Huis met terras: mooie bouwmogelijkheden

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Materialen (bewerken)
 4. Stijl en design
 5. Het advies
 6. Mooie voorbeelden

Projecten van huizen met terrassen worden steeds populairder, omdat de buitenwijken tegenwoordig niet langer een plaats zijn waar het van vitaal belang was om een ​​gewas te verbouwen. Een moderne datsja is een rustpunt van de drukte van de stad, een plek voor ontmoetingen van gezellige bedrijven en familiebijeenkomsten, en een verscheidenheid aan terrassen passen op de best mogelijke manier in dit nieuwe concept.

Bepaal voordat u een geschikt project gaat kiezen wat voor soort uitbreiding van het huis u nodig heeft. Volgens SNiP 2.08.01. -89 terras is een open of overdekte, al dan niet omheinde uitbreiding van de woning in de vorm van een recreatiegebied. De site kan direct op de grond of op steunen worden geplaatst. Maar een beglaasde onverwarmde kamer (ingebouwd of aangebouwd) wordt als veranda genomen. Vermijd verwarring in terminologie bij het ontwerpen en kiezen van materialen, waardoor complicaties en verwarring bij toekomstig werk worden voorkomen.

  Eigenaardigheden

  Een terras aan een landhuis of er oorspronkelijk mee ontworpen wint aan populariteit bij mensen die het weekend liever in hun eigen huis buiten de stad doorbrengen. Het terras is een unieke ruimte waar u niet alleen in het warme seizoen tijd door kunt brengen, omdat er tegenwoordig speciale verwarmingstoestellen op worden geplaatst en zelfs echte kachels en open haarden worden gebouwd.

  Ontwerpers zijn van mening dat een huis met een terras een uitstekende oplossing is waarmee u de totale ruimte van het huis kunt vergroten en zelfs een bescheiden landhuis een speciale charme en comfort kunt geven. Meestal wordt het terras onder een dak geplaatst, maar er zijn opties zonder dak, die alleen uit vloeren en een omheining van hout of steen bestaan.

  Het terras kan een andere oppervlakte hebben en een of meer gemeenschappelijke muren met het huis hebben. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en combineren hout en metaal, metaal en plastic. Ingebouwde terrassen in houten huizen zien er erg stijlvol uit. Ondanks dat deze ruimte open zal staan ​​voor sneeuw en regen, zullen het hout en de houten delen hun spectaculaire uitstraling lang behouden doordat ze met speciale middelen geïmpregneerd zijn.

  Als u zich zorgen maakt over de impact van de weersomstandigheden op uw terras, raden experts aan om bij de baksteenoptie te blijven. Het belangrijkste is om de fundering van de uitbreiding zorgvuldig te overwegen, omdat deze in diepte en breedte hetzelfde moet worden gedaan als de fundering onder het hele huis. Alleen zo kunt u vervormingen, fouten en scheuren in de toekomst voorkomen. Als tijdens de bouw van het huis baksteen van dezelfde kleur is gebruikt, kunt u voor een nieuwe uitbreiding het beste dezelfde gebruiken. Maar als uw huis van hout is, zullen stenen in verschillende kleuren, bijvoorbeeld beige en bruin, helpen om het terras origineel te maken.

  Een huis met een terras heeft bepaalde criteria, waarvan de naleving uw huis mooi en comfortabel zal maken:

  • het terras ziet er het beste uit vanaf de gevel of het einde van het huis;
  • er moet een directe uitgang zijn van het huis naar het terras, ook als het uitsluitend voor ontspanning wordt gebruikt;
  • de optimale breedte van het terras is 2,5 meter;
  • de stijl van de decoratie van het terras moet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de stijl van het hele huis;
  • als het terras een eigen dak heeft, moet het dak overeenkomen met de bouwstijl van het dak van het hele huis en bij voorkeur gemaakt zijn van vergelijkbare materialen.

  Projecten

  Zonder project kan er niet gebouwd worden.Het project houdt rekening met de wensen van de toekomstige eigenaar van het huis, financiële mogelijkheden, geografie en locatie van het gebouw, kenmerken van het reliëf en bodem.

  Tegenwoordig kiezen toekomstige eigenaren steeds vaker voor huisontwerpen met een terras, zolder, balkon en garage.

  Het eenvoudigste terras is een houten rechthoekige vlonder onder het dak, grenzend aan het huis. Eenvoudige ontwerpen en het ontbreken van speciale afwerkingen zullen het prachtige uitzicht op het terras niet belemmeren, omdat het in de zomer zal worden versierd met bloemstukken, klimplanten en comfortabel meubilair. De uitgang naar zo'n terras wordt meestal gecombineerd met de uitgang van het huis.

  Soms heeft het terras een L-vormig uiterlijk en kan het een vrij groot oppervlak innemen., gelegen rond de omtrek van beide zijden van uw huis. Deze beslissing is redelijk als je een prachtig uitzicht voor je wilt zien, maar het is maar aan één kant van je huis. Het doorsnijden van de tweede ingang van het tuinhuis is niet de meest rationele beslissing, maar het uitbreiden van de veranda naar de zijkant waar u heerlijk kunt vertoeven en genieten van de natuur is heel goed mogelijk. Als de oppervlakte van het huis groot genoeg is (meer dan 100 m²), kan het nodig zijn om vanuit verschillende kamers van het huis naar het terras te gaan. In dit geval bespaart het L-vormige terras tijd als u er bijvoorbeeld iets uit de keuken naar toe moet halen.

  Voor een klein privéhuis met één verdieping is een terras dat is ontworpen als een "voortzetting" van het hoofdgebouw, dat wil zeggen "ingebouwd", het meest geschikt. Het kan niet alleen onder hetzelfde dak als het huis worden geplaatst, maar ook worden gebouwd van dezelfde materialen als het huis zelf. Zo'n "truc" geeft een klein gebouw een indrukwekkender uiterlijk, en zo'n terras moet worden ontworpen nog voordat een huis wordt gebouwd, uitgaande van de aanwezigheid van een gemeenschappelijke fundering. Met een dergelijk project kunt u vaak een zomerkeuken onder het dak van het terras plaatsen.

  Projecten van huizen met twee verdiepingen en terrassen zijn zeer divers. Meestal proberen de eigenaren van het huisje ervoor te zorgen dat de aangrenzende gebouwen in harmonie zijn met het algemene uiterlijk van het huis en gebruiken ze materialen die vergelijkbaar zijn met die waaruit het huis zelf is gemaakt. Dit is helemaal niet nodig - er zijn veel voorbeelden waarin terrassen afgewerkt met steen perfect werden gecombineerd met bakstenen huizen en glasvezel perfect een aanvulling was op de houten structuur.

  Een huisje met twee verdiepingen omvat vaak het combineren van woonruimte met een garage., die zich in de kelder bevindt. In dit geval is het het beste om het terras boven de garage eronder te plaatsen, terwijl de uitgang ernaar op de tweede verdieping zal zijn. Het dak van de garage is vlak gemaakt, terwijl een extra buitentrap (vanaf de straat) naar het terras de ruimte ergonomisch zal maken. Als het terras boven de garage niet onder het dak begint, moet u bij het kiezen van een dergelijk project begrijpen dat slecht weer en sneeuwwinters onherstelbare schade aan de recreatieruimte kunnen veroorzaken.

  Er zijn ook nogal wat projecten met een overkapping over het terras boven de garage.

  Een veel voorkomende versie van een klein tuinhuis is een huis met een zolder en een terras van niet meer dan 36 vierkante meter. Deze optie is inderdaad heel geschikt voor eigenaren die tegen relatief lage kosten alle traditionele voorzieningen voor openluchtrecreatie van een landhuis willen krijgen. Meestal komen zowel de zolder als het terras in een soortgelijk project onder hetzelfde dak terecht, wat zowel het ontwerp als het verdere onderhoud van het gebouw als geheel vergemakkelijkt.

  In de afgelopen jaren zijn er veel opties voor projecten van kleine landhuizen met een schilddak verschenen.geassocieerd met de "Engelse" stijl. In feite is zo'n dak geen moderne uitvinding en heeft het niets met Groot-Brittannië te maken. Aan het begin en het midden van de vorige eeuw waren huizen met een vierhoekig dak te vinden bij rijke mensen in Midden-Rusland en overal in Siberië.Het was een van de belangrijkste soorten dakbedekking, pas nadat de verspreiding van tuinbouwcoöperaties plaats maakte voor gevel.

  Tegenwoordig worden huizen met schilddaken vaak aangevuld met stijlvolle, gezellige terrassen.

  Het terras aan het badhuis of de sauna is een geweldige optie om te ontspannen of thee te drinken na een ontspannende behandeling. Het zal heel aangenaam voor u zijn om een ​​pauze te nemen in de frisse lucht van de hitte van het stoombad of gewoon 's avonds te zitten met een kopje thee. Zelfs als een dergelijke site zich niet naast het huis bevindt, zal deze niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische functie vervullen - het zal het meestal onopvallende badgebouw tot een echte decoratie van de buitenwijk maken.

  Het bouwen van een huis op een helling biedt geweldige mogelijkheden voor het inrichten van een terras. Meestal wordt het op speciale rekken geplaatst, waardoor de vloer tot aan het nulpunt van het huis wordt verhoogd. Dit platform verrijst op pilaren boven de tuin, biedt een prachtig uitzicht en verheugt u met de mogelijkheid om het omringende landschap in één oogopslag te zien. De ruimte onder het verhoogde terras kan worden gebruikt om tuingereedschap op te slaan, en om het er niet slordig uit te laten zien, is het raadzaam om klimplanten rond de omtrek te planten of gewoon het onderste deel van het terras te omhullen met geschikte materialen.

  De ideeën van een groot en mooi huis passen perfect bij de projecten van landhuizen met een terras en een balkon. De tweede verdieping met uitzicht op een prachtig balkon is de droom van bijna elke eigenaar van een landhuis. Natuurlijk zijn dergelijke huizen niet goedkoop, maar er is een mogelijkheid om een ​​economische optie te kiezen - een kozijnhuis. Het balkon in dergelijke projecten bevindt zich meestal direct boven het terras, waardoor de ruimtelijke grenzen van het huis worden vergroot. Bij het bouwen van een huis moet er speciaal op worden gelet dat de veranda en het terras betrouwbaar worden beschermd tegen stilstaand water, evenals de keuze van hoogwaardige materialen voor waterdichting. Onthoud dat smelt- en regenwater door de afvoer moet.

  Ben je een gelukkige eigenaar van een groot gezin, dan is een groot huis met terras het beste voor jou. Oprichting van een project voor een huis met een oppervlakte van meer dan 150 m². m is beter toe te vertrouwen aan professionals, en gedetailleerde plannen van elke verdieping stellen u in staat om van tevoren na te denken over de locatie van kamers en zonering van de ruimte van grote kamers. Zo kan de keuken worden gecombineerd met de eetkamer of woonkamer, en de halruimte - met een gezellige zithoek en een open haard. De tweede verdieping van zo'n huis wordt meestal ingenomen door twee of drie slaapkamers. Het is fijn als er vanaf de tweede verdieping een uitgang is naar een terras of balkon.

  U kunt een volledig kant-en-klaar project kiezen dat bij u past. De kosten van het voltooide project fluctueren zeer sterk (van 3 tot 20 duizend roebel) en zijn afhankelijk van de uitwerking en kwaliteit van alle aangeleverde plannen.

  Soms is een uitbreiding van een extra kamer direct aan de woning onmogelijk., maar je wilt toch een mooie rustplek op de camping hebben. In dit geval is het terras een vrijstaande constructie met een fundering (sokkel), steunpilaren en een polycarbonaat of stoffen dak. Zo'n terras staat prachtig op een schaduwrijke plek in de tuin of aan de oever van een vijver.

  Materialen (bewerken)

  De buitenkant van het terras moet passen bij de bouwstijl van het hele huis.

  Het is ook noodzakelijk om te onthouden dat elke constructie die de indeling van het huis verandert, moet worden gecoördineerd met de relevante autoriteiten. Er is echter alleen goedkeuring nodig als uw nieuwe gebouw op een fundering wordt gebouwd. Als er geen basis is, is er geen overeenkomst nodig.

  Uw terras kan worden opgebouwd uit een grote verscheidenheid aan materialen - hout, baksteen, gasbetonblokken of schuimblokken - de keuze hangt af van uw behoeften en budget.

  Als uw huis van hout is, moet de aanbouw van hout zijn. Hout is een milieuvriendelijk en mooi materiaal. Bij warm weer is het koel op het houten terras en op koude avonden is het warm en gezellig.In de afgelopen jaren zijn gelamineerde fineerhoutterrassen populair geworden, ze zien er solide en mooi uit. Zo'n terras zal elk houten huis versieren, niet alleen een blokhut. Om ervoor te zorgen dat een houten terras u jarenlang van dienst kan zijn, is het belangrijk om te onthouden over de preventieve behandeling van hout met speciale middelen die natuurlijk bouwmateriaal beschermen tegen vocht en schimmels.

  Een betrouwbaar materiaal voor de constructie van een open ruimte is baksteen en steen. De vloer kan dus gelegd worden met natuursteen of kunststeen, in dit geval zullen regen en sneeuw niet erg zijn voor uw nieuwe gebouw. Het voordeel van een dergelijke vloer is dat het tegelijkertijd de basis van het gebouw is. Het hek van een bakstenen of stenen site kan van hout zijn, dergelijke opties worden vaak gebruikt in projecten van kozijnhuizen en zien er erg harmonieus uit.

  Een terras met een glazen overkapping oogt modern, maar deze optie is meer geschikt voor de schaduwkant. Bovendien is de beste vorm van een uitbreiding met een glazen dak geen rechthoekige, maar een "erker", waardoor het dak van het gebouw niet horizontaal, maar hellend wordt.

  Stijl en design

  De stijl van het terras kan heel verschillend zijn, het belangrijkste is dat het in harmonie is met de algemene stijl van het hele huis. Het omringende landschap speelt ook een belangrijke rol, zo zal een houten huis tussen dennenbomen aan de oever van het meer een echte aanvulling zijn op een recreatiegebied in Scandinavische stijl. Maar het gebouw in Provençaalse stijl zal er geweldig uitzien in een groene tuin tussen rozenstruiken en fruitbomen.

  Laten we het nog even hebben over de interieurdetails die de stijl van je huis herkenbaar maken.

  • Scandinavische stijl. De eenvoud en het laconieke ontwerp van Finse huisjes is populair tot ver buiten de grenzen van Finland. Het terras in Scandinavische stijl is meestal van hout, de vloer is lichtgrijs, lichtbruin geverfd of ongeverfd gelaten. De stijl is eclectisch en stelt je in staat om meubels uit de kast van je grootmoeder te combineren met moderne dingen, een glazen tafelblad kan bijvoorbeeld gemakkelijk op een addertje onder het gras van een nabijgelegen bos worden geplaatst en elandengeweien zullen perfect een traditionele hanger vervangen. Al deze ongelijksoortige objecten zijn verenigd door een enkel kleurenschema en de algemeenheid van het idee van harmonie tussen mens en natuur. De combinatie van wit en bruin vult elke ruimte met licht, terwijl natuurlijke elementen het interieur gezellig maken.
  • Alpine chalet-stijl zeldzaam in ons land, hoewel het veel aandacht verdient. Het is ideaal voor een landhuis en krijgt tegenwoordig steeds meer fans. Een onmisbaar onderdeel van elk chalet is een ruim terras. Op het terras staan ​​ruige houten meubels met achteloos gegooide geweven tapijten en dierenhuiden (bont kan ook kunstmatig zijn). Alles wat je aan jagen of verre reizen doet denken, is geschikt voor het decoreren van je interieur. Bergplanten, geplant in houten kuipen, zullen een echte decoratie van het chalet worden.
  • Perfect voor het decoreren van een open rustplaats Franse dorpsstijl - provence... Vintage meubels, rotan fauteuils en stoelen (kunstmatig is veel goedkoper en is niet bang voor vocht), een overvloed aan lichte kleuren, witte potten met schattige bloemen, bloemmotieven op textiel - dit alles wordt geassocieerd met een rustige afgemeten vakantie in het zuiden van Frankrijk.
  • Voor een moderne stijl Landhuizen worden gekenmerkt door ruime terrassen met een ongewone indeling - meerdere niveaus, halfrond, gecombineerd met een woonkamer of hal door grote panoramische ramen. Natuursteen en keramische tegels worden veel gebruikt bij de decoratie van moderne terrassen. Zorg ervoor dat u verschillende planten op het terras plaatst, maar niet te veel - ze mogen het uitzicht vanaf het terras niet belemmeren.
  • Het huis met terras heeft een bijzondere charme Art Nouveau Is een spectaculaire combinatie van modern minimalisme en heldere ontwerpideeën.Trouwens, de naam "modern" wordt alleen in Rusland gebruikt, dus als je meer wilt weten over deze stijl, laat je dan leiden door namen als "tiffany", "liberty", "art nouveau". Bouwers en ontwerpers blijven vandaag de belangrijkste kenmerken van deze richting bespreken.

  Toch is er één belangrijk detail: de Art Nouveau-stijl streeft naar maximale vrije ruimte, maximaal licht. Massief houten bekledingen, natuurlijke rustige tinten, sierlijke vormen, panoramische ramen en deuren passen perfect in deze stijl. Ramen, deuren en zelfs meubels zijn vaak versierd met glas-in-lood of smeedijzeren elementen.

  Het advies

  Gebruik het advies van professionals voor een competente constructie van een terras:

  • een belangrijk detail van elke open vloer is een antislip oppervlak, hiervoor is de vloer van het terras gemaakt met een helling van 2 procent, dat wil zeggen dat voor elke meter lengte de helling 2 cm is;
  • als het oppervlak van het recreatiegebied zich direct op de grond bevindt, hoeft het hek niet te worden geïnstalleerd;
  • de optimale hoogte van het hek is ongeveer een meter of iets meer;
  • de helling van het dak hangt grotendeels af van de kenmerken van het dakbedekkingsmateriaal;
  • de breedte van de verlenging moet zodanig zijn dat er een comfortabele tafel en stoelen op kunnen worden geplaatst;
  • als je wilt dat de aanbouw en het huis een gemeenschappelijk dak hebben, dan moet hier rekening mee worden gehouden voordat het huis wordt gebouwd, in het oorspronkelijke project;
  • als je van onregelmatige vormen houdt, is het beter om de "bestrating op de grond"-techniek te gebruiken om de vloer van de aanbouw voor te bereiden;
  • de ingebouwde kamer zal altijd warmer zijn dan de "bijgevoegde";
  • als de uitbreiding aanvankelijk niet in het project was voorzien, is het logisch om de optie van de "hoekige" of "ronde" plaatsing te overwegen - hierdoor kunt u op elk moment van de dag een plaats in de schaduw vinden;
  • het terras is een overgangszone tussen het huis en de tuin, dus je moet proberen het niet vol te proppen met onnodig meubilair of tuingereedschap.

  Mooie voorbeelden

  In de fotogalerij zijn verschillende opties voor huizen met terrassen te bekijken:

  • een nette en voordelige optie voor een klein bakstenen recreatiegebied met een dak van polycarbonaat. Zowel op een zonnige dag als op een rustige avond zal het hier aangenaam vertoeven zijn;
  • het met klimop begroeide terras, afgewerkt met kunststeen en keramische tegels, ziet er zeer representatief uit. Kunstrotanmeubels zijn een echte interieurdecoratie, bovendien is het niet bang voor extreme temperaturen en vocht;
  • het moderne terras is een volwaardige rustplaats voor een groot gezelschap. Om alle voorzieningen bij de hand te hebben, is er een zomerkeuken en een open haard in de buurt;
  • ook al staat de woning op ruig terrein, dit is geen reden om te weigeren een mooi terras aan te leggen. Bovendien opent zich er een prachtig uitzicht op de tuin of het bos;
  • een prachtig interieur in chaletstijl roept gedachten op van een rustige en afgemeten rust, terwijl het niet overladen is met interieurdetails, integendeel, elk detail is doordacht en misplaatst.

  In de volgende video vind je enkele tips voor het aanleggen van een terras thuis.

  geen commentaar

  De reactie is succesvol verzonden.

  Keuken

  Slaapkamer

  Meubilair