Projecten van moderne huizen en cottages

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Gebruikte materialen
 3. Projecten overzicht
 4. Interieur en exterieur ontwerp
 5. Klaar voorbeelden

In de moderne wereld kun je met behulp van verschillende computerprogramma's echt een ideaal en uniek project voor je huis creëren. Een persoon kan echt een droomhuis bouwen, er zou een verlangen zijn!

Eigenaardigheden

Tegenwoordig brengen projecten van moderne huizen en cottages de meest ongewone en gedurfde ideeën tot leven in lay-outs en gevels.

Eerst moet u beslissen in welke stijl u uw droomhuis wilt zien.

 • minimalisme - gekenmerkt door de afwijzing van alles wat overbodig is in het interieur, de buitendecoratie, de gevel. Ze houden zich aan deze stijl en gebruiken de eenvoudigste vormen, lichte kleuren en een ongecompliceerde inrichting. Deze stijl wordt tot leven gebracht door metaal, hout, glas en beton. De pluspunten van minimalisme zijn de grote ruimte en de overvloed aan licht. Cottage-projecten in de stijl van minimalisme helpen om te besparen op constructie en interieurdecoratie.
 • High Tech - in tegenstelling tot minimalisme worden in het decor ruwe en donkere tinten gebruikt, er zijn vaak tonen van brutaliteit. Deze stijl wordt gedomineerd door bruikbaarheid.
 • Fusie - combineert meerdere stijlen tegelijk. Met dit decor kun je eenvoudig minimalisme en gothic, klassiek en kasteel, loft en hi-tech combineren.

Het proces van het maken van een project voor een modern huis omvat verschillende fasen:

 1. architectonisch - de afmetingen van de toekomstige constructie, het uiterlijk van de gevels worden bepaald;
 2. constructief - de positie van de fundering, ramen, trappen, deuren, vloeren is vast;
 3. Engineering - een diagram van de locatie van toekomstige communicatie, stopcontacten, kranen wordt getekend;
 4. ontwerpproject - er wordt gewerkt aan de inrichting van de woning, met vermelding van de materialen;
 5. schatting - de benodigde materiaalkosten in elke bouwfase worden geregistreerd.

Gebruikte materialen

  De materiaalkeuze voor het bouwen van een huis is behoorlijk divers. Door de voorkeur te geven aan een van de materialen, is het noodzakelijk om elk van hen goed te bestuderen.

  Landhuizen van baksteen zijn milieuvriendelijk, vorstbestendig en brandveilig.

  De baksteen heeft een lange levensduur, een hoge sterkte en een goede geluidsisolatie.

  Huizen uit een bar zijn tegenwoordig ook populair. Dit zijn de belangrijkste voordelen van dit soort materiaal.

  • Constructie vanaf een bar is meerdere malen goedkoper in vergelijking met andere materialen. Als u een economy class-huis plant, is hout een ideale optie.
  • Zeer milieuvriendelijk, stoot geen schadelijke stoffen uit. Een geweldige optie voor mensen met allergieën.
  • Uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid.
  • Na het bouwen van een woning kunt u er direct intrekken. Binnenbekleding van hout past perfect in het interieur.
  • Langdurig.

   Landhuizen en huisjes gemaakt van natuurlijk hout zien er geweldig uit. Veel mensen willen eenheid met de natuur in huis zien. Natuurlijk hout is ideaal. Blokhutten zijn milieuvriendelijk, zien er mooi uit, zijn duurzaam en houden de warmte goed vast.

   Projecten overzicht

   Tegenwoordig staan ​​catalogi vol met een verscheidenheid aan kant-en-klare landhuizen en luxe huisjes. Er is gemakkelijk een project voor elke smaak te vinden: een huisje met panoramische ramen, open veranda's, thematische bijgebouwen en zelfs een zwembad.

   Bij het plannen van de bouw van een landhuis streeft een persoon de volgende doelen na:

   • eenzaamheid, het verlangen om alleen te zijn met de natuur;
   • de mogelijkheid om kracht te winnen in de frisse lucht, een pauze te nemen van de lawaaierige stad;
   • de waarschijnlijkheid van het verbeteren van de gezondheid, het doen van de verbetering van de site.

   Meestal dienen aangrenzende terrassen als recreatiegebied in landhuizen.Het zijn zowel open als gesloten ruimtes, waar je gemakkelijk met vrienden kunt barbecueën, je terug kunt trekken met een kopje thee en een interessant boek, kunt sporten of yoga kunt doen.

   Cottages met een glazen terras hebben de voorkeur, waardoor het zowel in de zomer als in de winter kan worden gebruikt.

   In de moderne wereld is de auto al lang een integraal onderdeel van elk gezin. Daarom worden er ook garages gebouwd op privépercelen.

   De garage kan worden gebouwd als een vrijstaand gebouw of, omgekeerd, aan het huis, waardoor het een integraal onderdeel wordt.

   Als de site een groot gebied heeft, kunt u er natuurlijk gemakkelijk een plaats voor een garage op toewijzen. Steeds vaker wordt echter in landhuizen gebruik gemaakt van een inbouwgarage.

   De onbetwiste voordelen van een huisje met een garage zijn verschillende factoren.

   • Snelle toegang tot de auto. Dit punt is vooral belangrijk als het buiten regenachtig is - de eigenaar hoeft niet naar een apart gebouw te rennen in de regen, sneeuwstorm en buienwind.
   • Een garage die aan het huis is bevestigd, behoudt de ruimte van het land.
   • Een aangebouwde garage is veel warmer dan een vrijstaand gebouw. Een persoon zal deze functie waarderen bij het repareren van een auto bij herfst- of winterweer.
   • Een ingebouwde garage bespaart geld. Een aparte garage is ook een apart budget.

   Het dak van het huis is daar een belangrijk onderdeel van, omdat het de woning beschermt en afsluit. Terwijl ze vasthouden aan moderne ontwerpen, willen velen een huisje met plat dak hebben. Er zijn echter verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.

   1. Klimaat. Als een persoon in een regenachtig en koud klimaat leeft, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan een plat dak met een helling. Anders kan het water niet weglopen, en dit heeft ernstige gevolgen.
   2. Vegetatie. Als er veel bomen rondom het huis zijn, is het beter om een ​​dak met een helling te kiezen.

   De huisjes met plat dak voldoen aan de eisen van de moderne architectuur. Conservatief, met rechte en eenvoudige lijnen, resoneren ze met velen.

   De beste optie voor liefhebbers van veel licht in huis is een huisje met erkers. In de regel worden in dergelijke huizen grote of panoramische ramen gebruikt. Het is ook toegestaan ​​om deze twee soorten vensters te combineren. Met zo'n gebouw kun je sombere en donkere kamers vergeten.

   Het gebied van het toekomstige huisje is van bijzonder belang. Hier is het natuurlijk de moeite waard om rekening te houden met het aantal mensen dat in het huis woont en de oppervlakte van het perceel dat is toegewezen voor de bouw. Als het budget de bouw van herenhuizen niet toelaat, dan is het heel goed mogelijk om comfortabel te rusten in kleine huizen tot 60 m². m. In speciale kantoren kunnen ze gemakkelijk een project creëren op een klein gebied, met woonruimte en niet-residentiële gebouwen.

   Huizen met een oppervlakte van maximaal 150 m². m zijn perfect voor kleine gezinnen van 3 tot 5 personen.

   Wanneer er geavanceerde mogelijkheden zijn, is het op de percelen mogelijk om een ​​plan uit te voeren voor de bouw van huisjes met een oppervlakte van 300 m². m, en 500 vierkante m, en zelfs 1000 vierkante meter. m.

   Een verhaal

   Huizen met één verdieping zijn behoorlijk populair in de moderne wereld. Met zo'n gebouw kan een stadsbewoner dichter bij de aarde, de natuur zijn en ook een aparte uitgang naar de tuin of naar het terras hebben.

   Huisjes met één verdieping hebben een aantal voordelen om uit te kiezen.

   1. Prijs. Als iemand een beperkt budget heeft, is een gebouw met één verdieping ideaal. Het is veel goedkoper - zowel als u een kant-en-klaar project kiest, als als u het zelf bouwt.
   2. Gebrek aan trappen. Een enorm pluspunt op het gebied van veiligheid in huis. Zeker als er kleine kinderen en ouderen in huis wonen.

   Tegenwoordig is het gebruik van panoramische ramen in kleine gebouwen met één verdieping populair. Door panoramische beglazing wordt de ruimte groter en wordt het huis gevuld met licht. Bovendien kunt u op elk moment van het jaar de natuur dag en nacht bewonderen.

   Twee verdiepingen

   Een grondigere voorbereiding is vereist om een ​​huis met twee verdiepingen te bouwen. In eerste instantie moet u vertrouwd raken met de kenmerken van de bodem. Verder is het belangrijk om de massa van de toekomstige structuur zo nauwkeurig mogelijk te berekenen.Dit alles is nodig zodat de grond in de toekomst niet doorzakt onder het gewicht van het gebouw.

   Twee verdiepingen in het huis maken de meest winstgevende uitvoering van de indeling mogelijk. Op de begane grond kunt u een zogenaamde bijkeuken en een gastenruimte plaatsen - dit is een keuken, een stookruimte, een berging, een woonkamer. En de tweede verdieping blijft volledig de persoonlijke ruimte van de eigenaren: een slaapkamer, een kantoor, een bibliotheek en nog veel meer. Badkamers kunnen op elke verdieping worden geplaatst.

   Als er een groot aantal mensen of meerdere gezinnen in het huisje willen wonen, dan zijn 2 verdiepingen precies de juiste keuze. Elk gezin kan op een eigen verdieping worden ondergebracht.

   Interieur en exterieur ontwerp

   Nadat ze alle praktische problemen van het bouwen van een huis hebben opgelost, worden ze geconfronteerd met zogenaamde creatieve problemen, zoals indeling, interieur van kamers, buitendecoratie. Hier moet je naar jezelf luisteren: je hebt een modern ontwerp nodig of, nog belangrijker, een spirituele component.

   De entreehal is de eerste kamer die zowel gasten als familieleden zien. Natuurlijk zullen de gasten meer versteld staan ​​van het interieur en de inrichting. Maar huishoudens zijn vooral geïnteresseerd in de functionaliteit en ruimtelijkheid van deze kamer.

   Tegenwoordig kun je elke stijl kiezen die in de gang zal "spelen" en opbergruimtes verborgen houden voor nieuwsgierige blikken.

   De keuken is de hoofdruimte voor de gastvrouw van de familiehaard. Ze moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Materialen zoals klei, steen, keramiek, hout zien er het meest winstgevend uit in een chalet. Ze zijn perfect voor de interieurdecoratie van de keuken - de materialen zijn waterdicht, ze zijn niet bang voor hoge temperaturen en zullen de eigenaren lang van dienst zijn.

   De woonkamer verwelkomt vrienden en is ook perfect voor rustige familiebijeenkomsten. Gedurfde, levendige interieurs zullen hier beter tot hun recht komen. En u kunt ook actief gestoffeerde meubels gebruiken: banken, poefs, fauteuils, kussens. Hoe dit alles organisch in te richten is te zien op de foto's.

   De slaapkamer wordt voornamelijk gebruikt voor een goede nachtrust voor de eigenaren. Dit is, zou je kunnen zeggen, een privacykamer, een intiem gedeelte van het huisje. Het is beter om felle kleuren in de slaapkamer op te geven en de voorkeur te geven aan lichte kleuren. Dit laatste zal je helpen te kalmeren, jezelf comfortabel te wikkelen en je volledige ontspanning te geven na een zware dag.

   Met moderne grote huisjes kunt u aparte badkamers maken en ook niet worden beperkt in grootte. Als het huis helemaal vrij ligt, dan is het mogelijk om een ​​badkamer met panoramische ramen te realiseren en jezelf te laten genieten van de natuur terwijl je een bubbelbad neemt.

   De inrichting van het huis is een weerspiegeling van het karakter van de eigenaar en het creëren van comfort voor hem. In design houdt iemand vast aan één stijl en iemand mixt er meerdere tegelijk.

   Decorerend uit natuurlijke materialen, zal een groot aantal verse bloemen perfect de Provençaalse stijl in huis weerspiegelen. In dit geval moeten de meubels vintage zijn. Vazen, rieten manden, kandelaars en meer worden actief gebruikt.

   Voor liefhebbers van natuurlijkheid en nabijheid van de natuur is een volledig houten huis een uitstekende optie. Het houten interieur past harmonieus bij elke stijl. Als u helderheid wilt, kan de boom veilig in elke kleur worden geverfd.

   Het is wenselijk dat de gevel van het huis harmonieus wordt gecombineerd met de interieurdecoratie. Buitendecoratie zal door velen worden overwogen, niet alleen gasten en vrienden. Het is belangrijk dat de gevel zo functioneel mogelijk is, omdat het huisje beschermt tegen wind, regen, sneeuw.

   Natuurrampen mogen een mooi huis niet beschadigen.

   De volgende materialen kunnen worden gebruikt voor decoratie:

   • gevelbeplating;
   • steen;
   • gevelpanelen;
   • steen;
   • gips.

     Typisch zijn landhuizen omgeven door hoge hekken. In de moderne wereld is de keuze voor de laatste ook divers. U kunt een gesneden houten hek, metalen of ijzeren hek, polycarbonaat, plastic en andere opties gebruiken. Om harmonie te creëren met het interieur van het huis, kan het hek in felle kleuren of in grijstinten worden geverfd. Het hangt allemaal af van de verbeelding van de eigenaar.

      Klaar voorbeelden

      Hieronder staan ​​​​foto's van afgewerkte landhuizen en huisjes.

      • Mooi huisje met twee verdiepingen en grote hightech ramen. Ideaal voor een groot gezin.
      • Luxe stenen huisje van twee verdiepingen met ingebouwde garage. Het mag gerust een droomhuis worden genoemd.
      • Bakstenen landhuis in Europese stijl.
      • Groot huisje met een moderne gevel.
      • Het interieur van een gesloten terras in een woonhuis. Hier kunt u heerlijk uitrusten, de natuur bewonderen of plezier maken met vrienden.
      • Panoramische ramen in het interieur geven een onvergetelijke ervaring en vullen het huis met een bijzondere charme.
      • Een woonkamer met een open haard geeft niet alleen warmte, maar ook comfort op rustige avonden.

      Het project en ontwerp van een modern huis met een plat dak in de volgende video.

      geen commentaar

      De reactie is succesvol verzonden.

      Keuken

      Slaapkamer

      Meubilair