Russische stijl: indeling van een huis van 6x6 m met een kachel

Russische stijl: indeling van een huis van 6x6 m met een kachel
  1. Ontwerpkenmerken
  2. Typische projecten
  3. Verwarmingssysteem
  4. Regeltips
  5. ongebruikelijke ideeën
  6. Interessante interieuropties

Bewoners van megapolen streven er steeds vaker naar om de drukte van de stad dichter bij de natuur te ontvluchten. Landhuizen, datsja's, huizen op het platteland zijn altijd populair geweest, maar de laatste tijd heeft de mode voor de aankoop van woningen in de voorsteden ongekende proporties aangenomen. En het gaat niet alleen om het verbouwen van groenten en het kweken van bloembedden.

Mensen van middelbare leeftijd, gepensioneerden en jongeren streven ernaar om naar de natuur te verhuizen voor een permanent verblijf, net zoals de vorige generaties probeerden te ontsnappen naar de stad. En dit is geen toeval, want in de moderne wereld is de stad een bron van eindeloze stress, waanzinnige snelheden en slechte ecologie.

Landelijke woningen kunnen in elke stijl worden ingericht, maar om de eenheid met de natuur volledig te voelen, kiezen velen voor een van de landelijke stijlrichtingen - de landelijke oriëntatie van een bepaald gebied, in de regel van het hele land, met zijn unieke kenmerken en smaak. In alle verschillende landelijke stijlen zijn ze vooral populair franse provence, amerikaanse ranch, alpine chalet en uiteraard, Russische hut.

Ontwerpkenmerken

De klassieke versie van de voorbeelden van de Russische cultuur die tot ons zijn gekomen - een hut, een toren, een Russisch bad - werd uiteindelijk gevormd in het midden van de 19e eeuw. Hij is het die wordt beschouwd als de standaard van de Russische stijl, hoewel dit niet helemaal compleet is. Vergeet niet dat er ook Zuid-Russische gebouwen zijn - witgekalkte bakstenen hutten en Russische koopmanshuizen. Niettemin wordt de Russische hut, wijdverbreid in Midden- en Noordwest-Rusland van de 19e eeuw, beschouwd als een model van de stijl.

De belangrijkste kenmerken van de stijl zijn het houten frame van het huis, gebeeldhouwde raamkozijnen, de aanwezigheid van een Russische kachel en meubels gemaakt van natuurlijk massief hout.

Typische projecten

Standaard voorstedelijke woningbouwprojecten die op de vastgoedmarkt worden gepresenteerd, variëren van de kleinste landhuizen (6 x 6 m²) tot ruime landhuizen met een veranda en inkomhal (10x10 m²). Dit is een typisch project van een vierkant gebouw met één verdieping van een particulier landhuis. De standaard omvat ook een rechthoekige indeling van huizen met afmetingen van 6x9, 7x7, 9x8 m². m, die extra bijgebouwen kan bevatten in de vorm van een vestibule en een veranda.

Voorstedelijke gebouwen met één verdieping hebben meestal geen verwarmingssystemen, dus ze moeten apart worden onderhouden.

Verwarmingssysteem

Ervaren huisontwerpers beginnen met het ontwerpen van een huis door een verwarmingssysteem te ontwerpen. Dit is misschien niet zo relevant voor zomerhuisjes, maar als u van plan bent om lange tijd buiten de stad te wonen, kunt u in het koude seizoen niet zonder een kachel. Onder de vele moderne verwarmingsopties voor de Russische stijl, fit klassieke Russische oven. Het zal niet alleen het belangrijkste accent van het interieur worden, maar ook dienen als een goedkope warmtebron.

Elektrische verwarming is niet rendabel voor een landhuis, verwarming op gas is niet altijd mogelijk en een goed geplaatste houtkachel kan zelfs bij de strengste vorst de hele kamer verwarmen.

Kachelverwarming is alleen effectief als de kachel in het midden van het gebouw wordt geïnstalleerd en in contact staat met elk van de kamers. Daarom is in de klassieke lay-out van de Russische hut de kachel in de muren tussen de kamers geïnstalleerd. Het is het beste om de vuurhaard naar de gang of woonkamer-keuken naast de gang te brengen.Het is dus handiger om brandhout mee te nemen, de kamers schoon te houden en de gasten in de kamers niet te storen.

Een centraal geplaatste grote kachel heeft de voorkeur boven meerdere kleine, omdat de warmte hierdoor gelijkmatig over alle kamers kan worden verdeeld en het brandstofverbruik aanzienlijk kan worden bespaard.

Als het huis geen opdeling in kamers impliceert, wordt de kachel een natuurlijke ruimteverdeler en verdeelt deze in functionele delen. In huizen met twee verdiepingen vereist het installeren van een kachel bepaalde veiligheidsmaatregelen. Het is noodzakelijk om de constructie van betrouwbare vloeren tussen verdiepingen te overwegen.

Ook wordt in de planningsfase een variant van de oven zelf en zijn functies geselecteerd. Het kan een Russische kachel zijn met een kookplaat, een kachelbank of een decoratieve kachel die alleen dient voor het verwarmen en decoreren van een huis.

Regeltips

De Russische stijl van het interieur veronderstelt een overvloed aan houtmaterialen en textiel. Gebruikelijk, de muren van het blokhut zijn niet blootgesteld aan bekleding, die een natuurlijke natuurlijkheid geeft aan de hele woning. Vaak is de plafondruimte versierd met houten balken, wat niet in tegenspraak is met de landelijke stijl.

Voor het decoreren van huizen uit een bar of paneelbord landelijke gebouwen, kunnen materialen zoals voering of blokhut worden gebruikt. U mag de muur niet blootstellen aan extra afwerking: behang kan alle charme van de Russische rustieke stijl tenietdoen.

In een houten huis met één verdieping en hoge plafonds, kunt u een mezzanine uitrusten. Dit soort opdelen van een deel van de kamer in twee halve verdiepingen helpt niet alleen om ruimte te besparen, een extra slaapplaats te creëren, maar geeft het interieur ook het uiterlijk van een hut met vloeren.

Het verdient de voorkeur om houten ramen te plaatsen, maar kunststof in de kleur van de boom is ook geschikt. Plankenvloeren moeten worden geverfd of bedekt met speciale verbindingen. Ze helpen vroegtijdige slijtage van het hout te voorkomen, insecten af ​​te weren en het oppervlak gemakkelijk schoon te maken en te reinigen.

Er zijn ook brandwerende verbindingen die zonder mankeren worden toegepast in openbare houten gebouwen.

Meubilair

Decoraties die bij onze voorouders bestonden lang voordat de gebruikelijke meubels verschenen, voegen een speciale sfeer toe aan de Russische stijl. Het is vermeldenswaard dat alle producten zijn gemaakt van hout met een verschillende mate van verwerking. Naast de kachel, het belangrijkste kenmerk van de Russische hut is een grote eettafel, in staat een groot gezin om zich heen te schikken. De stilistische oriëntatie en lange winkels worden benadrukt. Ze zijn niet zo comfortabel om te zitten als stoelen, maar als decorelement langs de muur zullen ze er erg kleurrijk uitzien.

Comfortabele banken en fauteuils, onmisbaar in moderne woninginrichting, kunnen het beste worden gekozen met een minimale ontwerpeenvoud. Het kan een poef, een bank of een gewone bank zijn, gestoffeerd met een grove stof - linnen of katoen.

Houten bedden met een prachtig gebeeldhouwd hoofdeinde en zachte veren bedden, ladders, kleine tafels, krukken, open houten planken kunnen met uw eigen handen worden gemaakt, wat het interieur originaliteit en huiselijkheid zal geven.

Decor elementen

De stijlrichting van het dorpshuis wordt vooral benadrukt door de symbolen van het dagelijkse leven van het gebied, in de stijl waarvan de ruimte is ingericht. De Russische stijl wordt gekenmerkt door houtsnijwerk, aardewerk en houten schalen, die zijn versierd met Chochloma of Gzhel. Over het algemeen zijn volksambachten in grote harmonie met alles wat met de Russische stijl te maken heeft. Dit kunnen nestpoppen zijn, beschilderde beeldjes van sprookjesfiguren (brownie, vuurvogel, kat-bayun) en natuurlijk een samovar. Voor het opbergen van spullen zijn oude kisten met smeedelementen of rieten manden geschikt.

Ze kunnen ook dienen als een sokkeltafel.

Textiel

De overvloed aan stoffen sieraden, vooral met de hand gemaakt, zal een geweldige aanvulling zijn op de stijl. Het is beter om de voorkeur te geven aan eenvoudige stoffen - linnen, katoen, chintz of zelfs gewone jute. Nationaal borduren op gordijnen, tafelkleden, spreien en kussens wordt aangemoedigd. Gordijnen met patroonborduurwerk op dichte stof kunnen worden gebruikt om de ruimte in te delen.

Rieten of gebreide vloerkleden zijn een onmisbaar kenmerk van elke hut in Russische stijl. Vaak maken huisvrouwen ze met hun eigen handen, wat een speciale sfeer geeft aan het dorpshuis.

ongebruikelijke ideeën

Omdat het geen praktische zin heeft om de oude manier van leven volledig na te bootsen in moderne omstandigheden, kunnen sommige items van de nieuwste technologieën eenvoudig in antieke stijl worden ingericht. Een conventionele wandnis kan bijvoorbeeld met behulp van pylonen en kroonlijsten van vloer tot plafond het uiterlijk krijgen van een volumetrische kast. Deuren gemaakt van kunstmatig verouderd hout en versieringen met friezen en randen zullen de uitstraling van een vrijstaand product in de oude stijl creëren.

Een van de opties voor het inrichten van een huis in Russische stijl kan een blende-gevel zijn, die er volledig uitziet als een Russische hut. Als u bijvoorbeeld een echt huis van een oud gebouw koopt met gebeeldhouwde versierde platbands op de ramen, een massieve eiken deur en een licht onder het dak.

Binnen het pand kunt u herontwikkeling in een moderne stijl maken, tot het gebruik van hightech stijlelementen.

Interessante interieuropties

Het interieur van een koopmanshuis of een adellijk landgoed kan het beste worden nagebootst in ruime huizen met twee verdiepingen. Er zullen geen problemen zijn met het ontwerp, want alledaagse voorwerpen die typerend zijn voor de vintage stijl passen hier: 19e-eeuwse meubels, antieke schotels, koekoeksklokken, spiegels in zware lijsten. Past perfect bij de stijl gesmeed meubilair of metalen gedraaide decorelementen.

Antieke kaptafels, kasten, kasten, consoles kunnen kunstmatig verouderd worden en houten wanden zijn beschilderd met behang in delicate tinten. Antieke items zijn altijd te vinden op een rommelmarkt of zelfs op uw eigen zolder als het huis wordt geërfd.

Plafondlijsten, kolommen in de woonkamer en een open haard in de kamer zijn geen vreemden voor het adellijke landgoed. Elementen van de Provençaalse stijl zijn hier ook geschikt - meubels in pastelkleuren, gebleekte eikenkleuren, lichte luchtige gordijnen van tule en zijde, Engelse fauteuils. De stijl van het Russische adellijke landgoed is een symbool aristocratie, conservatieve tradities en de continuïteit van generaties.

In de volgende video kun je zien waar je de kachel precies in huis moet plaatsen voor een optimale verwarming.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair