowel in grote als kleine ruimtes. De uitdrukking van deze benadering is het gebruik van gebogen structuren, kolommen; het is raadzaam om houten meubels te installeren en geen producten van andere materialen. Hoe hard je ook probeert om meer versieringen te introduceren, ze mogen de beknoptheid en elegantie niet tenietdoen. De ruimte is verzadigd met verschillende details die zijn ontworpen om de waarneming te verbeteren en het frisser te maken.

De moderne stijl is niet iets uniforms, monolithisch, zoals de meeste andere formaten. Daarin vind je noten van minimalisme en country, loft en klassiekers, pop-art.

Er wordt onvoorwaardelijke prioriteit gegeven aan die oplossingen die uiterlijk uniek zijn, zowel het welzijn als de esthetische smaak van de bewoners demonstreren en er mooi en praktisch uitzien. Steeds vaker gebruiken ontwerpers metalen onderdelen voor decoratie, die een heel ander praktisch doel hebben. Matte oppervlakken zijn ook in zwang.

Een verplicht kenmerk van een moderne stijl in een appartement, ongeacht welke decoratieproducten worden gebruikt, is de lichtheid en onopvallendheid van de gecreëerde omgeving. Als u het minder homogeen wilt maken, volstaat het om een ​​detail in pop-art-formaat of in een etnische stijl te introduceren. Net als voorheen moeten schone, rechte lijnen worden gebruikt.

Afgeronde hoeken, diagonalen zijn volledig in tegenspraak met de moderne stijl.

Appartementen met een klein of standaard gebied zullen lange tijd het overheersende type stedelijke woningbouw blijven, en daarom zal de combinatie van verschillende panden tot één een karakteristiek kenmerk van moderne mode blijven. Bij herplanning worden scheidingswanden en zelfs individuele wanden verwijderd, wat helpt om de beschikbare ruimte uit te breiden. Na zo'n procedure blijkt het voor ontwerpers en bewoners makkelijker om zelf ideeën uit te voeren.

Om het gebied dat al beschikbaar is rationeel te gebruiken en zelden hun toevlucht te nemen tot herontwikkeling, gebruiken veel mensen lichtgewicht meubels en transformerende producten. In plaats van een groot bureau in de meeste appartementen, is een lichte console voldoende, maar het is onwaarschijnlijk dat de hoeveelheid geschreven werk groot zal zijn. De moderne neiging om opklapbare meubelopties te gebruiken, is niet alleen te wijten aan de wens om ruimte te besparen, maar ook aan de voorkeur voor minimalistisch design.

Als u niet alleen een echt, maar ook een visueel effect van het verminderen van de bewoonde ruimte nodig heeft, moet u de voorkeur geven aan meubels die tot op zekere hoogte zijn gemaakt van duurzaam glas, transparante soorten acryl of plastic.

Nieuwe huishoudelijke apparaten, gemaakt in een futuristische geest, zullen hun rechtmatige plaats innemen in het midden van een kamer die is ingericht in hightech-stijl, in dit opzicht is het ontwerp van 2017 niet veranderd.De huidige trend van het uitgaande jaar in de hightech-stijl was de inbedding van technologie in meubels, vooral bij het selecteren van niet-standaard designelementen.

Decorateurs raden aan om geen te dikke kleuren, geconcentreerde verven te gebruiken.

Interieurs zijn in de mode waar alle ideeën worden belichaamd door wit, zwart, grijs en blauw te manipuleren. Maar de geometrie is misschien niet hetzelfde als gewoonlijk. Het zal er zelfs geweldig uitzien.

Stijl selectie

Bij reparaties in een nieuw appartement of in een oud huis, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan natuurlijke afwerkingsmaterialen. Ze raken in principe niet uit de mode en zelfs na tientallen jaren zul je geen spijt van je keuze hoeven te hebben. De verscheidenheid aan geschikte materialen en ontwerpen is vrij groot, ze stellen je in staat om elk, zelfs het meest niet-standaard idee te belichamen.

De beste ontwerpen van moderne ontwerpers gaan zelden zonder het gebruik van hout.

Het gebruik ervan brengt schoonheid en unieke textuur, vergemakkelijkt de benadering van harmonie. Bovendien kunnen houtachtige oppervlakken gemakkelijk worden gecombineerd tot één compositie met details van zowel lichte als donkere kleuren, als het contrasteffect correct wordt gebruikt.

Om oplossingen van verschillende kleuren en mooie interieurdetails te benadrukken, is het raadzaam om verlichting op meerdere niveaus toe te voegen, vooral in grote en multifunctionele ruimtes. Kijk bij het kiezen van een ontwerpaanpak altijd naar alternatieven daarvoor, voor stilistische oplossingen die het doel dat je nodig hebt op een andere manier bereiken.

Ter informatie: het ontwerp van alle kamers moet min of meer uniform worden gekozen, alleen ontwerpers van wereldklasse kunnen ze tegenstrijdig en tegelijkertijd gezellig ontwerpen.

Stijlvol ontwerp avant-garde zal zeker in de smaak vallen bij diegenen die houden van originele ontwerpoplossingen, pakkende accenten, unieke vormen en manipulaties met licht en schaduw. Creatieve mensen - experimentatoren in hun hart kunnen gerust expressionisme kiezen, met zijn hulp wordt een prachtig resultaat verkregen als alles correct wordt gedaan.

De moderne editie van deze stijl onderscheidt zich door een combinatie van heersende strikte elementen met heldere en sappige delen van de kamer, gericht op het ontwikkelen van positieve emoties.

Bij gebruik binnenshuis moderne stijl, verzadigde verven moeten zeer beperkt worden gebruikt en alleen in het belangrijkste functionele gebied. Vergeet niet de verfijning en verfijning die elke moderne kamer moet evenaren. Zorg ervoor dat je textiel gebruikt, zorg ervoor dat de harmonie op verschillende plaatsen tussen de tinten behouden blijft.

Installeer alleen de meest noodzakelijke meubels, gooi alle accessoires weg die geen directe praktische waarde hebben.

Zolder - een soort hybride van huis en buitenruimte, en de hoeveelheid meubilair is hier, in tegenstelling tot art nouveau, niet beperkt. Het moet strikt en eenvoudig zijn, geen enkele overdreven nadruk leggen. Wanddecoratie met verschillende soorten pleisterwerk, spiegelpanelen, natuursteen-imitatie en baksteen is in de mode. Maar woningen die zijn gemaakt met methoden van woningbouw met grote panelen, moeten anders worden ingericht.

Het wordt aanbevolen om appartementen in een paneelhuis te decoreren in de geest van het land of in meer uitgesproken etnische stijlen.

De gangen zijn, zoals voorheen, uitgerust met compartimentenkasten en nachtkastjes worden langs de muren geplaatst, planken worden zelf aan de muren gehangen. Dankzij deze stap is het niet nodig om het ganggebied te vergroten tot 20 vierkante meter. m, waardoor de leefruimte radicaal wordt verminderd om het comfortabel en functioneel te maken.

In gecombineerde badkamers zijn hoekbaden behoorlijk modieus, terwijl te donkere kleuren moeten worden vermeden. Ontwerpoplossingen met maximale aandacht voor opslagsystemen zullen helpen om het rendement op bruikbare ruimte te vergroten, om zelfs een appartement van 53 m2 of minder te veranderen in voldoende ruime woningen.

Kleuroplossingen

Witte kleur en de verschillende tinten zullen voor altijd een van de belangrijkste opties voor interieurontwerp blijven. Hiermee kunt u de elegantie van meubels en decoratieve details van elke andere kleur laten zien.

Daarnaast lichte kleuren in het interieur:

  • Extern verhoogt het;

  • Biedt het verbergen van architectonische gebreken en fouten in de decoratie;

  • Creëert een gevoel van frisheid en gewichtloosheid.

Volgens experts moet een sneeuwwit interieur worden verdund met maximaal twee andere kleuren, inclusief hun tinten. Een modieuze en elegante oplossing is het gebruik van houtimitatie als extra verf (of het nu licht of donker is - dit is uw persoonlijke beslissing). Zo'n stap helpt bij het creëren van een frisse en niet-flitsende omgeving, die zo kalm en vriendelijk mogelijk is voor mensen.

Als je niet bang bent voor meer beslissende experimenten, is het de moeite waard om de grijstinten te vervangen door heldere, en tegelijkertijd de witte kleur te verdunnen met het voorkomen van houtachtige oppervlakken.

Maar houd er rekening mee dat het niet gemakkelijk zal zijn om de harmonie te behouden, introduceer niet te veel pakkende tonen, laat ze alleen een accent of een deel van de kamer raken.

In middelgrote tot grote kamers is het de moeite waard om contrasterende kleuren te gebruiken om de geometrische eigenschappen van de kamers te benadrukken en het gebied visueel in zones te verdelen.

Onthoud: decoreren in beige tinten of in andere rustige kleuren is het gepiep van de mode in 2017.

Je kunt er veilig azuurblauwe, diepblauwe, karmozijnrode of paarse tinten naast gebruiken. Blussen van emoties koffie, romige, crèmekleuren moeten worden aangevuld met een kleur voor chocolade. Volgens sommige experts zullen in de nabije toekomst de zogenaamde kruidachtige groenten populair zijn, waarvan de betekenis niet alleen een vleugje frisheid is, maar ook het creëren van een zomerse sfeer.

Kamer decoratie

Naast de algemene vereisten die kenmerkend zijn voor het huis als geheel en elk van zijn onderdelen, moet men ook rekening houden met die modetrends die alleen van toepassing zijn op individuele kamers. Laten we ze eens nader bekijken.

Woonkamer en keuken

Woonkamers met een moderne uitstraling kunnen behoorlijk gevarieerd zijn; de klassieke benadering - wanneer een aparte ruimte wordt gecreëerd, waar de mensen die in het huis wonen en gasten samenkomen, hoeft deze niet op een andere manier te worden gebruikt.

Met een ander schema worden de grenzen tussen de woonkamer en de eetkamer gewist; een dergelijke stap is aan te raden als het combineren van de keuken en het eetgedeelte op geen enkele manier lukt.

De inrichting van de studio is vrij populair, waarbij de lijn tussen de familiezaal, de eetkamer en de keuken verdwijnt.

Die laatste heeft ook een aantal formules die volledig aansluiten bij de huidige mode. In kleine ruimtes wordt vaak één werkruimte georganiseerd en wordt de plaatsing van een eetgroep geweigerd. Als er wat meer ruimte is, is het de moeite waard om er een eettafel en stoelen voor in de keuken zelf te plaatsen.

Aan het einde van de jaren 2010 wordt de keukenruimte getransformeerd: in plaats van de bovenste laag kasten, die lange tijd geen alternatief had, zijn open planken in de mode. Ze laten toe om de ruimte extern te "ontladen", om deze wat lichter en vrijer te maken.

Ontwerpers dringen er niet op aan om kasten helemaal op te geven, ze merken alleen op dat het beter is om relatief kleine hangende producten te gebruiken.

Een keukenset, zoals in het begin van het decennium, kan het beste glad en monochroom worden genomen. Hoe eenvoudiger het concept en hoe minder decoratie, hoe beter.

Slaapkamer

De slaapvertrekken verdienen niet minder aandacht dan de keukenruimte en de ruimte voor het ontvangen van gasten. De meeste ontwerpers vinden dat het slaapgedeelte geen deel meer mag uitmaken van de studio. Tegelijkertijd vormt zelfs een zeer bescheiden ruimte die is gereserveerd voor een slaapkamer geen belemmering voor de vorming van een comfortabel en redelijk praktisch interieur.

Alle functionele delen, behalve het slaapgedeelte, moeten er zo neutraal mogelijk uitzien om niet de aandacht op zichzelf te vestigen.

Bij het maken van een werkplek is het raadzaam om deze uit te rusten met een console die aan de muur is bevestigd en in uitgevouwen toestand op één steun wordt gehouden. Bij het opzetten van een thuisbibliotheek is het raadzaam om geen zware kasten te plaatsen, maar open planken met planken in lichte kleuren.

In een krappe ruimte is het raadzaam om een ​​slaapbank te plaatsen.

Op de muren wordt aanbevolen om behang te lijmen met geometrische ornamenten of met discrete tekeningen in warme kleuren. Als je op deze manier het gevoel van een oud, romantisch interieur creëert, krijg je een geheel elegante setting; het effect wordt versterkt door zorgvuldig geselecteerd bovenlicht of de zonnestralen die door verduisteringsgordijnen dringen. Over het algemeen wordt een retrostijl aanbevolen voor slaapkamers in 2017.

Het gebruik van natuurlijk hout zal helpen om een ​​vleugje comfort toe te voegen, ongeacht de grootte van de slaapkamer. Sommige experts zijn van mening dat fluweel binnenkort veel gevraagd en populair zal zijn. Zelfs als deze ideeën niet bij je passen, kun je andere opties proberen die zijn geïnspireerd op de jaren zestig en zeventig.

Kastje

Het maakt niet uit of de studeerkamer is gemaakt als een alleenstaande kamer of als onderdeel van een slaapkamer, het is erg belangrijk om deze aan te passen aan de toekomstige eigenaar. Oplossingen met lange, relatief smalle tafels langs de glazen wand zijn populair. Links van het raam aan deze muur kun je een of meer ruime planken ophangen en aan dezelfde kant een verrijdbaar nachtkastje onder het tafelblad plaatsen.

Wanneer blijkt dat er maar een heel klein werkgebied nodig is, is het zinvol om een ​​tafellamp te installeren met een variabele stand van de lampenkap, een verstelbare steun.

Kasten in klassieke stijl zijn meubels gemaakt van duur hout, massief van uiterlijk, verplicht gebruik van pilasters. Door aan de "minimale set" vergulde elementen, kroonluchters met metalen kandelaars, gordijnen die doen denken aan theatrale backstage, toe te voegen, kun je een zeer weelderige sfeer creëren.

Als je niet gevleid bent door de gedachte aan een paleis of een luxe herenhuis van een edelman van de vorige eeuw als ideale werkplek, wil je iets moderners, het kantoor kan ook in art-decostijl worden ingericht.

Deze richting is oneindig ver verwijderd van de standaardkantoren zoals ze zich vaak voorstellen. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​atypische kamerconfiguratie te creëren, zelfs het maken van een gewelfd plafond is heel geschikt.

Een modern thuiskantoor is tegelijkertijd een strakke, minimalistische en exclusieve plek. Professionals proberen de tegenstelling tussen deze vereisten op te lossen door een ongewoon ogend detail te introduceren en de decoratieve rol van verlichtingsarmaturen te versterken.

Balkon

Maar als het ontwerp van het werkgebied het afgelopen jaar geen significante veranderingen heeft ondergaan, kan hetzelfde niet gezegd worden over het ontwerp van de balkons.

Probeer er geen koelkast in te plaatsen, dit is onpraktisch en zal alleen de verlichting in woonkamers dimmen.

Bij het organiseren van een miniatuurkas op het balkon, stellen ontwerpers steeds vaker voor om deze te combineren met de eethoek; het enige dat nodig is, is een kleine tafel en stoelen plaatsen.

Maar zelfs als je het idee van een kas absoluut niet leuk vindt, moet je ten minste één plant voor decoratieve doeleinden gebruiken. Groen wordt gebruikt in de meest geavanceerde voorbeelden van modern balkonontwerp. Liefhebbers van groen en natuur moeten niet alleen een kas opzetten, maar een hele wintertuin. In plaats van massieve hekken worden vaak traliehekken geplaatst, worden diagonaal sierlijke coatings op de vloer geplaatst en kan de strook naast de muur gevuld worden met fraaie kiezelstenen.

Een originele oplossing - wanneer een glazen wand is geïnstalleerd, de kamer is volledig geïsoleerd van de straat. Tegelijkertijd wordt binnenin LED-verlichting in de vorm van lange buizen geplaatst, de muren zijn geverfd in delicate lichtroze tinten, een foto met een zwart-witafbeelding wordt aan een van hen opgehangen.

Van de materialen die moeten worden gebruikt bij het decoreren van balkons en loggia's, zijn plastic en hout nu het populairst.In dit geval is het wenselijk om alle oppervlakken van dezelfde kleur te maken. Een balkon in klassiek formaat ziet er goed uit als u het afwerkt met natuursteen of baksteen. De mediterrane stijl in deze kamer verraadt zich door het actieve gebruik van witte, blauwe en groene kleuren; het is mogelijk om gesmeed decor of sieraden te gebruiken die verband houden met water.

Wat het functioneel gebruik betreft, worden loggia's en balkons nu actief omgebouwd tot kantoren, maar ook tot miniatuurgymnastiek.

Welke decoratiemethode u ook kiest, overweeg of de bevestigingsmiddelen bestand zijn tegen de gecreëerde spanning.

Het zou lang duren om te praten over de ontwerpopties voor het balkon, dus laten we terugkeren naar het interieur van het appartement en kijken wat de ontwerpers in 2017 voor de kinderen hebben voorbereid.

Wanddecoratie in een kinderkamer moet zo eenvoudig en beknopt mogelijk zijn, volledig veilig in milieu- en sanitaire termen. Stickers en muurschilderingen, contrasterende voegen worden aanbevolen als expressieve accenten. Ervaren decorateurs zullen het gebruik van een accentoppervlak niet verwaarlozen.

Het maakt niet uit of er kinderen in huis zijn of niet - de badkamer zal er toch zijn. En hoogstwaarschijnlijk zal het gebied relatief klein zijn, soms niet meer dan 4 vierkante meter. m. Daarom zal elke beweging die gericht is op het uitbreiden van de ruimte een onmiskenbare modieuze oplossing zijn. Het is de moeite waard om lichte tinten te gebruiken, glans toe te voegen en spiegeloppervlakken te organiseren. Diagonale tegels, goed doordachte randen en een print die is geplaatst om de kamer groter te laten lijken, zijn enkele interessantere trucs.

Het ontwerp van appartementen is de afgelopen jaren steeds vager geworden., zijn er steeds minder kamers die duidelijk als klassiek of modern geïnterpreteerd zouden worden. Kortom, ze proberen accenten en afzonderlijke elementen van verschillende stijlen te combineren, om op basis daarvan originele composities te creëren. Anderzijds neemt de aandacht toe voor de zonering van de binnenruimte van woningen en voor de afbakening ervan volgens een functioneel criterium. Aan de andere kant is geleidelijk de neiging tot overlapping ontstaan, wanneer een kamer twee of meer taken tegelijkertijd uitvoert.

Vaak zie je een kleedkamer in de slaapkamer, een speelhoek in de kinderkamer.

Wanneer een kamer meer dan één functionele ruimte heeft, proberen ze de eenheid van stijl zo duidelijk mogelijk te demonstreren. Behang van dezelfde kleur is een zeer goede manier om dit te doen.

Het gipsplaten plafond is inmiddels een anachronisme geworden. Kortom, ze proberen, net als bij het ontwerp van muren, maximale eenvoud te bereiken. In sommige gevallen worden alleen elementen geïntroduceerd die zijn ontworpen in de geest van moderne klassiekers. De meest populaire oplossingen zijn gebaseerd op PVC-panelen, cassettesystemen. Fans van het originele ontwerp kunnen veilig proberen om vloeibaar behang op het plafond aan te brengen en houtstructuren te gebruiken. Zoals eerder komen "zwevende" producten overeen met de mode, vooral wanneer ze rond de omtrek van lichtbronnen worden geplaatst.

Wat betreft de kleur van het plafond, deze kan strikt monochromatisch of veelkleurig zijn, verlicht door LED-lampen en aangevuld met elegante decoratieve items. Glanzende oppervlakken voldoen beter dan andere aan de eisen van het seizoen 2017; in veel uitvoeringen wordt gebruik gemaakt van een laag geometrisch reliëf en ingebouwde lampen.

Varianten en voorbeelden in het interieur

Overweeg een paar voorbeelden van hoe ontwerpers in 2017 woonruimten in appartementen inrichten.

Decorateurs gaven hun pogingen om kinderkamers mooi te presenteren niet op. Modieus in het afgelopen jaar zijn decoratieve elementen van de meest fantasierijke, fantastische look. De romantische sfeer wordt gecreëerd door composities in de geest van het "betoverde bos". Maar dat kan alleen als er voldoende ruimte is, en als er niet genoeg ruimte is, zijn ontwerponderzoeken vooral gericht op het compenseren van de ontbrekende ruimte.

De oplossing is vaak tweeledige constructies met een verplicht hek voor meer veiligheid. Boven is er meestal een slaapplaats, en direct eronder is een kleedkamer met alle benodigde attributen - kleine kledingkasten, een spiegel, haken.

Respectabele eigenaren proberen vaak niet alleen de gang te verfijnen, maar ook om deze zo elegant mogelijk in te richten. Hiervoor wordt vaak matig donker laminaat en iets lichtere meubels gebruikt.

Over het algemeen geldt: hoe hoger het plafond, hoe helderder de kamer lijkt.

Decorateurs houden niet zo van accessoires, maar ze voeren de taak van het decoreren met hun hulp duidelijk uit. Hier kunt u zien hoe de combinatie van felle kleuren gunstig wordt gespeeld op het gemiddelde ganggebied. De rijke gele muren zijn in harmonie met de felrode hanger van de oorspronkelijke vorm. Dit is een op de grond staande structuur, waarvan het onderste deel u in staat stelt parasols te plaatsen.

Het openen van het perspectief in de woonkamer door de deuren te demonteren, evenals een enkele kleur van de vloer, die niet veel verschilt van de kleur van de gordijnen, vergroot de ruimte radicaal, vernietigt het idee van krapte.

Maar als de gang in de eerste plaats de gasten behaagt, dan is de slaapkamer een kamer speciaal voor de eigenaren. En hier is de ruimte voor verbeelding gewoon onuitputtelijk. Hier voor ons is een kamer vol lichte kleuren, zo symmetrisch mogelijk ondersteund. Het wordt benadrukt door hetzelfde type lampen dat langs de randen van het hoofdeinde van het bed is geïnstalleerd en door dezelfde opbergsystemen er net onder. Maar de bloemen links en rechts zijn wat anders, net als de vazen ​​waarin ze staan.

De auteurs van dit project hielden ook rekening met het idee van symmetrie, maar de romantische sfeer en natuurlijke sfeer kwamen voor hen op de voorgrond. Deze motieven worden benadrukt door een achtergrondmuur versierd met een afbeelding van een herfstbos gehuld in dichte mist. De standaards aan de zijkanten van de bank zijn bewust anders gemaakt.

De transformatie van een balkon of loggia naar een deel van een bebouwde ruimte is een vrij oude trend. De foto toont een kantoor op een voormalig balkon. Tussen twee willekeurige kamers proberen ze nu transparante schuifdeuren te gebruiken met een diagonale indeling. Ze laten het pand verenigd blijven, maar verdelen de ruimte indien nodig onmiddellijk in twee autonome zones.

Als de kamers worden gecombineerd en de scheidingswanden worden gedemonteerd, is dit pad niet geschikt. In keukens-eetkamers is zonering met een hoekset, toogs en "eilanden" populair. Maar als de panden niet met elkaar zijn verbonden, komt vaak het probleem van de vrije ruimte naar voren.

Ontwerpers stellen voor om de efficiëntie van het ruimtegebruik te vergroten door nissen die plaats bieden aan open planken met decor en zelfs meubels.

Studio appartement

Dit is een bijzonder woningtype en het is niet altijd verstandig om er algemene regelingen op toe te passen. In 2017 wordt in studio's aanbevolen om zoveel mogelijk scheidingswanden te gebruiken, die niet alleen de ruimte visueel verdelen, maar bijvoorbeeld ook voorkomen dat vreemde geuren vanuit de keuken in het woongedeelte binnendringen.

In een van de opties ligt de nadruk vooral op wit en de lichtst mogelijke tinten - het plafond is sneeuwwit, de muren zijn oneindig grijs, de vloer is nobel van kleur met enkele afgewisseld met donkere strepen. Een matig donkere rij keukenhangkasten kan contrasteren met een lichte omgeving, terwijl de eetgroep juist veel lichter is.

In studio's, maar ook in elk klein appartement, wordt nu aanbevolen om meer spiegels te gebruiken.

Ze zijn op verschillende niveaus in muren ingebouwd, waarvan sommige horizontaal en andere verticaal kunnen worden geplaatst. Deze oplossing voegt licht toe aan de kamer en kan daarom gemakkelijk worden gecombineerd, zelfs met vrij donkere meubels, die in een andere situatie te somber lijken.

Experts raden aan om strooilichtbronnen te gebruikenom het "ziekenhuis"-effect te voorkomen.Het is beter om schijnwerpers op korte muren te installeren, wat zal helpen wanneer u maximale verlichting moet bieden. Een andere interessante optie zijn lineaire LED-kroonluchters, die parallel aan elkaar langs tegenoverliggende muren zijn geplaatst. Hiermee kunt u de ruimte visueel uitrekken, waardoor de ruimte veel groter en ruimer lijkt.

Een kamer appartement

Hier, net als in de studio, is maximale functionaliteit vereist. Ontwerpers hebben een aantal manieren bedacht om het te bieden zonder afbreuk te doen aan de uiterlijke genade. Vaak is de hal volledig utilitair gemaakt en wordt de gang in ieder geval gedeeltelijk omgebouwd tot een ruimte voor experimenten. Mozaïekpanelen, decoratie met textiel of stucwerkelementen zien er hier aantrekkelijk uit.

De trend in het ontwerp van eenkamerappartementen is nu om de toegewezen ruimte voor het slaapgedeelte te verminderen, maar tegelijkertijd moeten striktheid en beknoptheid worden gehandhaafd.

Ze laten zware kasten volledig achter: ze zijn er helemaal niet, of er worden opties gebruikt die verborgen zijn in nissen.

In de volgende video ziet u een overzicht van het voltooide ontwerpproject van het appartement.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair