Huisproject in kasteelstijl: interieurvoorbeelden

Huisproject in kasteelstijl: interieurvoorbeelden
  1. Kenmerken van gebouwen in kasteelstijl
  2. stilistische kenmerken
  3. Interieur decoratie

Alle romantici dromen in hun hart van hun eigen kasteel in de natuur. In feite is deze droom niet zo onmogelijk als het op het eerste gezicht lijkt. En als u van plan bent een woonhuis te bouwen, dan is het heel goed mogelijk om de standaardindelingen te vervangen door een ongewoon huisproject in de stijl van een middeleeuws kasteel. In dit artikel leer je hoe je deze kleine droom kunt laten uitkomen.

Kenmerken van gebouwen in kasteelstijl

Dergelijke originele huizen zijn op het eerste gezicht herkenbaar. Ook al neem je maar een deel van het concept of verander je iets aan de indeling, je kasteeltje zal toch de aandacht trekken. Dit is het belangrijkste kenmerk van dergelijke gebouwen.

Meestal onderscheiden gebouwen in kasteelstijl zich door hun massaliteit. Net als echte middeleeuwse kastelen, zijn gebouwen die zo gestileerd zijn altijd solide.

Massieve stenen muren, de afwezigheid van kleine decoratieve elementen - dit is niet alleen typisch voor echte kastelen, maar ook voor gestileerde huisjes.

Zo'n huis geeft meteen de indruk van een solide structuur waarin meer dan één generatie van uw gezin vredig kan leven. Anders zijn zowel het ontwerp als de externe decoratie afhankelijk van de voorkeuren van de huiseigenaren.

Huiskasteel kan naar boven streven met gotische torenspitsen en smalle ramen, of juist stevig op de grond staan.

stilistische kenmerken

De richtingen van de kasteelstijl moeten apart worden besproken. Over het algemeen zijn er verschillende hoofdlijnen: gotiek, romaans, barok en classicisme. Laten we eens kijken naar de meest populaire stijlen en hun kenmerken.

Klassiek

De meest strikte en enigszins beperkte stijl is classicisme. De strikte vormen van de muren en decoratie trekken iemand aan met hun ascetische terughoudendheid, en iemand daarentegen wordt afgestoten door zo'n eenvoud.

Classicisme is een richting voor degenen die niet van onnodige geneugten houden en genieten van de mogelijkheid om in een solide, zij het niet het eenvoudigste huis te wonen.

gotisch

In Europa was het de gotische stijl die de grootste stempel op de architectuur drukte. Gotische kastelen zijn te vinden in bijna alle Europese landen. Deze richting is gemakkelijk te herkennen. Het onderscheidt zich door hoge torenspitsen, scherpe torentjes en muren die zich tot ver in de lucht uitstrekken. Ramen in dergelijke kastelen schitteren met prachtige glas-in-loodramen, glinsterend in verschillende kleuren in de zon.

Kastelen in gotische stijl zien er nogal somber uit, maar trekken tegelijkertijd constant de aandacht.

Als u een landhuis in de stijl van een gotisch kasteel wilt bouwen, dan zal het uw buren zeker niet onverschillig laten. Gebruik hoge muren om uw privacy privé te houden. En je kunt de muren veilig decoreren met decoratieve versiering in de vorm van prachtige frontons of kleine torentjes met scherpe torens.

Romantiek

Deze uitloper van de classicistische stijl heeft een merkbaar stempel gedrukt op Rusland. Het is in deze stijl dat bijvoorbeeld het Mikhailovsky-kasteel in St. Petersburg is gemaakt. Dit is een luxe paleis aan alle kanten omgeven door water. Als je een huisje in de vorm van zo'n kasteel wilt bouwen, dan is het niet nodig om het te omringen met een gracht - het is voldoende om de strikte stenen muren aan te vullen met prachtig versierde deur- en raamopeningen, te versieren met torentjes, figuren en sculpturen.

Renaissance

Wie van eenvoud houdt, moet ook letten op een richting als de Renaissance.Een huisje dat in deze stijl is ingericht, ziet er niet alleen stijlvol en ongewoon uit, maar is ook bijzonder praktisch, omdat alles in zo'n kamer rationeel is verdeeld in afzonderlijke zones.

De kamers in zo'n huisje zijn meestal vierkant. Meestal is binnen hetzelfde plein en netjes ingerichte patio. Het kan heel klein of groot zijn en aangevuld met prachtige open arcades.

Barok

En wie van luxe houdt, zal het barokke kasteel zeker waarderen. Zoals alle dingen en gebouwen in deze stijl, valt het op door zijn bijzondere pretentie.

Een landhuis in de stijl van zo'n luxueus kasteel trekt de aandacht met vergulding, gedraaide zuilen, ongewone sculpturen en andere aantrekkelijke decorelementen.

Zoals u kunt zien, zijn er veel aanwijzingen die u kunnen inspireren om een ​​miniatuur van een luxueus koninklijk kasteel op uw site te maken.

Interieur decoratie

Een huis dat in kasteelstijl is ingericht, moet tot in het kleinste detail worden doordacht, niet alleen tijdens de bouw, maar ook bij het inrichten van kamers en een perceel. Tegenwoordig kan moderne technologie worden gecombineerd met ontwerpideeën die architecten uit de afgelopen eeuwen hebben geïnspireerd.

Allereerst zal het ontwerp van de muren, vloer en plafond helpen om de juiste sfeer te creëren. De beste optie is een onbehandelde steen. Er zijn hier meerdere opties. U kunt bijvoorbeeld gewoon metselwerk gebruiken en het niet bedekken met verf of een andere decoratieve afwerking. Een echte steen komt het mooist uit en uw huisje wordt met de jaren alleen maar mooier.

Een andere optie is om decoratieve steenachtige oppervlakken te gebruiken. Dit type coating kost minder, maar zal u niet behagen met een verhoogde duurzaamheid.

Je kunt ook doen met eenvoudige gestuukte muren. Licht gips ziet er aantrekkelijk en eenvoudig uit, wat bijvoorbeeld geschikt is voor cottages in classicistische stijl.

Correct geselecteerde meubels zullen ook helpen om het oude interieur te versieren. Om de ouderwetse sfeer na te bootsen, is het aan te raden om antieke meubelen of antiek gestileerde voorwerpen te gebruiken.

Tafels en stoelen versierd met decoupagetechniek zien er prachtig uit.

Het huis in kasteelstijl biedt ook ruimte voor een verscheidenheid aan textiel, variërend van eenvoudige tapijten tot luxueuze nep- of natuurlijke bonthuiden of wandtapijten.

Ook zullen enorme schilderijen aan de muren nuttig zijn. Het is niet nodig dat dit originele werken waren, het is voldoende om kleine mooie schilderijen te vinden, koperen of vergulde lijsten ervoor te kopen, en de kamers van uw huisje zullen worden getransformeerd.

Je kunt ook ander decor kiezen dat bij de stijl past - kisten, beeldjes, boekenkasten, prachtige kandelaars en andere kleinigheden.

Het interieur van uw knusse minikasteel wordt gecompleteerd door binnenbogen, deuropeningen versierd met stucwerk en prachtige natuurlijke houten balken die zich direct onder het plafond bevinden.

Als je de eenvoudige kozijnhuizen beu bent en op het eerste gezicht iets unieks en indrukwekkends wilt bouwen, dan zal een kamer in kasteelstijl zeker indruk op je maken. Als je vaardigheden hebt op het gebied van bouwkwesties, kun je zelfstandig een project of in ieder geval de voorbereiding ervan voorbereiden. Anders kunt u zich beter wenden tot bedrijven die zich hier professioneel mee bezig houden.

In dit geval krijgt u een luxueus kasteel, gestileerd als de middeleeuwen. Het wordt een ware versiering van je site, welke richting je ook kiest.

In de volgende video ziet u een voorbeeld van een project van een landhuis in de vorm van een kasteel.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair