Alles over aluminium scheidingswanden

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Keer bekeken
 3. Een profiel voor partities selecteren
 4. Sectie vullen classificatie
 5. Montage

In vergelijking met analogen zien aluminium constructies er zeer elegant en presentabel uit, maar zijn ze tegelijkertijd praktisch, betrouwbaar en duurzaam. Vanwege de verscheidenheid aan vormen en het gebruiksgemak zijn dergelijke systemen tegenwoordig niet alleen in trek in kantoor- en administratieve gebouwen, maar ook in woongebouwen en appartementen. Gezien het breedste scala aan producten, moet u, voordat u een dergelijk ontwerp bestelt, alle informatie over aluminium scheidingswanden, de kenmerken van hun installatie en werking te weten komen.

Eigenaardigheden

Aluminium scheidingswanden hebben unieke ontwerpkenmerken. Met hun hulp kunt u elke zonering van de kamer uitvoeren, terwijl het een minimum aan materialen en montagetijd kost in vergelijking met standaard bakstenen muren. De montage van constructies wordt uitgevoerd zonder stof en vuil met behulp van elementaire gereedschappen, en vooral, het kan onafhankelijk worden gedaan zonder tussenkomst van specialisten. Scheidingsstructuren zijn sets van afzonderlijke secties, die elk, indien nodig, afzonderlijk worden bediend, in elke volgorde en richting worden geïnstalleerd. Met sets van individuele elementen kunt u meerdere geïsoleerde ruimtes in een ruimte creëren, waardoor de ruimte rationeler en efficiënter wordt gebruikt.

Een van de belangrijkste kenmerken van scheidingswanden is een enorme verscheidenheid aan montage- en montageopties. Hierdoor kan hun installatie in bijna elke ruimte worden uitgevoerd, ongeacht de omstandigheden - de hoogte van de plafonds, de structuur van de vloer en wanden, evenals hun afwerkingen. Zo kunnen individuele secties worden bevestigd met pluggen die in de vloer zijn verzonken, hun voordeel is dat ze bewegen zonder speciale rails. Als er een dure decoratieve coating op de vloer wordt gelegd, wordt de installatie in een hangende versie gemonteerd. Een belangrijk voordeel van de producten is een hoge mate van geluidsisolatie, wat altijd vooral belangrijk is voor (kantoor)werk- en administratieve ruimten.

En ook in kantoren zijn ontwerpen met volledige wandjaloezieën populair - hiervoor wordt een apart speciaal type profiel gebruikt.

Het is algemeen aanvaard dat aluminium constructies alleen worden gevuld met gewoon transparant glas, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Scheidingswanden kunnen worden gemonteerd met verschillende materialen zoals spaanplaat, spaanplaat, sandwichpanelen, matglas of een canvas met verminderde transparantie. Dit maakt het mogelijk om bepaalde zones niet zichtbaar te maken, wat relevant zal zijn voor individuele directies en zeer gespecialiseerde medewerkers. Voor huiskamers wordt decoratief glas met tint, reliëfs en andere patronen gebruikt.

Er zijn ook speciale brandwerende scheidingswanden waarin geharde vulling wordt gebruikt en het profiel is bedekt met een polymeer met een speciale samenstelling.

Het is mogelijk om scheidingswanden met verhoogde sterkte van gehard glas samen te stellen voor gebouwen met veel verkeer, bijvoorbeeld op drukke plaatsen - luchthavens, treinstations, ziekenhuizen, winkelcentra. Daar is het alleen toegestaan ​​om aluminium scheidingswanden te installeren met behulp van gehard of speciaal versterkt glas. Het voordeel van dit materiaal is niet alleen een hoge mate van breeksterkte, maar ook weerstand tegen extreme temperaturen en mechanische schade - onbedoelde krassen of schaafwonden.Tegelijkertijd wordt meestal enkelvoudig versterkt glas met een dikte van 8-10 millimeter in het pand geïnstalleerd en worden dubbele en driedubbele constructies gebruikt voor straatscheidingen en toegangsgroepen.

Voor-en nadelen

De voordelen van aluminium scheidingswanden, naast de snelheid van constructie en een verscheidenheid aan installatiemogelijkheden, omvatten ook de mogelijkheid van natuurlijke verlichting van individuele zones. Door transparante glazen wordt complexe verlichting van de hele kamer gecreëerd, wat aanzienlijk geld bespaart op elektriciteitsrekeningen. Als een bedrijf wordt gereorganiseerd, personeelswisselingen worden verwacht, nieuwe afdelingen en divisies worden gecreëerd, dan zullen mobiele systemen gemaakt van aluminium constructies helpen om in korte tijd volledig nieuwe kantoren met verschillende maten en locaties uit te rusten.

Indien nodig kunnen individuele pijlers in het algemeen worden verwijderd, waardoor de nodige ruimte wordt vrijgemaakt, zonder de integriteit van de hele constructie te schenden.

De nadelen zijn onder meer een mogelijke afname van de managementcontrole over het werk van personeel als gevolg van de geluidsisolatie van de muren, evenals ondoorzichtig materiaal. In dit geval wordt aanbevolen om wanden van plastic of gehard glas te gebruiken, evenals schuifdeuren of ramen in te bouwen die, wanneer ze open zijn, geen extra ruimte in beslag nemen, de beweging van mensen belemmeren, maar u in staat stellen om op het gehoor controleren wat er in de kantoren gebeurt. Een ander nadeel zijn de relatief hoge kosten van scheidingswanden in vergelijking met gipsplaat en metaal-kunststof constructies, maar dit minpuntje dekt de hogere kwaliteit en langere levensduur van aluminium.

Het enige belangrijke nadeel van aluminiumproducten is de noodzaak om specialisten aan te trekken om de onderste geleiders schoon te maken. In de buurt van deze elementen hoopt zich na verloop van tijd vuil op, vooral in geprefabriceerde kantoren die zijn geïnstalleerd in productie- en opslagruimten.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De uiteindelijke kosten van de constructie van aluminium scheidingswanden kunnen door vele factoren worden beïnvloed - van de omstandigheden van het pand waar de installatie wordt uitgevoerd tot de betaling van werknemers voor de installatie van scheidingswanden. Veel consumenten streven ernaar om constructies zo goedkoop mogelijk aan te schaffen, zonder in de nuances te duiken, met als gevolg dat dit vaak resulteert in het kopen van producten van lage kwaliteit of het installeren van scheidingswanden met de verkeerde functionaliteit. De belangrijkste criteria waarop de prijs van aluminium constructies zal afhangen:

 • de aanwezigheid van extra decoratieve verwerking;

 • afmetingen van openingen;

 • type profiel gebruikt;

 • type en fragmenten van inhoud;

 • kwantiteit en kwaliteit van fittingen;

 • de aanwezigheid van ramen en deuren.

Keer bekeken

Aluminium scheidingswanden voor kantoor en thuis kunnen verschillende vormen en configuraties hebben. Zowel kant-en-klare versies als op bestelling vervaardigd volgens de tekeningen van de eigenaar met een specifiek functioneel doel gaan in de verkoop. Zo kies je voor elk interieur en elke ruimte het juiste systeem. Aluminiumproducten worden geclassificeerd op basis van individuele ontwerpkenmerken.

Stationair

Dergelijke structuren zijn een systeem van frames die in een stationaire toestand zijn geïnstalleerd. Ze kunnen zowel worden gebruikt voor het in zones onderverdelen van een kamer als voor een puur decoratieve functie. Meestal zijn het in stationaire scheidingswanden dat ramen of deuren worden gemonteerd, omdat het verplaatsen van deze elementen een zeer bewerkelijke procedure is. Bij het kiezen van massieve panelen kunnen verschillende warmte- en geluidsisolerende materialen tussen hun lagen worden gelegd, bijvoorbeeld schuimplastic of basaltisolatie. In huishoudens zijn de cellen van stationaire systemen vaak gevuld met patroon- of glas-in-lood.

Mobiel

Mobiele systemen zijn samengesteld uit afzonderlijke modules en zijn meer bedoeld voor visuele opdeling van het pand in secties. Er worden zelden volwaardige muren van gemaakt.Dergelijke constructies zijn in de regel uitgerust met wielen of kleine poten in de vorm van rekken, zodat ze, indien nodig, snel kunnen worden verwijderd of verplaatst om de scène te veranderen. Ze hebben geen vaste bevestigingen aan de vloer of het plafond en blijven na demontage in hun oorspronkelijke vorm. De mobiele versie is de gemakkelijkste optie voor zelfmontage thuis, wanneer u binnenwanden moet bouwen.

schuiven

Scheidingscompartimenten of schuifconstructies zijn uitgerust met speciale mechanismen waarmee ze in verschillende richtingen kunnen worden verplaatst. Schuifsystemen van boven en onder zijn voorzien van speciale rails. Een vakverdeling kan uit één of meerdere doeken bestaan. Vaak worden ze met slechts één armatuur geïnstalleerd - aan het plafond, in de vorm van een scharnierende structuur. Met ophangopties kunt u ruimte besparen en het gebied van de kamer efficiënter gebruiken. Voor een betere geluidsisolatie en om het reinigen van vuil te vergemakkelijken, zijn speciale borstels op het paneel gemonteerd. Tijdens de beweging van de scheidingswand verwijderen ze vuil en tandplak van het glas, waarna de borstels kunnen worden verwijderd, gereinigd en teruggeplaatst.

Opvouwbaar

Vouwwanden worden gemaakt van kleine, losse panelen die met verschillende scharnieren en veren met elkaar verbonden zijn. Ontwerpen van vouwwanden zijn gemaakt van twee soorten - "accordeon" of "boek". De eerste versie van het apparaat kan uit 2 delen bestaan ​​en in tweeën worden gevouwen of cascade zijn - van verschillende afzonderlijke horizontaal geplaatste panelen op scharnieren. Het "boek" -systeem wordt langs een verticale as geassembleerd, de onderdelen zijn verbonden door glijdende scharnieren en van boven en onder worden ze aan het frameprofiel bevestigd met behulp van rollen die in speciale groeven bewegen. Hiermee kunt u aanzienlijk ruimte besparen, omdat de scheidingswand bij montage letterlijk naar het plafond stijgt of dicht bij de muur beweegt. Zo is er een volledig geprefabriceerde vrijstaande wand in de ruimte, die alleen wordt uitgeklapt als dat nodig is.

Transformatoren

Transformatorpartities worden in de regel gebruikt om een ​​​​uniek ongewoon interieurontwerp uit te rusten. Vanwege hun multifunctionele toepassing worden ze meestal geïnstalleerd in woongebouwen van appartementen en huizen. Ze kunnen verschillende vormen en configuraties hebben. Het werkingsprincipe van de meeste transformatorpartities is gebaseerd op een rolmechanisme dat in de bovenste en onderste delen van de constructie is geïnstalleerd.

Afzonderlijke onderdelen worden aangepast en onderling verbonden door speciale roterende kinematische paren of scharnieren.

Een profiel voor partities selecteren

Het scheidingsprofiel is de dragende basis van de gehele constructie. Dat is waarom elke serieuze fabrikant maakt het met behulp van een speciale technologie, zodat het bestand is tegen aanzienlijke verticale en horizontale belastingen, vooral als zwaar gehard glas als vulmiddel wordt gebruikt:

 • hoge sterkte van het materiaal wordt verzekerd door verdichting onder hoge druk;

 • hoekige en andere vormen worden aan het profiel gegeven met behulp van koude buigtechnologie, die de aluminiumstructuur niet schendt;

 • om altijd hun oorspronkelijke vorm te behouden, zijn ze uitgerust met extra verstijvers.

Het type profiel is afhankelijk van het beoogde gebruik, de verwachte ontwerpbelastingen en het type en de dikte van het vulmateriaal.

De belangrijkste soorten profielen voor aluminium scheidingswanden:

 1. glasprofiel met geluidsisolatie;

 2. profiel met dubbele beglazing en tussen de doeken geplaatste luiken;

 3. profiel voor enkellaagse bekleding van één glas;

 4. klemprofiel voor schuifwanden;

 5. profielen-transformatoren met een rolmechanisme.

Om te bestellen, kunt u speciale profielen maken, waarbij het frame verschillende groeven biedt voor het monteren van elektrische bedrading, telefoonkabels of bedraad internet. En ook, volgens het plan, vult de fabrikant de frameprofielen aan met aparte stopcontacten en kanalen voor het installeren van stopcontacten en schakelaars.

Sectie vullen classificatie

Scheidingswanden in kantoren worden over het algemeen transparant massief gemaakt of geprefabriceerd uit panelen van verschillende typen. De keuze hangt af van de omstandigheden van het pand en het doel van de kantoren. Gesloten opties zorgen voor een goede geluidsisolatie en om het geluidsniveau tussen massieve platen, bijvoorbeeld van spaanplaat, te verminderen, worden verschillende materialen gelegd, zoals basalt minerale wol.

Beglaasde kantoorwanden, waarin transparante panelen geheel of gedeeltelijk zijn aangebracht, worden vaak aangevuld met witte of gekleurde jaloezieën. Deze apparaten worden geopend en gesloten met een speciale handgreep. Om de bediening te vereenvoudigen, wordt deze meestal op gemakkelijk bereikbare plaatsen gemonteerd.

Voor extra thermische isolatie in de winter worden speciale sandwichpanelen of dubbele, driedubbele beglazingen geïnstalleerd. U kunt ook gecombineerde ontwerpen maken, aangezien stevige "broodjes" geen licht doorlaten en het zicht belemmeren, waardoor de belangrijke controle over het werk van het personeel wordt verminderd en de kantoorruimte minder presentabel wordt. Muren gemaakt van alleen sandwichpanelen worden vaak alleen gebruikt in industriële gebouwen, waar geen volledige verwarming van het hele gebied is en alleen kasten die zijn omheind met aluminium scheidingswanden.

Volledig glazen vulling is ideaal voor kamers met een klein oppervlak, bijvoorbeeld binnenwanden in een appartement. Hiermee kunt u de ruimte visueel vergroten, maar hier is het nog steeds belangrijk om de juiste verlichting op de juiste manier te kiezen. Om het interieurontwerp te diversifiëren, zijn vulelementen in verschillende tinten geverfd, passend bij de kleur van meubels, muren, vloer of plafond.

In gecombineerde versies, waar zowel glas- als blinde inzetstukken worden gebruikt, worden meestal gipsplaten of spaanplaat in het onderste gedeelte geïnstalleerd en glas bovenop. Dan is er minder kans op mechanische schade aan de panelen, breken of krassen op het glas.

Montage

De installatie van alle aluminium framewanden, ongeacht het type, gebeurt volgens hetzelfde principe. Als u van plan bent eenvoudige structuren in kleine kamers te installeren, kunt u het werk zelf doen. De installatieprocedure bestaat uit verschillende stappen.

 • Bereid de kamer voor - maak ruimte vrij op 1,5-2 meter van de installatieplaats van toekomstige muren, bedek de vloer met plasticfolie, zodat het later gemakkelijker is om afval te verwijderen door het materiaal te boren.

 • Installeer de aluminium bekleding - gebruik de pluggen om de speciale houder rond de omtrek te bevestigen. Het zorgt voor de stijfheid van de structuur en egaliseert mogelijke oneffenheden van de basis. Bovendien zorgt de houder voor extra geluidsisolatie.

 • Bevestig de hoek en paal aluminium profielen aan de rail. Hun aantal en de afstand ertussen hangt af van de afmetingen van de gehele structuur en de breedte van de doeken van het materiaal waaruit de muren zullen worden gemaakt.

 • Vul de ruimte tussen de profielen in. In tegenstelling tot tegenhangers van metaal-kunststof en gipsplaat, worden de panelen hier niet bevestigd met mechanische bevestigingsmiddelen (ze zouden het uiterlijk van de scheidingswanden hebben bedorven), maar vanwege de afdichting. De panelen worden in de groeven gestoken en worden dankzij de kit stevig in de structuur bevestigd.

 • Aan het einde van de installatie worden ramen en deuren geïnstalleerd, als ze in het project zijn opgenomen. De groeven en zichtbare voegen van de profielen zijn bedekt met sierstrippen.

Zie de volgende video voor informatie over het monteren van aluminium scheidingswanden.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair