De meest populaire huisontwerpen van 7 bij 9 m met een zolder

Onder het grote aantal opties voor particuliere landhuizen, vindt u meestal gebouwen met een zolder. Een van de belangrijkste redenen voor deze populariteit is de toename van de woonruimte tegen minimale kosten.

Eigenaardigheden

Bij het bouwen van een zolder moet er rekening mee worden gehouden dat deze een zo laag mogelijk gewicht moet hebben. Meestal wordt geadviseerd om deze kamer solide te maken, zonder scheidingswanden. Als scheidingswanden nodig zijn voor de belichaming van uw ideeën, is het het beste om ze van gipsplaat te maken - dit materiaal is sterk genoeg, terwijl het erg licht is. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het gewicht van het dak, meubels en interieurdecoratie. Dit gewicht kan de integriteit van de muren en funderingen aantasten.

Het nieuwe pand moet waterdicht worden gemaakt. Een ander belangrijk punt zijn de ramen, ze zijn moeilijk te monteren, maar het eindresultaat zal gewoon verbluffend zijn.

Huizen met een zolder hebben een aantal objectieve voordelen:

 • Geld besparen op bouwmaterialen.
 • Tijdwinst op bouw- en installatiewerkzaamheden.
 • Een goed doordachte ruimte op de zolder kan de oppervlakte van het huis bijna verdubbelen.
 • Eenvoud bij het uitvoeren van communicatie in een nieuw woongedeelte - het volstaat om ze vanaf de eerste verdieping uit te rekken.
 • Minder warmteverlies via het dak.
 • Als de werkzaamheden correct worden uitgevoerd, hoeven de huurders niet te worden uitgezet, zij kunnen veilig op de eerste verdieping blijven wonen.
 • De mogelijkheid om een ​​nieuwe kamer niet alleen als woonruimte uit te rusten, daar kun je een recreatieruimte, een biljartkamer of een werkruimte met een werkplaats organiseren.
 • De mogelijkheid om uw eigen creatieve ideeën te realiseren in de visie van de inrichting van deze kamer. Ongewone vormen kunnen je creatieve ideeën geven.

Dergelijke gebouwen hebben echter ook enkele nadelen:

 • Het niet naleven van bouwtechnologieën kan leiden tot onjuiste warmteoverdracht door het hele huis.
 • Een verkeerde materiaalkeuze kan in de winter leiden tot een hoge luchtvochtigheid en bevriezing.
 • De hoge kosten van het installeren van dakramen als gevolg van complexe werkzaamheden.
 • Als er in de winter ramen zijn, kan het natuurlijke licht door sneeuw worden aangetast.

Projecten

Een van de meest populaire projecten voor een huis met een zolder is een gebouw van 7 bij 9 meter. Als zo'n huis een verdieping heeft, kan het zowel als zomerhuisje als als woning voor meerdere personen worden gebruikt. Met extra woonruimte op zolder is het gehele pand te zien als een grote en complete woning voor een gezin met een groot aantal personen.

Het huis heeft een oppervlakte van 7x9 m². m met een zolder, de totale oppervlakte kan 100 m² bereiken. m. Deze ruimte moet noodzakelijkerwijs twee of drie slaapkamers bevatten (afhankelijk van het aantal personen), een woonkamer, een keuken, een badkamer met toilet en een inkomhal.

Bij het kiezen van de indeling van een huis van 7 bij 9 m met een zolder, moet u rekening houden met:

 • Het is raadzaam om alle slaapkamers, evenals de kinderkamers, boven te plaatsen - dit maakt uw rust compleet en aangenamer.
 • De keuken moet, net als de hal, op de begane grond worden ingericht. Er zijn enorm veel mogelijkheden om ze te combineren.
 • Badkamer en toilet dienen op de begane grond te zijn. Voor het gemak of in een huis met een groot gezin kun je op de tweede verdieping een extra badkamer maken.
 • De trap mag de integriteit van de ruimte op de eerste of op de tweede verdieping niet schenden. Het moet organisch in het interieur worden geïntegreerd.
 • De hoogte van de plafonds moet minimaal 240 cm zijn.

Vaak is het bij het bouwen van een nieuw huis met een zolder in plaats van een zolder veel gemakkelijker om na te denken over de locatie van elementen zoals een balkon of veranda. In een reeds bewoond huis zal het moeilijk zijn om ze "af te bouwen".Ook is het tijdens de bouw mogelijk om een ​​huis met een garage te combineren - dan kan het oppervlak van de kamer op de tweede verdieping toenemen.

Mooie voorbeelden

Er zijn enorm veel huizen voor permanente bewoning met een zolder. Dergelijke constructies kunnen van alle materialen worden gebouwd: bakstenen, blokken, hout.

Een van de eenvoudigste en meest voorkomende voorbeelden van een 7x9-huis met een zolder wordt weergegeven in de diagrammen. Op de begane grond is er een keuken, een woonkamer, een badkamer, een badkamer en een hal. Tegelijkertijd is er een doorloopgang met een trap die naar de tweede verdieping leidt. Met deze indeling van kamers komen er twee slaapkamers op de tweede verdieping. Dit is een zeer handige optie voor een klein gezin - een slaapkamer is ontworpen voor ouders, de tweede kamer is ontworpen als kinderkamer.

De tweede populaire versie van het huis van 7 bij 9 m met een zolder is volledig van hout gebouwd. Heeft een gebogen trap naar de tweede verdieping. Op de eerste is er een inkomhal, een badkamer, een keuken gecombineerd met een hal, een recreatieruimte en een privékantoor. De tweede verdieping heeft drie slaapkamers. Deze optie is perfect voor een gezin van 4-5 personen.

Vanwege de eenvoud van de oplossing en het kleine oppervlak van de structuur zelf, zijn deze opties het populairst. Vanwege de aanwezigheid van een groot aantal kamers, kunt u in elk van hen uw eigen ontwerpoplossingen laten zien bij het inrichten van het interieur.

Huizen van 7 bij 9 m winnen aan populariteit. Op de zolder kunt u grotendeels het woonoppervlak vergroten, terwijl u zelf de kamers kunt indelen zoals u wilt.

Zie hieronder voor meer details.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair