Projecten van bakstenen huizen met een zolder

Een huis met een zolder is een veel voorkomende vorm van eigendom op percelen. Een zolderverdieping bouwen is makkelijker en goedkoper dan normaal. Een bijkomend pluspunt is dat je op de zolder kunt experimenteren met verschillende interieurontwerpen.

Eigenaardigheden

De eigenaardigheden van huizen met een zolder zijn dat een van de woonruimtes onder een dak op de zolder is ingericht. Voor meer gemak is het dak gemaakt van een gebroken of hellende vorm. Het ontwerp gaat ervan uit dat de bovenkant vlak is en de onderkant steil. Dankzij deze eigenschappen worden warmteverliezen aanzienlijk verminderd. Daarnaast trekt het fraaie dak de aandacht. De zolder bespaart ruimte en stelt u in staat om gedurfde ontwerpideeën te implementeren.

In feite verandert de zolder automatisch in het belangrijkste architecturale gebied in het huis. Meestal worden op deze verdieping slaapkamers, kinderkamers of sportkamers ingericht. Ramen spelen een belangrijke rol bij de inrichting van deze ruimte. Voor bakstenen gebouwen wordt vaak gekozen voor kunststofproducten, omdat deze zuiniger zijn. Indien er financiële middelen beschikbaar zijn, is het gebruik van houten constructies ook toegestaan. Ze hebben ook een aantal voordelen. Een andere optie voor zolderramen zijn Franse frameloze constructies die zorgen voor een maximale lichtstroom en een prachtig uitzicht.

Als u de keuze van opties met alle verantwoordelijkheid benadert, zal een bakstenen huis met een zolder niet alleen uw eigendom worden, maar ook een echte versiering van het dorp. Voordat u een geheel nieuwe structuur kiest en maakt, moet u zorgvuldig de mogelijkheden van uw site beoordelen. Na het bepalen van de parameters van de bodem, ga je op zoek naar een geschikt project. Er zijn veel opties voor lay-outs van zolderstructuren. Besteed bijzondere aandacht aan de bakstenen zoldergebouwen.

Baksteenconstructies zijn optimaal vanwege hun uitstekende eigenschappen. Brick heeft een solide reputatie onder andere bouwmaterialen. Een belangrijk kenmerk van een modern gebouw is het in de ontwerpfase voorzien van een mansardelift. Een ander belangrijk punt waarmee tijdens de bouw rekening moet worden gehouden, is het gelijktijdig met de reparatie van andere gebouwen uitvoeren van afwerkings- en isolatiewerkzaamheden aan het dak. Mogelijkheden voor intern werk worden alleen beperkt door financiën.

Algemene kenmerken van bakstenen gebouwen zijn:

 • maximale sterkte en betrouwbaarheid;
 • een verscheidenheid aan maten en kleuren;
 • veelzijdigheid en het vermogen om te combineren;
 • goede bescherming tegen externe ruis;
 • optimaal, comfortabel en gezellig microklimaat binnen.

Bouwstoffen

Voordat u een materiaal voor constructie kiest, moet u de functionaliteit van de toekomstige structuur aanwijzen.

Er zijn verschillende opties:

 • Landelijk gebouw voor zomerrecreatie. Het is niet de moeite waard om voor hem kapitaalstructuren op te richten. Een bepaald aantal slaapkamers, een tuinhuisje en een ruime woonkamer zijn voldoende.
 • Landhuis voor recreatie het hele jaar door. Voor dit geval zijn hoofdprojecten van bakstenen zolderhuizen geschikt. In dit geval volstaat het om voor de isolatie van de vloeren en de gevel te zorgen.
 • Huis voor permanente bewoning. Het vereist zorgvuldige isolatie en alle communicatie. De kelder en garage komen goed van pas.

Projecten van bakstenen huizen met een zolder zijn erg populair, omdat het oorspronkelijke uiterlijk van het bouwmateriaal vele jaren behouden blijft. Maar om dit waar te maken, is het belangrijk dat het metselwerk correct wordt uitgevoerd.

De voordelen van bruine bakstenen boven houten constructies liggen in de volgende materiaaleigenschappen:

 • weerstand tegen slecht weer;
 • hygroscopiciteit;
 • bestand tegen vele cycli van bevriezen, ontdooien;
 • onbrandbaarheid;
 • het creëren van een geluiddempend effect.

Compressieweerstand is gecorreleerd met het type product: massief, hol. Het is toegestaan ​​om constructies met verschillende geometrische vormen van bakstenen te bouwen. De buitenkant van het gebouw kan worden veranderd door meerkleurige stenen te gebruiken. Zo is het handig om variaties van geel naar rood te combineren. Bekleding van metselwerk kan worden gemaakt van tegels, porcellanato, afwerksteen, gips en andere materialen.

Bakstenen huizen zijn milieuvriendelijker, aangezien er bij de productie van bouwmaterialen geen chemische componenten worden gebruikt. Het milieu wordt niet aangetast, zoals bijvoorbeeld het geval is bij houten constructies, wanneer hout wordt verbruikt bij het oogsten van commercieel hout. Variaties in de combinatie van materialen kunnen afhankelijk zijn van de manieren waarop de structuur wordt gebruikt: voor zomervakanties, het hele jaar door recreatie en permanente bewoning.

Bij het overwegen van baksteenprojecten met een zolder, moet rekening worden gehouden met het aantal mensen dat leeft. De behoefte aan een gastenverblijf en het belang van een inpandige garage moet ook worden overwogen. Er is misschien geen kelderruimte nodig, evenals tal van bijkeukens. Laten we enkele variaties eens nader bekijken.

Projecten

In de ontwerpfase is het belangrijk om het ontwerp van de trap te kiezen. De bouw in de toekomst zal een grote impact hebben op het totale imago van de woningbouw.

Er zijn verschillende traditionele opties om stappen in een kamer te vinden:

 • Locatie langs de dragende muur. Tegelijkertijd worden verschillende bovenste en verschillende onderste graden 90 graden gedraaid.
 • Afgerond ontwerp voor een enkele vlucht met normale en winderstappen voor meer comfort.
 • Beklimming met zigzag treden aan de binnenmuur. Voor dit ingenieuze ontwerp is iets meer ruimte nodig.

De algemene regels voor het ontwerpen van een huis met een zolder suggereren dat de kruising van het dak en de gevel ten minste anderhalve meter van de basis van de zolder moet zijn. Bovendien impliceert ontwerp nauwkeurige berekeningen van de afmetingen van meubels die op zolder zijn geïnstalleerd.

Overweeg bijvoorbeeld een project van een stenen zolderhuisje van 213 vierkante meter. m. Afmetingen van het gebouw 13,50 * 15,50, bouwoppervlakte 178 m². De begane grond van 137 m² kan een inkomhal omvatten - 3,19 m2, een woonkamer - 19,70 m2, kamers - 20,21 en 15,68 m2 en twee badkamers - 9,11 en 11,2 m². m. De hal kan een oppervlakte hebben van 24,89. en de keukenoppervlakte is 24,30 vierkante meter. De oppervlakte van de stookruimte en het terras is 3,48 en 4,46 m². m respectievelijk. De zolderverdieping gaat uit van een slaapkamer van 17, 89 m2, een hal - 28,12 m2, een kledingkast - 3, 26 en een badkamer met een oppervlakte van 6,69 m². m. Het project omvat belangrijke kenmerken als stripfunderingen, bakstenen muren en vloeren van gewapend beton. Het dak van het project is een geveltop, afdekmateriaal - tegels.

Als u geen groot huis nodig heeft, overweeg dan het project van een 10x12 zolderbakstenen huis. Bewoonde oppervlakte: begane grond - 80 m2 en zolderverdieping - 75 m2. De nuances van het project impliceren dat, in termen van het plan, het huis één verdieping blijft. Het dak van de structuur is gevel 45 graden. Een belangrijk architectonisch kenmerk is de erker, die vrijheid geeft om binnen te plannen. De zolderverdieping is van buitenaf ingericht met een balkon "a la France".

De zoldervloerramen zijn glazen deurconstructies. Klinkertegels fungeren als thermische isolatie voor de gevel. Er is een kelderverdieping, waar het is toegestaan ​​om een ​​fitness, een workshop en andere voorzieningen voor ontspanning te plaatsen. De plattegrond op de begane grond omvat een inkomhal 2.0, een bijkeuken 19.7, een keuken 8.6, een eetkamer, een veranda, een woonkamer - 42.5, een badkamer - 4.2 en een stookruimte - 7.9 vierkante meter. De zolderverdieping omvat een badkamer van 8,6 m2 en verschillende kamers van 9 tot 15 m². m. De uiterst economische variant van het project impliceert de aanwezigheid van een woonoppervlakte gelijk aan 56 m².

Gebouw 10 * 10.De indeling van de eerste verdieping van een dergelijk huis omvat de volgende gebouwen: een kamer - 10, een woonkamer - 15, een eetkamer gecombineerd met een keuken - 11, een hal - 3.9, een badkamer - 3.3 en een kleedkamer - 2,6 vierkante meter. De zolderverdieping omvat een slaapkamer - 15, een kleedkamer - 4,3, een woonkamer - 5,0 en een andere kamer - 15,7 vierkante meter.

Zoals u kunt zien, gaat zelfs de meest economische versie van een huis met een zolder uit van voldoende kamers voor een gezin van vier tot vijf personen.

Naast voordelen heeft baksteen als bouwmateriaal enkele nadelen:

 • De hoge kosten van bakstenen gebouwen. De kosten betalen zich na verloop van tijd terug. Omdat andere bouwmaterialen zich gedurende een lange periode ook kwalitatief niet laten zien.
 • Een bakstenen huis vereist een stevige fundering. Deze factor beïnvloedt de kosten van voorbereidend werk. Bakstenen huizen zijn duurder om te ontwerpen dan vergelijkbare houtconstructies.
 • De eigenschappen van bakstenen zijn zodanig dat ze actief vocht opnemen. Daarom is het in een bakstenen huis belangrijk om in alle kamers dezelfde temperatuur te handhaven. In een stenen zolderhuis kan dit, eventueel met centrale verwarming.

Een belangrijk punt bij het ontwerp van een stenen zolderhuis is speciale aandacht voor het terrein. De versie van de gebruikte fundering is afhankelijk van de grond op de site. Bij zwakke bodems en veel vocht is het beter om te kiezen voor de paal-schroef funderingsmethode. Soms laten de terreinomstandigheden de constructie van een structuur met twee verdiepingen niet toe. In deze versie is de bouw van een gelijkvloers huis met een zoldervloer de enige uitweg uit deze situatie.

In een bakstenen zolderhuis zijn er optimale en comfortabele leefomstandigheden voor alle gezinsleden. Bovendien wordt in de zolderversie aanzienlijk bespaard voor de bouw van de tweede verdieping, in vergelijking met een hoofdgebouw met twee verdiepingen.

Mooie voorbeelden

Als we mooie voorbeelden nader bekijken, is het raadzaam om te beginnen met het bestuderen van de trap voor de zolderverdieping.

 • Een elegante trap, gebouwd langs de dragende muur, met een draai van 90 graden van de treden.
 • Het ontwerp van een trap met één vlucht mag worden afgerond. dus het zal handiger zijn om naar de vloer te klimmen, en het zal heel weinig ruimte in beslag nemen.
 • Een interessante versie van de trap met zigzag treden.
 • Een mooi, ruim genoeg kapitale huisje met een volwaardig balkon.
 • Gebouw met een origineel dak. Dit is het kapotte dak. De hele structuur ziet er door dit ontwerp erg aantrekkelijk uit.
 • Klein herenhuis met terras en twee Franse balkons. Een aantrekkelijk detail van het project is het dak van een complexe vorm, evenals de afwerking van de zolderverdieping en een deel van het gebouw met gele bakstenen. Het dak geeft maximale functionaliteit aan de zolderverdieping.

     Zoals u kunt zien, is een bakstenen zolderhuis een veelzijdige structuur die volgens verschillende ideeën kan worden geïmplementeerd. Iedereen kiest een project naar eigen smaak en in overeenstemming met zijn financiële mogelijkheden.

     Zie de volgende video voor de soorten projecten van bakstenen huizen met een zolder.

     geen commentaar

     De reactie is succesvol verzonden.

     Keuken

     Slaapkamer

     Meubilair