Alles over huizen in chaletstijl met één verdieping

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Materialen (bewerken)
 4. Kleurenpalet
 5. Mooie voorbeelden

Een huis in chaletstijl is een aantrekkelijke oplossing. Deze woning lijkt op een datsja die een Rus kent. De combinatie van hout en steen in het gebouw zorgt voor een aangename uitstraling. Bovendien is het huis meestal behoorlijk stevig en warm.

Eigenaardigheden

Chalethuizen zijn ontstaan ​​in het bergachtige Zwitserland en waren bedoeld voor herders. Deze woningen waren klein van formaat, gebouwd van de materialen die het meest beschikbaar zijn in de bergachtige streken - steen en hout.

Het moderne huis in chaletstijl is een kleine maar gezellige leefruimte.

Zo'n structuur is niet alleen geschikt als zomerhuisje (seizoens) huis, maar ook om het hele jaar door te wonen. Dit komt door het gebruik van natuurlijke duurzame materialen (hout, steen) die kunnen beschermen tegen wind, regen en vocht. Naast hout en steen bieden moderne fabrikanten andere betrouwbare materialen. Maar van welk materiaal het chalethuis ook is gemaakt, het belangrijkste hier is het creëren van een harmonieus en handig in elk opzicht van het gebouw, geschikt voor een comfortabel verblijf.

Projecten

Wanneer u een huisproject goedkeurt, moet u allereerst letten op de elementen die daarin nodig zijn. Door de chaletstijl kunt u een woongebouw bouwen zoals de eigenaren het nodig hebben. Traditioneel zijn de fundering en de benedenverdieping van dergelijke gebouwen gemaakt van steen en de bovenkant van hout. Dit is te wijten aan de omstandigheden in bergachtige gebieden en mogelijke risico's (aardverschuivingen, wegspoelen van rotsen, enz.).

Afmetingen (bewerken)

Het gebied van de huizen kan elk zijn. De beste optie wordt beschouwd als een bouwoppervlakte van 150 tot 200 m². De indeling van het interieur heeft geen enkele invloed op de stijl, maar vergeet niet dat chalets ruime, maar geenszins enorme huizen zijn.

Huizen met één verdieping kunnen worden gebouwd met een zolder. En als het gezin toch groot is, dan zou de inrichting van de tweede verdieping een goede oplossing zijn. Meer dan twee verdiepingen in een woning van dit type mogen niet worden gepland - dit is al overdreven voor de chaletstijl.

Garage

Autobezitters moeten zeker een garage hebben. Het is handig voor zowel parkeren als voor het opbergen van gereedschap.

De garage kan worden aangebouwd aan een woongebouw of vrijstaand.

Als de keuze viel op een aanbouw, moet u ervoor zorgen dat de poorten en afwerkingen in harmonie zijn met het totale concept van het huis.

Terras

Ongeacht de hoeveelheid tijd die u in het gebouw doorbrengt, het terras is bij mooi weer een geweldige optie voor buitenrecreatie. Het terras, ingericht met een barbecue, voor borrels met vrienden en kinderspelletjes, is ook geschikt voor de chaletstijl. Het terras kan van elke grootte zijn, maar het is belangrijk dat het hele gebouw er harmonieus uitziet.

In de ontwerpfase is het belangrijk om te bepalen hoeveel badkamers, slaapkamers en andere kamers nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Na analyse van de behoeften, kunt u het project goedkeuren.

Materialen (bewerken)

Moderne fabrikanten bieden de volgende materialen voor het bouwen van huizen in chaletstijl:

 • hout;
 • steen;
 • hout;
 • schuimblokken;
 • cellenbeton.

Bakstenen en houten huizen zijn van bijzonder belang. Bakstenen bouwen is de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit, en de toevoeging van houten elementen aan de gevels zal de gewenste stijl creëren.

  De structuur is bestand tegen alle weersomstandigheden: regen, sneeuw, vorst, hitte, hoge luchtvochtigheid, sterke windstoten. En ook, voordat u materialen kiest, moet u nadenken over een huis dat is gebouwd van logboeken... Houtblokken zijn ideaal voor het bouwen van landhuizen. Hout houdt zowel warmte als koelte perfect vast.

  Huizen worden het snelst gebouwd van schuimblokken of gasbeton. Maar ze hebben ook veel nadelen, vooral voor gebieden met een moeilijk klimaat.

  Kleurenpalet

  Voordat u een huis in chaletstijl bouwt, moet u nadenken over in welke schaduw u het wilt afwerken. Hier zijn een paar tips.

  • Voor gevels is het beter om natuurlijke kleuren te kiezen: cappuccino, kastanje, cacao, karamel, goudbruin, brons, beige, grijs, amber, rokerig, tin, houtskool, ijzer, staal en andere tinten bruin en grijs.
  • Voor interieurdecoratie in chaletstijl hebben lichte, natuurlijke kleuren de voorkeur: beige, ivoor, roségoud, ivoor, hemelsblauw, wit, lichtgrijs.

  Mooie voorbeelden

  Let bij het overwegen van huizen in deze stijl op een aantal interessante opties.

  Stijlvol chalethuis van licht hout met een terras en grote ramen.

  Een huis van donkere steen en hout met verschillende aparte ingangen en een achterterras.

  Een klein zomerhuis in chaletstijl gemaakt van gasbeton en bakstenen.

  Zie hieronder voor een overzicht van het huis in chaletstijl.

  geen commentaar

  De reactie is succesvol verzonden.

  Keuken

  Slaapkamer

  Meubilair