Voorbeelden van het ontwerp van de tweede verdieping in een woonhuis

Inhoud
 1. Exterieur zolder ontwerp
 2. Tweede verdieping interieur
 3. Ontwerp ideeën
 4. Raamdecoratie tweede verdieping
 5. Schuin ontwerp
 6. Opties voor wandontwerp
 7. Meubel ontwerp

De tweede verdieping van een woonhuis met twee verdiepingen wordt ook wel een zolder genoemd. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat het een schuin plafond heeft. Hierdoor weten veel mensen niet hoe ze het interieur van de zolder goed moeten inrichten, waarbij ze vaak de rol van een grote berging toewijzen aan de tweede verdieping van het huis.

Het ontwerp van de zolderverdieping kan echter stijlvol, modern, comfortabel en erg gezellig zijn, waardoor deze kamer een volwaardige woonkamer wordt.

Exterieur zolder ontwerp

Buiten kan de tweede verdieping van een woonhuis absoluut elk ontwerp hebben. Het moet passen bij de algehele uitstraling van het huis.

Meestal wordt het exterieurontwerp van de zolder vooraf besproken met de ontwikkelaars, zij stellen een project op dat rekening houdt met alle wensen van de klant.

Het enige gemeenschappelijke kenmerk dat alle zolderverdiepingen in particuliere huizen hebben, zijn schuine daken.

We nodigen u uit om vertrouwd te raken met voorbeelden van voltooide werken voor het exterieurontwerp van privéwoningen met een zolder.

Tweede verdieping interieur

De zolderverdieping in een woonhuis kan verschillende functionele doeleinden hebben, namelijk:

 • u kunt op de tweede verdieping een extra slaapkamer maken;
 • je kunt een kleine, gezellige woonkamer uitrusten, die een comfortabel recreatiegebied voor het hele gezin zal worden;
 • de zolder kan een woonkamer zijn in combinatie met een keuken of een bar. Het gemak van deze optie is dat u tijdens uw verblijf op de tweede verdieping geen eten en drinken van de eerste verdieping hoeft mee te nemen;
 • als de zolderverdieping binnen groot genoeg is, kun je er een volwaardig studio-appartement van maken met alle voorzieningen.

Ontwerp ideeën

Op de tweede verdieping kunt u bijna elke kamer plaatsen en deze handig en mooi inrichten.

Slaapkamer

In de slaapkamer van een getrouwd stel kunt u een groot tweepersoonsbed installeren, evenals een niet te hoge kledingkast en een boekenkast.

Als de ruimte het toelaat, kunt u het interieur aanvullen met een klein bureau en een comfortabele stoel om boeken te lezen.

Woonkamer

In de woonkamer op de tweede verdieping van het huis moet het handig zijn om te ontspannen in het gezelschap van familie en vrienden, dus de kamer moet comfortabel en gezellig zijn.

Het is de moeite waard om een ​​comfortabele hoek- of rechte bank in de kamer te installeren en ervoor staat een stijlvolle salontafel. Ook in de woonkamer komt een sfeerhaard goed tot zijn recht.

De muren kunnen worden opgehangen met stijlvolle open planken voor het opbergen van boeken, ingelijste foto's en andere accessoires.

Woonsector

Als de tweede verdieping van het huis een groot oppervlak heeft, kunt u er veilig een volwaardige woonkamer op bouwen, die kan bestaan ​​uit een slaapkamer, een woonkamer in combinatie met een keuken en een aparte badkamer.

U kunt het slaapgedeelte met een bed scheiden van de woonkamer door middel van een decoratieve scheidingswand.

De woonkamer is een "studio" gecombineerd met een keuken. Deze twee zones worden gescheiden door middel van een toog.

Raamdecoratie tweede verdieping

Om het prettig te hebben om in een kamer op de tweede verdieping te zijn, moet deze luchtig, ruim en zo veel mogelijk licht zijn. In dit nummer wordt de hoofdrol gespeeld door het ontwerp van de zolderramen.

Er zijn twee soorten ramen op de zolderverdieping:

 • standaardontwerpen - gemonteerd in vlakke wanden;
 • niet-standaard ontwerpen - individueel ontwikkeld voor installatie in schuine wanden.

De belangrijkste eis voor dakkapellen is de grootst mogelijke maat, omdat dit de ruimte visueel groter, ruimer en lichter maakt. Anders kunnen schuine wanden een "verpletterend" effect hebben.

Er zijn absoluut geen beperkingen aan de vorm van de ramen, hun kleur en stijl, zet je fantasie aan en experimenteer.

Hier zijn enkele voorbeelden van ontwerpen voor zoldervensters.

Schuin ontwerp

Tegenwoordig is de meest trendy oplossing in interieurontwerp de natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid van materialen. Daarom is het niet nodig om houten balken te bekleden met dakspaan of gipsplaat. Houten schuine kanten worden een stijlvol hoogtepunt in het ontwerp van de zolder.

Als de houten balken een donkere natuurlijke kleur hebben, kunt u kiezen voor een lichte afwerking voor de wanden, in deze uitvoering krijgt u een zeer mooi en stijlvol contrast in het interieur.

Ook zal een correct geïnstalleerde interessante achtergrondverlichting een grote rol spelen bij het uiterlijk van de afschuiningen.

Opties voor wandontwerp

De tweede verdieping van een woonhuis kan niet alleen als slaapkamer dienen, maar ook als studeerkamer of ontspanningsruimte. Afhankelijk hiervan is het noodzakelijk om het ontwerp voor de muren te kiezen.

Je kunt ze in verschillende kleuren schilderen, een ongebruikelijk decor gebruiken, je kunt ook behang op de muren plakken: helder of juist in zachte pastelkleuren.

Gipsplaat wordt vaak gekozen als materiaal voor wanddecoratie. De voordelen liggen in het gemak van installatie en de mogelijkheid om absoluut elk verder ontwerp te implementeren.

Een andere populaire optie voor het materiaal voor het decoreren van de muren van de zolderverdieping is eurolining. Dit materiaal is praktisch en duurzaam, heeft een vrij aantrekkelijk modern ontwerp. De installatie van de Euro-voering is ook vrij eenvoudig: deze wordt rechtstreeks aan de muur bevestigd en hoeft niet extra een frame te maken.

Wanddecoratie met planken, die in contrasterende kleuren kunnen worden geverfd - donker en licht, ziet er prachtig uit en is erg duur. Dit zal de schoonheid van de bekleding nog meer benadrukken.

Muren bekleed met gezeefdrukt behang zien er stijlvol en origineel uit.

Om het interieur een originele draai te geven, kun je een klein deel van de muur decoreren met decoratieve steen.

Meubel ontwerp

Als het plafond op de tweede verdieping van het huis een afgeschuinde vorm heeft, kan het lastig zijn om meubels op te pakken. Als je echter het creatieve verbindt en een beetje experimenteert, kun je prachtige indelingsopties bedenken voor de zolderverdieping op de tweede verdieping.

Een zeer succesvolle en handige optie voor meubels voor de tweede verdieping van een woonhuis is een verscheidenheid aan nissen, open planken en rekken, evenals ingebouwde kasten. Het is het handigst om modulair meubilair te gebruiken - het zal veel gemakkelijker zijn om het aan te passen aan de hoogte van de muren.

In het gebied waar de hoogte van de kamer het kleinst is, kun je een bureau, bed of stoel installeren om boeken te lezen.

Als u besluit om de tweede verdieping voor een kinderkamer te nemen, versier deze dan in felle kleuren, gebruik een cartoonontwerp in meubels en wanddecoratie.

Zoals u kunt zien, is het helemaal niet moeilijk om van de tweede verdieping van gebouwen met 2 verdiepingen een volwaardige, handige, comfortabele, functionele en volledig bewoonbare kamer te maken, ook al is het maar 10 bij 10 meter.

Hoe een woonkamer op zolder uit te rusten, zie hieronder.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair