Ideeën voor interieurs van huizen uit een bar

Ideeën voor interieurs van huizen uit een bar
 1. Eigenaardigheden
 2. Houtsoorten
 3. Soorten partities
 4. Gebouw opties
 5. Stijl
 6. Voorbeelden van interieurs

Een afgemeten leven weg van de drukte van de stad is geen fantastisch vooruitzicht, maar een haalbaar doel. Als je bedacht bent om de stad uit te gaan, moet je je verbazen over de materiaalkeuze voor een privéwoning, en natuurlijk hout zal een goede optie zijn. En er zijn een groot aantal ideeën voor het interieur van huizen uit een bar.

Eigenaardigheden

Veel mensen dromen van een eigen landhuis. Een houten huis van een bar is een uitstekende optie voor een milieuvriendelijk huis.

Een log woongebouw heeft een belangrijke eigenschap, zoals elke constructie van hout, het krimpt. Maar de krimp van huizen uit een bar heeft een percentage dat lager is in vergelijking met de krimp van huizen uit stammen - van 10 tot 1% voor het eerste jaar, afhankelijk van het type bar. De wachttijd voor het krimpen van de muren is een kleine prijs om te betalen voor de mogelijkheid om in een huis van hout te wonen - een natuurlijk natuurlijk materiaal dat goed is voor de gezondheid en geen nadelen heeft van bakstenen gebouwen met kunstmatige decoratie aan de binnenkant.

Het is beter om een ​​huis te bouwen in het winterseizoen.wanneer het hout door natuurlijke omstandigheden droger is, wordt het minder blootgesteld aan fysieke invloeden.

De maximale krimp treedt op in het eerste jaar na plaatsing van het frame, dus aan het einde van deze periode wordt het definitieve ontwerp van deur- en raamopeningen uitgevoerd... Afgeronde stammen geven de grootste krimp - vanaf 10%, geprofileerd hout - 3-5% en het minst van alle verlijmd hout - ongeveer 1,5%.

De kwestie van het kiezen van hout is belangrijk: volledig natuurlijk hout (stammen en geprofileerde balken) of met onzuiverheden (gelijmde balken).

Een huis gemaakt van hout vereist isolatie van buitenaf. Het is niet voldoende om het alleen te graven onder de omstandigheden van het Russische klimaat. Als u voor isolatie zorgt, kan het hout een dikte hebben die minder duur is voor het bouwen van een huis - vanaf 20 cm.

De doelen die de isolatie van een huis van een bar buiten bereikt:

 • lagere stookkosten;
 • bescherming van hout tegen nadelige invloeden;
 • verbetering van de gevel van het huis;
 • behoud van bruikbare oppervlakte.

Scheuren vormen zich in elk hout, ze zullen vooral diep zijn in een stam en een bar met een normaal vochtgehalte. Dit heeft geen invloed op de thermische isolatie, alleen op het uiterlijk. Scheuren en spleten moeten worden behandeld met speciale verbindingen... De scheuren bij de voegen zijn dichtgekit met mos en jutevilt.

Behandeling van hout met antiseptica vóór de start van de bouwwerkzaamheden zal het beschermen tegen rot en schimmels.

Olie-impregnatie verlengt de levensduur van de structuur, verbetert het uiterlijk en de prestaties van de boom.

Houtsoorten

De markt voor bouwhout biedt verschillende soorten houtblokken die zijn verkregen door verschillende verwerkingsmethoden op de machine. Dit is een ronde stam, die over de gehele lengte een gelijke diameter heeft en een profiel, niet geprofileerd of massief hout van natuurlijk vocht (de stam wordt aan 4 zijden afgesneden en krijgt een rechthoekige of vierkante doorsnede), droog geprofileerd hout of natuurlijk vocht, verlijmd hout. Het vochtgehalte van een droog hout is tot 18%, een hout met een natuurlijk vochtgehalte - vanaf 20%.

Er is ook goedkoop hout - imitatie van een bar, waarvan de ene kant op een bar lijkt. In vorm lijkt het op een duurdere voering, maar het buitenprofiel lijkt meer op een bar.

Imitatie van hout kan worden gebruikt om muren binnen en buiten de kamer te bekleden. De voering is verticaal geïnstalleerd, de imitatie heeft alleen horizontale bevestigingsmiddelen.

Binnenbekleding met imitatie van hout maakt de afwerking compleet, creëert een gezond microklimaat en vergroot de mogelijkheden van interieuroplossingen. Exterieur imitatie afwerking zorgt voor een volledige gelijkenis met een huis gemaakt van echt hout.

Een volwaardig landhuis is gebouwd van ronde stammen, massieve, geprofileerde en gelijmde balken - alle soorten stammen vereisen isolatie, wat beter is dan extern in onze klimatologische omstandigheden.

De dikte van droog geschaafd hout (kamerdroging) is niet groter dan 20 cm, daarom wordt aanbevolen om er baden van te bouwen - de dikte van het hout is van 15 cm, bijgebouwen - 15-18 cm dik, huizen om in de warme seizoen en in de herfst - 20 cm dik.

De goedkoopste optie voor de bouw van een natuurlijk houten huis met alle voordelen zou een huis zijn dat is gemaakt van een eenvoudige balk met randen. Maar het hout moet noodzakelijkerwijs worden verwerkt met alle noodzakelijke verbindingen voor hout, zelfs in het stadium van voorbereiding voor de bouw... En het moet ook extern worden geïsoleerd en bekleed, dat wil zeggen, omhuld. Randhout is immers een van de goedkoopste houtsoorten, het wordt niet gedroogd of verwerkt.

De voordelen van zo'n huis:

 • lage thermische geleidbaarheid en lage verwarmingskosten;
 • warm;
 • met uitstekende geluidsisolatie;
 • met de mogelijkheid om een ​​complexe structuur te bouwen;
 • het is niet nodig om binnenmuren te verwerken vanwege hun natuurlijke decoratieve effect;
 • ademend en milieuvriendelijk.

Dit is een optie voor de eigenaar van een bescheiden budget en bekwame handen: investeringen zullen geleidelijk nodig zijn, meer persoonlijke arbeid is nodig. In Rusland is dit relevant voor een groot percentage van de burgers die dromen van een eigen huis.

Een niet-omhuld, duurder huis gemaakt van geprofileerde balken zal kouder zijn en de verwarmingskosten verhogen vanwege de hoge thermische geleidbaarheid - warmteverlies.

Soorten partities

In houten huizen zijn binnenwanden gemaakt van slechts een paar materialen op drie hoofdmethoden:

 • door wireframe-technologie;
 • schild;
 • en de duurste van de 3, maar ook de meest duurzame - de methode om solide scheidingswanden van een bar op te zetten.

De opstelling van binnenmuren is eenvoudig, het belangrijkste is dat de materialen voor hen voldoen aan de normen van sanitair en hygiëne en brandveiligheid, tegelijkertijd sterk en licht zijn om de minimale belasting van de houten vloeren te dragen.

Nadat ze een van de methoden hebben gekozen, construeren ze ofwel:

 • frame gemaakt van planken gevuld met geluidsisolatie, thermische isolatie en dampscherm en daaropvolgende bekleding met multiplex of gipsplaat;
 • paneelstructuur: van loodrecht geplaatste planken in 2-3 lagen met karton of dakbedekking ertussen en de afwerkpleister;
 • stevige muur van een staaf van kleine dikte met de gewenste omhulling - van vezelplaatplaten, gipsplaat, triplex, imitatie van een staaf en zonder omhulling;
 • metalen profielkrat voor een gipsplaten scheidingswand.

Voor schoonheid, extra natuurlijk licht of om ruimte te besparen (in kleine huizen) het is zelfs mogelijk om glasconstructies als scheidingswanden op te richten, ze zijn koud, maar nemen geen ruimte in en laten licht door... Dergelijke ongebruikelijke oplossingen zijn geschikt voor moderne interieurstijlen zoals een eco-richting, die ook heel geschikt is in een huis van hout.

Gebouw opties

Structuren van huizen uit een bar zijn eenvoudig, typisch en complex. De buitenkant van blokhutten en blokhutten is uniek en divers, het kan worden gemaakt in de traditionele Russische stijl, of het kan absoluut modern zijn, wat niet gezegd kan worden over het interieur.

De meest technologisch geavanceerde stijlen zoals techno, industrieel en hi-tech zullen niet op hun plaats zijn in een huis van natuurlijk hout. Hoewel panoramische beglazing met hoge plafonds, de afwezigheid van verticale scheidingswanden (open tussenvloeren) of gepleisterde wanden met moderne plafondmaterialen (wanneer het natuurlijke houten plafond wordt genaaid, zijn de balken gesloten) de keuze aan interieuroplossingen uitbreiden.

Je kunt zelf een huis bouwen vanuit een bar of een ontwerpproject bestellen bij een architectenbureau, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van precies dergelijke houten huizen.

Voor onafhankelijk ontwerp zijn er speciale computerprogramma's waarmee u in het project rekening kunt houden met de klimatologische omstandigheden van de zone van uw woning en de gewenste lay-out kunt creëren. SEMA is bijvoorbeeld een softwarepakket voor het maken van projecten van huizen uit een bar, waarbij je nauwkeurig de benodigde hoeveelheid materiaal kunt berekenen en een volledige schatting kunt maken, wat het meest gunstige effect heeft op het totale bouwbudget.

Huizen kunnen van het landtype zijn - dit zijn de goedkoopste opties voor houten privégebouwen. Bouwbedrijven bieden zeer handige standaardprojecten van zeer kleine gebouwen van 4x5, 5x6, 6x6 m groot - charmante huizen met één verdieping met of zonder zolder.

De zolder heeft misschien een behoorlijke ruimte voor een slaapkamer of een ander pand, maar het is geen verdieping... Daarom zullen huizen met hetzelfde gebied, maar met verschillende hoogtes - een verdieping met een zolder en een verdieping met twee verdiepingen verschillende prijzen hebben.

Als u geld wilt besparen, moet u een huis met een zolder kiezen - deze optie kost veel minder.

In typische huizen met één verdieping van een klein gebied is er een keuken-eetkamer, gecombineerd met een woonkamer, waarin u een extra bed voor 1-2 personen kunt plaatsen, een vestibule, een slaapkamer op de zolderverdieping, een gecombineerde badkamer, kan er een open kleine veranda zijn. Al het bovenstaande is voldoende voor een zomervakantie voor een gezin van 3-4 personen.

Het interieur van zo'n huis mag niet worden overladen met details. Het is beter om de muren in lichte kleuren te schilderen, de kleur "gebleekt eiken" zal een zeer goede oplossing zijn.

De Scandinavische stijl in een dergelijke structuur zal helpen om de ruimte rationeel te gebruiken.en het interieur zal niet saai of donker zijn, dankzij licht geschilderde muren en felle accenten in details en accessoires.

Voor permanente bewoning worden ruimere huizen met twee verdiepingen en drie verdiepingen gekozen. Ze hebben verschillende indelingen, kunnen op verzoek van de klant met of zonder erker een complex interessant ontwerp zijn.

Er zijn veel kant-en-klare ideeën voor de interieurdecoratie van huizen uit een bar en ronde boomstammen. Grote huisjes en gezellige huizen met een bescheiden lengte kunnen afmetingen hebben - 7 bij 7 m, 9x6 m, 12x15 m.

In grote huizen van een bar zijn er meerdere slaapkamers, panoramische ramen, een noodingang, een ruime hal, kleedkamers. Ze hebben balkons, overdekte veranda's, terrassen, aparte technische ruimtes - stookruimte, bergingen, er kunnen open tussenvloeren zijn. Dit laatste kenmerk is in lijn met de Europese trend in interieurontwerp en stelt u in staat om de juiste stijl te kiezen.

Erker, die nieuwe ideeën geeft voor het ontwerp van de kamer - woonkamer, eetkamer, waardoor de bruikbare oppervlakte wordt vergroot, geeft veel natuurlijk licht. De vorm van de erker in huizen uit een bar is rechthoekig, vijfvlakkig, trapeziumvormig. Het is gerangschikt op de eerste of tweede verdieping.

Zodat de structuur van het huis niet verzwakt door deze opening, wordt het versterkt met behulp van onafscheidelijke kronen, waardoor het frame wordt versterkt, langs de omtrek van het huis aan de boven- en onderkant.

Het dak moet ook een bepaald ontwerp hebben om geen druk uit te oefenen op het zwakke deel van de gevel. Het balkon op de tweede verdieping kan fungeren als een erkerdak.

Finse huizen zijn van groot belang - ze zijn milieuvriendelijk, decoratief aan de buitenkant, met alle eenvoud van decoratie en vormen, en comfortabel aan de binnenkant. De grootte van het huis, het aantal verdiepingen, de indeling zijn verschillend. Dit kunnen mini-huizen zijn voor 1-2 kamers en grote huizen, allemaal met een origineel extern ontwerp, allemaal met een zorgvuldig doordachte indeling.

Ze combineren hout met steen, en de aanwezigheid van een ongewone buitenhaard is ook kenmerkend. Een modern Fins huis uit een bar komt volledig overeen met het hoofddoel van een houten huis: een persoon dichter bij zijn fundamenten brengen - bij de natuur.

Stijl

De stijlkeuze in huizen van een bar of een ronde stam heeft grenzen, maar is toch divers.

Hout impliceert een "warme" huiselijke sfeer, gezelligheid, traditie. En dit zijn zeker niet noodzakelijk Russische tradities. Het kan de ruige charme van een chalet zijn, de ongebruikelijke flexibele vormen van moderniteit, de verfijning van een klassiek interieur, organisch ingeschreven moderne Europese trends.

Russische stijl in een luxueus blokhutgebouw wordt honderd procent geraakt, vooral als je echt verliefd bent op de Russische cultuur en tradities. Muurverwerking is minimaal vereist, ongeacht de gekozen richting: de stijl van de fantastische Russische hut, boer, koopman of adellijke richting.

Dat wil zeggen, volgens de naam van de richting is het al duidelijk wat het decor zal zijn: ruw, verfijnd of rijk aan complexe interessante gravures. Het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar:

 • Fantastische richting impliceert een serieuze investering, aangezien het een grote hoeveelheid complex houtsnijwerk vereist, wat niet veel kan zijn in dit interieur, het is aanwezig op bijna alle meubeloppervlakken. En de kachel, zo onmisbaar in elk Russisch interieur, moet zeker een echte Russische kachel zijn. Muren kunnen ruwweg worden gehouwen, maar worden geschuurd en bedekt met olie of een dunne laag vernis. Textiel met een eenvoudig patroon mag geen aandacht trekken, de belangrijkste accenten zijn gesneden houten meubels, een kachel en het ruwe uiterlijk van houten muren. De ramen zijn klein in verhouding tot de grootte van de kamers.
 • Boer richting heeft geen behoefte aan complexe gebeeldhouwde details in het interieur, ruwe meubels met eenvoudige vormen, licht aangeraakt door een vliegtuig, kisten die verschillende functies vervullen, en hetzelfde ongecompliceerde textiel is hier geschikt. Gerechten onder Gzhel of Chochloma (u moet één type schilderij kiezen) passen in een keuken in antieke stijl met houten werkbladen en open scharnierende planken met eenvoudig houtsnijwerk of schilderijen. Zhostovo-trays versieren log- of houten muren.
 • Kooplieden en edelen konden zich veel veroorloven. Door te kiezen een van de overeenkomstige stilistische trends (koopmanshut of Russisch adelnest), kunt u, afhankelijk van uw keuze, prachtige gesneden meubels bestellen met klassieke elementen en de muren veredelen of meubels en andere houten interieurdetails versieren met prachtig houtsnijwerk gemaakt in typisch Russische tradities. Dit kan worden gebruikt om houten balusters, massief houten tafels en stoelen te versieren.

Een kachel met tegels zal in beide gevallen de afbeelding aanvullen, alleen moet u modellen kiezen met een schilderij dat past bij het algemene ontwerp van de kamer. Het zou kunnen dun gracieus schilderen, het effect van luchtigheid, lichtheid geven aan het interieur van de woonkamer, eetkamer, keuken (zulke tegels worden ook gebruikt in een keukenschort) in delicate blauw-wit of beige-roze tinten.

Een andere variant - schilderen met heldere bloemenornamenten of populaire prints... Ze kiezen ook voor monochrome tegels met een diepe donkere toon van glazuur - paars, bruin, bordeauxrood. Door de kachel als kunstobject op te laten vallen, contrasteren ze met de lichte achtergrond van de muren en de rustige kleuren van de rest van het interieur van de kamer.

De kachel kan een centraal element van de stijl zijn en voornamelijk een decoratieve lading dragen, of het kan een extra apparaat zijn voor het verwarmen van kamers, vooral als u de oude lay-out van een Russische hut reproduceert door een kachel te installeren op de kruising van twee kamers. De oven kan een moderne technische vulling hebben en dan is het handig om er voedsel in te koken.

De oude geest van de Russische stijl is in tegenspraak met de sfeer van Europese lay-outs. Als u een laconiek huis kiest van geprofileerde of gelijmde balken met een open en eenvoudige rechthoekige ruimtegeometrie, moet u de voorkeur geven aan een van de moderne stijlen, bijvoorbeeld Scandinavisch. Bovendien waarderen Scandinaviërs natuurlijk hout in meubels en decoratie.Een plankenvloer, parket zal er prachtig uitzien.

Gemak scandinavische stijl geef ruimte en gebrek aan overdaad aan decor en decoratie. Daarom, door de muren te schilderen en comfortabele meubels en een minimum aan accessoires te kiezen, zal het mogelijk zijn om het probleem van de binnenvulling van het huis in deze stijl te sluiten. Zelfs als het huis panoramische beglazing heeft, is het onwaarschijnlijk dat de gordijnen nuttig zijn in een Scandinavisch interieur, als ze maar onopvallend, licht en doorschijnend zijn, zou hier veel natuurlijk licht moeten zijn.

De muren moeten worden geverfd in lichte pastelkleuren, warm of koud, en de lokale kleur van de meubelbekleding, modern en comfortabel, moet daarop worden afgestemd.

Accenten moeten netjes worden geplaatst: gooi een gezellige deken op de bank met behulp van de patchworktechniek, hang een grote foto aan de muur, en dit is voldoende voor kleuraccenten. Er moet zoveel functioneel meubilair zijn als nodig is, maar het mag de kamer niet rommelig maken. Lichte planken en open planken komen goed van pas, zodat alles wat je nodig hebt bij de hand is, ze perfect aan houten wanden worden bevestigd.

Zo'n extreme versie van de stijl voor een houten huis, zoals de loft is totaal ongeschikt voor blokhutten, en nog meer voor log gebouwen. Het industriële ontwerp met enorme oppervlakken, open communicatie, metaal, beton of plastic in decoratie en meubels is in tegenspraak met het idee van een houten huis - nabijheid van de natuur, familietradities en comfort. En het Finse interieur in een huis van hout komt er integendeel volledig mee overeen.

Finse interieurstijl is een soort Scandinavische stijl. Hier is dezelfde functionaliteit van moderne meubels, lichte oppervlakken van interieurdecoratie, een minimum aan decor en kleuren.

Toegevoegd aan de hoge maakbaarheid van het huis, de ruwe afwerking van een grote stenen open haard, die ook een biohaard kan zijn (het is niet schadelijk voor de natuur), de multifunctionaliteit van meubels, wanneer, om ruimte te besparen, zelfs het bed kan hebben ingebouwd- in lades. Misschien is het belangrijkste idee de rust en het comfort van mensen die in zo'n huis wonen.

Interieurstijlen met veel hout in afwerkingen en meubels zoals chalet, land, grunge past ook perfect in het ontwerp van een houten huis. Samen met de Russische stijl zullen dit de meest organische oplossingen zijn voor huizen gemaakt van boomstammen en balken. Maar ze brengen niet alleen de warmte van de haard en de trouw aan familietradities over. Interieur in Engelse stijl in deze parameters met hen kunnen concurreren.

Niet iedereen houdt van veel vrije ruimte, ruwe plafondbalken of eenvoudige houten meubels. In een Engels interieur staat de hele ruimte vol met meubels en dat is precies wat iemand nodig heeft..

Leren banken en fauteuils "met oren" bekleed met dure stoffen of leer zullen passen in een huis van hout, zolang ze bij een echte open haard in een klassieke stijl staan. Het is beter om de muren in lichte tinten te schilderen, en niet in verzadigde, zoals in de originele Engelse stijl. Dan zullen dure donkere meubels gemaakt van elite hout de ruimte niet verduisteren.

Veel accessoires die in Engelse stijl zijn aangenomen tegen een achtergrond van lichtgrijs, bijvoorbeeld muren, zullen er harmonieus uitzien. En om de principes van proportionaliteit en terughoudendheid in het Engelse interieur in acht te nemen, moet u letten op het ontwerp van het plafond: het is in één lichte kleur geverfd met de muren, of het is volledig dichtgenaaid en gepleisterd.

Een plafond met houten lijstwerk zou een zeer voordelige optie zijn..

Een groot aantal correct gerangschikte meubels (volgens de principes van klassieke proportionaliteit) zal een evenwicht tussen de situatie creëren en de kamer van thuiscomfort voorzien.

Voor de Engelse stijl is een gesloten lay-out geschikt, dat wil zeggen, als het oorspronkelijk open was in een huis van een bar, dan zal het nodig zijn om muren op te richten en prachtige houten deuren te bieden, ook in een elegante klassieke stijl.

Modern zal op één lijn staan ​​met de stijlen die worden gebruikt in het interieur van huizen uit een bar.Daarin zijn alle ideeën ontleend aan de natuur - de verkeerde geometrie van het meubilair spreekt van natuurlijke vormen, plantmotieven zijn overal terug te vinden. Dit zal het meest decoratieve interieur zijn van alle genoemde houten huizen.... Omdat de muren slechts een bescheiden achtergrond mogen zijn voor ongebruikelijke objecten in dit interieur, moeten ze in discrete kleuren worden geverfd, zodat ze geen aandacht op zichzelf vestigen en ze niet onderdrukken met hun natuurlijke textuurdecoratie. Gordijnen met een bloemmotief zijn heel geschikt.

Zoals u kunt zien, zijn er veel ideeën voor de interieurdecoratie van gebouwen in huizen gemaakt van hout en blokhutten, er is genoeg om uit te kiezen.

Voorbeelden van interieurs

Laten we eens kijken naar verschillende stijlvolle opties voor interieuroplossingen in houten huizen:

 • De Finse stijl van dit interieur is verstoken van decorativiteit en is aantrekkelijk door het gebruik van 1-2 lichte kleuren in meubels, accessoires en decoratie. Alles ademt rust en huiselijke warmte uit.
 • Een studie in Engelse stijl in een houten huis met lichte muren, donkerbruine balken aan het plafond en gordijnen in dezelfde kleur en met leer beklede meubels.
 • Een zwart-wit interieur met een donkere vloer in een complexe open ronde blokhut.

Zie de volgende video voor nog interessantere interieurs voor huizen uit een bar.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair