Huizen in mediterrane stijl: voorbeelden van interieurs

Modern design wordt in verschillende richtingen gepresenteerd, maar het interieur van de huizen in mediterrane stijl verdient speciale aandacht. Een ongebruikelijke combinatie van natuurlijke materialen als baksteen, hout, textiel en metaal geeft de kamer een unieke uitstraling, vult de kamers met gezelligheid en warmte. Het belangrijkste kenmerk van dit decor is het gebruik van originele texturen en natuurlijke tinten.

Bovendien impliceert de mediterrane stijl comfort en bruikbaarheid in alles, dus het is perfect voor kenners van vrije ruimte en schoonheid. Dergelijke projecten hebben in de regel de voorkeur van eigenaren van grote huizen buiten de stad, maar een vergelijkbare decoratie kan worden uitgevoerd in bescheiden gebouwen met één verdieping.

Functies en kenmerken:

Mediterrane stijl ziet er geweldig uit tegen de achtergrond van de natuur. Om ervoor te zorgen dat het uiterlijk van het huis volledig overeenkomt met het beeld, is het noodzakelijk om in de architectuur bouwmaterialen in neutrale tinten te gebruiken. Zo zal de gevel stijlvol en netjes blijken te zijn, en de beige of witte pleister van de muren zal de schoonheid van alle structurele elementen gunstig benadrukken. Als het dak is versierd met tegels, worden bordeauxrode, grijze of bruine kleuren gekozen om bij de muren te passen. Het interieur van woonruimtes wordt beschouwd als een integraal onderdeel van dit ontwerp.

Het heeft de volgende kenmerken:

  • Meubilair. De inrichting van de kamers wordt vertegenwoordigd door chique natuurlijke houten items. De gebogen poten van de structuren en het rode metalen frame duiden allemaal op de mediterrane stijl.
  • Ladder. Dit decorstuk is een echte blikvanger in huis. De opengewerkte decoratie en ongewone rondingen zullen niet alleen de eigenaren van het huis, maar ook hun gasten onverschillig laten. Voor meer effect wordt aanbevolen om dergelijke trappen aan te vullen met massieve kroonluchters en houten vazen.
  • Tekeningen en afbeeldingen. Het hoofdthema in de schilderkunst zou de zee en de zon moeten zijn. Tegelijkertijd is het erg belangrijk om de grootte van de doeken correct te selecteren voor de parameters van de kamer.
  • Decor elementen. De kamers moeten verschillende beeldjes en souvenirs bevatten die zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Het is niet genoeg om alleen mooie composities te gebruiken om een ​​huis in mediterrane stijl te decoreren; een sfeer van huiselijke warmte en comfort moet in het interieur worden gevoeld. Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan de inrichting van de kamers. In dit geval wordt aanbevolen om de vloerbedekking te kiezen uit decoratieve steen of tegels. Met zo'n vloer kun je niet alleen de kamer transformeren, maar ook lang meegaan, en een enorme selectie kleuren zal interessante ideeën voor experimenten openen. In de woonkamer zullen tegels in de kleuren zand en zee er bijvoorbeeld geweldig uitzien.

Wat de muren en het plafond betreft, ze moeten harmonieus passen bij het totale interieur. Muren kunnen worden versierd met metselwerk of gips en plafonds kunnen worden gemaakt in de vorm van hangende constructies. Houten meubels en licht textiel op grote ramen zien er ongewoon uit tegen deze achtergrond. Om de strengheid van de lijnen in het ontwerp op te fleuren, wordt het ook aanbevolen om geweven tapijten, decoratieve kussens en verschillende kralenambachten te gebruiken. We mogen kamerplanten niet vergeten, ze kunnen binnenshuis op speciale metalen standaards worden geplaatst.

Interieur decoratie

De woonkamer van een landhuis of appartement is de hoofdruimte, dus het interieur moet origineel en stijlvol zijn.Als huiseigenaren hun "familienest" liever gezellig en functioneel zien, dan is het raadzaam om een ​​Spaans decor te gebruiken om deze kamer te versieren. Beige muren, terracotta vloeren en donkere meubels zijn in deze richting de juiste oplossing.

Om de woonkamer licht en luchtig te maken, kan deze worden ingericht in een Grieks-mediterrane stijl, in dit geval is een huis met grote ramen zeer geschikt. Een maximum aan licht en een minimum aan meubels geven de woonkamer een gevoel van oneindigheid en lichtheid, terwijl gordijnen en jaloezieën gemaakt van natuurlijke stoffen het belangrijkste kenmerk van de kamer zullen worden.

Een slaapkamer in dit ontwerp heeft grote muren en hoge balkenplafonds. Alle oppervlakken in de kamer moeten vrij zijn van schittering en glans. Het is het beste om afwerkingsmaterialen met een ruwe textuur te selecteren. Matte verf of sierpleister met patronen is hiervoor zeer geschikt. In de mediterrane slaapkamer wordt het bed beschouwd als het belangrijkste meubelstuk; de gesmede details en verschillende elementen van hout zullen de satijnen spreien en de overkapping op een originele manier aanvullen.

Wat de badkamer betreft, deze is meestal versierd met houten meubels en mozaïektegels. Om de ruimte functioneel te maken, moeten er een minimum aan objecten in worden geplaatst. Alle noodzakelijke dingen kunnen gemakkelijk achter de sierpanelen worden verborgen. Het kleurenschema voor de badkamer is gekozen in koude tinten, variërend van donkerblauw tot terracotta.

Het wordt aanbevolen om de wanden en het plafond in de badkamer in te richten met tegels in contrasterende kleuren. Er moet ook worden opgemerkt dat wafeldoeken in de kamer aanwezig moeten zijn, omdat ze als het belangrijkste kenmerk van deze stijl worden beschouwd.

De keuken in het mediterrane interieur bevalt met een bijzonder comfort. Heldere kleuren, rieten meubels en open kasten met aardewerk vullen de ruimte met een bijzondere sfeer van warmte. Een werkende muur in de keuken kan worden versierd met mozaïeken of er een compositie van fruit of een etnisch beeld op worden gelegd. Het is het beste om een ​​vloerbedekking onder een natuursteen te kiezen.

Alle meubels in de keuken moeten semi-antiek worden gekozen. Het is raadzaam om het in te richten met smeedijzeren tafels en stoelen, houten fauteuils, laden en manden gemaakt van wijnstokken. Ook het buffet zal hier goed staan. In de regel wordt dit ontwerp gekenmerkt door de combinatie van een keuken met een eetkamer, het belangrijkste decoritem waarin een massieve tafel van natuurlijk massief hout zal zijn. Wat verlichting betreft, is het het beste om natuurlijke lichtbronnen in deze kamer te gebruiken (grote ramen kunnen dit gemakkelijk aan) en deze aan te vullen met originele kroonluchters.

Ongeacht welke kamer van het huis in mediterrane stijl zal worden ingericht, het is belangrijk om de belangrijkste ontwerpregel in acht te nemen - er worden slechts drie kleuren gebruikt in de decoratie van de kamer. Het wordt niet aanbevolen om het kleurenpalet te mengen en verschillende combinaties in het decor te maken, omdat de kamers eenvoudig en beknopt moeten zijn.

In de onderstaande video ziet u het ontwerp van het huis in mediterrane stijl.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair