Landhuisinterieur: ideeën voor interieurontwerp

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Interne lay-out
 3. Hoe kies je een stijl?
 4. Ideeën voor verschillende kamers
 5. Mooie voorbeelden

Ondanks het feit dat onze wereld niet stilstaat en geavanceerde technologieën doordringen tot in elke hoek van ons leven, zijn er elke dag meer en meer voorstanders van alles wat natuurlijk is, en soms zelfs landelijk. Mensen uit flatgebouwen verhuizen naar privégebouwen, geven de voorkeur aan producten die met hun eigen handen zijn gekweekt, genieten van het zingen van vogels en het gefluister van gebladerte, en vergeten even de drukte van de moderne stad. Er moet immers ergens in ons een deel zijn dat op een bepaald moment rust wil, verlangt naar eenheid met de natuur.

En als je niet klaar bent om alles te laten vallen en naar het dorp te gaan, dan kun je er een klein stukje van maken in je appartement. Of in het land, als je die hebt.

Eigenaardigheden

Dus wat is het verschil tussen het interieur van een landhuis en wat erin zit? Laten we alle geheimen van het dorpsleven onthullen.

Afwerking

Een landhuis impliceert een boomdecoratie. Alle wand-, plafond- en vloerdecoratie moet gemaakt zijn van houtmaterialen die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook milieuvriendelijke producten zijn. Als het huis is gebouwd van een goed en mooi stuk hout, hoeven de muren hoogstwaarschijnlijk niet eens te worden afgewerkt. Ze worden na het schuren eenvoudig bedekt met kleurstoffen.

Kleuroplossingen

Bij het kiezen van tinten voor het decoreren van uw huis, moet u zich concentreren op natuurlijke kleuren, op wat aanwezig is in de natuur. U kunt zelfs naar buiten gaan en de natuur observeren in het park, misschien vindt u daar interessante oplossingen voor uw huis. De blauwe kleur van de lucht zorgt voor ongebruikelijke oplossingen voor accessoires, groen blad kan warmte omhullen, de gele kleur van de zon zal het oog verrukken, opvrolijken en aan de zomer herinneren, bruin hout voegt soberheid toe aan het interieur, gemaakt in pastel kleuren met toevoeging van wit.

Meubilair

Meubels moeten, net als het hele huis als geheel, aan de natuur doen denken. En in de eerste plaats gaat het om het materiaal waaruit het is gemaakt. Dit is ook een boom. Je kunt zelfs in de kast van je grootmoeder snuffelen en oude meubels eruit halen, die "voor het geval dat", op plaatsen worden opgeborgen om te herstellen en in het interieur te passen.

Maar als dergelijke meubels het niet hebben overleefd, zullen de elementen van moderne meubels er perfect uitzien, die een klein effect van de oudheid hebben gekregen. U kunt fauteuils op wielen toevoegen aan de bank en u kunt het natuurlijke interieur van hout diversifiëren met leer, waarvan deze meubelen worden gemaakt.

Decor

Het belangrijkste is de aanwezigheid van een kachel of open haard, die een van de belangrijkste rollen speelt in het leven van het huis. Vooral tijdens strenge Epiphany-vorst. Ook zullen verschillende ambachten helpen om de stijl van het dorp te geven, en als de eigenaren van het huis ze zelf kunnen maken, dan zal het absoluut geweldig zijn. Muren in deze stijl zijn meestal versierd met schilderijen, iconen, ambachten met droge bladeren, trossen kruiden.

Hoorns of opgezette wilde dieren staan ​​prachtig in de woonkamer. De schalen zijn voornamelijk gemaakt van hout, aardewerk en porselein. Spreien, kussenslopen, tafelkleden en vloerkleden zijn ook overwegend door de mens gemaakt. Ofwel met de hand gebreid, of gemaakt in de patchwork-stijl. En probeer een kist te plaatsen die een kledingkast of ladekast kan vervangen.

Verlichting

Het licht moet ook zo natuurlijk mogelijk zijn.Om dit te doen, kunt u kerosinelampen gebruiken, kandelaars met kaarsen plaatsen. Kiest u voor kunstlicht, dan kiest u bij voorkeur voor lampen met een gele lampenkap, die voor extra warmte en gezelligheid in de kamer zorgen.

Interne lay-out

Bij het kiezen van een ontwerp voor een huis met één of twee verdiepingen, moet u eerst beslissen waar en welke kamer zich zal bevinden:

 • Een landelijke keuken wordt altijd gekenmerkt door een ruimte waar je niet alleen een groot gezin aan tafel kunt verzamelen, maar ook een groot aantal vrienden, buren en gewoon goede kennissen.
 • De woonkamer in het dorp beschikt over lange oprechte gesprekken voor de open haard of aan het handwerk van de vrouwelijke helft van het huis. Een spinnewiel of een oude naaimachine kan heel goed in het interieur passen.
 • Voor het gemak bevindt de badkamer zich nog steeds in het huis, en niet zoals gebruikelijk in oude dorpshuizen aan de straat. Voor een interessanter ontwerp kunt u steen in de badkamer gebruiken.
 • Vergeet ook de veranda niet, die gasten verwelkomt en onderdompelt in de sfeer van het huis. Het ontwerp van het huis van buitenaf moet volledig in stijl overlappen met de interieurdecoratie.

Wat betreft de grootte van het huis, vandaag kunt u elke optie kiezen die geschikt is voor elk. Kleine huizen zijn erg populair in grootte, bijvoorbeeld 7 x 8 m. Met zo'n huis kun je alles wat je nodig hebt in een kleine ruimte plaatsen. In de buurt kunt u een badhuis van 4 x 9 m bouwen of een ander formaat.

Hoe kies je een stijl?

Zelfs de rustieke stijl heeft verschillende huisdecoratie-opties die van elkaar verschillen:

 • Russische stijl. Het eerste en belangrijkste onderscheid van de Russische stijl is de kachel, die wordt aangevuld met een pook, een grijper en aardewerk. Pannenlappen, handdoeken, tafelkleden kunnen worden gecompleteerd met handborduurwerk. In de slaapkamer is het belangrijkste attribuut een kist, waarop je een lappenpop kunt plaatsen en deze kunt bedekken met een sprei in patchworkstijl of stoffering. En geen pretentie, alles wordt nogal grof uitgevoerd.
 • Provence. Een onderscheidend kenmerk van de Provençaalse stijl is het interieurontwerp in blauw, wit en rood. De muren zijn meestal witgekalkt, er staan ​​bloempotten op de vensterbanken en het meubilair is vintage.

De stijl wordt gekenmerkt door minimalisme in decor en kamers gevuld met licht. De decoratie wordt uitgevoerd met behulp van florale ornamenten, wat extra lichtheid en comfort geeft.

 • Land. De landelijke stijl wordt gekenmerkt door aristocratie en verfijning. Alle meubels zijn gemaakt van licht hout. De aanwezigheid van een open haard is een must; ervoor kun je in een rieten stoel zitten met een kopje geurige thee gewikkeld in een deken.

Bovendien is de plaid wenselijk met een ruitpatroon. Hoewel de plaid niet alleen de deken siert, doordringt hij het hele huis.

Ideeën voor verschillende kamers

Particuliere huizen in een vakantiedorp zijn meestal klein van formaat, maar zelfs in een klein gebied kunt u veel decoratieve oplossingen plaatsen die elke kamer een rustieke sfeer zullen geven:

 • Bij het inrichten van een keuken aandacht moet worden besteed aan het plafond, waarop meestal houten balken zichtbaar zijn, met de nadruk op de gekozen stijl. Omdat men in de moderne wereld niet zonder technologie kan, en vooral in de keuken, is het beter om alle technische innovaties te verbergen achter houten gevels die kunnen worden versierd met handsnijwerk. De vloer is meestal bedekt met een eigen gehaakt kleed en de tafel is bedekt met een geborduurd tafelkleed. Er zijn schalen van aardewerk of porselein, de tafel is versierd met een dikbuikige samovar en rond de tafel staan ​​houten banken of stoelen.

Ook is de beslissing van de economy class bij het kiezen van een muurontwerp witwassen, wat niet alleen materiaalkosten bespaart, maar ook een desinfectie is die alle schadelijke microben doodt.

 • De volgende hoofdplaats van het huis is de woonkamer. Het is hier dat de belangrijkste plaats wordt ingenomen door de kachel of open haard, die het hele gezin om zich heen verzamelt op koude winteravonden. De inrichting van de woonkamer zelf hangt in de eerste plaats af van uw mogelijkheden. Een voordelige oplossing zou zijn om meubels te kiezen die in de kast van de oudere generatie staan ​​en deze te restaureren zonder dat de tafel en stoelen sporen van de oudheid verliezen. U kunt een vloerkleed of dierenhuid op de vloer leggen. De tafel kan worden gedekt met geborduurde servetten en de kamer kan worden versierd met lokale ambachten. Aan de muren hangen foto's en iconen.

Rieten decorelementen zien er erg interessant en origineel uit.

 • De slaapkamer in huis is een rustplaatsdaarom is het ontworpen in rustige kleuren, die kunnen worden verdund met verschillende heldere accenten. De hoofdplaats wordt ingenomen door een ruim bed, dat is bedekt met een kleed dat in een ruwe stijl is gemaakt. Er staan ​​altijd verse bloemen op de vensterbanken. Bedlinnen gemaakt van natuurlijke stoffen is overwegend wit. Je kunt een pluizig tapijt op de vloer leggen. De muren zijn versierd met schilderijen en handgemaakte panelen.
 • De kinderkamer is meestal ingericht in lichte kleuren. De kamer zelf moet lijken op een element van een sprookje, waarin drie beren op het punt staan ​​binnen te komen en te ontdekken wie er op hun bed heeft geslapen.
 • Voor de veranda kunt u verschillende ontwerpopties kiezen. Dit kan een variant zijn op een zomerkeuken, en als je voor isolatie zorgt, dan kan de keuken daar helemaal naar buiten. Je kunt er ook een plek voor privacy regelen door een fauteuil te plaatsen, gebreide vloerkleden te leggen en planken met boeken op te hangen. Verlichting kan enigszins gedimd worden gemaakt door kleine lampen in de vorm van kandelaars te gebruiken.

Mooie voorbeelden

 • De eerste foto toont een eenvoudig slaapkamerdecor met een ruwe, rustieke stijl. Let op het handgemaakte vloerkleed in het nachtkastje. Het hoofdeinde is versierd met hout en bekleed met geweven stof met folkloristische patronen.
 • En dit is het ontwerp van een klein dorpshuis, dat met behulp van een houten balk en steunen in verschillende secties is verdeeld.
 • Op deze foto ziet u de decoratie van de gevel van een huis met twee verdiepingen, gebouwd van hout met een stenen kachel.
 • Hier ziet u het ontwerp van het kantoor in de landelijke stijl, die zich onderscheidt door aristocratie en terughoudendheid. De Schotse kooi voegt gezelligheid en huiselijke warmte toe aan de kamer.
 • Deze foto toont een gezellige leefruimte in een Russische landelijke stijl met een samovar, foto's van de Russische natuur en een wandklok.
 • Als je nog niet klaar bent voor grootschalige veranderingen in het interieur, dan kun je veel gemakkelijker doen. Om het interieur bij te werken en het een vleugje rustieke stijl te geven, zijn gestileerde decoritems voldoende: handdoeken, geborduurde kussenslopen, beeldjes van klei, een samovar.

Zie de volgende video voor meer tips over het inrichten van je huis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair