Ideeën voor de inrichting van een landhuis van 10 bij 10 m

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Voor-en nadelen
 3. Soorten projecten
 4. Interieur opties

De droom van elke persoon is om een ​​gezellig en mooi huis buiten de stad te hebben. Dit type woning laat u niet alleen volop genieten van het comfort, maar wordt ook een originele plek om te wonen en te ontspannen. Onlangs zijn gebouwen met één verdieping met een oppervlakte van 10x10 meter erg populair. Hun projecten zijn zo ontworpen dat het "familienest" gemakkelijk meerdere nutsruimten en 3-4 kamers herbergt. Daarom is er een privéruimte voorzien voor alle gezinsleden en zullen ruime woonkamers dienen als een uitstekende plek om gasten te ontmoeten.

Eigenaardigheden

Landhuizen van 10 bij 10 meter zijn middelgroot en zeer geschikt voor kleine gezinnen. Bij het plannen van hun constructie is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van het gebouw op het perceel, het aantal bewoners, het type watervoorziening, het type verwarmingssysteem, evenals de mogelijkheid om een ​​veranda en garage toe te voegen . Dergelijke accommodatie is een goede keuze voor liefhebbers van grote kamers, zoals de parameters van een privégebouw maken het mogelijk om ruime rechthoekige kamers te ontwerpen.

De interne indeling van een huis van 10 bij 10 vierkante meter is gemaakt volgens de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren, maar bij de ontwikkeling ervan is het belangrijk om rekening te houden met het functionele doel van de kamers, die het meest geschikt zijn voor woningen in de buitenwijken.

In de regel moet het huis uit de volgende kamers bestaan:

 • Woonkamer. Het heeft veel ruimte nodig, omdat het zal dienen als de belangrijkste ontmoetingsplaats voor het gezin.
 • Slaapkamer. Het aantal van deze kamers is afhankelijk van het aantal mensen dat in het huis woont. Voor jonge gezinnen die van plan zijn om te "uitbreiden", is de beste optie twee slaapkamers.
 • Keuken. Als de oppervlakte van de kamer het toelaat, kunt u vanuit deze kamer tegelijkertijd een eetkamer maken, waarbij de kook- en eetruimtes in het interieur worden verdeeld.
 • Badkamer en toilet.
 • Kledingkast. Ofwel wordt er een aparte kamer voor gereserveerd, ofwel wordt er een grote kledingkast geplaatst.
 • Voorraadkast. Hiermee kunt u niet alleen voedsel opslaan, maar ook verschillende dingen, bovendien kan "huiswerk" worden verborgen in de bijgebouwen naast de tuin.
 • Terras. Het zal dienen als een uitstekende plek om thee te drinken en kamerbloemen te kweken.
 • Stookruimte. Het wordt alleen geïnstalleerd als het gebouw stoomverwarming en een kachel heeft.

Daarnaast, de functionaliteit van zo'n huis kan worden uitgebreid. Zo zal het woonoppervlak groter worden als de badkamer en de badkamer geschakeld worden of meerdere kamers aaneengesloten en gescheiden worden gemaakt.

Voor-en nadelen

Een landhuis van 10x10 meter met één verdieping, hoewel het meer ruimte op de site in beslag neemt dan een gebouw met twee verdiepingen met dezelfde oppervlakte, biedt het uitstekende leefomstandigheden voor gezinnen met kinderen en oudere familieleden. De indeling is comfortabel en veilig. De belangrijkste voordelen van dergelijke woningen zijn:

 • De aanwezigheid van ruime kamers. Het huis biedt gemakkelijk plaats aan 4-5 personen.
 • Gebrek aan trappen. Het zal helpen om blessures te voorkomen.
 • Gemakkelijk schoon te maken.
 • Mogelijkheid tot algemeen ontwerp. Alle kamers kunnen in dezelfde stijl worden gemaakt.
 • Besparing van warmte en energiebronnen. Kamers warmen sneller op en blijven lang warm.
 • Leuke indeling. De vierkante ruimte biedt enorme mogelijkheden voor het creëren van een interieur. Vergeet tegelijkertijd niet dat de totale en woonoppervlakte van het huis enigszins zullen verschillen, ongeveer 20 m². m zal worden weggenomen door scheidingswanden en muren.
 • Solide basis.Het vereist geen extra isolatie en versterking, omdat het slechts voor één verdieping is bedoeld.

Huizen van dit type hebben, ondanks hun positieve eigenschappen, nadelen, namelijk:

 • Complexiteit van ontwerp. In een huis met één verdieping en een groot oppervlak, moet u de plaatsing van kamers correct organiseren, vooral voor kinderen, gastenkamers en slaapkamers. Het is noodzakelijk om te proberen het aantal doorloopkamers te verminderen, omdat het comfort hiervan afhangt.
 • Installatiekosten dak. Het dak zal groot blijken te zijn, dus er zal veel bouwmateriaal nodig zijn.

Soorten projecten

Een huis met een oppervlakte van 10x10 meter kan een uitstekende plek zijn om te wonen als het goed is ingedeeld en is ingericht met een modern design. Tegenwoordig zijn er veel projecten, waardoor een eenvoudig gebouw een "chique kasteel" zal worden. Zo wordt een woning met een woonkamer en drie slaapkamers als een goede optie beschouwd. De woonkamer kan in dit geval een doorloop zijn, als er geen twee slaapkamers nodig zijn, is het goed mogelijk om deze kamers om te bouwen tot een kinderkamer en een hal. Bij het verdelen van de ruimte zal er zeker een vrije ruimte zijn die zal worden gebruikt voor een keuken, een badkamer en een stookruimte. Indien gewenst kunnen woonkamers worden gereserveerd voor een gast en studeerkamer.

Als er een dubbelcircuitketel in het huis is geïnstalleerd, is er geen stookruimte nodig, een kledingkast, droger of pantry is hiervoor een uitstekende vervanging.

Het huis, voorzien van een keuken-studio, oogt origineel. Een dergelijke indeling wordt in de regel gekozen door kleine gezinnen die niet veel woonkamers nodig hebben, maar als er plotseling gasten komen, kunnen ze gemakkelijk 's nachts in een ruime woonkamer worden geplaatst. De gang in een dergelijke structuur kan soepel veranderen in een hal, aan het einde waarvan er vaak een plaats is voor huishoudelijke behoeften. Om ruimte in huis te besparen, zijn de badkamer en de badkamer gecombineerd en is de woonkamer ook gezoneerd. Zo wordt een comfortabele huisvesting verkregen, waarvan het belangrijkste voordeel wordt overwogen: gebrek aan doorloopkamers.

Populair is een landhuis met een woonkamer en twee slaapkamers. De indeling van de kamers daarin is zo gepland dat alle kamers ruim en goed verlicht zijn. De enige uitzonderingen zijn de bijkeuken, keuken en badkamer, maar hier kan het gebrek aan licht worden gecompenseerd door felle lampen. De entree vanaf de straat kan direct in de hal worden gemaakt of er kan een extra deur met een gipskartonwand worden geplaatst.

Een oppervlakte van 100 m2 maakt het niet alleen mogelijk om de woonruimte gemakkelijk te verdelen, maar biedt ook mogelijkheden om het huis extra uit te rusten met bijgebouwen, constructies met een zolder en een garage. Door de vrije ruimte is het ook mogelijk om hier een open terras te plaatsen. Een huis met drie slaapkamers, een woonkamer en een keuken, die ook dienst doet als eetkamer, wordt als praktisch en comfortabel beschouwd. Een toilet in een dergelijke indeling ziet er goed uit naast de ingang van het huis.

Om de woonkamer licht te maken, moet je een schuifdeur en vier ramen erin installeren.

Alle bovengenoemde soorten projecten zijn daarom adviserend van aard: in het huis naar eigen inzicht is het mogelijk om individuele wijzigingen aan te brengen... Verplaats bijvoorbeeld muren en breid de ruimte uit, verwijder scheidingswanden, verbind meerdere kamers tot één of verdeel ze in functionele zones.

Interieur opties

Het interieur van het huis is een weerspiegeling van de levensstijl en het karakter van de eigenaren. Daarom moet er veel aandacht worden besteed aan het ontwerp van het ontwerp. Om een ​​moderne woning te vullen met warmte en harmonie, is het de moeite waard om natuurlijke materialen zoals textiel, hout en steen in het interieur te gebruiken. Tegenwoordig raden ontwerpers aan landhuizen te decoreren in etnische en klassieke stijl. Energieke eigenaren zijn zeer geschikt modern.

Huisvesting buiten de stad ziet er origineel uit, wat lijkt op kindertijd en "grootmoeders comfort".In het decor moeten er in de regel veel ligstoelen, fauteuils, gesmede voorwerpen en natuurlijk houten meubilair zijn. Om de kamers een rustieke touch te geven, moeten geborduurde items (kussens, handdoeken), wandpanelen, geweven paden, schilderijen en verschillende soorten beschilderd keramiek in hun ontwerp worden geplaatst. Tafels kunnen versierd worden met vazen ​​met verse bloemen. Wat betreft het kleurenschema, natuurlijke tinten zijn geschikt voor het land.

De klassieke stijl wordt beschouwd als een van de belangrijkste trends in design. Het wordt meestal gekozen voor grote huizen. Om dergelijke woningen te versieren, worden donkere meubels met gebogen poten en kolommen gekocht. Enorme banken en stucwerk maken van het gebouw in de voorsteden een echt paleis. Voor muren, plafonds en vloeren moet u rijke kleuren kiezen. Sierpleister, houten plafond en keramische tegels onder natuursteen zien er in dergelijke ruimtes prachtig uit.

Vergeet belangrijke attributen als een grote klok, een open haard en schilderijen in dure vergulde lijsten niet. In dit geval kunt u een mozaïek of natuursteentegels gebruiken om de keuken te versieren.

Een huis van 10x10 m2 kan fantastisch en verfijnd worden gemaakt. Hiervoor wordt aanbevolen om antiek meubilair te kiezen, vergulde elementen aan de decoratie toe te voegen en kristallen kroonluchters op te hangen. Om de kamers er rijk uit te laten zien, kan de vloer het beste worden gebruikt van dure houtsoorten. De indeling van de kamers moet hoge plafonds en grote ramen hebben, in dit geval zijn de muren versierd met houten panelen. Wat betreft meubels, het zal een belangrijke rol spelen in een dergelijk interieur, dus leren banken en fauteuils moeten in het pand worden geplaatst.

Voor kenners van alles wat modern en nieuw is, is het aan te raden om een ​​landhuis uit te rusten met wandpanelen, vinylbehang en linoleum. Synthetische materialen in het decor zullen de rechte lijnen van de ruimte gunstig benadrukken en de kamers ruim maken. Aan de ramen kan je rolgordijnen hangen. Bij de decoratie van muren en plafonds is het gebruik van patronen en stucwerk niet toegestaan, alles moet er eenvoudig en origineel uitzien. Lijstwerk en kroonlijsten kunnen worden gebruikt om het plafond te versieren. Om de behuizing te vullen met tonen van moderniteit, zijn er spanningsstructuren in de kamers geïnstalleerd.

Het kleurenschema in zo'n huis kan verschillen: van zwart, wit tot groen, blauw. Je moet proberen om veel keramische en metalen producten in het decor te gebruiken. Voor raamdecoratie zijn gordijnen gemaakt van lichtgewicht stoffen zeer geschikt. Wat de vloeren betreft, deze kunnen een onafhankelijk element in het ontwerp zijn of bedekt zijn met tapijten.

De overgang tussen kamers is het best versierd met bogen, ze zien er veel comfortabeler uit. In sommige kamers van het huis kunt u, indien nodig, zonering uitvoeren en deze in twee functionele gebieden verdelen. Bijvoorbeeld eetkamer en keuken of studeerkamer en woonkamer.

Om de overgangen tussen zones glad te strijken, is het aan te raden om verschillende inzetstukken in de wanddecoratie te gebruiken.

In de volgende video kun je een interessant project van een huis met één verdieping van 10 bij 10 m² bekijken. m.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair