Woonproject van 8x10 m met zolder: mooie bouwideeën

Inhoud
  1. Eigenaardigheden
  2. Bouwstoffen
  3. Projecten
  4. Mooie voorbeelden

Een huis met een zolder is een praktische structuur die minder omvangrijk lijkt dan een klassiek gebouw met twee verdiepingen, maar tegelijkertijd groot genoeg is voor het comfort van een heel gezin. Versla de ruimte van een huis met een zolder van 8 x 10 m². m. kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de samenstelling van het gezin, de interesses en behoeften van elk van zijn leden.

Eigenaardigheden

Een 8 x 10 woning met een extra zolder kan veel voordelen hebben. Daarom worden dergelijke gebouwen de laatste jaren steeds meer gevraagd.

Het is goedkoper om een ​​zolder te bouwen: je kunt besparen op bouwwerkzaamheden, voor decoratie heb je ook minder materialen nodig. Daarnaast wordt de zolder niet gezien als een volwaardige tweede verdieping, wat juridisch gunstig is.

Bovendien is er in zo'n huis niet minder ruimte dan in een huis met twee verdiepingen. Dit betekent dat u zich door het inrichten van de zolder een aantal excessen kunt veroorloven. Je kunt bijvoorbeeld een kleedkamer maken, je eigen kantoor om thuis te werken of een werkplaats voor creatieve bezigheden. Deze optie is ook geschikt voor grote gezinnen. Kinderen kunnen gemakkelijk op zolder blijven en laten de hele eerste verdieping aan hun ouders over.

In zo'n huis is het veel warmer. Allereerst is het gemakkelijker om gas naar de zolder te dragen dan naar de tweede verdieping. Bovendien ontsnapt er geen warmte via het dak, zeker niet als het extra geïsoleerd is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om te isoleren, dus je kunt degene kiezen die het beste bij je past.

Als de zolder apart wordt afgewerkt of gewoon als laatste wordt gedaan, dan kunnen er werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat huurders van de eerste verdieping worden verdreven.

En tot slot ziet de zolder er nogal ongewoon uit. Dit betekent dat je er een aantal originele gebouwen kunt uitrusten, waarbij je al je fantasie kunt gebruiken.

Naast een groot aantal voordelen hebben dergelijke gebouwen echter hun eigen nadelen. De meeste hiervan zijn te wijten aan het feit dat er tijdens de constructie enkele fouten zijn gemaakt. Het materiaal is bijvoorbeeld verkeerd gekozen, sommige technologieën zijn geschonden, enzovoort. Hierdoor kan het boven koud worden.

De nadelen zijn onder meer de te hoge kosten van ramen. Dakramen kosten in de regel anderhalf tot twee keer meer dan gewone. Daarom moet u, nadat u hebt besloten om een ​​\u200b\u200bhuis van dit type uit te rusten, voorbereid zijn op extra kosten.

Ook bij het plaatsen van meubels moet je voorzichtig zijn. Plaats geen te zware voorwerpen in dit deel van het huis, het is beter om lichte materialen op te pakken.

Dit geldt voor alles, inclusief dakbedekking, stoffering en stoffering. Als u de fundering overbelast, kunnen er scheuren in de muren verschijnen.

Bouwstoffen

De zolder kan, net als elke andere kamer, worden opgebouwd uit verschillende materialen. Deze omvatten hout, bakstenen en schuimblokken. Elk van de materialen heeft zowel voor- als nadelen.

Hout is de laatste tijd de meest populaire keuze. Feit is dat een hoge milieuvriendelijkheid van gebouwen nu zeer wordt gewaardeerd. Door deze parameter past de boom perfect. Bovendien ziet een huis met een zolder van hout of boomstammen er aantrekkelijk uit en dient het als een echte decoratie van de site.

Een ander populair materiaal dat zomerbewoners gebruiken, zijn sintelblokken of schuimblokken. Ze zijn niet zo hoogwaardig, maar je kunt er zo snel mogelijk een huis van bouwen.Ze verschillen ook in voordelen als een relatief laag gewicht en lage kosten.

Men kan niet om de tijdloze klassiekers heen - bakstenen gebouwen. Dit materiaal wordt geassocieerd met degelijkheid en betrouwbaarheid. Bakstenen huizen worden al lang als de meest luxueuze en duurzame beschouwd. Nu verliezen ze ook hun populariteit niet.

Hoewel het bouwen van een huis met een stenen zoldervloer meer zal kosten dan het bouwen van een lichtgewicht frame van schuimblokken, zullen velen toch de voorkeur geven aan de eerste optie.

Ten slotte is het de moeite waard om de steen te noemen. Het onderscheidt zich onder andere door zijn duurzaamheid en verhoogde thermische geleidbaarheid. Als u uw gebouw afwerkt met schelpensteen, kunt u een warme en gezellige kamer krijgen die niet bang is voor vorst.

Ook opties zoals een combinatie van meerdere materialen zijn acceptabel. Een huis kan bijvoorbeeld volledig worden opgebouwd uit een blokhut en vervolgens extra geïsoleerd worden. In sommige gevallen wordt een zolderkamer toegewezen.

Projecten

Er zijn veel interessante projecten. De uiteindelijke indeling wordt altijd gekozen rekening houdend met de kenmerken van een bepaalde familie en goedgekeurd door de eigenaren.

Huis 8x10 voor een klein gezin

De traditionele optie is een huis met een zolder waarin de woonruimte zich bevindt. Dit kan een slaapkamer zijn voor ouders of kinderen die al bij hun gezin wonen. In sommige gevallen wordt de zoldertrap naar buiten gebracht zodat bewoners van de bovenverdieping anderen niet storen.

10x8 ruimte voor creatievelingen

Als iemand uit het gezin creatieve hobby's heeft, kan de zolder worden ingericht voor dergelijke activiteiten. In deze ruimte kunt u bijvoorbeeld een werkplaats inrichten. Zo kan iedereen creatief zijn zonder afgeleid te worden door externe geluiden en zonder hun dierbaren te storen.

Ook op de tweede verdieping kunt u een naaiatelier uitrusten met een aangrenzende kleedkamer. Er is voldoende ruimte voor alles wat hiervoor nodig is. Je kunt de kamer ook extra decoreren met decoratieve elementen.

Mooie voorbeelden

Wanneer u uw eigen huis met een zolder plant, kunt u foto's zien van prachtig afgewerkte gebouwen. Ze helpen u te navigeren in welke richting u moet bewegen, welke optie bij u past. Je kunt het gepresenteerde project herhalen of je laten inspireren door kant-en-klare ideeën en iets van jezelf creëren.

  • Licht bakstenen huis. Het eerste voorbeeld is een solide structuur van lichtgekleurde bakstenen, aangevuld met een helder smaragdgroen dak. Deze kleurencombinatie is een klassieker te noemen. Het huis ziet er stijlvol en netjes uit. Er is weinig ruimte op de zolder omdat het dak laag is. Maar de beschikbare ruimte is genoeg voor een gezin van meerdere personen om comfortabel op de begane grond en bovenverdiepingen te zitten.
  • Licht gebouw. Als de eerste optie een echte klassieker is, ziet de tweede er moderner uit. De lichte wanden worden gecomplementeerd door koffiekleurige biezen en kozijnen. Een deel van het dak beschermt het balkon en het aan de kamer bevestigde miniterras tegen slecht weer. Zo is er niet alleen binnen in het gebouw voldoende ruimte, maar ook daarbuiten. Hierdoor is het mogelijk om op lange avonden te genieten van de schoonheid van de omringende natuur en de frisse lucht.
  • Huis met parkeerplaats. Onder het dak van dit huis is niet alleen plaats voor alle gezinsleden, maar ook voor een goede auto. Een kleine parkeerplaats is beschermd tegen hitte en regen, dus het kan gemakkelijk een garage vervangen voor een tijdje.

Het huis zelf is vergelijkbaar met het vorige - een lichtere basis, een donker decor en veel groen dat het gebouw siert en het pittoresker maakt. De zolder heeft niet minder vrije ruimte dan de benedenverdieping. Daar is het heel goed mogelijk om een ​​logeerkamer, kinderdagverblijf of werkplaats in te richten, zodat er genoeg ruimte is voor iedereen. Zo'n huis met zolder is geschikt voor zowel een jong stel als een groot gezin.

Zie de volgende video voor een overzicht van het 8x10 huis met zolder.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair