Huis met garage: mooi en functioneel ontwerp

Huis met garage: mooi en functioneel ontwerp
 1. Voor-en nadelen
 2. Ontwerp
 3. Verscheidenheid aan materialen
 4. Mooie voorbeelden ter inspiratie

Wonen in een landhuis vereist een garage voor één of meerdere auto's. De garage kan worden gebouwd als een zelfstandig gebouw, of u kunt er een deel van het huis van maken. De "twee in één" optie heeft vaak de voorkeur vanwege de praktische bruikbaarheid. Er zijn veel manieren om een ​​huis voor mensen en een auto te combineren. Als u wilt, kunt u een oplossing vinden die volledig voldoet aan de behoeften van zowel de planning, het ontwerp als het materiaal waaruit het gebouw wordt opgetrokken.

Voor-en nadelen

Een woonhuis met garage onder één dak heeft meerdere voordelen:

 • Zonder onnodige materiële investeringen kan de garage warm worden gemaakt door deze aan te sluiten op de verwarmingsinstallatie van de woning zelf.
 • U kunt ook sanitair en riolering in de garage laten lopen, wat deze kamer nog comfortabeler maakt.
 • Een verwarmde opslagruimte voor een auto kan ook worden voorzien van de functies van een werkplaats of een fitnessruimte, hier een sauna plaatsen of gewoon een deel van de ruimte geven voor het opslaan van inventaris. Het is ook handig om hier een kelder voor groenten en augurken te maken.
 • Bewoners van het huis kunnen op elk gewenst moment de garage net zo gemakkelijk betreden als in een van de kamers in het huis. Het seizoen en het weer buiten het raam spelen in dit geval geen rol.
 • Een ander voordeel is de besparing van de vrije oppervlakte van het perceel. Dit is vooral belangrijk wanneer het aantrekken minimaal is, maar je wel zoveel mogelijk ruimte voor groen in je eigen bezit wilt.
 • Besparing van bouw- en afwerkingsmaterialen. Omdat de garage en het huis een gemeenschappelijk dak, fundering en een van de muren hebben, zal de constructie goedkoper zijn en zullen de noodzakelijke werkzaamheden sneller worden uitgevoerd.
 • Veiligheid van eigendommen in de garage. Het is bijna onmogelijk om een ​​auto uit zo'n stalling te stelen en er waardevolle spullen uit te halen, aangezien het geluid dat ontstaat tijdens de diefstal direct door de bewoners van het huis zal worden gehoord, in tegenstelling tot een situatie waarin de garage apart staat.

Het huis met garage heeft zijn nadelen:

 • mogelijke indringing van technische geluiden en geuren in het woongedeelte van het gebouw;
 • de muur tussen het huis en de garage heeft geen raam.

Al zijn dit allemaal geen onoverkomelijke problemen te noemen. Er zijn mogelijkheden om dergelijke ongemakken te compenseren. Om de invloed van "garage life" op de levensduur van het huis te minimaliseren, kunt u een betrouwbare deur tussen de woon- en technische ruimtes installeren of zelfs een vestibule maken. Het is beter om de garage zelf aan de noordkant van het gebouw te plaatsen, wat in combinatie met een blinde aangrenzende muur zelfs het energieverbruik zal verminderen.

De garage in combinatie met het huis kan op verschillende manieren worden bevestigd:

 • In de kelder van het huis. Deze optie is goed als het woongebouw zich op een perceel met een helling bevindt. Maar als de ingang van de ondergrondse garage een steile afdaling met zich meebrengt, is het onhandig om deze te gebruiken. Houd er rekening mee dat de bouw van een dergelijke technische ruimte bijzonder duur zal zijn. Het apparaat vereist serieuze graafwerkzaamheden. Bovendien is het mogelijk om een ​​dergelijke optie alleen op een bepaald niveau van het grondwater te wagen.
 • In het bovengrondse gedeelte, onder het woongedeelte. U kunt dus ruimte besparen op een klein stuk grond, maar het huis wordt hoger en het hele leven van zijn bewoners verloopt voornamelijk op het niveau van de zolderverdieping. Op de begane grond is er in de regel een keuken met een eetkamer en een woonkamer, evenals een badkamer.Bij deze configuratie van de woning is het belangrijk om het ventilatiesysteem goed uit te werken zodat koolmonoxide van een draaiende machine niet in de woonkamers komt.
 • Bovengrondse garage aan de zijkant. Deze optie is handig omdat deze technische ruimte al tijdens de exploitatie van de behuizing naast het huis kan worden gebouwd en niet tegelijkertijd met het hoofdgebouw kan worden gebouwd, zoals in de eerste twee gevallen.
 • Garage verbonden met het huis door een overkapping of galerij. Zo'n object kan in feite een vrijstaand gebouw worden genoemd. Maar vanwege het enkele dak van het huis voor mensen en voor auto's, wordt het als één beschouwd. In dit geval zal het moeilijker zijn om de garage warm te maken, maar je kunt hem ook probleemloos benaderen bij elk weer en op elk moment van het jaar. Een dergelijke configuratie voor het combineren van een huis en een technisch gebouw elimineert problemen met geluid en geur uit de auto.

Bij het ontwerpen moet u rekening houden met de grootte van de garage. Het gebied is erg belangrijk in de omstandigheden van het leven in de voorsteden. Zelfs de kleinste en eenvoudigste moet auto-onderhoud mogelijk maken. Het is noodzakelijk dat er aan weerszijden van de auto minimaal zeventig centimeter vrije ruimte overblijft. Dit maakt het mogelijk om rustig in het werkproces te bewegen.

De auto zelf moet zonder problemen zijn "thuis" in- en uitgaan. De vereiste ingangsbreedte is minimaal 2,5 meter met een hoogte van minimaal 2 meter.

Vaak is het nodig dat de garage erg groot is, ontworpen voor minimaal 2 auto's. Als het perceel zelf erg klein is, moet u genoegen nemen met een ingebouwde technische ruimte, smal van vorm, waarin auto's worden geplaatst als wagons op een spoorlijn.

Dit is onhandig, want om de verre auto uit de garage te rijden, moet je elke keer van onder het dak naar de tweede, die de doorgang afsluit. Of u moet de garage zo ontwerpen dat er aan twee kanten een uitgang is, hoewel dit in een klein gebied niet eenvoudig zal zijn.

Een serieus probleem bij het combineren van een garage met een huis is het dakapparaat. Vaak kiezen huiseigenaren voor de optie zadeldak. Zo'n apparaat zal het minst kostbaar zijn en, vanuit technisch oogpunt, het gemakkelijkst te implementeren. Hoewel het mogelijk is om een ​​schuin dak boven het huis te ontwerpen, en volledig vlak boven de garage. Hierdoor wordt het silhouet van het huis nieuw leven ingeblazen. U hoeft alleen maar serieus op het drainageapparaat te letten. De gemakkelijkste manier om het huis met de garage te krijgen die je nodig hebt, is door een professional in te schakelen. Hij zal een competent project maken, rekening houdend met alle wensen van de klant en de verplichte technische nuances die gepaard gaan met de bouw.

De architect zal een bouwplan en tekeningen aanleveren, op basis waarvan de fundering, alle verdiepingen, het dak, evenals de technische communicatie correct kunnen worden uitgevoerd.

U kunt een typisch project als basis nemen, dat alleen aan het gebied hoeft te worden gekoppeld, of u kunt een individueel project bestellen. De tweede optie zal veel duurder zijn, maar u krijgt een echt praktisch en uniek architectonisch object.

Aan de hand van kant-en-klare projecten kun je je eigen en onafhankelijke ontwikkelen, maar zelfs in dit geval zou het juister zijn om advies in te winnen van een professional.

Ontwerp

De beleving van een woongebouw hangt grotendeels af van hoe de garage en het huis onder hetzelfde dak worden gecombineerd. Tijdens de bouw kunt u niet alleen woningen krijgen met een aangebouwde garage, maar ook een garage met een "uitbreiding" om te wonen. Alleen garagedeuren, die indrukwekkende afmetingen hebben, trekken een aanzienlijk deel van de aandacht bij het waarnemen van de hele constructie als geheel. Bij het ontwerpen is het soms belangrijk om ervoor te zorgen dat hun grootte niet al het andere visueel overweldigt.

Als we het hebben over een landhuis met een badhuis, dat soms alleen in de zomer wordt geëxploiteerd, kan het de eigenaren niet schelen dat het woongedeelte een "makeweight" wordt voor een gebouw van aanzienlijk economisch belang. Hoewel er voor dit geval waardige compositorische oplossingen zijn. Als we het hebben over respectabele suburbane woningen, komen de architecturale en ontwerpcomponenten naar voren.

Als u de zaak met smaak en vaardigheid benadert, kunt u een gebouw bouwen met een grote garage voor twee auto's en een zolder of residentiële tweede verdieping. Door het prachtige silhouet van het dak en de waardige wanddecoratie zal de structuur harmonieus worden waargenomen. In dit geval ziet de garage er niet uit als iets zwaars. Zo'n structuur ziet er goed uit in een smal gebied. Om voldoende ruimte te hebben om woonruimte te huisvesten, moet je naar boven "groeien".

Door een bovengrondse garage in te richten, kunt u een huis krijgen met een terras of met een uitbreiding van de garage erboven. Het wordt een goede rustplaats, een werkplaats of een kantoor - het hangt allemaal af van de behoeften van de bewoners. Een huis met een erker en een klein garagegedeelte aan de zijkant ziet er pittoresk uit.

Een garage in een huis met een kelderverdieping leidt de aandacht niet af, zodat u zich kunt concentreren op het algehele ontwerp van het gebouw. Tegelijkertijd hebben de eigenaren niet alleen een gebouw met een garage, maar ook met een kelder, die extra economische functies kan krijgen.

Een modern landhuis wordt perfect gecombineerd met een garage, een zwembad en een sauna tegelijk.

Bij het implementeren van een architectonisch concept is het onwenselijk om de garage met een speciale kleur te markeren. Het moet passen bij de algemene stijl en gemaakt zijn van dezelfde bouwmaterialen als het hoofdgebouw.

Verscheidenheid aan materialen

De keuze van bouwmaterialen bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het uiterlijk van het huis met een garage, evenals de functionele kenmerken ervan.

Een van de meest betaalbare opties is het bouwen van een houten huis. van geprofileerd hout of ronde stammen. Wonen in dergelijke huizen is comfortabel, ze ademen goed. Je kunt kalm zijn over de veiligheid van het milieu om erin te zijn. Ook de problemen van bederf en brandveiligheid zijn in onze tijd succesvol opgelost dankzij de speciale verwerking van het materiaal.

Veel bedrijven bieden hun diensten aan voor de bouw van houten huizen, die ook hun eigen productie van bouwmaterialen en structurele elementen voor toekomstige huizen hebben. U kunt een project kiezen uit een groot aantal standaardprojecten of een speciaal project bestellen.

Met de boom kun je gebouwen op meerdere verdiepingen bouwen. Door contact op te nemen met een gerenommeerd bedrijf, kunt u een huis laten maken in overeenstemming met de wensen van de klant en de vereisten van regelgevende documenten. De elementen van de toekomstige structuur zullen in de fabriek worden voorbereid en tijdens de vervaardiging van de montagekit zal een strip- of plaatfundering worden gemaakt. Het zelf monteren van een blokhut kost weinig tijd.

U kunt kiezen en technologie frame huis, die al lang wordt gebruikt in de Scandinavische landen en Amerika. Dit is ook een relatief goedkope bouwoptie. De basis voor een dergelijke constructie, die licht van gewicht is, kan licht van gewicht zijn en daarom niet bijzonder kostbaar vanuit financieel oogpunt.

Voor het bouwen van een huis kunt u ook kiezen voor traditionele bakstenen en verschillende blokken die met verschillende technologieën zijn geproduceerd.

Bakstenen huis is traditioneel een indicator van prestige en respectabiliteit, aangezien de constructie van een dergelijke structuur veel handenarbeid met zich meebrengt. Er zijn veel typische projecten van bakstenen huisjes. De bouwdocumentatie wordt op verzoek van de toekomstige eigenaar door architecten gedaan.

Tegelijkertijd kunnen huizen met één verdieping en twee verdiepingen, bijvoorbeeld van schuimblokken, demonstreren hun beste kwaliteiten, te beginnen met indicatoren voor hoge energie-efficiëntie.Het is geen toeval dat dit materiaal veel wordt gebruikt in Rusland, vooral in het noorden van het land. Het is duurzaam en licht van gewicht, wat de belasting op de fundering vermindert. De kosten van het bouwen van een huis zijn niet onbetaalbaar.

Er worden ook woningen gebouwd van SIP-panelen... SIP is een structureel isolerend paneel dat wordt gebruikt bij het maken van framestructuren. Binnen is er isolatie en buiten is er een georiënteerde strandplaat (OSB) of multiplex.

Huizen gemaakt van dergelijk materiaal onderscheiden zich door seismische weerstand, ze hebben goede indicatoren voor energiebesparing en geluidsisolatie. Doordat het materiaal royaal is geïmpregneerd met een brandvertrager, wordt het geclassificeerd als brandwerend. Dergelijke huizen onderscheiden zich door hun duurzaamheid, ze kunnen gemakkelijk en snel worden gebouwd.

Hoewel moet worden toegegeven dat niet elke fabrikant van SIP-panelen echt hoogwaardig materiaal op de markt levert, moet je hier dus voorzichtig mee zijn.

Mooie voorbeelden ter inspiratie

Om precies je eigen versie van de ideale woning met garage te vinden, kun je je eerst laten inspireren door de ideeën die ontwerpers bieden.

 • Als u een evenwicht vindt tussen het woongedeelte van het huis en de garage, kunt u een uitstekende architecturale en ontwerpoplossing krijgen. Het huis gaat niet verloren tegen de achtergrond van de garage en de ingang naar de technische ruimte is groot, wat belangrijk is voor huishoudelijke zaken.
 • Het huis, verbonden met de garage door een galerij, maakt het mogelijk om intelligent gebruik te maken van de beschikbare oppervlakte van het perceel en het perfect uit te rusten.
 • Als het huis ruim is, zal de garage de achtergrond niet domineren en een belemmering worden voor het dagelijks leven. Het apparaat van een tussenkamer tussen het woongedeelte en de garage lost het probleem van het binnendringen van onaangename geuren en machinegeluid in de kamers op, en in de vestibule zelf kunt u een comfortabele berging regelen.
 • Als u wilt, kunt u op het terrein een huis bouwen, waaraan aan beide zijden garages zijn bevestigd. Een - voor twee auto's, de tweede - voor één. De structuur als geheel heeft de vorm van de letter P.
 • Als je een huis en een garage in een U-vorm combineert, krijg je een vrij compacte structuur met directe toegang tot de achterkant van de tuin. Tegelijkertijd verschijnen aan de voorkant van het huis zelf een gezellig hoekje van de natuur en een handige directe ingang naar de garage.
 • Het huis op de site kan vrij beknopt worden gedaan. Een woongebouw met een garage, gebouwd in de vorm van een etui, zal de aandacht niet afleiden van het natuurlijke landschap van het gebied.
 • Het originele ontwerp van de garagedeur en decoratieve elementen door het hele gebouw vergemakkelijken het visueel vanaf de zijkant van de technische ruimte. Hierdoor wordt het gebouw als geheel ontdaan van onnodige visuele ruwheid, die vaak optreedt wanneer een woon- en utiliteitsdeel onder één dak wordt aangesloten.

Verder een videoreview van het project van een huis met een garage.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair