Kenmerken van de indeling van een huis van 9 bij 9 m met een zolder

Kenmerken van de indeling van een huis van 9 bij 9 m met een zolder
  1. Voordelen van bouwen
  2. Specifieke eigenschappen
  3. Interieuroplossingen

Het verwerven van een eigen ruimte, de verdere planning en invulling ervan is een belangrijke stap in het leven van ieder mens. De aanvankelijke euforie en inspiratie kunnen vaak snel weg zijn, maar dit is geen reden om op te geven. Om misrekeningen en mogelijke fouten tijdens de bouw en planning te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste zonering van de kamer te begrijpen. Een van de beste oplossingen voor het gebruik van kleine ruimtes is een huis met een zolder.

Voordelen van bouwen

Zolder is een woord dat we kennen uit boeken en zo zelden gebruikt in het moderne leven. Het woongedeelte, begrensd door de schuine wanden die ontstaan ​​door de grote koepel van het dak, is een zolder waar u heerlijk kunt wonen. De zolder verliest zijn relevantie in architecturale oplossingen vandaag niet: of het nu een privéhuis is in een moderne omgeving, een recreatiecentrum in een bergachtig gebied of een landhuis voor gezellige familiebijeenkomsten.

Een zolderhuis is een geweldige manier om de binnenruimte te optimaliseren door deze visueel te vergroten. Dromers of liefhebbers van comfort kunnen interessante ontwerpoplossingen belichamen met behulp van een ongewone zolderruimte, terwijl het algehele uiterlijk van het gebouw er ook van buitenaf erg laconiek en ongewoon uitziet. Een ander voordeel is ongetwijfeld de afwezigheid van extra materiële investeringen, aangezien een huis met een zolder in de beginfase alleen een gedetailleerde planning vereist.

Specifieke eigenschappen

Een zeer ongebruikelijke opstelling van een huis met een zolder heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken in de lay-out: het project combineert de karakteristieke kenmerken van een volwaardig gebouw met twee verdiepingen, terwijl het formeel een gelijkvloerse ruimte blijft.

Laten we overwegen een huis te plannen met een oppervlakte van 9x9 m². m:

  • Elk plan begint met een analyse van het gebied en de exacte indeling van de ruimte van elke individuele kamer.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met de architecturale ideeën en de algehele gewenste uitstraling van het huis.
  • De volgende fase omvat het plannen van de voorziening van ruimte met communicatie: watervoorziening, elektriciteit, verwarming en gas.

Trappenhuis

De moeilijkheid bij het plannen van een kleine ruimte is om elke beweging door het huis zo comfortabel mogelijk te maken, en de opstelling van objecten is logisch. Het belangrijkste object in het project van een huis met een zolder is ongetwijfeld de trap. Onderschat het belang van de locatie en ruimtebesparing voor gemakkelijke toegang tot de zolder niet.

De indeling van het huis is 9x9 m². m met een mansardedak is niet zo gevoelig voor de locatie van de trap, omdat deze een klein percentage van de totale oppervlakte van de kamer in beslag neemt en gemakkelijk in het plan van de onderste laag past. Maar u moet voorzichtig zijn en de locatie van de trap evalueren, de toegankelijkheid analyseren, zelfs wanneer u met typische projecten werkt.

Ladders kunnen gemaakt zijn van totaal verschillende materialen (hout, metaal, steen), maar ook van verschillende vormen. De meest populaire ruimtebesparende trappen zijn wenteltrappen. Ook in zolderwoningen zijn trappen met een grote hellingshoek populair, wat ook ruimte bespaart, maar deze optie is niet voor iedereen geschikt.

Daglicht

Bijzondere aandacht moet ook worden besteed aan de verlichtingsplanning, omdat de zolderverdieping zijn eigen subtiliteiten heeft in zijn ontwerp. De bekende, traditionele dakvorm is geschikt voor voorramen, terwijl de mansardelaag, aan weerszijden begrensd door een schuin dak, deze mogelijkheid niet biedt.Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het daglicht naar de zolder stroomt.

Extra dakramen zijn een uitstekende oplossing. Ramen die in het dak zijn uitgesneden, laten het gebouw opvallen, waardoor het expressiever wordt. Een alternatief kunnen ook afzonderlijke hellende constructies zijn met een eigen gevel.

Verwarming

Hoe wordt het huis verwarmd: gas, water, vaste brandstof? Het is vooral belangrijk om na te denken over de warmtestroom naar de zolderverdieping, omdat deze vrij geïsoleerd en atypisch is qua indeling.

Vloer

Ook de opbouw van het vloeroppervlak wijkt af van de standaard. Als we een gewoon dak en de vloer van een zolderkamer vergelijken, verschilt de intensiteit van de belasting ertussen niet. Dat is de reden waarom vloerpanelen of balken het vaakst worden gebruikt op zolders, die bijdragen aan extra ondersteuning van de constructie.

Interieuroplossingen

De standaardindeling van een huis met een zolder van 9x9 m². m bevat een voldoende set voor een gezin: twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. De belangrijkste vraag blijft nog steeds over de bovenste laag. Hoe de ruimte precies gebruiken en welke ruimte er bovenop? Er kan een grote verscheidenheid aan opties zijn. Laten we een paar interessante voorbeelden bekijken.

Een moderne woonkamer met de mogelijkheid om gasten te ontvangen, een film te kijken in een gezellig gezelschap of een feestje te geven. Er is hier een groot aantal zitplaatsen voorzien, of het nu gaat om ruime banken of knusse zitzakken. Bijkomende voordelen: zachte vloerbedekking en de mogelijkheid om gasten te voorzien van een overnachting.

Discrete slaapkamer. De mogelijkheid om uw favoriete bibliotheek te combineren met een recreatieruimte, of zelfs een werkruimte toe te voegen die voldoet aan de behoeften van de bewoners, of het kan een ruime kinderkamer zijn met een pluizig tapijt, gevuld met een geest van creativiteit en vrijheid. Vakkundig georganiseerde opslag van speelgoed, kinderboeken en materialen voor creativiteit. Elk van de gekozen opties zal ongetwijfeld correct zijn, het belangrijkste is dat het volledig past bij de eigenaar van de kamer. Plan, droom en breng uw ideeën tot leven.

Voor de voor- en nadelen van een woning met een zoldervloer, zie onderstaand filmpje.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair