De subtiliteiten van het proces van binnenbekleding van een huis met imitatie van een bar

De subtiliteiten van het proces van binnenbekleding van een huis met imitatie van een bar
 1. Eigenaardigheden
 2. Ontwerp
 3. Montage
 4. Afwerkingstechnologie
 5. Het advies
 6. Mooie voorbeelden

De materialen waaruit het huis is gebouwd, zijn niet zo belangrijk voor de visuele aantrekkingskracht. Interieurdecoratie voegt gezelligheid en schoonheid toe aan de kamers. Imitatie van een bar is erg populair, omdat je hiermee een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen kunt implementeren, bovendien geeft het de kamers een originele en unieke uitstraling. Met behulp van dit materiaal kunt u ook de muren die moeten worden gerepareerd, egaliseren zonder onnodige inspanning en geld.

Eigenaardigheden

Imitatie van een bar is gemaakt van natuurlijk hout van verschillende soorten. Dit betekent dat de kleur en textuur van de materialen anders zijn. Opgemerkt moet worden dat dit materiaal voldoet aan alle milieu-eisen. Vanwege de maximale natuurlijkheid in het ontwerp van de kamers, is het zeer comfortabel om in dergelijke kamers te zijn.

Omdat het is gebaseerd op hout, is het noodzakelijk om de duurzaamheid en sterkte van imitatie van een bar, de uitstekende eigenschappen van geluidsisolatie en thermische isolatie te benadrukken. Het creëren van een comfortabel microklimaat in de kamer wordt vergemakkelijkt door de lage thermische geleidbaarheid van de producten. Bovendien zullen bij het kiezen van een boom van bepaalde soorten de helende eigenschappen ervan verschijnen.

Een van de voordelen is ook het installatiegemak. Alle delen van de structuur hebben verbindingspunten en groeven en belasten het oppervlak praktisch niet, waardoor het wordt beschermd tegen vervorming.

Als een huis is gebouwd van natuurlijk hout, kan de prijs aanzienlijk stijgen en gaat er veel tijd verloren tijdens het wachten op het krimpproces.

Zoals elk natuurlijk hout heeft imitatie echter ook nadelen. Allereerst kan een ongunstig microklimaat en een hoge luchtvochtigheid de levensduur van producten aanzienlijk verkorten. Het materiaal moet regelmatig worden gecoat met antiseptische verbindingen, evenals gevernist of geverfd. Ook is impregneren met brandwerende mengsels niet overbodig om brandgevaar uit te sluiten.

Platen van onvoldoende kwaliteit zijn mogelijk niet sterk genoeg, ze kunnen na verloop van tijd vervormen en uitdrogen en zijn ook onderhevig aan rottingsprocessen. Dit kan alleen worden vermeden door een kwaliteitsproduct van vertrouwde fabrikanten te kopen.

Ontwerp

Afwerking imitatie van hout kan van twee soorten zijn: monolithisch en gecombineerd. Het hangt af van het ontwerpidee.

 • Monolithische afwerking is een complete bekleding van de ruimte met imitatie van een bar. In dit geval kunnen ze muren, vloeren en plafonds bedekken. De panelen sluiten zeer strak op elkaar aan en vormen een enkele compositie.
 • gecombineerd dezelfde afwerking omvat verschillende materialen. De basis is een imitatie van hout en bepaalde delen van de kamer kunnen worden bedekt met bijvoorbeeld tegels of behang. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de afwerking in dezelfde stijl en hetzelfde kleurenschema wordt uitgevoerd. U kunt ook originele ontwerpoplossingen tot leven brengen door verschillende houtsoorten te combineren.

Ongeacht het type afwerking, samen met de imitatie van het hout, moet u extra decoratieve elementen kopen. Dit kunnen hoeken, lijstwerk zijn, die individualiteit en volledigheid geven. Ze kunnen niet alleen in de kleur van het hout worden gemaakt, maar ook in elke andere tint: wit, zwart, chroom en andere. Op de bouwmarkt worden deze onderdelen in een breed assortiment gepresenteerd.

Montage

Voordat u doorgaat met de installatie van een imitatie van een bar, moet u een duidelijk werkplan opstellen.Allereerst moet u de technologie voor het installeren van panelen bestuderen en voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. De basis moet worden geëgaliseerd en de materialen zelf moeten worden geïmpregneerd met een antiseptische oplossing. Daarna wordt de kist gemonteerd, de afmetingen berekend en het materiaal geselecteerd.

De installatie moet strikt volgens de instructies worden uitgevoerd. Daarna worden de panelen bedekt met beschermende middelen.

Voorbereiding

Je kunt een kamer met je eigen handen omhullen, hiervoor moet je de algemene regels kennen en de technologie precies volgen. Om te beginnen kunnen de afwerkingswerkzaamheden pas worden uitgevoerd als het huisje, huisje of landhuis krimpt. Als het huis frame is, kan de afwerking direct na de bouw worden gedaan.

 • Voordat u met de installatie begint, moet u het oppervlak grondig reinigen en waterpas zetten.
 • Waterdichting wordt uitgevoerd met behulp van mastiek. Voor dampscherm wordt de film overlapt, goed bevestigd en vastgezet met tape.
 • Daarna wordt het frame gemaakt. De kist, gemaakt van hout, moet worden behandeld met een antisepticum.
 • Om thermische isolatie van de kamer te creëren, kunt u speciale materialen gebruiken, bijvoorbeeld minerale wol of geëxpandeerd polystyreen. De laag wordt gefixeerd, afgesloten met polyethyleen en verwerkt met montagetape.

Houd er rekening mee dat thermische isolatie in huizen gemaakt van natuurlijk hout geen noodzaak is en dat u in betonnen gebouwen niet zonder kunt.

Materiaalkeuze

De imitatie van een staaf wordt in de eerste plaats gekozen, afhankelijk van de houtsoort, de klasse en de grootte van de panelen.

Er zijn verschillende soorten materiaal. De rassen van de hoogste kwaliteit worden beschouwd als "Extra" en "Premium", maar ze verschillen ook in de hoogste prijs. De goedkopere kwaliteiten zijn A, B en C.

Bij het kiezen van panelen moet rekening worden gehouden met de homogeniteit van de houtstructuur en de kleur ervan, de afwezigheid van defecten aan het materiaal, de aanwezigheid van knopen op het oppervlak, waarvan sommige zijn toegestaan ​​op de panelen van het budgetniveau.

Bij het kopen moet u niet alleen rekening houden met de prijscategorie en kwaliteit van het materiaal, maar ook met de behoeften van de consument. Het is bijvoorbeeld ongepast om panelen van de klasse "Extra" te kopen voor het afwerken van een bad of balkon. Maar in kamers waar het de bedoeling is om een ​​luxueus ontwerp te creëren, zal het gebruik ervan heel geschikt zijn.

Wat betreft de grootte - het aanbod op de markt is erg breed. Experts geven hierover advies. Het grote formaat van de panelen kan bijvoorbeeld de hoogte en grootte van de kamer visueel verminderen. De beste optie kunnen elementen zijn met een breedte van 100-150 millimeter. Kleinere zullen lijken op goedkope voering.

Bij het kiezen van een lengte moet rekening worden gehouden met het oppervlak en de inrichting van de kamer.

De imitatie van een bar kan 3 tot 6 meter groot zijn. De dikte mag niet groter zijn dan 12 millimeter.

Muren afgewerkt met panelen van kleinere lengte en dikte zullen er niet alleen winstgevender uitzien, maar ook minder geld vergen. Een bewuste en succesvolle combinatie zal een uniek en uniek interieur van de kamer creëren.

Bij het kiezen van een houtsoort moet je de kwaliteiten en kenmerken ervan bestuderen.

 • De meest populaire materialen kunnen als voorbeeld worden genoemd, waaronder: lariks... Dit hout heeft een hoge brandwerendheid, is zeer duurzaam en heeft ook nog eens een zeer aangename tint. Lariks kan zowel binnen als buiten het pand worden gebruikt voor decoratie, het is bestand tegen zelfs ongunstige bedrijfsomstandigheden en heeft bovendien helende eigenschappen. Afwerking met imitatie van een bar gemaakt van deze boom kan zelfs worden uitgevoerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en extreme temperaturen, zoals een badhuis en een sauna.
 • Panelen gebruiken linde u kunt werken aan de decoratie van plafonds en muren. Het heeft een egale mooie kleur, die de neiging heeft om zelfs bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid aan te houden.
 • Wat betreft de eik - deze boom is een van de meest duurzame. Het is bestand tegen bederf en insecten, heeft een groot aantal tinten, maar is zeer moeilijk te verwerken. Bovendien zijn eiken materialen duurder dan andere.
 • Esp integendeel, het is gemakkelijk te verwerken, bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Tegelijkertijd is het niet bijzonder duurzaam. Als het hout op de juiste manier wordt verwerkt en gedroogd, zal het na verloop van tijd een goede dichtheid en weerstand tegen hoge temperaturen vertonen. Tegelijkertijd heeft het materiaal een enorm nadeel, namelijk dat het van binnen rotte vezels kan hebben. Deze nuance kan niet tijdig worden gedetecteerd, deze wordt pas tijdens bedrijf onthuld. De enige uitweg is om het element van lage kwaliteit te vervangen door een nieuw exemplaar.
 • Panelen ceder hebben een hoge prijs, maar hebben tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit. Ze zijn duurzaam en kunnen gemakkelijk alle nadelige invloeden weerstaan. Een belangrijk punt is het vrijkomen van medicinale natuurlijke harsen tijdens de werkingsperiode. Er moet echter worden gezegd dat ceder vaak wordt vervalst en dat de imitatie van een daarop gebaseerde staaf is gemaakt van hout van lage kwaliteit, dus het is de moeite waard om materiaal van vertrouwde leveranciers te kopen en de benodigde certificaten te controleren.
 • Eindelijk, een redelijk populair materiaal vanwege een zeer redelijke prijs is Pijnboom... Het kan in elke kamer worden gebruikt. Het enige nadeel is het vermogen om hars af te geven wanneer de temperatuur sterk stijgt.

Bij een complete woninginrichting met imitatie van een bar kan een combinatie van houtsoorten worden overwogen, afhankelijk van voorkeuren voor prijs, kwaliteit, maar ook uitgaande van de eigenschappen en eigenschappen van het materiaal.

Bevestigingsmiddelen

Het verdient de voorkeur om de imitatie van een staaf met klemmen te bevestigen. Ze zijn geschikt voor verborgen bevestigingsmiddelen en bederven het visuele uiterlijk van het oppervlak niet met gaten. Bovendien is deze optie vrij zuinig door het lage verbruik van elementen.

Ook is de bevestiging afhankelijk van het basismateriaal. Op houten oppervlakken is het bijvoorbeeld handig om zelftappende schroeven of spijkerelementen te gebruiken. Op betonnen, bakstenen of blokbases is het de moeite waard om pluggen en zelftappende schroeven te gebruiken.

Opgemerkt moet worden dat de positie van alle vaste delen moet worden gecontroleerd met behulp van een bouwniveau: in dit geval zal het oppervlak glad en egaal zijn.

Afwerkingstechnologie

Installatie door imitatie van een bar is vrij eenvoudig en heeft geen significante verschillen, zowel voor de externe als de interne decoratie van het huis. Als u de technologie volgt, zal de installatie snel plaatsvinden en zal het resultaat u bevallen met zijn kwaliteit.

Voordat ze binnen worden afgewerkt, moeten de materialen naar binnen worden gebracht, de verpakking worden geopend en enkele dagen liggen. Gedurende deze tijd zullen de panelen wennen aan het nieuwe microklimaat. De planken dienen uitsluitend in een horizontale positie te worden bevestigd. Het maakt niet uit of u de installatie van bovenaf of van onderaf start. Het belangrijkste is om een ​​inkeping van ongeveer 50 millimeter van de gewenste rand te laten om de circulatie van luchtstromen te garanderen en de ophoping van vocht onder het materiaal te voorkomen.

De panelen moeten ondersteboven met doornen worden geplaatst - dit maakt het mogelijk om het binnendringen van water in de groeven uit te sluiten. Hoeken en openingen voor deuren en ramen moeten bijzonder zorgvuldig worden verwerkt, rekening houdend met de verticaliteit en duidelijkheid van de sneden.

Ook moet de decoratieve coating alle gevestigde communicatie verbergen. Bij de overgangen moet je plinten installeren - ze geven de afwerking een complete en nette uitstraling.

Het advies

 • De ruimte kan zowel zelfstandig als met hulp van specialisten worden afgewerkt.
 • Voor een grotere consistentie van de stijl van de kamer, moet u de selectie van decoratieve elementen zorgvuldig overwegen. Ze moeten worden gekocht met een kleine marge. Houd er echter rekening mee dat een te grote hoeveelheid ervan een afstotelijk effect kan hebben.
 • Het is beter om niet op materialen te besparen.Een hoogwaardige imitatie onder een bar ziet er geweldig uit en zal gedurende lange tijd geen problemen veroorzaken tijdens het gebruik en vereist ook geen extra onderhoud.
 • Voordat de panelen worden geïnstalleerd, moet de basis worden behandeld met een antiseptisch middel en speciale impregnaties.

Het verven van producten kan op elk geschikt moment worden uitgevoerd, ongeacht de afwerking, rekening houdend met de kenmerken van het materiaal. In verwarmde ruimtes is het bijvoorbeeld aan te raden om dit proces een paar maanden na installatie uit te stellen.

Mooie voorbeelden

Laten we eens kijken naar enkele ontwerpoplossingen en voorbeelden van interieurs.

Zie de volgende video voor informatie over het uitvoeren van bekleding met imitatie van een bar in het huis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair