Kenmerken van het ontwerp van de zomerkeuken

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Soorten structuren
 3. Project
 4. Ontwerp elementen
 5. Zomerkeuken: welke is beter?
 6. Materialen (bewerken)
 7. Ontwerp
 8. Mooie voorbeelden van het interieur

De opstelling van een zomerkeuken in een woonhuis of op het platteland bepaalt grotendeels de functionaliteit ervan. Het is belangrijk dat de ruimte er esthetisch uitziet. Een goed ingerichte kamer wordt een favoriete plek voor alle leden van het huishouden en gasten. Overweeg de ontwerpkenmerken van een zomerkeuken, rekening houdend met het type constructie en verschillende aspecten van de projecten.

Eigenaardigheden

De zomerkeuken is niets meer dan een ruimte om te koken en te eten. Het voegt een behoorlijk deel van het comfort toe aan het huishouden in het zomerhuisje, vooral als het dient als een eetterras, een tuinhuisje voor vriendelijke of familiebijeenkomsten, aangename luidruchtige feesten, een plek wordt om gerechten op een open vuur te koken.

Een onderscheidend kenmerk van een dergelijk gebouw is het feit dat het ontwerp niet wordt gedicteerd door gevestigde normen. In dit geval is uw eigen idee van het ontwerp van de ruimte van een zomergebouw en een reeks nuttige functies van belang.

Om de ruimte comfortabel en functioneel te maken, wordt er in eerste instantie een ontwerpproject voor geselecteerd. De vorm van het gebouw kan verschillen. Vaak is het rechthoekig, hoewel niet minder interessant zijn oplossingen in de vorm van een zeshoek en achthoek, evenals variëteiten met asymmetrie, wat te wijten kan zijn aan de aanwezigheid van verschillende dakhellingen. Soms lijkt de structuur helemaal op een dak, rustend op vier pilaren.

Maar wat het gebouw ook is, er zijn altijd twee functionele ruimtes: koken en eten.

Soorten structuren

Alle bestaande typen zomergebouwen zijn onderverdeeld in twee categorieën: open en gesloten. Gesloten variëteiten lijken meer op een gewoon huis, maar hebben in de meeste gevallen geen isolatie.

De onbetwiste voordelen van dergelijke gebouwen zijn:

 • bescherming tegen slecht weer (regen, wind, hitte);
 • bescherming tegen insecten (vooral 's avonds).

Open-type structuren onderscheiden zich door de afwezigheid van muren, hoewel er in sommige variëteiten in een zomergebouw een of twee verdiepingen kunnen zijn, evenals een scheidingswand of een gewoon textielscherm. Dergelijke gebouwen zien er origineel uit, ze zorgen voor een grotere eenheid met de natuur, maar dit comfort is alleen relevant bij mooi weer.

Om praktische redenen worden dergelijke opties vaak verlaten: in de omstandigheden van Russische breedtegraden vormen hitte, regen en hagel vaak onaangename verrassingen voor leden van het huishouden en het gebouw zelf. Een dergelijke structuur vereist snellere reparaties, zelfs als deze is gemaakt van duurzame materialen.

Als men gelooft dat muren niet nodig zijn om te koken, dan is het bij koud, winderig weer niet comfortabel om aan tafel te zitten. De constructie van een open type vereist minder bouwmaterialen en u kunt een draagbare grill gebruiken om te koken. De bouwoptie kan tijdelijk of stationair zijn. Alle huishoudelijke artikelen die zich in dit gebouw bevinden (inclusief servies en voedsel) zullen echter binnen het bereik van huisdieren en insecten zijn. Niet iedereen vindt dit leuk.

Wat betreft gesloten zomerkeukens, deze zijn handiger omdat ze beschermd zijn tegen huisdieren, hoewel de hitte van het fornuis of de barbecue enig ongemak voor de kok zal veroorzaken. De constructie van zo'n gebouw vereist meer materialen, terwijl het grondiger zal worden gebouwd (je zult de scheuren moeten opvullen, de buitenste verdiepingen moeten bedekken).Van buiten ziet het er gemakkelijker uit dan een open structuur, maar als de keuken naast een gesloten ruimte een open tuinhuisje of een terras heeft, zal deze structuur bijzonder zijn.

Project

  Bij het ontwerpen van een zomerkeuken kunt u een aantal criteria berekenen. Een redelijke benadering van de locatie op de site en de keuze van bouwmaterialen is belangrijk.

  De locatie waarop een gebouw zal worden gebouwd, moet aan bepaalde eisen voldoen.

  • Het moet zich in de buurt van het hoofdgebouw (privéhuis, zomerhuisje) bevinden, zodat het brengen van gerechten of eten niet moeilijk is.
  • De plaats van de toekomstige locatie moet handige benaderingen hebben, geen obstakels in de communicatie tussen het huis en het zomergebouw.
  • De nabijheid van de locatie van de zomerkeuken tot communicatie (water, elektriciteit en riolering) is van belang.

  Na het bepalen van de locatie wordt de ruimte voor het gebouw opgemeten. In dit stadium wordt de mate van gemak bepaald: ze kiezen een ruimte voor een eethoek, een ruimte voor een fornuis of barbecue, banken en stoelen. Voor meer duidelijkheid wordt een schematische tekening of een schematische tekening met de hand gemaakt. In dit geval toont de tekening alle meubels.

  De vorm van de toekomstige keuken hangt af van het gemak van de gastvrouw bij het bereiden van voedsel en de comfortabele ligging van het huishouden tijdens de maaltijden. Tegelijkertijd moet er ruimte zijn voor bewegingsvrijheid.

  Ontwerp elementen

   De belangrijkste lijst met noodzakelijke details voor het ontwerp van de keuken omvat:

   • bakken;
   • koperslager;
   • vaatwasmachine;
   • kooktafel;
   • eettafel;
   • stoelen;
   • planken of laden voor borden;
   • kast voor servies.

   Daarnaast kunnen, als de ruimte het toelaat, hulpelementen in het ontwerp worden opgenomen. Deze omvatten een compacte bank, tv, schommelstoel, brandhout.

   Zomerkeuken: welke is beter?

   Waar voorheen een enkel gebouw als een ideale constructie werd beschouwd, ligt de focus tegenwoordig op gekoppelde modulaire constructies. Een dergelijke uitbreiding elimineert onnodige ophef en communicatie en de vloer in huis zal minder vuil zijn.

   Tegelijkertijd lijkt de eenzame, staande zomerkeuken vandaag geen harmonieus onderdeel te zijn van de locatie van een privé- of landhuis. Het is geweldig als de uitbreiding grenst aan het hoofdgebouw van een van de muren.

   Er zijn tegenwoordig veel opties voor een dergelijke regeling. De ingang kan zich vanaf de hoofd- of zijdeur bevinden. Het project moet rekening houden met de locatie van de ramen: je kunt de keuken niet vanaf de zijkant van de muur met ramen bevestigen, de hoofdwoning wordt donker en vochtig. Het is beter om een ​​structuur op te richten door deze aan te sluiten op een blinde muur met een zijuitgang.

   Een belangrijke nuance is de indeling van de kelder. Het is niet altijd mogelijk, omdat een put naast de hoofdwoning de fundering kan omverwerpen, wat op zijn beurt zal leiden tot verzakking van de constructie. Daarom is het beter om zo'n element te weigeren.

   Tussen de open ruimte en de veranda is het de moeite waard om een ​​​​tweede ontwerp te kiezen. De eerste omvat het betonneren van de site, het installeren van steunpilaren, het uitvoeren van dakbedekking, kachels, barbecue, het organiseren van een kook- en wasruimte. De tweede is comfortabeler en heeft meer scheidingswanden. Afhankelijk van het type gebouw kan het scheidingswanden hebben tot het midden van de hoogte van de muren.

   Gecombineerde zomerkeukens zijn tegenwoordig in de mode. Ze vertegenwoordigen de combinatie van een gesloten gebied met een open gebied. De wisselwoning kan aan het terras grenzen, de oven met barbecue en barbecue kan onder een overkapping geplaatst worden. Voor meer comfort zijn ze voorzien van schuifluiken of glazen kozijnen die, indien nodig, uit elkaar kunnen worden geschoven, zoals schuifdeuren.

   Ze proberen het utiliteitsblok door middel van muren te beschermen tegen weersinvloeden, anders kunnen de producten die erin worden opgeslagen vochtig worden.

   Als we opties met verschillende daken overwegen, is het de moeite waard om te overwegen: gebouwen met een sheddak zijn niet zo handig als constructies met twee hellingen.Zelfs als u ruimte bespaart en een aparte kachel in de tuin bouwt, beperkt de helling de hoogte van de muren en maakt de kamer kleiner.

   Als de hoofdkamer twee verdiepingen heeft, kan een zomeruitbreiding met een kachel en een eethoek eronder worden geplaatst, die via een trap verbonden is met de hoofdkamer. Vandaag kunt u een kant-en-klaar project oppakken met een zomerkeuken en een huis verbonden door een muur of een trapachtige overgang.

   Materialen (bewerken)

   De bouwmarkt biedt een breed scala aan materialen voor de constructie en decoratie van een zomerkeuken. Ze zijn geschikt voor algemene bouw- en afwerkingswerkzaamheden. Het project voorziet in verschillende grondstoffen, die afhankelijk zijn van de stijl van de hoofdwoning (zomerhuis).

   Hout is een van de meest gevraagde materiaalsoorten voor zomergebouwen. Houten keukens zijn de meest populaire constructies in het dorp. Gewoonlijk wordt een hout gekocht voor hun constructie, om het te gebruiken voor rekken, een skelet. Hout wordt erkend als de beste oplossing voor keukens met een gesloten frame. Het is gemakkelijk om ermee te werken, met dergelijk materiaal kun je een basis van een lichtgewicht type maken.

   Het hout zal echter periodiek moeten worden gelakt om zijn goede uiterlijk te behouden. Naast gesloten constructies worden vloeren opgetrokken uit hout voor gebouwen van het open type.

   Naast hout wordt schuimblok of baksteen gebruikt voor de constructie. Decoratieve baksteen is geschikt voor wanddecoratie, voor het decoreren van rekken, het decoreren van de ruimte ernaast met klimplanten.

   Smeden wordt ook gebruikt bij het ontwerp van zomerkeukens. Gesmeed decor is duur, maar het ziet er ook prachtig uit.

   Als het project ramen bevat, wordt versterkt glas gebruikt bij de constructie van een zomerkeuken van het gesloten type. Het wordt vaak gebruikt bij de beglazing van panoramische ramen in bakstenen gebouwen. Met deze oplossing kunt u het warmteverlies verminderen zonder de intensiteit van de verlichting in de kamer te verminderen.

   Een beglaasde en geïsoleerde zomerkeuken kan het hele jaar door worden gebruikt indien verwarmd. Voor afwerking kunt u OSB-platen, voering gebruiken.

   Voor de fundering wordt meestal natuursteen of kunststeen gebruikt. Ovens zijn gebouwd van bakstenen, soms wordt steen gebruikt in de bekleding. Degenen die alles naar hun geweten proberen te doen, besteden veel aandacht aan het dak: in sommige gevallen wordt er metaal voor gekozen, in andere gevallen metaal. Tegelijkertijd is het dak voor meer comfort van onderen omhuld met hout en niet te vergeten isolatie.

   Een luifel van metaal zal echter het geluid van regendruppels overbrengen, wat na verloop van tijd elk huishouden zal gaan irriteren. Daarom is het raadzaam om in plaats van dit materiaal leisteen of bitumineuze tegels, ondulin, te gebruiken.

   Er zijn veel eisen aan het materiaal voor de vloer van de zomerkeuken. Het moet duurzaam en betrouwbaar zijn, bestand zijn tegen zware belastingen en bestand zijn tegen slijtage. In dit geval is het gebruik van hout en linoleum ongepast. De beste optie zijn straattegels. Om uitglijden uit te sluiten, is het noodzakelijk om matrijzen aan te schaffen met een reliëf, antislip-effect en een matte oppervlaktestructuur.

   Bij het bekleden van open keukens met dit materiaal kunnen ze worden afgespoeld met een slang: deze afwerking is niet bang voor water. Vaak worden straatstenen gebruikt voor open gebouwen.

   Ontwerp

   Het interieur van de zomerkeuken is anders. Als het budget het toelaat, proberen ze het in hetzelfde stilistische ontwerp in te richten als het ontwerp van het huis. Maar zelfs als de uitbreiding wordt beperkt door de beelden, moet er een plaats zijn voor een veranderingshuis en een eetkamer. Als er veel ruimte is, zorgen fondsen voor meer comfort, de gesloten uitbreiding is geïsoleerd en versierd met een open haard. Indien gewenst kan een dergelijk item een ​​uitsluitend decoratieve lading dragen of de kamer verwarmen, waardoor een gunstige sfeer ontstaat.

   De eethoek mag niet te smal zijn. De minimale breedte moet ongeveer 3 m zijn, terwijl de lengte groter moet zijn.Het is raadzaam om dergelijke meubels aan te schaffen, zodat deze indien nodig kunnen worden verplaatst.

   Als de tafel echter deel uitmaakt van een ontwerpidee en is gemaakt in de vorm van een pilaar bekleed met kunststeen, moet u proberen een onderhoudsvriendelijk materiaal te kiezen.

   Meubels worden geselecteerd op praktische overwegingen. Witte tinten en pretentieuze elementen van de bank en fauteuils passen hier niet. Meestal proberen ze de ruimte te vullen met items die gemakkelijk te onderhouden zijn en die zich onderscheiden door de betrouwbaarheid van de constructies. Meubels met scherpe randen zijn uitgesloten.

   Het is goed als alle details van het arrangement onder één stijlconcept vallen, waarmee de huidige originaliteit wordt benadrukt.

   Overweeg een paar ideeën voor het inrichten van een zomerkeuken.

   • Een open ruimte met een kookgedeelte en een hozbolk op hetzelfde vlak is een praktische oplossing. Balken en plankenplafonds creëren een speciale sfeer en nationale smaak.
   • Stijlvolle oplossing van een aanbouw met twee blinde wanden: één heeft een kookgedeelte, dat door middel van een oven en een afzuigkap is afgescheiden van het eetgedeelte. De lineaire opstelling van meubeldelen bespaart bewegingsruimte.
   • Open zomerkeuken met zadeldak, gelegen op vier pilaren. Het ontwerp herbergt een kookgedeelte gecombineerd met een toog, een eethoek en een open haard.
   • Een van de handige compacte opties met een balkendak. Bakstenen muren, een vergelijkbare tafel, die deel uitmaakt van het kookgedeelte, vormen een harmonieus geheel, gecombineerd met het metalen materiaal van de huishoudelijke ruimte en hoge houten stoelen.
   • Een deel van de keuken op de gesloten veranda kan worden omgebouwd tot een gezellige woonkamer. Ramen aan aangrenzende zijden vullen de ruimte met licht, terwijl meubels en gordijnen een uitnodigende sfeer creëren.

   Bij het inrichten van een zomerkeuken is het belangrijk om rekening te houden met: het moet in dezelfde stijl worden gemaakt, niet alleen met de interieurdecoratie van het huis. Waar het om gaat is de idylle met de gevel van het huis en het landschap. Dit zal een gevoel van ordelijkheid creëren.

   Tegelijkertijd is het helemaal niet nodig dat het gebouw qua ontwerp samenvalt in één kleur en architectuur. Het is belangrijk dat er een overlap is van afzonderlijke elementen.

   Natuurlijk speelt stijl een belangrijke rol. De richting van het hok met zijn demonstratie van baksteenaccenten en imitatie van industriële voorzieningen is hier bijvoorbeeld moeilijk te ondersteunen, maar het is heel goed mogelijk om elementen van de Provence en de landelijke stijl te kiezen.

   Als een element dat inherent is aan een van deze richtingen aanwezig is in de decoratie in de hoofdwoning, zal de eenheid van de twee gebouwen harmonieuzer zijn.

   Mooie voorbeelden van het interieur

    Laten we eens kijken naar verschillende voorbeelden van het interieur van zomerkeukens: dit zal ons in staat stellen om het ontwerp te evalueren, om te begrijpen welke prioriteiten van interieurcomposities staan ​​vandaag in de schijnwerpers.

    • Een voorbeeld van het gebruik van rieten kunststof voor rotan. Deze eetkamer past goed in een gecombineerde keuken.
    • Een massief houten keuken met een open haard en een doorlopende vuurhaard ziet er interessant uit. De plankenvloer geeft het een bijzondere smaak. Voor de wisselwoning werden Laconic meubelen gebruikt, de eettafel is van hout.
    • Open huis aanbouw met stoffen gordijnen en verrijdbaar meubilair. Een duidelijke organisatie van elk functioneel gebied is inherent aan de ruimte. De eetkamer bevindt zich tegen een muur met twee kleine raampjes.
    • Een uitstekende hoek voor een zomerkeuken. Naast de kookhoek komen er stoelen en een eettafel. Er is een plaats toegewezen voor het opslaan van brandhout en voedsel.
    • Een voorbeeld van het ontwerp van een gesloten ruimte. Het kookgedeelte is in dezelfde stijl ontworpen, heeft een comfortabele tafel, een oven en een houtblok. De aanwezigheid van ramen brengt licht in de kamer.
    • Een voorbeeld van een afgesloten ruimte met een open haard en TV. De ruime zomerkeuken is uitgevoerd in natuurlijke tinten, naast het eetgedeelte en het kookgedeelte onderscheidt deze zich door een gezellige gastenruimte.
    • Een van de chique technieken voor het inrichten van een zomerkeuken met een gecombineerde kook- en eethoek. Door de U-vormige tafel kunt u er veel gasten of een groot gezin achter plaatsen.
    • Door het gebruik van glazen deuren kun je de ruimte vullen met licht, een compacte kookzone kan in een hoek worden geplaatst, ernaast een ronde tafel voor twee personen.

    Bij het uitvoeren van een ontwerpbeslissing is het belangrijk om verlichting correct te gebruiken. Dit geldt met name voor opties van het gesloten type in kamers met een gebrek aan licht. In dit geval is een afzonderlijke verlichting van elk functioneel gebied zinvol: dit geeft een onopvallende organisatie aan de ruimte.

    Bij het kiezen is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan LED-lampen. Voor de verlichting van gebouwen van het open type is het beter om vochtbestendige modellen te kiezen.

    Zie de volgende video voor informatie over het inrichten van een zomerkeuken.

    geen commentaar

    De reactie is succesvol verzonden.

    Keuken

    Slaapkamer

    Meubilair