Finse stijl in het ontwerp van het interieur en exterieur van het huis

Inhoud
  1. Specifieke eigenschappen
  2. Hoe te registreren?
  3. Mooie voorbeelden

Finland heeft zijn eigen tradities in de bouw, hier behandelen mensen de natuur met eerbied en zorg, en hun huizen passen altijd in het landschap. Woonobjecten zijn niet eenvoudig te noemen, open terrassen geven kleur en volume aan de gebouwen. De interieurdecoratie verschilt niet in de aanwezigheid van veel accessoires, er zijn geen stapels huishoudelijke artikelen.

Gezelligheid in dergelijke huizen wordt gecreëerd dankzij houten bekleding, zachte en doffe kleuren, textiel.

Specifieke eigenschappen

Gebouwen in Finse stijl hebben hun eigen individuele kenmerken. Aan de voet van het huis wordt een zuilvormige fundering gelegd - wanneer de pilaren tot een bepaalde diepte in de grond worden ondergedompeld en met elkaar zijn verbonden door een afstandhouder. Een dergelijke fundering is nodig om het reliëf waterpas te maken, aangezien de constructie vaak wordt uitgevoerd op locaties met scherpe dalingen in het grondniveau.

Finland is rijk aan afzettingen van natuursteen - zandsteen, steatiet, leisteen. Met zijn hulp worden de grond en het fundament versterkt.

In de inrichting van een huis of appartement in een moderne Finse stijl zijn steen en hout altijd aanwezig. Voor geveldecoratie, voor interieurdecoratie, voor tuindecoratie - deze materialen zijn overal aanwezig. Het perceel bij het huis is noodzakelijkerwijs versierd met stenen in de vorm van keien of keien. In eerste instantie lijkt het alsof deze natuur alles zo chaotisch heeft ingericht, maar in feite is het project gemaakt door architecten en ontwerpers.

De buitenhaard is een ander onderscheidend kenmerk van de stijl. Een buitenhaard wordt meestal bij de hoofdingang geplaatst. Er is een terras rondom of bij de open haard.

Hoe te registreren?

Het belangrijkste bij het inrichten van een landhuis in Finse stijl is dat alle accessoires harmonieus met elkaar worden gecombineerd. Hoewel algemeen wordt aangenomen dat handgemaakte dingen worden gebruikt om het interieur te versieren, u kunt met succes moderne huishoudelijke artikelen ophalen die zijn gemaakt met behulp van de nieuwste technologieën.

De kachel of haard is het belangrijkste punt van waaruit de renovatie en inrichting van het huis begint. Inwoners van Finland houden van klassieke haarden, maar geven toch de voorkeur aan antieke haarden, die zowel in de keuken als op kantoor hun plaats zullen vinden. Huisvrouwen bakken soms zelfs brood in dergelijke ovens.

De naam "Fins huis" suggereert al dat de kamer veel ruimte en licht moet hebben. Licht hout, veel gesmede lampen en spiegels, versierd met zilver - hier moet je de maat in acht nemen, zodat het ontwerp voortreffelijk blijft. Het meubilair is ook in lichte kleuren en de kasten voor boeken en dingen zijn van hout en massief.

Buitenkant

Door de houten decoratie van het huis van buitenaf kunt u veel besparen en dankzij de constructie met frametechnologie wordt het gebouw zo snel mogelijk gebouwd.

Constructies zijn voornamelijk gemaakt van hout. De eigenschappen van het geprofileerde verlijmde materiaal zijn het hele jaar door geschikt, het hout zal niet barsten en vervormen.

Het huis in traditionele Finse stijl heeft een woonverdieping en een zadeldak. Op verzoek van de consument ontwerpen ontwerpers en architecten een extra tweede verdieping, terras, badhuis of sauna.

Heel vaak begon de Finse stijl gepaard te gaan met panoramische ramen. Door dergelijke beglazing kan het licht maximaal het huis binnendringen. Buiten zijn raamlijsten bijna altijd voorzien van vizieren.

Interieur

Hout heeft zijn eigen interessante structuur; het is een warm en gezellig materiaal. Als u deze afwerking nog meer wilt verzachten, kunt u matte verf gebruiken.

Een appartement of huis in Finse stijl is altijd bijna leeg van binnen - een groot aantal kleine details en meubels is onaanvaardbaar. Met de hand gemaakte dingen die van generatie op generatie worden doorgegeven, helpen om de ruimte in de kamer correct in te richten. Verschillende figuren van porselein of klei, geweven servetten of vloerkleden - elk item heeft zijn eigen geschiedenis.

Traditionele kleuren zijn blauw, wit, groen en grijs. Meestal worden ze gebruikt voor de achtergrond, waarop de rest van de ideeën later zullen worden gevormd. Heldere en pakkende kleuren worden niet gebruikt.

In moderne Finse stijl zie je vaak verschillende tegenstellingen in het interieur. - bijvoorbeeld een eenvoudige antieke bank voor een enorme bioscoop. Of een open haard op elektriciteit, en er is een stapel brandhout in de buurt voor decoratie.

Elke vrije ruimte moet rationeel worden gebruikt en niet worden gevuld met allerlei soorten meubels. Zo past een praktische hoekkast perfect in de hoek van de kamer.

De kinderkamer kan ook in Finse stijl worden ingericht. Hier impliceert het ontwerp geen duidelijke zonering, vooral als er twee kinderen in de kamer wonen. Het is niet nodig om scheidingswanden te installeren, de oplossing is om de zones op kleur te verdelen - muren, vloer, verschillende tapijten. Als het gebied niet erg groot is, is het de moeite waard om compacte meubels van dichterbij te bekijken. Een kinderkamer met een stapelbed, een kledingkast voor twee, een kleine tafel met stoelen zorgen voor voldoende speelruimte voor de kinderen.

Finse sauna's verdienen speciale aandacht - ze zijn populair over de hele wereld. Het belangrijkste verschil met eenvoudige baden en sauna's is lucht. Hier is het droog en kan het temperaturen bereiken van 120-130 °C. Bezems worden praktisch niet gebruikt, in zeldzame gevallen kunnen ze worden gemaakt van berken of jeneverbes. De tonvormige sauna is ongebruikelijk geworden en veel gevraagd, dit ontwerp warmt zeer snel op.

In Finland is de sauna een onmisbaar onderdeel van de cultuur, dus deze kan niet alleen in particuliere huizen, maar ook in appartementen worden geïnstalleerd. Als in een Fins gezin een gast wordt uitgenodigd om zich op te warmen in een sauna, is dat een teken van respect en volledig vertrouwen.

Mooie voorbeelden

Overweeg verschillende ongebruikelijke ontwerpopties voor het pand.

  • Een heel gezellige keukenontwerpoptie die elk gezin zal waarderen. Aan zo'n tafel wil je je hele leven doorbrengen.
  • Op het eerste gezicht zijn de slaapkamers in Finse stijl nogal eentonig, zonder heldere details. Maar ondanks dit blijkt de kamer erg licht en netjes te zijn.
  • Een kinderkamer kan in vergelijkbare kleuren worden ingericht, maar voeg lichte stoelen of een vloerkleed toe om het de kinderen comfortabeler te maken. Maar zelfs zonder dit zal elk kind deze stijl waarderen.
  • De badkamer is indrukwekkend. In de meeste Russische huizen zijn de muren betegeld, maar hier is alleen hout.
  • Een mooi exterieurontwerp is ook belangrijk. Typisch, huizen in Finse stijl zien er zo uit.

Voor hoe een Fins kozijnhuis van 196 m2 eruit ziet, zie de volgende video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair