Mediterrane stijl in het interieur en exterieur van het huis

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Materialen en kleuren
 3. Hoe de gevel te versieren?
 4. Interieurideeën voor verschillende kamers
 5. Mooie voorbeelden

Als je de zomer met een heel jaar wilt verlengen, moet je een stijl met een romantische naam kiezen in het interieurontwerp - mediterraan... Het herinnert aan de sereniteit van ontspanning, zee en warmte, zonovergoten dagen. Deze stijl wordt geassocieerd met opgewektheid en lichtheid van zijn, voor veel mensen is het het beste vaccin tegen depressie. Laten we de kenmerken van de mediterrane stijl in het interieur en exterieur van het huis eens nader bekijken.

Eigenaardigheden

De mediterrane stijl bestaat al heel lang. De oorsprong gaat terug tot de oudheid en de meest authentieke voorbeelden van stijl zijn te vinden in Italië en Griekenland. Over de hele zuidkust van Europa verspreidde de stijl zich, nam wortel, verdund met de lokale smaak van de "gevangen" landen. En zelfs in Noord-Afrika kun je de echo's ervan vinden, waar, gebaseerd op de mediterrane stijl, een helder Marokkaans ontwerp verscheen.

Een landhuis of een villa in mediterrane stijl is een echte luxe, een mooie en hoogwaardige structuur die door geen enkele mode kan worden besteld. In de noordelijke regio's zullen dergelijke structuren niet zo overtuigend zijn, hoewel compromissen altijd te vinden zijn. In architecturale projecten van huizen in mediterrane stijl is een oplossing gebruikelijk, waardoor het huis zelfs bij extreme hitte koel en comfortabel zal zijn.

Voor een woning in deze stijl zijn de volgende kenmerken kenmerkend:

 • pannendaken van rode, oranje of bruine kleur;
 • open plattegrond;
 • grote ramen (en zelfs in de badkamer);
 • patio - dat wil zeggen een patio met een zithoek, meestal ingericht met kuipjes met planten;
 • nissen, balkons, boogopeningen, galerijen, hekken, open terrassen.

Appartement in mediterrane stijl hoeft niet enorm te zijn. Het is mogelijk om een ​​klein appartement zo uit te rusten dat het organisch in de stijl is. Hoewel het overwegend mediterrane interieur is ondergebracht in een ruime woning, waarvan de ramen op de zonzijde gericht zijn.

Hoe minder partities in het appartement, hoe beter.

Verantwoordelijk voor een gezellig interieur houten meubels een bewust ruwe uitstraling, natuurlijk licht textiel, meestal met een blauw-wit patroon. Het interieur moet worden gevuld met zonlicht en de aangename frisheid van groen gebladerte. Er moeten mariene motieven in worden geraden, het moet bevorderlijk zijn voor ontspanning - of het nu familie-avonden zijn aan tafel met de geschenken van de mediterrane keuken of tekenen voor jezelf op zaterdagavond.

De stijl wordt vaak onderverdeeld in Italiaans en Grieks. In de Griekse richting wordt het kleurenpalet weergegeven door wit, blauw, smaragd en citroengeel. Roze en rood worden op een zeer gedoseerde manier als accenten gebruikt. De Italiaanse trend wordt als helderder beschouwd: actief geel, groen, goud, bruin en olijf zijn de meest voorkomende. En Italiaans Mediterraan wordt ook als het meest vintage beschouwd, dus ruwheid en ruwheid van oppervlakken in het interieur zijn welkom.

Materialen en kleuren

Of het nu gaat om een ​​klein appartement of een modern groot huisje, in ieder geval moet u een project opstellen voor de toekomstige transformatie. Het is de moeite waard om te bepalen wat voor soort afwerking zal zijn, welke materialen zullen worden gebruikt. Laten we eens nader bekijken hoe we een huis goed kunnen inrichten.

 • Plafond... Meestal is het geschilderd in rustige tinten en wit is natuurlijk de leidende kleur. Houten balken kunnen langs de omtrek van het plafond worden geplaatst (en vaker hun imitatie).Spanplafonds worden gevonden, hoewel tegenwoordig meer en meer aangetrokken wordt tot eco-materialen in decoratie.
 • Muren... En ze kunnen worden versierd met mozaïeken, geverfd, versierd met sierpleister, geïmiteerd metselwerk. Het oppervlak van de muren is meestal mat of ruw. Zelfs het creëren van speciale onregelmatigheden is een veel voorkomende ontwerptruc.
 • Vloer... Er is niets populairder dan natuurlijk hout, maar tegels en laminaat hebben zich al lang in het mediterrane interieur gevestigd, dus ze kunnen worden gebruikt. Meestal is de vloer donkerder dan het plafond en de muren. Het kleurenschema is terracotta tinten.
 • Meubilair... Enorm en comfortabel, als de ruimte van de kamer dit natuurlijk toelaat. De grote en praktische headset wordt aangevuld met toevoegingen van gesmede elementen. Het hoogtepunt van het mediterrane interieur kan meubels zijn die qua ontwerp vergelijkbaar zijn, maar in verschillende kleuren zijn geverfd. Het wordt licht, gezellig en zomers vrolijk. Houten tinten hebben de voorkeur, standaard kasten en dressoirs zullen een aanvulling zijn op houten kisten.

Handgemaakte rieten stoelen en fauteuils, kleine rieten dressoirs zijn veel voorkomende kenmerken van de mediterrane stijl.

 • Verlichting... Er moet veel licht in de kamer zijn. Meestal besparen ze niet op kroonluchters, lampen en schansen, omdat zwak licht en schemering zelden heersen in zo'n ruimte.

Natuurlijk is het onmogelijk om je een ontwerp voor te stellen zonder decor, kleine accenten die het interieur individualiteit geven. Verschillende ambachten en panelen van zeestenen en schelpen zijn geschikt. Heldere potten met groene planten zijn de beste aanvulling op de rustige basiskleuren in het ontwerp. Keramisch servies met zeegezichtmotieven zal de sfeer van een zomervakantie aan zee aanvullen. Kleurrijke fotolijsten, glazen vazen ​​met verschillende interessante vormen, jaloezieën en de lichtste luchtgordijnen, warm textiel zien er hier goed uit.

Hoe de gevel te versieren?

Het architecturale beeld van een dergelijk gebouw zal collectief zijn... Het combineert zowel traditionele oplossingen als herkenbare kenmerken, en wat tegenwoordig in de mode is en om design vraagt. Dit geldt ook voor kleine huizen met één verdieping en huisjes en zomerhuisjes en alle projecten van moderne landhuizen.

Bij het decoreren van de gevel is het de moeite waard om de volgende hoofdkenmerken van de stijl te gebruiken:

 • eenvoudige oplossingen voor ruimteplanning;
 • de muren zijn geschilderd in lichte of pastelkleuren;
 • de daken van de huizen zijn plat;
 • lange terrassen, ruime balkons;
 • hoge hekken;
 • het huis is organisch gecombineerd met het terrein, de natuur, omgeven door groen en bomen.

En dan zul je moeten bepalen naar welke specifieke richting je moet verwijzen Huis project. Grieks en Italiaans zijn niet de enige opties, het is mogelijk om het huis in een lichtere en zeer etnisch expressieve Marokkaanse stijl te maken. Maar de Provence - de stijl van Zuid-Frankrijk, zowel Spaans als Turks - kan worden toegeschreven aan de mediterrane stijl.

 • De Griekse stijl wordt gekenmerkt door zuilen, kapitelen, bogen, gevels met overhangen... En ze zijn niet alleen decoratief: deze elementen helpen schaduwen te creëren en bevorderen een vrije luchtcirculatie.

De muren van zo'n huis zijn wit of blauw (hier is het de moeite waard om de Cycladische stijl te onthouden, die alleen witte pleister op de gevels toestaat).

   • Huis in Italiaanse stijl - dit zijn bruine tinten verdund met wit, dit zijn roosters op de ramen, pergola's en ruime terrassen-galerijen, die ofwel grenzen aan het hoofdgebouw of zich onder hetzelfde dak bevinden.
   • Zowel Spaanse als Zuid-Franse bestemmingen Mediterrane stijl impliceert een gemeenschappelijk kenmerk: de ramen zijn groter, maar ook smaller, veel balkons met bloembedden. De gebouwen zijn meestal twee verdiepingen, met platte daken en rode of bruine tegels.
   • Turkse en Marokkaanse bestemmingen Zijn puntdaken, halfronde torentjes met boogramen, balustrades en arcades. En natuurlijk zijn dit noodzakelijkerwijs afgeronde muren die massief lijken.Brede ramen, terrassen en een asymmetrische inrichting maken zo'n huis elegant, gevuld met lucht en aangename warmte.

   Interieurideeën voor verschillende kamers

   Het is interessant om het interieur beetje bij beetje te verzamelen en originele, maar qua stijl fundamenteel correcte oplossingen voor elke kamer te vinden. En zo'n reparatie is echt veel werk.

   Badkamer

   De traditie van Grieks design smeekt zich hier als geen ander. Wat is er mooier in de badkamer dan blauwe en witte kleuren, vol frisheid en lucht? En deze kleuren worden geassocieerd met de zeelucht. En om het interieur van de badkamer door en door mediterraan te laten zijn, hoeft u niet bang te zijn om planten in deze ruimte te plaatsen. Kuipjes met kruiden zijn erg verfrissend en verlevendigen de badkamer. Als decor is het moeilijk om niet als basis een mozaïek te nemen dat een rand siert of zelfs een paneel op een van de muren creëert.

   En hier als u de Italiaanse richting kiest, zullen de kleuren van de muren eerder terracotta, beige, bruin zijn. Witte steen past goed bij hout. En nog steeds heel vaak in zo'n badkamer zijn "stenen" muren in het onderste gedeelte afgewerkt met "rieten" behang.

   Keukens

   In mediterrane huizen koken ze heerlijk en koken ze veel, dus de houding ten opzichte van het ontwerp van de keuken is eerbiedig. Design heeft over het algemeen ruimte nodig... Maar door grondig aan de slag te gaan, kunt u in Chroesjtsjov een mediterrane sfeer creëren. In zo'n interieur zouden veel gerechten moeten zijn, of liever gezegd keramiek met een marien thema. Ook vervalste producten zijn hier welkom, diverse authentieke opbergmogelijkheden - van kleine manden tot de grootste.

   Een schort versierd met mozaïeken kan het belangrijkste decoratieve interieurelement worden.

   Trouwens, je kunt een tafel decoreren met mozaïeken (en zelfs gebroken tegels) - het zal heel interessant zijn en de kamer een aangename koelte geven. Als standaard keukenmeubilair wordt gebruikt, is het wenselijk dat de gevels niet worden gepolijst. Een ruwe houten keuken is een prima oplossing.

   Slaapkamers

   Het moet zo comfortabel mogelijk zijn. Als de slaapkamer ruim is, met grote ramen, kun je er beter niet op komen. Griekse richting impliceert witte muren en donker houten meubilair. Ook het plafond is wit. Potten en kuipen met kamerplanten zijn zeker niet overbodig.

   In de Italiaanse richting kleuren zijn meestal groter. Heel vaak is er in de slaapkamer aqua kleur in combinatie met wit. Van meubels is er altijd een enorm bed en een ladekast voor linnengoed. Een grote spiegel in een grote houten lijst is de perfecte oplossing voor een slaapkamer. Schansen boven het bed, schilderijen - het is niet nodig om op decor te beknibbelen.

   Kinderkleding

   Blauwe wand- en plafondafwerkingen hebben de voorkeur. Alles wat met de zee te maken heeft is hier het meest geschikt. Als het kind het thema van My Little Pony of Marvel-helden verwachtte te zien, moet je van tevoren met hem praten over een alternatieve oplossing. Behangen is mogelijk, zeker als er een optie gevonden wordt met een kinderachtig prettige marine print. Het thema van piratenavonturen of bijvoorbeeld de kleine zeemeerminnen zal een compromisoplossing zijn.

   Je kunt spelen met het nautische thema, bijvoorbeeld het kiezen van een bed in de vorm van een schip met een decoratieve touwladder en verschillende attributen van dappere zeelieden... In dit geval kan de vloer worden afgewerkt met een licht laminaat, waarop een wit en blauw gestreept tapijt comfortabel zal neerstrijken. Het is beter om vouwgordijnen aan het raam te hangen, die de vensterbank bereiken. Maar bij al dit design moet men bedenken dat ruimte en frisheid een onwrikbare voorwaarde moeten blijven voor een prachtige mediterrane kwekerij.

   Woonkamer

   Het is goed als de woonkamer ruim is, het is geweldig als de ramen erin zijn gebogen. Gips en hout worden vaak gebruikt voor de afwerking. Muren kunnen eenvoudig in warm beige of crème worden geverfd. De gordijnen zijn licht en luchtig gekozen, zodat ze aangenaam wapperen onder de verfrissende bries van de straat. De hele woonkamer zou idealiter eruit moeten zien als buiten het raam of een prachtig uitzicht op de zee, of een tuin ondergedompeld in het groen.... Als het je lukt om zo'n indruk te wekken, is alles gelukt.

   En dit kan worden gedaan, zelfs als er in werkelijkheid buiten het raam Siberische vorst is.

   Mooie voorbeelden

   En de visuele toevoeging aan het overzicht zijn voorbeelden van prachtige interieurs in mediterrane stijl die een design-make-over inspireren. Overweeg 15 fotomotivaties die de mediterrane stijl vieren.

   • Een voorbeeld van een kamer, wanneer het helemaal niet uitmaakt wat er buiten het raam is, het dompelt je onder in de sfeer van de Middellandse Zee, omhult het met gezelligheid en het lijkt alsof de zeebries de kamer binnendringt.
   • Typisch Italiaanse woonkamer, ruim en comfortabel, bevorderlijk voor familieavonden, ontvangst van gasten en ontspanning in al zijn variaties.
   • Zeer sfeervolle keuken, wat heel moeilijk zal zijn om te vertrekken, hoe gezellig en comfortabel het is. Let op het interessante ontwerp van het plafond en de in blauw geverfde balken.
   • Als de woonkamer klein is maar als je het toch in de mediterrane stijl wilt uitvoeren, moet je op zoek gaan naar compromisopties zoals deze. Een zeer uitgebalanceerd interieur, rustig en tegelijkertijd licht en vrolijk.
   • Als je het mediterrane met het rustieke wilt combineren, krijg je zoiets. Een hele goede oplossing voor een eenvoudig landhuis dat niet pretentieus is, maar wel heel gezellig en gastvrij.
   • Een eenvoudige maar stijlvolle oplossing om twee zones te combineren - een keuken en een woonkamer. Alles is gecombineerd in dit interieur, en toch is het niet eclectisch. De verenigde elementen zullen de vloer en het plafond zijn, die zulke verschillende delen van dezelfde ruimte samenbrengen.
   • Een voorbeeld van hoe de mediterrane stijl kan worden geboren in een standaard keuken in Chroesjtsjov. En hij leidt de aandacht gunstig af van de bescheiden beelden.
   • De lichte woonkamer is niet de grootste, grote ramen redden de hele dag. Het plafond is op een interessante manier gemaakt en de propellerkroonluchter speelt duidelijk mee met de stijl.
   • Woonkamer voor een landhuis, gevuld met zomer- en zeekoeling, en op verschillende tijdstippen van de dag is het anders door het spel van licht. In dit voorbeeld zijn de foto's ongelooflijk goed gekozen.
   • Een lichte slaapkamer waarin het klassieke ontwerp niet in strijd is met moderne insluitsels zoals een tv - alles kwam samen. Maar zodat het plasma er niet vreemd uitziet, is het idee met een zwart smeedijzeren hoofdeinde goed.
   • En deze optie kan ook worden verschoven naar de realiteit van typisch Slavische appartementen. Spiegelkasten zijn de perfecte vondst, en de kleurencombinatie is smaakvol gekozen en perfect complementair aan de mediterrane esthetiek.
   • Veel wit, tegels op de vloer, rieten stoelen, ruige meubels - typische kenmerken van de stijl, die niet moeilijk te recreëren is als je de afbeelding in detail uit elkaar haalt.
   • Deze slaapkamer is dichterbij Marokkaanse richting Mediterrane stijl.

   Als de kamer groot is, kan er een echte open haard of kachel in zitten, maar imitatie verandert de ruimte soms enorm.

   • De pracht van Italiaanse interieurs in één simpele foto - alles klopt hier. Er zijn geen kleuren van het maritieme thema, maar de propellerkroonluchter verwijst al naar een plek waar het altijd erg warm en comfortabel is, waar je wilt afkoelen.
   • Veel ramen, en zelfs grote, lossen het probleem van kamerverlichting op. Maar als dit interieur belichaamd wil worden in een standaard woonkamer van een gewoon appartement, kunnen er in plaats van ramen die niet in zo'n aantal ramen voorkomen, gespiegelde decoratieve inzetstukken zijn.

   5 ideeën voor een interieur in mediterrane stijl, zie de volgende video.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair