Alles over hightech huisjes

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Ontwerp
 4. Mooie voorbeelden

Een hightech huisje is een multifunctioneel huis waarvan het ontwerp de fantasieën van sci-fi-ideeën heeft geabsorbeerd. Door de kenmerken van de woning kunt u afwijken van traditionele fundamenten. Cottage-projecten combineren vakkundig de nieuwste wetenschappelijke prestaties van architectuur en discreet ontwerp in hun ontwerp. In dit artikel gaan we in op alles over hightech cottages.

Eigenaardigheden

De uiterlijke kenmerken van hightech cottages combineren met succes heldere moderne vormen met elegante veelzijdigheid. Zo'n huis wordt de keuze van succesvolle mensen die comfort voor zichzelf vinden in projecten zonder architecturale overschotten. De belangrijkste kenmerken van hightech-huizen zijn als volgt:

 • excentriciteit - de stijl is modern en ontwikkelt zich pas op de vastgoedmarkt; de populariteit van de stijl overtreft aanzienlijk de verspreiding ervan in projecten, daarom verbazen afgewerkte structuren met hun eenvoudige, maar tegelijkertijd sierlijke grenzen, en trekken ze de aandacht;
 • duidelijke geometrische vormen - hightech architectuur onderscheidt zich door strikte rechthoekige en kubieke kenmerken, waaronder geen decoratieve overschotten; ondanks dit ziet het algemene uiterlijk van projecten er altijd erg indrukwekkend en elegant uit;
 • plat dak - dit is een multifunctionele indeling van een huis, waarbij een plat dak aanzienlijk buiten de grenzen van het hoofdgebouw kan uitsteken en kan dienen als een extra plaats die is uitgerust voor recreatie, meestal een terras;
 • de aanwezigheid van glas en spiegeloppervlakken - dit is een ander hoofdkenmerk van huisjes, dat niet alleen decoratief, maar ook praktisch is; de ramen in dergelijke projecten zijn altijd erg breed, waardoor voldoende daglicht het huis kan binnendringen en de ruimte van het pand visueel groter wordt;
 • minimalisme - een beperkt aantal architecturale technieken, een verscheidenheid aan materialen en decortools die worden gebruikt bij de planning van het project, zullen het mogelijk maken om een ​​moderne uitstraling van het huisje te bereiken.

Belangrijk! Hi-tech projecten worden gemaakt met behulp van high-tech tools en programma's, dus ze zijn vaak verbonden met het populaire "smart home"-systeem.

Projecten

Moderne cottages hebben een eenvoudige, ergonomische uitstraling gecombineerd met een hoge mate van functionaliteit en zuinigheid. Projecten zijn zo ontworpen dat een geometrische balans wordt bereikt. Meestal zijn ze opgesteld in de volgorde van symmetrie of, dankzij een plat dak, lijken ze qua uiterlijk op meerdere dozen die tot één complexe structuur zijn gevouwen. Tijdens de bouw worden de volgende materialen het meest gebruikt:

 • metaal;
 • gewapend beton;
 • versterkt glas;
 • schuimblokken;
 • natuursteen.

Minder vaak bevatten huisjes elementen van bakstenen en hout. Meestal onderscheiden hightechprojecten zich door een plat dak en panoramische ramen van plafond tot vloer, maar er zijn opties met een klassiek zadeldak. Het verdient de voorkeur om glas- of polycarbonaatdoeken te gebruiken als interne scheidingswanden voor zonering. Elk deel van het huis moet functioneel zijn en praktische voordelen bevatten. Het misbruik van architectonisch decor is onaanvaardbaar - het type huisje moet duidelijk worden doordacht.

Zo wordt een open deel van een plat dak of een veranda vaak omgetoverd tot een extra plek om te ontspannen en voorzien van meubels.

Ontwerp

De belangrijkste eisen van hightech projecten zijn het in acht nemen van de juiste heldere lijnen in het project, evenals de combinatie van een licht ingetogen kleurenpalet. Dit alles zorgt voor een zeker effect van minimalisme gecombineerd met zakelijke elegantie. Meestal wordt het interieur in loftstijl gedaan. En innovatieve methoden maken het mogelijk om hoogwaardige technologieën correct te integreren in woningverbetering en deze hightech en multifunctioneel in gebruik te maken.

Met glas- en spiegelelementen in combinatie met een verscheidenheid aan lichtbronnen kunt u de ruimte van het pand visueel vergroten, zonder het gevoel van comfort te beroven. Bij het decoreren van gevels worden in de regel dure materialen gebruikt, zodat het ontwerp van het huis er niet te eenvoudig uitziet.

Houten elementen in combinatie met metaal of beton maken de gevel levendiger en comfortabeler.

Mooie voorbeelden

Een klassieke versie van een hightech cottage, die minimalisme en elegantie met succes combineert. Het huis heeft een eenvoudige structuur, maar het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Grote panoramische ramen zorgen voor extra licht in de gebouwen van het huis en het platte dak onderscheidt het gebouw van de traditionele opties.

Duidelijke lijnen en een competente indeling van functionele gebieden maken de woninginrichting praktisch en tegelijkertijd gezellig.

   Een veranda-terras en een open panoramisch gebied naar de binnenplaats maakt de ruimte visueel groter en stelt u in staat om het gewenste effect van moderniteit van het concept te bereiken.

   Een overzicht van het hightech huis in onderstaande video.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair