Wat is een terras en hoe moet je het uitrusten?

Inhoud
 1. Wat het is?
 2. Keer bekeken
 3. Hoe uit te rusten met uw eigen handen?
 4. Hoe decoreren?
 5. Mooie voorbeelden

In een landhuis of datsja is er een unieke mogelijkheid om een ​​hoekje in de natuur te creëren voor een gezellig tijdverdrijf met uw gezin of een afgelegen uitje. Elke eigenaar rust deze plek op zijn eigen manier uit. Maar velen zullen het handig vinden om te weten wat een terras is, hoe je het moet uitrusten, welke materialen je het beste kunt gebruiken en welke stijl je moet kiezen, en hoe je het moet inrichten zodat het er stijlvol uitziet en uitnodigt om te ontspannen. Kant-en-klare voorbeelden helpen u bij het navigeren door de verscheidenheid aan ideeën.

Wat het is?

Patio is een Spaans woord en betekent patio. Meestal is dit een recreatiegebied waar u comfortabel tijd kunt doorbrengen. Het moet hier niet alleen mooi zijn, maar alles wat je nodig hebt om bij de hand te zijn. Meestal begint de bouw van een dergelijke site met nadenken over het project, aangezien deze zone een groot aantal implementatiemogelijkheden heeft. Maar het is de moeite waard om degene te kiezen die in een bepaald geval handiger is en vaak meer budgettair.

De patio biedt plaats aan alles waartoe de verbeeldingskracht en faciliteiten van de eigenaar in staat zijn, bijvoorbeeld beginnend met een zwembad of een vijver met vissen, en eindigend met een open haard en een waterpijpkamer.

De volgende hoofdpunten moeten meteen worden gepland:

 • van welk materiaal de site moet worden gebouwd;
 • wat zal erop worden geplaatst;
 • welke inrichting te kiezen.

En al deze beslissingen moeten worden genomen op basis van de voorkeuren van alle gezinsleden, evenals rekening houdend met de locatie van het huis, het klimaat en andere gebouwnuances. Het zou leuk zijn om van tevoren te bedenken in welke stijl het allemaal wordt ingericht. Inderdaad, alleen in het geval van stilistische eenheid zal het mogelijk zijn om een ​​echt mooie en gezellige hoek te creëren.

Keer bekeken

Terrassen kunnen van veel verschillende typen zijn. Daarom is het de moeite waard om alle mogelijke opties en kenmerken van hun creatie te overwegen, zodat het gemakkelijker is om bij één ding stil te staan.

Op afspraak

Voordat u de site uitrust, moet u duidelijk begrijpen waarvoor deze bedoeld is.

De optie wanneer een barbecue is uitgerust, is de meest voorkomende. Meestal kan het worden uitgerust op een site van elke grootte. Bij de barbecue staat een tafel met stoelen. De grootte van het meubilair en de hoeveelheid hangt af van het aantal mensen dat hier moet worden ontvangen.

De ruimte kan worden aangevuld met zachte banken en verse bloemen. Bij regen loont het de moeite om een ​​overkapping te voorzien ter bescherming tegen slecht weer. En in de hitte komt het goed van pas.

De site kan worden uitgerust met een open haard. Er is ook een charme in het verzamelen rond een vuurplaats. Men hoeft alleen te zorgen voor alle subtiliteiten van het haardapparaat, om de brandveiligheidsnormen niet te schenden en geen risico te lopen voor uw huishouden en gasten. Meestal is het gebouwd van steen of baksteen. Dit terrasontwerp ziet er erg pittoresk uit.

Het zwembad heeft andere functies. Hier kunt u een paar ligstoelen, kleine tafels installeren. En het wordt een heerlijke plek voor zonnebaden en waterbehandelingen. Als u het zwembad ook uitrust met speciale apparatuur voor hydromassage, krijgt u een prachtige spa. Natuurlijk passen hier groene planten en bloemen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om een ​​dansvloer in te richten voor thuisdisco's en karaokebattles. U hoeft alleen maar te zorgen voor een comfortabele vloerbedekking en voor wanden om de apparatuur te beschermen. Muren van glas of transparant plastic zien er goed uit. Of het kan gewoon een luifel zijn met een nis voor apparatuur.

Op locatie

In een woonhuis of landhuis is het handiger om een ​​\u200b\u200bterras in de achtertuin uit te rusten. In de regel zijn er bomen, struiken, bloemen. Het is mogelijk om het gebied speciaal uit te rusten zodat het bloembedden of rotstuinen herbergt. Het is fijn als er een kleine vijver met vissen of schildpadden in de buurt is. Een kleine decoratieve fontein is ook geschikt.

Bij gebrek aan voldoende vrije ruimte op de site, kunt u een rustplaats bouwen en bij de ingang van het huis. Om dit te doen, hoeft u slechts een klein gebied vrij te maken en rieten meubels te plaatsen, die worden omgeven door groene ruimtes. Als gevolg hiervan is de plek voor avondthee en ochtendkoffie in de frisse lucht klaar.

Bij een huis met plat dak is een dakterras een prima optie. Daar kunt u zonnebaden, een klein zwembad installeren, een eethoek plaatsen en bloemen planten. Het hangt allemaal af van het doel van deze zone.

Gebaseerd op materialen

De materiaalkeuze hangt af van hoe solide de constructie zal zijn en van de beschikbare middelen voor de constructie ervan.

Het terras kan worden voorzien van de volgende materialen:

 • bakstenen;
 • steen;
 • hout;
 • terrasplank;
 • tegels;
 • pallets (pallets).

De materiaalkeuze is direct gerelateerd aan welke stijl gekozen zal worden. Voor een loft zijn hightech, minimalisme, baksteen, steen, tegels geschikt. Voor de Provence zijn chalet, land, hout en terrasplanken de ideale keuze. Je kunt iets van pallets opkloppen, maar tegelijkertijd is het mogelijk om dergelijk materiaal aan te passen aan verschillende stijlen. Het belangrijkste is om het juiste decor te kiezen. In de handen van een bekwame vakman met een rijke fantasie, kan zelfs zo'n eenvoudig materiaal de basis worden voor het creëren van een stijlvolle en gezellige hoek.

Daarnaast moet je rekening houden met de nuances van de seizoenen: of het terras bijvoorbeeld gebruikt gaat worden bij koel of koud weer. Zo ja, zorg dan voor de isolatie van de constructie.

Op stijl en ontwerp

Als je vooraf over het ontwerp nadenkt, is het raadzaam om het ondergeschikt te maken aan een bepaalde stijl. Hoe eenvoudiger de stijl, hoe gemakkelijker en sneller het is om het te reproduceren bij het uitrusten van een recreatiegebied.

 • Rustiek. Voor een kleine zomerresidentie is deze stijl een win-win-optie. Het volstaat om een ​​​​platform met een houten vloer en een luifel te plaatsen, een tafel, een bank te plaatsen, het juiste textiel toe te voegen - en een gezellige hoek is klaar. Indien gewenst kunt u een kachel installeren.
 • Provence. Het gebied met lichte rieten meubels, bloemen in bloempotten en hangende potten zal een ideale plek zijn voor familie- en vriendelijke bijeenkomsten.
 • Scandinavisch. Een open ruimte die niet wordt beperkt door muren, een houten vloer en meubels, licht vloeiende gordijnen, gezellige sofa's in blauwe tinten - alles zal geen serene rust creëren op een zomerse dag of op een koele avond.
 • High Tech. Heldere en laconieke vormen, de aanwezigheid van glazen en metalen oppervlakken zal een aanvulling zijn op leren banken en een open haard. Het grijze steendecor past perfect bij de rest van het decor.
 • Japans. Lage tafels, rieten tapijten, kussens op de vloer, lantaarns die aan het plafond hangen, een kabbelend beekje in de buurt - deze optie brengt je in een meditatieve stemming, stelt je in staat harmonie te voelen met jezelf en de omringende natuur.
 • Zolder. Metselwerk, een open haard, zo eenvoudig mogelijk meubilair, een bar met hoge stoelen, originele verlichting - dit alles zal een stijlvolle ruimte creëren voor feesten met vrienden.

op maat

De keuze van de maten hangt alleen af ​​van de grootte van de site zelf en het aantal mensen dat dit gebied zal gebruiken. Als je wilt, kun je op een oppervlakte van 3x3 m alles plaatsen wat je nodig hebt. Maar om de ruimte comfortabeler in te richten, met zit- en decoratieve elementen, is het goed om een ​​ruimte van 6x4 m te hebben.

Bovendien hangt het allemaal af van de configuratie van de beoogde zone - deze kan de vorm hebben van de letter G of P.Als dit een rond platform is, is een cirkel met een diameter van 4 m nodig voor de harmonieuze opstelling van de benodigde items.

In ieder geval zijn er geen strikte afmetingen die aan enige norm zouden voldoen. Het hangt allemaal af van de configuratie van de site en het territorium, dat onverminderd kan worden toegewezen aan het recreatiegebied.

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat hoe groter het gebied, hoe meer materialen er nodig zijn voor de opstelling.

Hoe uit te rusten met uw eigen handen?

Als u begint met het creëren van een recreatiehoek in een landhuis of in een zomerhuisje, moet u een project voorbereiden waarin de locatie van de eethoek, open haard of barbecue, fontein of zwembad wordt aangegeven. U moet van tevoren beslissen waar in de tuin het tuinhuisje komt te staan.

Nadat u een site hebt gekozen, moet u de site voorbereiden: verwijder alle onnodige planten, voorwerpen en puin, verwijder de bovenste laag aarde. Na de voorbereiding moet u de geselecteerde basis leggen - platen, stenen of houten planken. Bij het gebruik van houten materialen is het noodzakelijk om ze te behandelen met een speciale coating die beschermt tegen vocht en schimmel.

Een budgetterras maken is eenvoudig en mooi.

 • Eerst moet je een klein gebied vrijmaken, een vloer maken. Het kan zelfs gewoon grind zijn. Het is de moeite waard om rondom een ​​paar bloembedden te plaatsen.
 • Vervolgens moet u omgaan met het apparaat van de luifel. Het is meestal gebouwd op vier pijlers. U kunt een kant-en-klare overkapping kopen en deze stevig in de grond plaatsen. Deze worden nu in elke tuinwinkel verkocht.
 • In het midden moeten lichte rotanmeubels worden geplaatst, een vuurpot moet een beetje opzij worden geplaatst en aan de andere kant een schommel. Een gezellige plek om te relaxen staat klaar.

Maar als je iets stevigers moet bouwen, dan zul je bij elke slag goed moeten nadenken. Als er bijvoorbeeld een fontein of een zwembad in het recreatiegebied is gepland, moet u ervoor zorgen dat de juiste communicatie is aangesloten. In gevallen waar een open haard wordt gebouwd of een open haard wordt geïnstalleerd, moet u nadenken over brandveiligheidstechnieken. Materialen voor productie - steen en baksteen, in de buurt - geen ontvlambare items.

Als het terras in de winter moet functioneren, is het beter om schuifsystemen te voorzien zodat u in de winter een open haard kunt aansteken en de winterlandschappen kunt bewonderen door panoramische beglazing.

Op voorwaarde dat er een grote ruimte wordt toegewezen aan het recreatiegebied, kan het worden opgedeeld in zones. In het ene deel is er een tafel met fauteuils, in het andere - banken, waarna u een tv of een stereo-installatie kunt plaatsen, als dat nodig is.

Het is goed om de ruimte met bloemen te versieren - ze geven altijd comfort, maken de ruimte helder en tegelijkertijd delicaat, vullen hem met kleuren en vrolijken op.

Hoe decoreren?

Elke patio ziet eruit als een harmonieus en logisch afgewerkt object als u de ontwerpideeën zorgvuldig overweegt. Maar aangezien deze hoek in de natuur wordt gecreëerd, zal het gebruik van natuurlijke materialen natuurlijk het hoogtepunt zijn. U moet profiteren van de omringende natuurlijke decorelementen - stenen, bloemen, struiken en bomen. Jeneverbessen en rozen zien er geweldig uit naast zo'n zone. Je kunt een tuinhuisje met druiven binden. Bloemen worden in vazen ​​en potten geplaatst.

Een waterbron zorgt voor comfort: een waterval, fontein, beek of vijver. Vergeet niet dat hier ook tuinbeeldjes kunnen worden geplaatst die overeenkomen met de stijl van het bedachte object.

Verlichting is ook het overwegen waard. Meestal zien nachtlichten er in dergelijke gebieden heel natuurlijk en harmonieus uit. Zorg bij voorkeur voor een gezellig, enigszins gedimd licht dat de magie van de avond niet verbreekt.

Extra decoratieve elementen hier kunnen kussens op banken, dekens op fauteuils, tafelkleden op tafels, lichte luchtgordijnen zijn. Het is niet de moeite waard om deze ruimte te overbelasten.

Mooie voorbeelden

Er zijn veel ideeën om mooie en stijlvolle terrassen te creëren. Laten we er een paar bekijken.

 • Een gezellige bank en fauteuils met kussens omgeven door groene bomen en struiken zijn een geweldige plek voor een afgemeten rust. Er is een kleine tafel om thee te drinken. Een overkapping beschermt je tegen de regen.
 • Het lichtgewicht ontwerp in wit past perfect bij het zomerse landschap. Zachte banken en kleurrijke kussens zijn bevorderlijk voor ontspanning. Een fontein in de buurt zal een zwoele dag aanvullen met een licht geruis van water.
 • Een heel gezellig hoekje voor een zomervakantie. Tegelijkertijd is er alles wat je nodig hebt om comfortabel en gezellig te zijn. Het hoogtepunt is de doordachte verlichting die je in een romantische sfeer brengt.
 • Een goede plek voor een klein bedrijf. De haard voegt gezelligheid toe en biedt rust. Een romantische avond bij kaarslicht zou een goede optie zijn.
 • Op zo'n heerlijke plek kun je helemaal tot rust komen en volledig tot rust komen. Zachte comfortabele meubels omringd door bloeiende planten zijn hier ideaal voor.
 • Een kleine gezellige zithoek is perfect voor een klein gezin voor diners, koffie in de ochtend en gewoon een praatje. Lantaarns en planten zorgen voor gezelligheid.
 • Heerlijke parasols, comfortabele stoelen en veel planten. Wat heb je nog meer nodig om te ontspannen op een zomerse dag? Harmonie en rust heersen in de ziel als je op zo'n plek rust.

In de volgende video zie je hoe je een terras opzet.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair