De subtiliteiten van het creëren van een interessant huisontwerp

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Lay-out
 3. Buitendecoratie
 4. Stijlen
 5. Afwerkingsmaterialen
 6. Wij creëren het interieur van de kamers
 7. Principes voor meubelselectie
 8. Soorten trappen
 9. Ontwerptips
 10. Kleuren en decor
 11. Mooie voorbeelden en opties

Een landhuis is niet alleen een rustplaats, maar ook een vaste verblijfplaats voor veel mensen. Daarom is het erg belangrijk dat het huisje gezellig en comfortabel is voor alle gezinsleden. En hoe dit te bereiken - we zullen proberen erachter te komen.

Eigenaardigheden

Het ontwerp van een landhuis impliceert het creëren van een ruimte waarin zowel volwassenen als jonge kinderen willen ontspannen, studeren of werken, gelukkig maakt de leefruimte van de meeste huisjes dit mogelijk. Daarom is het erg belangrijk om bij het maken van een project rekening te houden met de meningen en ideeën van alle leden van het huishouden.

Zelfs in een klein privéhuis van 100 vierkante meter. m kunt u uw plannen tot leven brengen. Om dit te doen, moet u allereerst beslissen over de stilistische richting waarin deze of gene kamer zal worden gemaakt, met het kleurenschema.

De volgende stap is het plannen van de kamer, het maken of verwijderen van uitsteeksels, nissen en zonering. Hierbij wordt rekening gehouden met de architectuur van de woning, ventilatiesysteem, riolering.

Daarna is het meubilair al geregeld, textiel, huishoudelijke apparaten en elektronica geselecteerd. Verlichting speelt in dit stadium een ​​speciale rol - schijnwerpers, kroonluchters, schansen, vloer- en tafellampen zullen elk interieur versieren.

De finishing touch is het decoratieproces - de opstelling van het theeservies, beeldjes, vazen, maar ook het ophangen van afbeeldingen of foto's in lijsten. De decorelementen zullen voor elke kamer anders zijn.

Lay-out

Huizen in de particuliere sector worden meestal gebouwd volgens het schema 6 bij 9 of 10 bij 10. Het maakt niet uit of het een elite cottage-dorp is of laagbouw economy class-woningen - de normen zijn overal hetzelfde. In dit opzicht zijn de uitgevoerde ontwerpprojecten in de meeste gevallen geschikt om te lenen.

In de regel is er op de begane grond van een huis met twee verdiepingen, gebouwd volgens een schema van 10 bij 10, een keuken (ongeveer 16 m²), een badkamer (11 m²) en een ingang hal (8 m²), een woonkamer (21 m²), een fitnessruimte (14 m²), een berging en een stookruimte. Op de tweede verdieping zijn slaapkamers, een kantoor, een kinderkamer, in sommige gevallen wordt een extra badkamer en toilet gebouwd.

Zoals u aan de lijst kunt zien, zijn er veel kamers in een privéhuis en elk van hen moet in zijn eigen stijl en kleur zijn ingericht. Natuurlijk zijn er huisjes met andere kamergroottes, die zowel naar boven als naar beneden verschillen, maar het ontwerpprincipe is overal hetzelfde. Trouwens, in kleine huizen heeft zonering de voorkeur, een scheidingswand wordt vaak gebruikt om het ene deel van het andere te scheiden.

Buitendecoratie

Het exterieurontwerp van een gebouw hangt van veel factoren af, ook van naburige huisjes. Bij het kiezen van een stijl voor de buitenkant van een huis letten ze op zowel klimatologische kenmerken als de natuur. Er is geen verplicht programma, de keuze hangt alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren.

Voor een huis met één verdieping gemaakt van bakstenen is gevelbeplating bijvoorbeeld geschikt als bekleding. Houd er rekening mee dat bij het decoreren van ramen ook rekening wordt gehouden met de kleur van het dak.

En voor het ontwerp van een huisje met twee verdiepingen en drie verdiepingen (exclusief de kelder), is het toegestaan ​​om een ​​combinatie met interieurdecoratie te gebruiken. Als de gotische stijl vanuit de binnenkant van de kamer wordt gerealiseerd, kunt u buiten de gotische stijl gebruiken.

Een erker vergroot niet alleen de bruikbare ruimte, maar probeert ook extra verlichting binnen te brengen. Woonkamers en eetkamers zijn vaak voorzien van erkers.

Vergeet bij het inrichten van uw terras de paden en een tuinhuisje niet. Het prieel kan gecombineerd worden met het hoofdgebouw, dit zal de compositie alleen maar benadrukken.

Stijlen

Voorhoede verscheen begin vorige eeuw in de inrichting van woonruimte. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van moderne bouwmaterialen, de nieuwste innovaties in huishoudelijke apparaten en elektronica, niet-standaard meubels, ramen en deuren. Inclusief een ongebruikelijk kleurenschema voor een bepaalde stilering. Deze richting is geschikt voor jonge en stijlvolle mensen.

Engelse stijl geschikt voor decoratie van zowel grote als kleine kamers. Maar het is belangrijk om conservatisme en elegantie in acht te nemen, omdat deze stijlrichting lang geleden verscheen. Antiek is geschikt voor hem - een tapijt, een spiegel met een bronzen lijst, een open haard.

Je kunt niet zonder een bibliotheek. Natuurlijke opties worden gekozen uit bouwmaterialen, in de eerste plaats - hout en zijn imitatie. Steen wordt vaak gebruikt. Wit gestreept behang is geschikt voor muren, maar experts raden aan om panelen te gebruiken. Van meubels moet je een bureau, een ladekast en een dressoir voor eetkamers kopen. Een Chesterfield bank en rieten fauteuils passen goed bij een secretaire en een staande klok.

Verlichting is bij voorkeur niet gecentraliseerd, maar spot - vloerlampen, in kantoren - tafellampen. Een speciale plaats wordt ingenomen door textiel - dikke gordijnen gemaakt van natuurlijke materialen, Perzische tapijten, dekens, tafelkleden.

De kamer moet worden ingepakt, de planken moeten decor bevatten - kisten, souvenirs, oude collecties.

Empire-stijl Is een paleisstijl. Dure meubels met ovale contouren passen bij hem - een ronde tafel, vitrines, muziekinstrumenten, maar ook spiegels, monogrammen op de vloer en aan het plafond. Tegelijkertijd moet het plafond hoog zijn, stucwerk moet aan de muren worden bevestigd. De voorkeur gaat uit naar hout en duur natuurlijk textiel van paarse kleur; plastic en papierbehang zijn uitgesloten. Het kleurenschema wordt gedomineerd door sneeuwwitte, gouden en saffierkleuren. Voor verlichting worden kroonluchters en dure lampen gebruikt.

Voor de slaapkamer wordt ontwerpers geadviseerd om beter te kijken naar de Arabische richting... Het wordt gekenmerkt door geometrie, complexe ornamenten die een zekere pit geven en wordt benadrukt door verlichting en kleurontwerp. Donker gebeeldhouwde meubels - een dressoir, een poef, een tafel zullen elke kamer versieren. Een bed is gemaskeerd achter een baldakijn, een bank en een voetensteun zijn bovendien in de hoofdruimte geplaatst.

minimalisme - het is eenvoud in de setting. Elk decor is uitgesloten, meubels zijn alleen het meest noodzakelijke, bij voorkeur kasttype, eenvoudig. Het kleurenschema is neutraal, gezoneerde verlichting, grote ramen, een overvloed aan metalen en glazen inzetstukken. Wandbekleding - onbehandeld beton of baksteen, oud pleisterwerk.

Art deco is gebaseerd op luxe en rijkdom, die worden gerealiseerd in plafonds met meerdere niveaus, exclusieve meubels in ivoor en krokodillenleer. Dit alles wordt benadrukt door licht en duur textiel. Zowel parket als porcellanato zijn geschikt voor vloeren. De muren zijn bedekt met behang met geometrische patronen of geschilderd in vergelijkbare kleuren. Het plafond is wit met gouden lijstwerk; antieke beeldjes, werken van onderschatte kunstenaars zijn geschikt voor decoratie.

Barokke stijl Is een theater in je eigen huis. Indrukwekkende objecten, spiegels, tapijten worden voor hem geselecteerd. Stucwerk en fresco's zijn op het plafond gemonteerd, de muren zijn versierd met panelen. De voorkeur gaat uit naar karamel- en koffiekleuren. Mosterd- en bordeauxrode tinten zijn mogelijk. Het gebruik van leer, goedkope en moderne bouwmaterialen is verboden. Passend meubilair - fauteuils, banken, bedden. Van het textiel kan men luifels, gordijnen gemaakt in goud, robijn en smaragd tinten opmerken.

Boho-stijl geschikt voor creatieve mensen. De laatste jaren wint het enorm aan populariteit onder jongeren. Deze trend omvat een overvloed aan textiel en handgemaakte items. Wanddecoratie hangt alleen af ​​van de smaak van de eigenaar. Muren kunnen worden geplakt of geverfd. Een houten plank of tegel wordt op de vloer gelegd, bovenop de paden en handgebreide tapijten. Van meubels wordt de voorkeur gegeven aan de vintage collectie of de imitatie ervan.

Voor decoratie zijn tekeningen van kinderen, geschilderde plafonds en handgemaakte ambachten geschikt.

Venetiaanse stijl - Dit zijn marmeren vloeren, kolommen, de aanwezigheid van zilveren en gouden inzetstukken, spiegels, vervalste items en complexe kleurenschema's. Venetiaanse gips of zeefdruk wordt gebruikt voor de muren, mozaïek in de badkamer. Massief meubilair van lichte tinten, noodzakelijkerwijs gemaakt van hout, is welkom. Voor decoratie worden oude kaarten, globes, fluwelen of zijden textiel, schilderijen, vazen ​​en maskers geselecteerd.

Een speciale plaats in het ontwerp wordt ingenomen door de stilistische richting vintage... Dit is een recreatie van een stukje verleden in een kamer, met de tijdelijke nadruk op een periode dicht bij een persoon. Het kunnen de jaren 50 van de vorige eeuw en het begin van de jaren 70 zijn. De gebruikte bouwmaterialen zijn voornamelijk hout en keramiek, voor meubels - armoedige meubels, zwart-witfoto's, boekencollecties, antieke poppen, vinyl.

Het is voldoende om de muren te schilderen of te plakken met behang van doffe kleuren, tapijt is gekozen voor de vloer. Verlichting moet passen bij die tijd. Als dit het midden van de vorige eeuw is - staande lampen, schansen, lampen zijn geschikt voor sommige kamers. Van meubels kopen ze een schommelstoel, een ladekast, voor een slaapkamer - een bed met een groot hoofdeinde, zelfs een oude naaimachine kan desgewenst in de kamer worden geplaatst.

Uitstekende etnische stijlen Russische richting... Dit is een combinatie van sneeuwwit en zeekleuren in ontwerp, gebruikt bij het decoreren van huishoudelijke artikelen van de afgelopen eeuwen. Experts adviseren om Gzhel in dosering te gebruiken - dit kunnen borden, beddengoed of een vaas zijn. Het is niet verboden om hout en keramiek uit bouwmaterialen te kopen. Verlichting moet met gesmede inzetstukken op tafel zijn - een met de hand geborduurd tafelkleed.

gotisch in het binnenland is al sinds de middeleeuwen bekend. Het wordt gekenmerkt door een wenteltrap, mozaïekvloeren, glas-in-loodramen. De decoratie maakt ook gebruik van steen en hout, brons. Meubels - dressoirs, tafels bedekt met leer, stoelen met hoge rugleuningen. Kleurenpalet met een overwicht van bruin, blauw en geel. Hoge plafonds met zichtbare hardhouten vloeren. Gebogen ramen en binnendeuren; voor de vloer wordt mozaïek metselwerk gebruikt. Verlichting is voornamelijk natuurlijk, kunstlicht is verborgen achter glas-in-lood decor.

Het wordt aanbevolen om bontcapes, houten of zilveren beeldjes, wandtapijten toe te voegen aan het decor voor de entourage.

Grunge geschikt voor mensen die het stedelijke levenstempo beu zijn en op zoek zijn naar pensioen. Voor hem zijn ruime kamers geschikt, verlicht door de zonnestralen. Trouwens, je hoeft de muren niet eens te versieren, maar laat het metselwerk achter.

Het is niet aan te raden om vooral boven het plafond te werken, nalatigheid past bij deze stijl.

Geschikt voor vloeren hout, steen. Het textiel is natuurlijk, maar tegelijkertijd zonder franje. Het belangrijkste in de setting zijn meubels. Het moet elegant zijn en afkomstig zijn van bekende fabrieken. Planken, schuiftafels en vloeiende kasten sieren elke kamer. Voor decoratie worden dingen met kunstmatige slijtage, gesmede elementen, spiegels met patina op de lijsten gekocht.

En hier industriële stijlintegendeel, het is geschikt voor liefhebbers van het ritme van megasteden. Industrieel wordt gekenmerkt door gratis gebouwen, afwerking met moderne bouwmaterialen - metaal, beton, het is niet verboden om hout te gebruiken.Gips of vloeibaar behang wordt op de muren aangebracht, tegels op de vloer, metalen rolluiken worden gebruikt voor de ramen.

Het meubilair is functioneel en diverse objecten worden vaak getransformeerd, u kunt bijvoorbeeld spullen op een trapladder opbergen en wijnkisten als tafel gebruiken. Soms komt ook regelrechte rommel om de hoek kijken - sommige mensen passen een defecte motor aan als tafelstandaard, een schijf van een autowiel wordt een stoel.

Het kleurenschema is koud, met overwegend grijze, witte en bruine tinten. Het is acceptabel om gele, groene en paarse kleuren te gebruiken.

Egyptische stijl al tientallen jaren de geest van veel mensen in beroering brengt. Een kleurenpalet met overwegend geel, oranje, blauw en rood is geschikt voor grote en kleine ruimtes. Het is belangrijk om alleen natuurlijke bouwmaterialen en textiel te gebruiken, massieve meubels te selecteren met gebeeldhouwde en glazen inzetstukken, vergulding. Papyrus, tapijten met een Egyptisch thema en gele kussens zijn perfect als decor.

Land Is een stijl die geschikt is voor rustieke meubels. Tijdens haar bestaan ​​heeft deze stilistische trend de Italiaanse smaak, de Amerikaanse ranch en het Franse accent geabsorbeerd.

Het is ten strengste verboden om moderne materialen te gebruiken - plastic, organisch glas.

Meubels worden niet alleen gekocht voor banken, maar ook voor banken en dressoirs. De verlichting is voornamelijk op lampen gebaseerd, versierd met stoffen kappen. Kleischalen, houten bestek, samovars zijn geschikt voor de keuken. Vooral artikelen van gietijzer of koper en gesmede onderdelen zullen de sfeer extra benadrukken. Onder het textiel bevinden zich kanten tafelkleden en servetten, schapenvacht tapijten, stukjes vloerplanken.

Klassiek zal te allen tijde worden gebruikt, het heeft niet alleen historische, antieke monsters geabsorbeerd, maar ook nationale. De klassieke stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke afwerkingsmaterialen en correcte geometrie. Alle delen moeten symmetrisch zijn, met elkaar verbonden.

Verlichting is niet alleen centraal, maar ook gezoneerd geschikt. Kolommen, bogen en stucwerk zijn wenselijk. Een speciale plaats is gereserveerd voor de open haard. Het kleurenschema is overwegend pasteltinten. Voor decor wordt ontwerpers geadviseerd om een ​​staande klok en dure vazen ​​te kopen.

Afwerkingsmaterialen

Reparaties in bakstenen huisjes zullen natuurlijk anders zijn dan renovaties in een houten huis. Metselwerk kan worden bekleed met dakspaan, beplakt met behang, gepleisterd of geverfd. Voor hout wordt voornamelijk schilderen of vernissen gebruikt, dit doen ze om de basis te benadrukken, in tegenstelling tot de baksteen, die ze de neiging hebben om te verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Maar eerst dingen eerst.

Muren

Al tientallen jaren gebruiken mensen glas, behang, gips, plastic, hout, tegels en verf om muren te versieren. En het is veilig om te zeggen dat deze materialen nooit uit de mode zullen raken. Maar tegelijkertijd bieden productiefabrieken, die met elkaar concurreren, verbeterde opties aan consumenten voor oordeel. In deze sectie worden de nieuwe items in de bouwmarkt besproken.

Deze innovatieve materialen zijn onder andere live wallpapers, ze worden ook wel thermo wallpapers genoemd.... Ze veranderen van kleur bij blootstelling aan hoge temperaturen. Bovendien kunnen ze extra patronen of ontwerpen vertonen. Dergelijke kwaliteiten van thermisch behang worden verkregen door een speciale verf die hun oppervlak bedekt. Het is geen bijzondere moeilijkheid om muren met dergelijk behang te plakken, maar er moet rekening mee worden gehouden dat warmtebronnen nodig zijn om de kleur te veranderen - open haarden, radiatoren of direct zonlicht. Zoals elk nieuw product is dit bouwmateriaal duurder dan zijn tegenhangers.

Een andere nieuwigheid is vloeibaar behang. Is een soort sierpleister gemaakt van natuurlijke materialen - papier en katoen.Ze worden aangebracht met een spatel, terwijl het niet eens nodig is om de basis waterpas te maken, omdat vloeibaar behang zelf kleine onregelmatigheden en druppels maskeert. Beschadigde gebieden kunnen in een paar minuten worden gerepareerd, het volstaat om de schade te demonteren en een nieuwe laag aan te brengen.

Papier en katoen worden niet beschadigd door schimmels, dus dit bouwmateriaal is ook geschikt voor kinderkamers.

Flexibele steen wordt gebruikt om dure afwerkingen te imiteren. Het is een bewerkt laagje zandsteen dat op een textielbasis wordt gelijmd. In bouwmarkten wordt het gevonden in de vorm van behang of tegels. Het materiaal verslechtert niet onder invloed van ultraviolette straling, is slijtvast en past goed bij elk interieur, terwijl er geen stootnaden ontstaan.

De muur ziet er monolithisch uit, dit wordt bereikt door de lijmsamenstelling waarop de flexibele steen is bevestigd. Na het uitvoeren van al het werk worden de naden gewreven, het zand, dat deel uitmaakt van het bouwmateriaal, vult de voegen en maakt ze onzichtbaar. Houd er rekening mee dat de technologie niet stilstaat en dat flexibele steen tegenwoordig kan worden gefotoprint, waardoor dit afwerkingsmateriaal een alternatief is voor papieren fotobehang.

En omdat zandsteen niet bang is voor vocht, kan het ook worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid - in zwembaden, badkamers en keukens.

Veel mensen ontmoetten markerbehang in huishoudelijke winkels, ze worden ook krijt genoemd - dit zijn zelfklevende rollen die op muren, kastdeuren worden gemonteerd. Ze worden gebruikt om te tekenen, maar tijdens het plakken kunnen luchtbellen en voegen ontstaan. Dit alles heeft een negatieve invloed op de perceptie van de situatie, dus kwamen chemische ingenieurs met leisteenverven. Na het aanbrengen van een laag en het volledig drogen, wordt de muur als een leisteenplaat.

Dit is een geweldige kans om niet alleen uw kinderen een plezier te doen door ze een plek te geven om te tekenen, maar ook om de rest van de decoratie intact te houden, die de kinderen per ongeluk zouden kunnen bederven. Er zijn ook stiftverven te koop, op basis waarvan je met stiften kunt tekenen.

Magneetverven worden als een andere noviteit voor kinderkamers beschouwd, ze bevatten metaaldeeltjes, waardoor magneten uit reizen en andere snuisterijen aan de muur kunnen worden geplaatst.

Het is niet nodig om alle muren te schilderen met leisteen of markeerverf, het is voldoende om één muur of een klein deel ervan te schilderen. En schilder de overige oppervlakken met antibacteriële verf. Dergelijk bouwmateriaal, onder invloed van zonlicht en kunstlicht, reinigt zelfstandig de lucht.

Artsen raden aan om niet alleen kinderkamers met hen te schilderen, maar ook kamers waarin mensen met allergieën leven.

In het tegelsegment kunnen driedimensionale keramische, kiezel- en vloeibare tegels worden opgemerkt. Bulk keramiek heeft niet alleen convexe, maar ook concave vormen, wat het mogelijk maakt om optische illusie te bereiken. Pebbles zijn geschikt voor het decoreren van badkamers en zwembaden. Houd er rekening mee dat stenen die op het gaas zijn gelijmd, een massage-effect hebben wanneer ze op de vloer worden gemonteerd.

Vloeibare tegels, die ook te koop zijn onder de naam "levend", veranderen het patroon of patroon op het oppervlak na mechanische actie. Het wordt niet alleen gebruikt voor muren, maar ook voor vloeren.

Decoratieve 3D-wandpanelen hebben de gipsafwerking vervangen. Dankzij hen kunt u driedimensionale schilderijen maken op zowel bakstenen als betonnen oppervlakken. Het is een milieuvriendelijk materiaal dat tientallen jaren meegaat. 3D-panelen hebben uitstekende thermische isolatie en geluidsreducerende eigenschappen.

Gips is een goede stabilisator van zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor de ruimte zowel in de winter als in de zomer een optimaal microklimaat zal hebben.

Van technologische innovaties geven ontwerpers de voorkeur aan slim glas om scheidingswanden te maken en als binnendeuren. De ongebruikelijkheid van dergelijk "slim" glas ligt in zijn eigenschappen. Het kan bijvoorbeeld veranderen van een gewone versie naar een matte afwerking of warmte absorberen. Slim glas kan, indien gewenst, voorkomen dat natuurlijk licht de kamer binnenkomt.

Door slim vullen, wisselend onder invloed van temperatuur en licht, kan het product de verwarming aanzetten zonder menselijke hulp, zichzelf reinigen en openen voor microventilatie. Extra signalen worden gegeven door middel van een elektrische impuls van het bedieningspaneel.

Vloer

Bij het kiezen van een vloerbedekking is het noodzakelijk om rekening te houden met de stilistische richting, bestaande of geplande meubels. Onthoud dat elk bouwmateriaal zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Linoleum is erg populair bij kopers. Het wordt gekenmerkt door een groot aantal kleuren, installatiegemak, goede thermische isolatie-eigenschappen. Het is gemakkelijk om voor linoleum te zorgen, het laat geen extern geluid van de straat en van andere kamers toe. Bovendien is het goedkoper dan zijn concurrenten en gaat het tegelijkertijd tot 50 jaar mee.

Van de minnen kan worden opgemerkt dat er onvoldoende duurzaamheid is - onder het gewicht van grote huishoudelijke apparaten en massieve meubels blijven deuken op het product achter en als het onzorgvuldig wordt verplaatst, kan het zelfs worden gescheurd. Een ander nadeel is de gevoeligheid voor temperatuuromstandigheden - bij lage snelheden zal linoleum barsten.

In totaal worden vijf varianten van dit bouwmateriaal geproduceerd: natuurlijk, rubber, vinyl, nitrocellulose en glyphthal.

Voor een landhuis zou de ideale optie een natuurlijke, vinyl- en glyphthal-versie zijn, maar het is belangrijk om te overwegen bij het kopen van een slijtvastheidsklasse en een slijtgroep.

Laminaat- en parketplaten worden met succes gebruikt in particuliere huizen. Voor huishoudelijk gebruik raden experts aan goed te kijken naar producten met een slijtvastheidsklasse van 31. Als het de bedoeling is om een ​​warme vloer te installeren, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het laminaat of de parketplaat in wisselwerking staat met hoge temperaturen. Houd er rekening mee dat goedkope opties harsen gebruiken die formaldehyde kunnen afgeven, een stof die gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

Voordelen van deze bouwmaterialen zijn hoogwaardige imitatie van hout en steen, hygiëne, onderhoudsgemak en installatie.

Vochtwerende producten zijn geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, waaronder kelders en zwembaden.

Voor liefhebbers van de klassiekers kunnen we de aanschaf van een parket of massief karton aanraden. Ze brengen gezelligheid, comfort en warmte in huis. Dit zijn natuurlijke, milieuvriendelijke bouwmaterialen, maar ze hebben niettemin zorgvuldige zorg nodig.

Het voordeel van parket is duurzaamheid, uitstekende geluidsisolatie, decoratief patroon, slagvastheid en gemakkelijke oppervlaktereparatie. De nadelen zijn onder meer dat parket niet geschikt is voor vochtige ruimtes, voor vloerverwarming is het licht ontvlambaar. Bovendien zijn er hoge kosten en arbeidsintensieve reparaties - het oppervlak moet periodiek worden geschuurd en gelakt.

Vloertegels worden gewaardeerd om hun duurzaamheid, combinatie met hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen, milieuvriendelijkheid - ook bij interactie met het verwarmingssysteem komen er geen schadelijke stoffen vrij. De levensduur van keramiek of tegels kan oplopen tot 50 jaar. De tegel is gemakkelijk schoon te maken, rot niet, brandt niet en is geschikt voor ruimtes waar mensen met allergieën wonen. Van de tekortkomingen merken experts de moeilijkheid op bij het leggen, slechte geluidsisolatie, bovendien is het materiaal koud en hard, met een grote kans op letsel en blauwe plekken.

Een aparte paragraaf zou willen wijzen op een dergelijke vloerbedekking als tapijt. Het heeft, in tegenstelling tot het tapijt, geen duidelijke afmetingen, dus het kan over het hele gebied van de kamer worden gelegd, en niet beperkt tot een hoekje. Installatie is snel en eenvoudig.

Bouwmateriaal wordt verkocht tegen democratische kosten, die afhankelijk zijn van de natuurlijkheid of kunstmatigheid van grondstoffen, het is gemakkelijk om ervoor te zorgen.

Plafond

Op de binnenlandse markt van bouwmaterialen wordt een speciale plaats ingenomen door: witwassen... Het onderscheidt zich doordat het even geschikt is voor zowel betonnen als gipsplaatplafonds. Verf ervoor wordt verkocht tegen een lage prijs, gemakkelijk aan te brengen, milieuvriendelijk. Van de minnen wordt de universele witte kleur opgemerkt, die in 2,5 jaar volledig vervaagt.

Blijft iets langer op de basis zitten kleurstof... Voor deze bewerking zijn watergedragen en watergedragen verven geschikt. De belangrijkste voordelen zijn een verscheidenheid aan kleuren, gebruiksgemak, glanzende en matte afwerking. Zo'n plafond is gemakkelijk te onderhouden, de verf is milieuvriendelijk en ook niet zo duur. De levensduur wordt beïnvloed door de basisbodem. Het moet worden schoongemaakt, geschuurd, geplamuurd en geprimed.

Complexe plafonds met meerdere niveaus worden verkregen met behulp van gipsplaat... Als u vochtbestendige gipsplaat gebruikt, kan de afwerking worden uitgevoerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Dit bouwmateriaal is veilig voor de gezondheid van huishoudens, omdat het is gemaakt van gips en karton. De installatie wordt binnen een paar uur uitgevoerd - het is voldoende om een ​​metalen frame op te zetten. Aluminium of stalen profielen hebben vrijwel geen effect op de vloerplaat.

Dankzij gipsplaat worden vlakke oppervlakken bereikt en kan alle communicatie, inclusief de draden van het beveiligingsalarm, in het frame worden verborgen. Maar zonder verdere afwerking wordt gipsplaat niet gebruikt en zijn behang of verf geschikt voor de aflak.

Dankzij spanplafonds verberg je alle oneffenheden en elektrische bedrading. De PVC-folie rekt uit onder invloed van vocht, maar scheurt niet; bij overstroming komt er geen water op de vloer en meubels. Houd er rekening mee dat als je een glanzende vinylfilm gebruikt in plaats van mat, je de ruimte visueel kunt vergroten door reflectie. De levensduur van een dergelijk bouwmateriaal is meer dan 25 jaar, het heeft een goede geluidsisolatie en thermische isolatie, moderne opties zijn niet ontvlambaar en in de catalogi worden verschillende kleurenschema's gepresenteerd.

Voor sommige stijlen raden ontwerpers aan om foamboards te gebruiken., ze hebben een zeker reliëf, verslechteren niet onder invloed van vocht en zijn gemakkelijk te monteren met lijm. Bij renovatie is het voldoende om één tegel te lijmen. Piepschuim is gemakkelijk te onderhouden, het is niet bang voor sterke huishoudelijke chemicaliën. De tegel past goed bij stucwerk en lijstwerk.

De basisregel is dat het oppervlak moet worden schoongemaakt en geëgaliseerd, anders blijft de tegel niet plakken.

Voering en MDF-platen zijn geschikt voor het bekleden van sauna's en baden. Hout is een milieuvriendelijk materiaal dat in elke ruimte mooi staat en, met de juiste zorg, tientallen jaren meegaat, goede thermische isolatie en geluidsreducerende eigenschappen heeft en eenvoudig te installeren is. De nadelen zijn onder meer een gemakkelijke ontvlambaarheid, verslechtering door vocht, schimmels en ongedierte.

Een van de goedkoopste opties voor het afwerken van plafonds is behangen. In dit geval kunt u hetzelfde behang gebruiken als op de muur geplakt. Zo kunt u de hoogte van de kamer visueel vergroten.

Bij het gebruik van wasbaar behang maken ze zich geen zorgen over netheid, omdat ze niet alleen gemakkelijk kunnen worden gereinigd met een vochtige doek, maar ook met huishoudelijke chemicaliën.

Kunststof panelen zijn geschikt voor zowel wand- als plafonddecoratie. Goed plastic verslechtert niet onder invloed van vocht, ultraviolette straling en is niet bang voor lage temperaturen. Er zijn gladde en ruwe kunststof panelen in verschillende kleuren die geschikt zijn voor vele stilistische richtingen.

Maar houd er rekening mee dat plastic gemakkelijk breekt en bij verbranding bijtende stoffen kan vrijgeven die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid, bovendien begint plastic te druipen wanneer het wordt gesmolten. Daarom wordt het het best gebruikt voor het afwerken van balkons en niet-residentiële gebouwen.

Onder de nieuwe producten merken designspecialisten metaal, spiegel en glas op. Deze materialen zijn in staat om het oppervlak te reflecteren, waardoor een illusoire misleiding ontstaat. Ze zijn bestand tegen verbranding, hebben een wisselwerking met vocht, hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Wij creëren het interieur van de kamers

Zoals eerder opgemerkt, kunt u zelfs in een klein huis een comfortabele en gezellige sfeer creëren. En licht speelt daarbij een belangrijke rol.

Kinderen

Het is belangrijk om in deze ruimte zowel een speelruimte, een recreatieruimte als een werkplek te plaatsen. Voor de kinderkamer is een warme, ruime, goed verlichte kamer gekozen. In elke ruimte moet extra verlichting worden geïnstalleerd.

Voor zonering kunt u verschillende achtergronden of verf in verschillende kleuren gebruiken, verschillende soorten vloeren leggen - laminaat, parket in combinatie met een tapijt. Het kleurenschema moet worden uitgevoerd met een overwicht van heldere tinten - geel, groen, blauw, roze.

Bij het kiezen van behang ligt de nadruk op afwasbare opties; het gebruik van leisteenverf of krijtbehang is aan te raden. Het meubilair is functioneel gekocht met afgeronde hoeken.

De aanwezigheid van kussens maakt de kamer veilig voor de baby.

Kastje

Voorbij zijn de dagen dat donkerbruine kleuren werden gekozen voor het interieur van het kantoor, nu wordt de voorkeur gegeven aan lichte tinten - beige, grijs. Als de eigenaar van het huis vaak iets schrijft, kan in plaats van een notitieboekje magneetbehang of leisteenverf worden gebruikt.

De werkplek moet goed verlicht zijn en een comfortabel en functioneel bureau is voldoende. Voor kunstverlichting worden tafellampen, lampen en LED-verlichting gebruikt. Benodigde dingen moeten altijd bij de hand zijn, dus kasten en planken moeten op kantoor worden geplaatst.

Om niet afgeleid te worden door een snack of het zetten van koffie, kunnen kleine huishoudelijke apparaten in de directe omgeving van de werkplek worden geplaatst.

Voor een pauze van vijf minuten en een middagdutje adviseren experts om een ​​bank op kantoor te plaatsen.

Kelder

De kelder wordt vaak gebruikt als gym, bibliotheek, wasserette of bioscoop. Sommige mensen reserveren een kelder voor hun woonkamer. Afhankelijk van het doel van dit gebied, worden meubels, verlichting en kleuren geselecteerd.

Studio's

Vaak zijn studio's een gecombineerde keuken en woonkamer. Direct in het werkgedeelte is er een keukenset en diverse huishoudelijke apparaten; om ruimte te besparen is het eetgedeelte verplaatst naar de woonkamer. Er is ook elektronica geïnstalleerd - televisies, satelliet-tv-ontvangers, gameconsoles. Het kleurenschema moet overeenkomen met de gekozen stijl, zonering is toegestaan.

In de keuken raden ontwerpers aan om porseleinen aardewerk te leggen en een duurzaam laminaat is geschikt voor de woonkamer. De voegen van de verbindingsnaden worden perfect afgedicht met een kit.

Eetkamer

Laten we apart bij de eetkamer blijven. Als het gezin groot is of er vaak veel gasten komen, dan wordt uit het oogpunt van ruimtebesparing een schuiftafel gebruikt. Op normale dagen kan het eenvoudig worden gemonteerd en in een verre hoek worden opgeborgen. Om de kamer niet te bezetten met onnodige meubels - stoelen en banken, moet u een bank gebruiken. Trouwens, boekenbanken zijn ook geschikt voor overnachting van gasten.

Bij het inrichten van de eetkamer worden lichte tinten en behang met neutrale kleuren gebruikt. De vloer is voornamelijk laminaat of parket. Deze bouwmaterialen zorgen voor gezelligheid.

Badkamer

In de badkamer is een douchecabine, bidet, toilet en ligbad geïnstalleerd. Van bouwmaterialen is het noodzakelijk om vochtbestendige producten te kiezen - tegels, plastic of laminaat.Het kleurenschema moet overeenkomen met de gekozen stilistische richting. Probeer functionele meubels te selecteren en onthoud dat het rioleringssysteem erin verborgen moet zijn.

Principes voor meubelselectie

De belangrijkste taak bij het kiezen van meubels is dat het in de kamer moet passen, bij het gebied moet passen. Voor grote kamers is het correct om massieve en dimensionale meubels te kopen, en voor kleine - compact. Dure items uit de Lux-serie worden perfect gecombineerd met luxe afwerkingen en designeritems zijn geschikt voor boho-stijl.

Om de aandacht op meubels te vestigen, worden heldere opties voor kleurrijk ontwerp of decoratie geselecteerd. Tegelijkertijd mag men de harmonie niet vergeten - een fauteuil of kasten mogen niet uit de hoofdcompositie worden geslagen.

Moderne oplossingen die in meubelwinkels worden geïmplementeerd, zijn onder meer modulaire kasten, uittrekbare banken en ladekasten. Dit alles kan worden gebruikt in kleine ruimtes. De nieuwste modellen Ottomanen worden bijvoorbeeld een salontafel wanneer het deksel wordt omgedraaid. Dit kan aanzienlijk ruimte besparen.

Soorten trappen

Een landhuis is ondenkbaar zonder een trap - het is niet alleen praktisch, maar ook mooi. In dit geval kan de ladder kant-en-klaar worden gekocht of met een originele schets komen. Ze kunnen worden gesneden in hout of gesmeed metaal. Het is belangrijk dat ze zijn uitgerust met leuningen. Trappen zijn vaak gemaakt van marmer, beton, plastic. Gehard glas is acceptabel. Houten trappen hebben onderhoud nodig, dus periodiek moeten ze worden gelakt.

Onder de draaitrap kan een pantry of bijkeuken worden ingericht voor het opbergen van seizoensartikelen. Bij de juiste indeling wordt onder de trap een deur naar het souterrain geplaatst.

Ontwerptips

Een ontwerper is een creatief persoon die in staat is om elk idee tot leven te brengen, vertrekkende van de voorkeuren en financiële situatie van de klant. Tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat je niet veel geld nodig hebt om een ​​comfortabel huis te creëren. De moderne markt biedt niet alleen dure bouwmaterialen, maar ook imitatie, die tegen een democratische prijs wordt verkocht.

Zelfs in de bouwfase van een kozijnhuis, is het noodzakelijk om een ​​kinderkamer, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, badkamer op het plan te schetsen. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op de ontwerper.

Als het huis op de secundaire vastgoedmarkt is gekocht, moet de inrichting zelf worden gedaan. Maar houd er rekening mee dat als de kamers niet-standaard vormen hebben of er maar weinig zijn, u met zonering de kamer kunt verdelen in recreatie-, slaap- en werkruimtes.

Zoals eerder opgemerkt, worden scheidingswanden, behang en verven in verschillende kleuren, podia en vloervariaties gebruikt voor zonering.

Als je wilt, kun je een muur bouwen met een metalen profiel en gipsplaat. Zo'n muur is gemakkelijk te schilderen, er kan behang overheen geplakt worden dat past bij het hoofdinterieur.

Kleuren en decor

Kleurenschema's kunnen elke kamer transformeren. Zowel de stemming als het welzijn van het huishouden is afhankelijk van de kleur. De kleurkeuze wordt beïnvloed door het doel van de kamer, de locatie van de ramen, de windstreken. Het zijn tenslotte de zonnestralen die elke kleur kunnen verslaan. Voor ronde kamers kan bijvoorbeeld zelfs zwart-wit worden gebruikt, omdat de zon de woonruimte gelijkmatig verlicht.

Maar voor een smalle gang werken donkere tinten niet, anders is extra verlichting vereist - wandlampen en een enorme kroonluchter. Voor de gang zijn lichte, warme kleuren - zand of abrikoos ideaal.

Het wordt niet aanbevolen om grote patronen of bloemen in kleine kamers te gebruiken, ze zullen zich op zichzelf concentreren en een toch al kleine kamer visueel verkleinen.

Om in lengte of hoogte te vergroten, moet u respectievelijk behang met een horizontale of verticale streep selecteren.

Een interessant decor kan frisse kleuren brengen, de aandacht afleiden van defecten en het ontwerp aanvullen. Het decor is geselecteerd op verschillende stijlen.

Mooie voorbeelden en opties

In deze sectie wordt het ontwerp van een landhuis gepresenteerd, inclusief de eerste en tweede verdieping. Modern interieur van residentiële en niet-residentiële gebouwen - bibliotheek, zwembad en badkamer. De finishing touch van het interieur is het decor, zelfs een kerstboom kan een kamer onherkenbaar transformeren, dus je moet goed op de decoratie letten.

Zie de volgende video voor de 20 beste doe-het-zelfideeën voor interieurontwerp.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair