Originele opties voor het interieur van een houten huis

Originele opties voor het interieur van een houten huis
 1. Eigenaardigheden
 2. Wat heb je nodig?
 3. Wat is onaanvaardbaar?
 4. Materialen (bewerken)
 5. Ontwerp
 6. Meubilair en sanitair
 7. Stijl
 8. tips & trucs
 9. Mooie voorbeelden in het interieur

Houten gebouwen zijn altijd geassocieerd met iets origineels en van oorsprong Russisch. Dit zette een zekere indruk op de interieurinrichting en het ontwerp van de hele woning als geheel. Iedereen heeft echter een ander temperament. Dit komt tot uiting in elk designelement van een houten constructie, of het nu gaat om het interieur van een tuinhuis, een landhuis of een privé-huisje.

Eigenaardigheden

Elke structuur van massief hout vereist een zorgvuldige materiaalkeuze. Is de situatie bij baksteen eenvoudiger, dan moet met een aantal factoren rekening worden gehouden. De milieuvriendelijkheid van het materiaal maakt er bijvoorbeeld veel vraag naar. Zij is echter de reden voor de noodzaak van aanvullende behandelingen, waaronder antiseptische impregnering. De boom krimpt, trekt de aandacht van knaagdieren en mieren, wat de integriteit ervan kan verstoren.

Een dergelijke constructie heeft minder spanning op de fundering. Om deze reden is de bouw van de tweede en derde verdieping mogelijk. De bovenruimte kan gebruikt worden als zolderverdieping. Hiermee kunt u het interne gebied rationeel uitrusten en ruimte vrijmaken aan de onderkant wanneer dit niet genoeg is. Vanwege het lage gewicht van het hout moeten de gebruikte materialen voor de vloeren licht van gewicht zijn.

Dit sluit het leggen van bases langs de gehele omtrek van de muren met massieve platen uit. Materialen worden zo gekozen dat ze geen extra belasting op de dragers veroorzaken. Het is een vergissing om uitsluitend houtgrondstoffen te gebruiken voor interieurdecoratie.

Een van de kenmerken van de array is het verlies van expressiviteit van de textuur met een overvloed aan hetzelfde materiaal in de kamer.

Als er veel hout is, ziet het huis eruit als een houten kist met scheidingswanden of een halfafgewerkte en onbewoonde badkamer. Het is belangrijk om voor elke vloer het juiste afwerkingsmateriaal te kiezen. Elke sfeer kan worden gecreëerd, maar deze moet harmonieus en esthetisch zijn. Tijdens de bouwfase kunt u meedenken over de materiaalkeuze.

Elke vorm van decoratie (binnen en buiten) van een houten huis wordt uitgevoerd nadat de structuur is gekrompen. Meestal kan het tot 5 jaar duren. Als er tijdens de bouw gelijmd gelamineerd hout is gebruikt, moet u minimaal een jaar wachten. Als de bekleding eerder wordt gedaan, zal deze vervormen. Behang kan scheuren als het huis leidt. Gips zal barsten, tegels zullen eraf vallen, andere coatings zullen scheef staan.

De interieurdecoratie van een houten huis moet overeenkomen met het algemene concept van stilistiek. Ze kiezen voor dezelfde ontwerprichting om in alle kamers dezelfde sfeer te behouden. Integriteit kan worden gehandhaafd met een bijbehorend kleurenpalet van wand-, plafond- en vloerafwerkingen. Op sommige plaatsen is het nodig om het zware effect van de houten afwerking van de vloeren te verzachten.

Wat heb je nodig?

In de regel worden de afwerkingswerkzaamheden uitgevoerd nadat de communicatie- en bedradingssystemen zijn uitgevoerd. Bij de afwerking is de voorbereidende voorbereiding van de vloeren belangrijk. In het eerste jaar na de bouw is het noodzakelijk om dichtheid van de voegen te bereiken. U moet zorgen voor het leggen van de waterdichting.

Het breeuwen wordt uitgevoerd tussen de stammen met jute, touw of mos.

Voordat u de muren, het plafond en de vloer decoreert, moet u zorgen voor de isolatie van de woning. Dit zal het warmteverlies verminderen, wat vooral merkbaar zal zijn in het koude seizoen. Het is belangrijk om brandwerende en milieuvriendelijke materialen te gebruiken. In gesloten toestand voorkomen ze de verspreiding van een open vlam. De afwezigheid van schadelijke componenten in de samenstelling zal het vrijkomen van gifstoffen tijdens de werking van de afwerking uitsluiten.

Als de afwerking voorziet in een framesysteem, moeten lichtgewicht materialen worden gebruikt.

Dankzij hen kunt u de hoogte van de vloeren egaliseren, de toevoer van elektriciteit en water binnen verbergen. Ze zullen u ook toelaten om isolatie te leggen. Pas nadat de raam- en deuropeningen zijn voltooid, is het de moeite waard om met de interieurdecoratie te beginnen.

Omdat hout in staat is om de verbranding in stand te houden, zijn lichtbronnen veilig gekozen. Het is belangrijk om het juiste afwerkingsmateriaal te kiezen, zodat het niet smelt door de verwarming van lampen en andere verlichting. Voor plafonds en wanden proberen ze opties aan te schaffen met een minimale opening tussen het framesysteem en het omsluitende plafond. Dit bespaart kostbare centimeters bruikbare oppervlakte.

Binnen is het noodzakelijk:

 • plan elke hoek van de ruimte correct;
 • kies verschillende afwerkingen, rekening houdend met de gewenste stijl;
 • bereid elke basis voor op afwerking;
 • om de ruimte van elke kamer in afzonderlijke functionele zones in te delen;
 • gebruik de techniek van contrast in decoratie;
 • kies de gewenste achtergrondkleur;
 • breng lichte plekken in het interieur;
 • kies een afwerking die compatibel is met elk type verlichting;
 • kies coatings met verschillende texturen;
 • gebruik duurzame materialen;
 • kies voor een onderhoudsvriendelijke afwerking.

  Het is noodzakelijk om over het ventilatiesysteem na te denken, anders bezwijken de materialen die worden gebruikt voor interieurdecoratie in een verdubbeld tempo. Tegelijkertijd kan condensatie of zelfs schimmel op hun oppervlak ontstaan.

  Wat is onaanvaardbaar?

  Er zijn verschillende fouten die het uiterlijk van de interieurdecoratie visueel verergeren:

  • het uitvoeren van wand-, vloer- en plafonddecoratie in dezelfde toon is uitgesloten;
  • echo het exterieurontwerp niet door een identiek afwerkingsmateriaal te kiezen;
  • het is irrationeel om een ​​groot gebied onder de trap achter te laten met een gebrek aan beeldmateriaal;
  • het is ongewenst om antislipmateriaal voor vloeren te gebruiken;
  • het is onmogelijk om natte delen van de badkamer uit te rusten met hanglampen;
  • het is onaanvaardbaar om giftige grondstoffen te gebruiken die bij verhitting formaldehydedampen in de lucht doen vrijkomen.

  Materialen (bewerken)

  Materialen voor interieurdecoratie van een houten huis zijn gevarieerd. Vandaag de dag biedt de markt voor afwerkingsgrondstoffen heel wat mogelijkheden onder de aandacht van de koper. Van een breed scala aan coatings zijn er verschillende die het meest in trek zijn bij ontwerpers en gewone kopers.

  Hout

  De keuze van dergelijke grondstoffen moet grondig zijn. Niet elke soort massief hout is geschikt voor decoratie. Hij kan alleen een decoratie van plafonds worden met een grondige benadering van de keuze. Het is bijvoorbeeld het beste en meest natuurlijke materiaal voor zolderbalken. Dergelijke elementen staan ​​tegenwoordig centraal in het interieurontwerp. Met hun hulp kunt u een uniek ontwerp maken.

  Een goed gebruik zijn decoratieve plafondtegels of cassettes om het plafondoppervlak te accentueren.

  Plastic

   Dit materiaal is lichter. Het wordt overal gebruikt vanwege de verscheidenheid aan texturen en het vermogen om elk natuurlijk materiaal te imiteren. Het wordt gebruikt als interieurdecoratie voor plafonds en muren. Dit zijn wand- en plafondlamellen, plafondtegels en wandpanelen. Geverfde houtachtige lamellen maken het interieur zachter. Met metselwerkpanelen kunt u de ruimte in zones onderverdelen.

   De textuur kan mat, glanzend, reliëf, glad zijn. Kunststof kan hout, steen, kurk, marmer, kiezelstenen, baksteen nabootsen.

   Gipsplaten

   Dergelijk materiaal is een plaatbekleding met een kern van gips, aan beide zijden verpakt in bouwplaat.Het heeft zijn eigen gradatie en verschillende doeleinden. Dit komt tot uiting in dikte en buigbaarheid.

   Het wordt gebruikt voor het aanbrengen van nissen, bogen, scheidingswanden, wand- en plafondbekleding. Gebruik voor elke vloer zijn eigen type gipsplaat. De beste optie voor interieurdecoratie is het creëren van verlaagde of spanplafonds. Gipsplaten kunnen worden geverfd, geplakt met behang, bedekt met gips, aangevuld met PVC-folie.

   Spandoek

   Deze categorie omvat materialen in de vorm van PVC-folies van verschillende breedtes. Dit zijn mat en glanzend, evenals satijncoatings voor het plafond, die aan het plafond worden gelijmd of aan het frame worden bevestigd na het verwarmen van de kamer met een warmtepistool. De film is lichtgewicht, bestand tegen vervorming en stabiel in kleurverzadiging. In staat om water vast te houden bij lekkage vanaf de bovenverdieping. Het nadeel van het afwerkingsmateriaal is de instabiliteit voor lekke banden.

   Dankzij moderne technologieën kan dergelijk materiaal worden gebruikt voor het afdrukken van foto's, waarbij het interieur van de kamer wordt versierd met een ongewoon patroon.

   laminaat

   Het gebruik van laminaat voor interieurdecoratie van een woonhuis is meestal gedeeltelijk. Het materiaal is lichtgewicht in vergelijking met keramische tegels. De muren en de vloer zijn ermee omhuld. Dit is een goede manier om een ​​keukenschort te regelen en een accentgebied in de woonkamer, slaapkamer te benadrukken. Als het huis zich echter in een gebied bevindt met een hoge luchtvochtigheid en constante condensatie, zal de achterkant na verloop van tijd delamineren.

   Linoleum

   Dit materiaal voor een afgewerkte vloer heeft zijn eigen classificatie. Het wordt gekenmerkt door installatiegemak en de afwezigheid van lijmbevestiging met een klein vloeroppervlak van specifieke gebouwen. Hij heeft een voorlopige egalisering van de basis en het leggen van de ondervloer nodig. De textuur kan lijken op parket, karton, laminaat. De schuimrug zorgt voor warmte op de vloer.

   Gips

   Dit materiaal is geschikt voor gedeeltelijke interieurdecoratie. Dit komt door het feit dat het huis kan leiden. Als het klimaat van de regio en de locatie dit echter toelaten, zal dergelijk materiaal muren en scheidingswanden versieren. Dit kan een gedeeltelijk accent zijn in de vorm van een bas-reliëf of stucwerk. In andere gevallen is het mogelijk om Venetiaans, Versailles gips, textuur onder een steen- of schorskever uit te voeren. De laatste optie bootst perfect een array na die is geslepen door kevers. Deze textuur ziet er stijlvol uit, tegenwoordig is er vraag naar interieurdecoratie.

   Behang

   Het behangmateriaal is verdeeld in 2 soorten volgens de vorm van afgifte: rol en coating. De eerste lijn omvat coatings van verschillende dikte, samenstelling en textuur. Met hun hulp kunt u een origineel achtergrondontwerp aan het interieur toevoegen. Tegenwoordig ligt de nadruk op de ontvangst van contrast, daarom worden vaak begeleidende achtergronden gekocht om de noodzakelijke functionele gebieden (keuken, slaapkamer, rust, erker) te benadrukken.

   Opmerkelijk zijn vloeibare achtergronden. Dit materiaal heeft de vorm van een kant-en-klaar mengsel en een poeder dat verdunning met water vereist. Deze afwerking ziet er duur uit, het creëert een ongewoon effect, maar is alleen van toepassing in droge ruimtes.

   Keramiek

   De tegels in de decoratie zijn van traditionele materialen. Vanwege het lage gewicht van de array moet deze echter in dosering worden gebruikt. Dit kan een achterwand in de keuken, een bekleding van een badkamerpaneel of een bekleding van een douchewand zijn. Soms zijn de muren versierd met mozaïeken. Dit materiaal trekt variëteiten aan op het gaas die de openingen niet hoeven aan te passen. Het materiaal is lichtgewicht, waardoor u het interieur van de badkamer kunt diversifiëren. Naast een gladde textuur kan het een reliëf, ruwheid en een driedimensionaal effect hebben.

   Voor trappen

   Vaak is een houten huis voorzien van een trap. Hiervoor worden hout, metaal, versterkt glas, minder vaak steen en tegels, evenals plastic gebruikt. Hout helpt de identiteit te behouden, dergelijke balusters zien er massief uit. Het smeden van metaal brengt lichtheid in de afwerking van de trap, geeft het een originele uitstraling en draagt ​​bij aan de veiligheid. Als u naar de treden kijkt met tegels met een patroon, kunt u aangeven dat u bij een bepaald ontwerpidee hoort.

   Voor kachel of open haard

   Bij de decoratie van de open haard worden verschillende materialen gebruikt. Hiermee kunt u het ontwerp diversifiëren, rekening houdend met de gekozen stijl. Klinker met verschillende diktes van de matrijs is een goed materiaal. U kunt modulaire tegels gebruiken om uw schoorsteenrand of catwalk te bedekken.

   Lichtgewicht opties met een steentextuur zijn interessant. Imitatiesteen is lichter, het veroorzaakt geen kolossale belasting op de fundering. Het materiaal onderscheidt zich door realistische tinten, die de gewenste sfeer in het interieur brengen.

   Ontwerp

   Ontwerpoplossingen voor interieurdecoratie van een houten huis gemaakt van afgeronde balken of boomstammen (ontschorst of met een ronde doorsnede) zijn gevarieerd. Voor muren van vandaag is er veel vraag naar een zoneringsoplossing. Tegelijkertijd is het mogelijk om de structurele kenmerken van de boom gedeeltelijk te behouden. Het kan worden getint, rekening houdend met het algemene concept van de gekozen stijl. Er wordt aangenomen dat dit een speciaal karakter aan de kamer geeft. Het krijgt een landelijke toon, een techniek die doet denken aan een huis in een dorp.

   Een olieafwerking helpt de textuur van het hout te beschermen en te behouden.

   Afwerken met een blokhuis is een lastige truc. Dit is een gevelbekledingsontwerp voor wandbekleding in huis. Een interessante oplossing is het schilderen van de wand- of plafondplaten. Door de balken in een andere kleur te markeren, is het mogelijk om de plafondruimte af te bakenen, om het unieke ervan te benadrukken. Hiermee kunt u de textuur van de houtafwerking expressief maken.

   De modieuze textuur van wandbekleding is een imitatie van een oude stam. Dit effect is populair bij vintage ontwerpen. Om het ontwerp er echter stijlvol uit te laten zien, is het beter om een ​​​​van de muren met een ander materiaal te decoreren (bijvoorbeeld in de vorm van metselwerk, met imitatie van tegels of gevelbeplating). De ontwerpopties zijn verschillend. U kunt het laconieke ontwerp van het plafond benadrukken met lampen met ongewone vormen.

   De ene afwerking moet de andere verzachten. Hetzelfde geldt voor accessoires. Muren mogen bijvoorbeeld niet worden overladen met een overvloed aan tekeningen. Het is beter als er een afbeelding of een klein paneel op staat. Tegelijkertijd ligt de focus op de ongewone textuur van de coatings. Als er nissen zijn, kunt u deze accentueren met ingebouwde verlichting.

   Voor de badkamer is het beter om de ideeën van het gebruik van tinten van een natuurlijk kleurenpalet te gebruiken. Beige, olijf, gebleekte koraaltinten gecombineerd met wit zijn in de mode. Wit is populair, verdund met lichtgrijs, evenals ivoor. De ontwerpideeën zijn anders. Je kunt echter niet alles rondom vullen met een enkele textuur en kleur.

   Meubilair en sanitair

   Meubels zijn tegenwoordig van bijzonder belang. Het is het accent van het interieur van elke kamer in een privéwoning. Het zijn deze elementen van de inrichting die de gewenste stijl aangeven en wijzen op het welzijn van de huiseigenaren. De prioriteit ligt bij de nadruk op functionaliteit. Elk item in de interieursamenstelling van elke kamer in een blokhut moet zo nuttig mogelijk zijn.

   Dit komt tot uiting in de aanwezigheid van transformatiesystemen, compactheid. Fabrikanten bieden verschillende modellen, rekening houdend met de ontwerpkenmerken van het pand. Voor erkerlijsten kunt u bijvoorbeeld speciale banken bestellen die een ronde wand zo dicht mogelijk kunnen innemen.

   Als de ruimte beperkt is, kunnen er compacte modellen in worden geïnstalleerd, waardoor er ruimte is voor bewegingsvrijheid.

   Nachtkastjes zijn ontwikkeld voor slaapkamers en woonkamers. Ze onderscheiden zich door een goede functionaliteit bij een minimale grootte. Zelfs voor de badkamer kunt u producten kiezen die rekening houden met de eigenaardigheden van de lay-out. In de uitverkoop zijn er hoek- en rechte badkuipen, opties voor één, twee gebruikers, zitproducten met verschillende komvormen. De gestroomlijnde vorm zorgt voor een veilige werking van het pand.

   Wastafels voor particuliere huizen gemaakt van hout zijn lichtgewicht gekozen. Stenen werkbladen zijn hier ongewenst: ze zullen een grote belasting op de fundering veroorzaken. Toiletpotten kunnen microlift of verwarmd zijn. De aanwezigheid van een frame-installatie zal bijdragen aan de betrouwbaarheid van bevestigingsproducten. Een metalen verwarmd handdoekenrek is een nuttige aankoop. Het weegt een beetje, maar brengt organisatie in de kamer.

   Stijl

   De stijl van interieurdecoratie is afhankelijk van het temperament van de eigenaren van het huis. Als dit een gezin is van meerdere personen, proberen ze een optie te kiezen die bij iedereen past. Anders kan het oncomfortabel worden om in huis te zijn. Het project kan een van de takken van design vertegenwoordigen, of het nu een moderne, klassieke, vintage, etnische of creatieve richting van het interieur is.

   Als je wilt, kun je het interieur laten lijken op een jachthuis. Iemand geeft de voorkeur aan de Provençaalse stijl met zijn verlangen naar lichte tinten en de textuur van geverfd hout. Zo'n oplossing straalt lichtheid uit, het is aangenaam, de stijl van het Franse achterland straalt een vleugje vintage uit. Anderen houden van de boho-stijl met zijn streven naar variatie. In dit geval verzacht de achtergronddecoratie van de muren en het plafond meestal de overvloed aan heldere vlekken en textiel dat kenmerkend is voor het ontwerp.

   Elementen van paleisplechtigheid zijn inherent aan de klassieke oplossing van een chalet. De woning is in dezelfde stijl gehouden om de gewenste sfeer te behouden. Bij de decoratie van het plafond kunnen ze imitatie van gipsen lijstwerk gebruiken, lijstwerk, muren zijn versierd met schilderijen of panelen. Voor de vloer kiezen ze voor een afwerking zoals parket of bedekken ze met dure tapijten.

   Tapijten worden gebruikt voor trappen en versieren de balusters met bolvormige lampen.

   Voor verschillende kamers

   Het ontwerp van elke kamer heeft zijn eigen kenmerken.

   • Voor de woonkamer zijn felle kleuren van interieurdecoratie geschikt. U kunt het gastengedeelte markeren met een aparte plafondsamenstelling en aparte verlichting.
   • Een rustige schaal en lichtheid van textuur zijn welkom in de slaapkamer. Coatingtypes kunnen verschillen. Dit zijn behangpapier, gipskartonplaten, rekfolie voor het plafond.
   • Bij de inrichting van de tweede verdieping of zolder is gebruik gemaakt van lichte materialen. Gipsplaten zijn hier geschikt, een natuurlijk dak of een imitatie van een plank ziet er goed uit.
   • Panelen in combinatie met afwasbaar behang zijn goed voor de keuken. U kunt lattenmaterialen, plafondtegels gebruiken. Een interessante oplossing zou de toewijzing van kook- en eetruimtes zijn.
   • Voor de kinderkamer is gekozen voor lichtpanelen. Vaak is het versierd met behang in patchworkstijl. Muren kunnen worden gedecoreerd met vinylstickers over behang of panelen.
   • Voor een badkamer zou de beste oplossing zijn om panelen of gevelbeplating te gebruiken. Natte ruimtes kunnen betegeld of mozaïek zijn. Als de ruimte het toelaat, worden er meubels in geplaatst. Als er niet genoeg ruimte is, rusten ze nissen uit van vochtbestendige gipsplaat.

   tips & trucs

   In principe kunnen alle werkzaamheden met de hand worden uitgevoerd zonder tussenkomst van externe deskundigen. Maar u moet de volgorde van afwerking volgen. Omhulling van verticale, hellende en horizontale vlakken heeft zijn eigen kenmerken. Overal zal het echter alleen van hoge kwaliteit zijn met een goede voorbereidende voorbereiding van de fundering.

   Het decor van het hout past bij de decoratie van de zolderverdieping. Aan de onderkant zal zo'n coating er ruw uitzien en een bepaalde indruk op de hele atmosfeer achterlaten. Het moet echter ook bovenaan worden gedoseerd. Als bijvoorbeeld alle muren op deze manier zijn gedecoreerd, zal het decor moeilijk zijn. U kunt natuurlijk vertrouwen op de stijl van een jachthuis in chaletstijl. Als er kinderen zijn, is deze beslissing echter niet altijd passend.

   Het is belangrijk om lichtheid te brengen. Als alle huishoudelijke artikelen de houten afwerking weerspiegelen, inclusief de massaliteit van het meubilair, de ruwheid van de afwerking, zal het interieur worden geruïneerd. Het maakt niet uit welke stijl als basis wordt genomen. Het huis moet gezellig zijn, terwijl het kan worden ingericht in de stijl van grunge, loft, modern, neoklassiek.U kunt wedden op het gebruik van lichte tinten voor de achtergrond en meubels. Eenvoudige vormen van interieurelementen verzachten de beleving.

   Mooie voorbeelden in het interieur

   Voorbeelden van fotogalerijen helpen u de mogelijkheden van een stijlvol ontwerp van een houten huis te evalueren.

   • Laminaat gebruiken, hout schilderen. Meubels strekken het interieur uit, de kroonluchter maakt het plafond elegant.
   • Stijlvolle oplossing voor de zolderruimte. Door texturen te combineren, wordt het gebied van de open haard benadrukt.
   • Een even succesvolle techniek voor het combineren van texturen met houtmateriaal en planken. Het mixen van texturen verlicht verveling in een open interieur.
   • Een voorbeeld van de uitvoering van de zolder in de Scandinavische stijl. Door wit voor het plafond te gebruiken, worden de grenzen van de bovenste plaat visueel gewist.
   • Een interessante oplossing voor het inrichten van een thuisbibliotheek. Gebruik van materialen met verschillende texturen voor het plafond, de muren en de vloer.
   • Een ongebruikelijke techniek om een ​​deuropening te maken in de vorm van een boog. Stijlvolle en geslaagde oplossing voor een ruimtelijk gebouw.

   Zie de volgende video voor informatie over het correct maken van de interieurdecoratie van een houten huis.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair