Huizen in Russische stijl: kenmerken van architectuur en design

Inhoud
  1. Wat het is?
  2. Specifieke eigenschappen
  3. Voor-en nadelen
  4. Materialen voor constructie en decoratie
  5. Belangrijke ontwerptips
  6. Voorbeelden van voltooide projecten

Huizen in Russische stijl inspireren nog steeds veel hedendaagse ontwerpers. Als je van de nationale stijl en fantastische Russische motieven houdt, kun je proberen een huisje of een klein huis in rustieke stijl te bouwen. In dit artikel leer je hoe je dit doet of hoe je een reeds afgewerkt huis transformeert.

Wat het is?

De moderne wereld drukt zelfs zijn stempel op authentieke trends in de designwereld. Nu combineert de rustieke stijl traditionele motieven en moderne manieren om het leven in zo'n gezellig huis te verbeteren.

Een huis in Russische stijl is meestal gemaakt van hout. Meestal zijn dit massief houten constructies. Zowel van buiten als van binnen zijn ze versierd met allerlei schildermogelijkheden. Gesneden luiken of daken zijn niet ongewoon.

In het huis in Russische stijl moeten passende meubels zijn - luxe ladekasten, gebeeldhouwde kasten, stoelen en tafels van natuurlijk hout, enzovoort. Ook in dergelijke kamers zijn er gesmede metalen onderdelen.

Specifieke eigenschappen

Een van de belangrijkste kenmerken van de oude Russische stijl is het wijdverbreide gebruik van natuurlijk hout. Het was in houten huizen dat onze voorouders lange tijd woonden. Dus waarom zou u deze traditie niet op ons voortzetten? Hout is een materiaal van zeer hoge kwaliteit dat aangenaam aanvoelt. Ook na verwerking blijft de boom milieuvriendelijk, waardoor je je goed voelt in zo'n huis.

Rustieke hutten worden ook vaak aangevuld met een kachel. Je kunt een echte kachel bouwen of een decoratieve gebruiken. De tweede optie is ideaal als u geen huis helemaal opnieuw bouwt, maar er alleen reparaties aan uitvoert.

De kachel kan onafgewerkt blijven of wit geverfd worden en versierd met tegels rond de omtrek. Het hangt allemaal alleen af ​​van je verbeelding.

Een ander interessant kenmerk zijn houten vloeren van hoge kwaliteit. Ze moeten eruitzien als natuurlijk onbehandeld hout. Nu vind je zelfs parket of laminaat met deze structuur. Op deze vloeren kun je prachtige kleurrijke tapijten leggen.

We mogen ook niet vergeten dat Rusland een orthodox land is. Dit betekent dat er in een gestileerde Russische hut een plaats moet zijn voor religieuze symbolen - kaarsen, kleine lampen of afbeeldingen die in de hoek staan.

Het interieur in moderne Russische stijl is iets unieks en volledig gevormd. Daarom, als u besluit een landhuis in deze stijl te ontwerpen, moet u alles tot in het kleinste detail doordenken. Dit geldt niet alleen voor afwerkingen en basismaterialen, maar ook voor kleine decoratieve elementen.

Voor-en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van de moderne Russische stijl is dat er voornamelijk natuurlijke materialen worden gebruikt voor de decoratie. Hout- en steenafwerkingen combineren harmonieus in het interieur om een ​​gezellig, warm interieur te creëren.

Ten tweede roepen huizen van dit type een gevoel van aangename nostalgie op en laten ze de wortels niet vergeten. De geplaveide basis en prachtige decoratie van alle details met behulp van oude schildertechnieken maken van uw huisje een klein museum, dat doet denken aan het verleden en de tradities.

Het valt ook niet te ontkennen dat de interieurs in de echte Russische stijl erg mooi zijn.Je kunt veel kleurrijke details, gesmede kandelaars, onderzetters en andere schattige gadgets gebruiken. Hoe meer van deze simpele kleine dingen, hoe comfortabeler de kamer eruitziet.

Van de tekortkomingen kunnen alleen de vrij hoge kosten van de bij de constructie gebruikte materialen worden opgemerkt, en het feit dat niet iedereen van de rustieke stijl houdt.

Materialen voor constructie en decoratie

Zoals eerder vermeld, is natuurlijk hout het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt om rustieke landhuizen te bouwen.

De eerste indruk wordt gemaakt door de buitendecoratie van het huis. Een kwaliteitsblokhut ziet er het beste uit. Maar als u geen huisje van natuurlijke stammen wilt bouwen, kunt u een uitstekend bakstenen gebouw maken. Een bakstenen huis blijkt duurzamer en beter geschikt voor de strenge Russische winter.

Zo'n huis kan worden aangevuld met hoogwaardige stenen afwerkingen en prachtige deuren en ramen versierd met houtsnijwerk. Een houten huis is daarentegen het best versierd met kleurrijke schilderingen.

Ook de interieurdecoratie speelt een belangrijke rol. Een rustiek huis kan van binnenuit worden ingericht met eenvoudige meubels of luxe designtafels. Decoratief schilderen van planken, schalen en andere decoratieve elementen vormt een aanvulling op het eenvoudige interieur van een landhuis.

Belangrijke ontwerptips

Er zijn veel uitlopers van de traditionele Russische stijl. In feite had elke provincie zijn eigen bijzonderheden, die alleen kenmerkend waren voor dit gebied.

Zo kenmerkt de Gzhel-stijl zich bijvoorbeeld door een combinatie van puur wit met blauwtinten. Het kunnen rijke blauwe of delicate blauwtinten zijn die het interieur lichtheid geven.

Fans van oude Russische sprookjes zullen zeker van de oude stijl van populaire prints houden. Het huis, ingericht in deze stijl, lijkt op een oude hut, die lijkt te zijn voortgekomen uit de pagina's van een boek met Russische sprookjes.

Als je jezelf wilt plezieren met prachtig schilderen of houtsnijwerk, dan zul je Khokhloma leuk vinden. Dit decor ziet er zeer helder uit en is in harmonie met de houten basis van het huis. Khokhloma-schilderij siert vaak rustiek textiel - sjaals, tapijten, handdoeken of dekens. Meestal worden eenvoudige stoffen zoals linnen of jute gebruikt als heldere kleuraccenten.

Voor interieurdecoratie kun je ook schattige plaids en dekens in pseudo-Russische stijl kopen. Dergelijke kleurrijke doeken, bestaande uit kleine gekleurde vlekken, zullen de juiste sfeer in de kamer brengen. Voorheen werden dergelijke patchwork-quilts gebruikt in de huizen van rijke mensen, maar nu kan bijna iedereen zijn huis inrichten met zo'n textielproduct.

Ten slotte is het vermeldenswaard een stijl als Russische rococo. Dit is een luxe stijl die vroeger werd gebruikt om paleizen of landgoederen te versieren. Als je een huis wilt inrichten in de stijl van pseudo-Russische rococo, dan zullen hoogwaardige wandtapijten, vergulde accessoires, beschilderde borden en andere schattige, maar vaak dure details je te hulp komen. In de regel worden dergelijke decorartikelen op bestelling gemaakt.

Voorbeelden van voltooide projecten

Er zijn veel interessante schetsen die ontwerpers inspireren om projecten te maken voor gebouwen met één verdieping en meerdere verdiepingen. Laten we eens kijken naar twee voorbeelden van het ontwerp van een modern huisje.

Izba

Buitenlanders houden meestal van het luxueuze interieur van de Russische hut. Alles is hier bewust Russisch, spectaculair. Dat is de reden waarom deze stijl diegenen aantrekt die niet bekend zijn met Russische tradities. Om zo'n interieur te creëren, hoeft u niets radicaal te veranderen - het is voldoende om textiel, decoratieve elementen en andere kleine details te gebruiken.

Als u een huis helemaal opnieuw bouwt, is het raadzaam om natuurlijk hout te gebruiken voor het decoreren van muren en plafonds, en voor het decoreren van ramen en deuropeningen. Natuurlijk lijken kunststof ramen voor velen praktischer, maar ze passen niet zo organisch in het oude Russische interieur dat je probeert te recreëren.

Velen geloven dat deze stijl niet kan worden gedaan zonder een luxe antieke kachel te installeren. Als u het in uw huis plaatst, krijgt u veel voordelen. Ten eerste kan het dienen als alternatieve warmtebron. Dit bespaart u veel geld op nutsvoorzieningen. Bovendien zal het mogelijk zijn om op het fornuis te koken. En zodra je het voedsel proeft dat erop gekookt is, zul je merken dat het veel beter smaakt dan alles wat je eerder hebt geprobeerd.

Ook valt het op dat met een echte Russische kachel het huis veel comfortabeler wordt. En de winterdagen zullen gewoonweg fantastisch worden door het geluid van knetterende houtblokken erin.

Ten slotte moet gezegd worden over het decor dat is gebruikt bij het ontwerp van het huis. Allerlei kisten, kisten, houten tonnen en andere kleine details passen hier bij je. Het aantal plastic en metalen onderdelen moet tot een minimum worden beperkt. Als dit niet mogelijk is, is het de moeite waard om de techniek en alles wat uit het algemene concept komt te verfraaien.

Terem

Een andere uitloper van de Russische of pseudo-Russische stijl wordt prachtig "Russische term" genoemd. Het is erg kleurrijk en tot op zekere hoogte zelfs fantastisch. Als u een overvloed aan patronen, levendige kleuren en een rijk decor verwelkomt, dan zult u zeker van deze stijl houden.

Het kenmerkt zich ook door het gebruik van stoffen behang en bijpassende bekleding. Ook kleurrijke tapijten zijn te onderscheiden van textiel. Meubels worden niet alleen van hout gebruikt, eenvoudig onbehandeld hout ziet er te ruw uit. Er zijn banken bekleed met leer of meubels met mooie velours bekleding.

Luxe kristallen kroonluchters zijn de moeite waard. Zij zijn het die het beste in de Russische toren passen. Als je op zoek bent naar armaturen met een metalen voet, dan kunnen ze gestyled worden in goud of brons. Het ziet er ook erg verfijnd uit.

Moderne rustieke styling ziet er interessant en ongewoon uit. Je kunt echt proberen om van je huis een echte Russische toren te maken, of gewoon wat basisinspiratie gebruiken om een ​​eenvoudig huisje in Russische stijl te versieren.

Zie de volgende video voor de kenmerken van de Russische stijl in het interieur.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair