Huizen in Engelse strikte stijl

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Afmetingen (bewerken)
 3. Exterieur opties
 4. Interieur decoratie
 5. Meubilair
 6. Verlichting
 7. Interieur voorbeelden

Ieder van ons denkt er vroeg of laat aan om zich ergens buiten de stad te vestigen, ons eigen perceel en ons eigen familienest te hebben. Bij het plannen van onze toekomstige woonplaats worden we onwillekeurig geleid door het beroemde spreekwoord - "Mijn huis is mijn fort." Doorgaans willen gezinnen wonen in grote en ongenaakbare huizen aan de buitenkant, maar elegant en gezellig aan de binnenkant. Het zijn deze kwaliteiten waarmee gebouwen in Engelse stijl overeenkomen.

Eigenaardigheden

De traditionele Engelse architectuur ontwikkelde zich in de 17e eeuw, toen Engeland een dominante positie innam tussen Europese landen. Ze personifieerde in de eerste plaats macht en kracht, maar met de terughoudendheid en conservatisme die inherent zijn aan de Britten. Opgemerkt moet worden dat de Britten driehonderd jaar geleden probeerden schoonheid en comfort in hun huizen te combineren.

Landhuizen in de geest van het oude Engeland zien er vaak uit als kastelen, met als kenmerk een combinatie van laconiek en luxe.

De volgende kenmerken van gebouwen in Engelse stijl zijn te onderscheiden:

 • overwicht van natuurlijke materialen;
 • ramen bevinden zich meestal aan de onderkant van de muur;
 • panoramische ramen om een ​​kamer vol licht te creëren;
 • het dak is in de regel hoog, heeft een scherpe vorm en verschillende hellingen;
 • het gebruik van luifels als architectonisch detail;
 • eenvoud van vormen, duidelijke en ingetogen lijnen;
 • de aanwezigheid van kleine terrassen en aangrenzende grasvelden.

Afmetingen (bewerken)

Een klassiek kasteel met twee verdiepingen in de geest van het Tudor-tijdperk onderscheidt zich door zijn brutaliteit en indrukwekkendheid; zo'n huis kan gerust een onneembare vesting worden genoemd. De bouw van huizen in de Gregoriaanse stijl is gebaseerd op eenvoud en verfijning. Kleine, rustieke gebouwen van één verdieping met een veranda of terras komen vaak voor. Het Victoriaanse herenhuis is te herkennen aan alle andere door zijn indrukwekkende omvang en overvloed aan decor. Zo'n landhuis ziet er luxueus en pompeus uit.

Exterieur opties

De buitenkant van het Tudor-herenhuis ziet er nogal somber uit - dikke en onneembare muren, spitsboogvensters en majestueuze gevels en steunberen. Er moet een schoorsteen boven het huis uittorenen. De ramen zijn klein, maar er zijn er veel. Het dak heeft steile hellingen, waardoor het totaalbeeld enigszins asymmetrisch is.

Gregoriaanse huizen zijn symmetrisch, hier zie je veel langwerpige ramen versierd met bogen. Baksteen is het belangrijkste materiaal voor de constructie van dergelijke huizen. Een verplicht detail is het fronton in het middendeel en pilasters aan de zijkanten.

Victoriaanse landhuizen zijn rijkelijk versierd met houtsnijwerk en consoles op de gevel. Het algemene beeld is enigszins asymmetrisch, dit komt door een groot aantal torentjes en bijgebouwen, evenals een acuut hoekig dak met een gebroken vorm.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het algemene uiterlijk van het huis en de aangrenzende ruimte. Een klein huis in landelijke stijl past perfect bij een bescheiden hek en een kleine tuin voor het huis. Een voorwaarde is het aanhangen van landschapstradities en het creëren van het effect van de natuur onaangetast door de mens. Grote landhuizen worden perfect gecomplementeerd door vlakke straatstenen, een inpandige garage en keurig gesnoeide bomen.

Facade

Bij de bouw van een herenhuis in Engelse stijl worden vaak verschillende soorten materialen gebruikt, bijvoorbeeld klinkers en steen. Hoge frontons en muren bekleed met ongelijke steen of handgemaakte bakstenen geven een speciaal tintje aan het landhuis.De afgewerkte projecten van moderne huizen vallen op in hun verscheidenheid, architecten combineren vakkundig natuurlijke materialen, traditionele canons en nieuwe innovaties in de bouw. Zo ontstaat een functionele en betekenisvolle klassieker.

Gebouwen in de Gregoriaanse stijl zijn verstoken van decor, maar het groen en de klimop die rond de bakstenen gevel van het huis kronkelen, is een geweldige manier om de dag te redden. De gevel oogt verzorgd door de lage fundering, de ingetogen zonwering en het pannendak. Maar de sierlijke schoorsteen is meestal van steen, in dit contrast is het onovertroffen kenmerk van de Engelse architectuur. Qua kleur gaat de voorkeur uit naar een donkergrijs dak en lichtgrijze wanden. Een prachtige toevoeging is een houten terras rondom het huis, dat een prachtig uitzicht biedt op het gazon of de vijver. De gebouwen van rode baksteen zien er spectaculair uit, die doen denken aan de kastelen van sprookjeshelden.

Dak

Een ingewikkeld en opvallend dak domineert de hele buitenkant van het Engelse herenhuis. In de regel is het uniek in elk huis en dat maakt het opmerkelijk. Scherpe hellingen zijn helemaal geen gril van de Engelse aristocratie. Allereerst is een dergelijke lay-out gemaakt op basis van de barre natuurlijke omstandigheden van Engeland, het is noodzakelijk om de gevel van een herenhuis te beschermen tegen ongunstige vochtigheid en vochtigheid.

Het dak beslaat het grootste deel van het gebouw, maar er zijn geen zolders, dus het is vrij gebruikelijk om kleine zolderachtige kamers te vinden voor oude snuisterijen en gereedschap.

Raam

Een belangrijk punt in het ontwerp zijn grote panoramische ramen. Naast panoramische ramen worden vaak meerdere vleugels met interliniëring gevonden. In de regel worden traditionele raamopeningen op de eerste verdieping van het huisje geïnstalleerd, ze zijn iets lager geplaatst dan normaal. Als het project het toelaat, is het creëren van een tweede licht een uitstekende architecturale techniek.

Interieur decoratie

Het Engelse interieur wordt terecht beschouwd als een van de moeilijkste en moeilijkst te recreëren. Dit komt door zo'n kenmerkend kenmerk als eclecticisme, of, met andere woorden, een mengeling van stijlen. Het traditioneel Engelse interieur wordt geassocieerd met de naam van koningin Victoria. In dit tijdperk waren vooral Aziatische motieven, romantische plots en een beroep op de details van de barok en gotische periodes populair. Dankzij de doordachte plannen van de architecten vloeiden al deze contrasterende elementen perfect samen in het plechtige Britse interieur.

Om een ​​interieur in Engelse stijl te creëren, moet je natuurlijke materialen gebruiken., tegelijkertijd van voldoende hoge kwaliteit. De Engelse stijl kenmerkt zich door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid hout. Deze omvatten donkere houten deuren, vloeren, plinten, kroonlijsten en houten lambrisering op de muren die goed samengaan met behang.

Moderne technologieën maken het mogelijk om panelen te gebruiken die hout imiteren, wat een positief effect heeft op de portemonnee.

Plafond

Het plafond is meestal wit geschilderd, met een kroonlijst langs de randen. Decoraties van muren en plafonds met stucwerk worden vaak gevonden. Plafondschildering is vaak zeer vakkundig uitgevoerd, wat een kenmerkende techniek is voor het inrichten van een Engels interieur. In de keuken en in de slaapkamer zullen houten balken die oude plafonds imiteren er passend uitzien. Soms worden plastic tegenhangers gebruikt in plaats van houten balken.

Muren

Naast wandbekleding is behang wijdverbreid in het interieur van Engelse huizen. De winnende opties zijn een behang met een tartanpatroon, behang met brede strepen. De voorkeurskleuren zijn donkerrood en donkergroen. Vergeet de rustieke stijl niet. Behang in een kleine bloem, met rozenknopjes of met eenvoudige ornamenten - Indiase motieven, vogels, exotische bloemen zijn perfect voor het decoreren van de keuken en woonkamer.

Heel vaak is er een combinatie van twee favoriete elementen: behang aan de bovenkant en houten panelen aan de onderkant.

Vloer

De vloer is bedekt met lichtgekleurde tegels. Voor kantoren en woonkamers is donkerhouten parket kenmerkend. Je vindt er vaak tapijten en kleine vloerkleden, dit detail zorgt voor het comfort en de warmte van de haard. De Britten besteden veel meer aandacht aan de netheid van de vloer, maar vergeet niet dat de vloerbedekking in het interieur moet passen en het algehele uiterlijk van de kamer en het hele huis niet mag bederven.

Meubilair

Een traditioneel Engels interieur is moeilijk voor te stellen zonder een bank. Engelse gewatteerde banken worden geproduceerd met behulp van een speciale Chesterfield-technologie - deze naam is algemeen aanvaard voor dit type banken en is over de hele wereld bekend. Ook het Britse interieur is niet meer weg te denken zonder een grote open haard in de woonkamer. Het is niet alleen een belangrijk accent van het interieur, maar ook een ontmoetingsplaats voor alle leden van het huishouden. Versier de haard met een mooie steen of waardevolle houtsoort.

Het is vermeldenswaard dat rekken, boekenplanken, een salontafel van donker hout perfect in het interieur in Engelse stijl passen. Een verscheidenheid aan boeken zal het interieur perfect aanvullen. Het zou passend zijn om een ​​paar identieke tafels van verschillende afmetingen in de hal te plaatsen, foto's aan de muren te hangen, wat de sfeer van een oude salon zal creëren.

Let op details - veel schilderijen in vergulde lijsten, een zachte fluwelen poef voor voeten, een standaard voor open haarden en parasols. Dit alles zal elegantie toevoegen aan uw interieur. Verdun soberheid en rijkdom met heldere zware gordijnen of organiseer je wintertuin op een vensterbank met bloemen in mooie potten.

Let bij het kiezen van een bed op massieve modellen met een ongewone luifel. De inrichting van de slaapkamer wordt perfect aangevuld met een rond nachtkastje, verschillende kristallen lampen en een strikte kledingkast. Een verscheidenheid aan gordijnen en decoratieve kussens helpen u bij het inrichten van uw slaapkamer.

Het interieur van de keuken is ondergeschikt aan de huishoudelijke apparaten die zich daar bevinden. Maar het belangrijkste kenmerk van de keuken in Engelse stijl is dat de techniek, indien mogelijk, moet worden verborgen voor het zicht van de binnenkomende persoon. Dit kan worden bereikt door de koelkast of het fornuis te maskeren met bekleding en de vaatwasser en spoelbak ingebouwd te maken. Vintage huishoudelijke apparaten zijn vooral populair in de moderne markt.

Verlichting

Van decoratieve verlichting in Britse interieurs, er zijn kaarsen in kandelaars en kandelaars, kristallen kandelaars, tafellampen en schansen. We moeten de grote panoramische ramen noemen, die veel meer licht binnenlaten dan gewone ramen, waardoor de kamers er veel lichter en ruimer uitzien.

Interieur voorbeelden

De kern van het huis is een logeerkamer met een grote open haard, een overvloed aan boekenkasten, fauteuils en een bank. Daar zie je veel interessante interieurdetails - jachttrofeeën, antiek, porseleinen beeldjes, bloemen in enorme vazen. Om een ​​authentieke geest te creëren, moet je meer dan eens op de lokale vlooienmarkt kijken op zoek naar ongewone relikwieën en antiek. Wees niet bang om stijlen te mixen, licht eclecticisme zal uw ontwerpen tot leven brengen.

Alle kleuren moeten discreet en natuurlijk zijn. De volgende kleuren zijn geschikt voor dit interieur: lila, goud, zand, blauw, grassig en houtkleur. Het enige heldere accent kan met rood worden gedaan - het is speciaal voor de Britten, omdat het een van de kleuren van de nationale vlag is. Ook verbetert rood de stemming en verhoogt het de toevoer van vitale energie.

De keuken, gemaakt van licht hout, zal perfect plaats bieden aan een ladekast met borden en open planken. De ladekast moet in rijen worden geplaatst voor prachtige borden met uitzicht op het landschap of de jacht. Plaats een tafelkleed met een bloemenprint op de keukentafel, dit zal helpen om een ​​sfeer van huiselijke warmte en comfort te creëren.

Als u besluit uw landhuis in Engelse stijl te decoreren, wees dan voorbereid om alle kamers erin te weerstaan. Een echt authentiek interieur komt immers pas tot stand als het tot in het kleinste detail is uitgedacht en uitgevoerd.

Zie de volgende video voor informatie over de geheimen van het inrichten van een huis in Engelse stijl.

1 reactie
Homebrew designer dromer 01.04.2018 22:37
0

Het is met veel plezier en voordeel dat ik uw site lees - het is heel duidelijk, visueel, fascinerend en niet overbelast - gewoon geweldig!

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair