Moderne mooie binnenplaatsen: landschapsarchitectuur rond een woonhuis

Moderne mooie binnenplaatsen: landschapsarchitectuur rond een woonhuis
 1. Eigenaardigheden
 2. Klimaat en reliëf
 3. Locatieplanning
 4. Opties voor zoneverdeling
 5. Spoor decoratie
 6. landschapsarchitectuur
 7. Water lichamen
 8. Verlichting
 9. Combinatie met gebouwen
 10. Stijlen
 11. Projecten
 12. Mooie ideeën

Een particulier landhuis met een aangrenzend territorium heeft een goede organisatie van de tuin nodig. Landschapsarchitectuur is een complex en nauwgezet proces. Om een ​​echt pittoresk exterieur te creëren, zult u niet minder moeite en geld moeten besteden dan het bouwen en inrichten van het huis zelf. Maar u zult tevreden zijn, want het resultaat zal u vele jaren plezier doen, en het comfort van de persoonlijke plot stelt u in staat om veel tijd buitenshuis door te brengen in een sfeer van gelukzaligheid en gelukzaligheid.

Eigenaardigheden

Voor het maken van een landschapsontwerp rondom uw landhuis kunt u een vakman uitnodigen die zelf een project voor u uittekent en na goedkeuring direct aan de slag gaat. Deze optie is geschikt voor rijke en drukke mensen die niet graag op het land werken, afhankelijk van de mening van professionals in ontwerp en stijl.

Maar om met je eigen handen je eigen stukje paradijs te organiseren, moet je jezelf onderdompelen in het creatieve proces en een echt uniek ontwerp van het gebied creëren dat volledig aan persoonlijke eisen voldoet, met een minimum aan middelen.

Tegenwoordig zijn alle landschapstrucs gratis online te leren.

Er is nog een manier om geld te besparen: je kunt heel jonge planten kopen. In dit geval moet er rekening mee worden gehouden dat het tijd nodig heeft om te groeien en sterker te worden. Het eindresultaat zie je niet meteen, maar pas na een paar jaar, maar zo'n investering in de toekomst houdt je portemonnee in het heden.

Houd er bij het kopen van jonge planten rekening mee dat naarmate ze groeien, ze steeds meer ruimte nodig hebben. Voordat je zo'n zaailing koopt, moet je de informatie bestuderen over hoe een volwassen plant eruit ziet, welke parameters hij bereikt. Laat bij het planten voldoende ruimte over voor elke jonge zaailing om te rijpen.

Competent landschapsontwerp creëert niet alleen een gezellige plek om tijd door te brengen in de natuur, maar helpt ook bij het oplossen van veel problemen van imperfectie van het reliëf en de grootte van de site. Dus een bepaalde volgorde van het planten van bloemen, struiken en bomen zal helpen om de tuin visueel te vergroten, en de harmonieuze organisatie van de ingangszone kan uw gastvrijheid verklaren en gasten voorbereiden op een ontmoeting in het huis zelf.

Klimaat en reliëf

De landschapsinrichting is grotendeels afhankelijk van de kenmerken van het gebied. Klimaat en reliëf dicteren hun eigen regels, en als je nog iets kunt doen aan de verschillen in maaiveld, dan blijft het weer altijd onovertuigd.

Zorg ervoor dat u de flora bestudeert van de strook waarin het huis zich bevindt. Planten die van nature in uw klimaat groeien, zijn het best geschikt om wintervorst of zeer hete zomers en een hoge luchtvochtigheid te verdragen. Specialisten-veredelaars zijn continu bezig om nieuwe soorten planten te ontwikkelen die beter overwinteren en tegelijkertijd hittebestendig zijn.

Sommige struiken of bloemen moeten voor de winter worden gesloten om te overleven, bijvoorbeeld rozen, die vaak bevriezen en bang zijn voor lage temperaturen, of thuja, die in het vroege voorjaar "verbrandt" totdat het wortelstelsel ontdooit. De felle lentezon vernietigt de kroon, dus deze is in de herfst gesloten.

Het "mislukte" reliëf van de site kan de taak om het perfecte ontwerp te maken bemoeilijken, maar het zal zeker uniekheid toevoegen.Voor een beginner is een vlak gebied zonder grote hoogteverschillen het meest geschikt. Indien gewenst kan het niveau worden geëgaliseerd, maar een volumineuze tuin kan het hoogtepunt van uw site worden.

Het is gemakkelijk om een ​​kleine heuvel te verslaan en er een alpine glijbaan op te organiseren, de depressie is geschikt voor een kunstmatig reservoir - een vijver met decoratieve vissen en waterlelies.

Moeilijk terrein zal helpen bij het bepalen van de zonering van het achtertuingebied, het schetsen van een plek voor een tuinhuisje, ligstoelen, een schommel, een afgelegen bank, waar iedereen een boek kan lezen of dromen.

Daarnaast kunnen de afdalingen en beklimmingen worden bespeeld met prachtige trappen, die originaliteit zullen toevoegen aan de omgeving. Ook kun je voor een hellend gebied denken aan een systeem van communicerende reservoirs, waartussen een stroom zal stromen, en zelfs kleine watervallen zullen een ongelijk reliëf organiseren.

Veel bedrijven die landschapsontwerpdiensten leveren, ontwikkelen specifiek projecten voor de verticale lay-out van de site, creëren kunstmatig een reliëfgebied volgens de algemene stijl van de site en de gevel van het huis. Een huis in chaletstijl moet bijvoorbeeld een alpine hoogland nabootsen.

Vaak kan moeilijk terrein in de lente stilstaand water veroorzaken tijdens de periode van actief smelten van sneeuw en regenachtige herfst. Hierdoor kunnen de wortels van planten in laagland gaan rotten, en om dit te voorkomen, overweeg dan een drainagesysteem voor het afvoeren van water.

Tips en trucs voor de afwatering van de site zullen in de volgende video worden verteld door de landschapsontwerper A. Korovin.

Locatieplanning

Voordat je begint met het kopen van je favoriete bloemzaden en planten en kleine architectonische vormen opricht, teken je een plan waar je je aan zult houden. Een kleine tekening helpt u te begrijpen hoeveel bomen, struiken en bloemen er nodig zijn, waar het recreatiegebied het beste kan worden geplaatst, hoe en waar u het beste decoratieve paden kunt aanleggen om het perfecte landschapsontwerp te creëren. Tijdens het directe werk is het beter om kleine punten te corrigeren dan alles later opnieuw te doen.

Als u een klein gebied (ongeveer 6 hectare) tot uw beschikking heeft, moet u rekening houden met de grootte van gebouwen die gewoonlijk in voorstedelijke gebieden worden gevonden.

Het volgende wordt als verplicht beschouwd:

 • Huis om te wonen;
 • Garage of parkeerplaats;
 • Bijkeuken (schuur);
 • Pergola-stijl tuinhuisje of solarium;
 • Sporen;
 • Verlichtingselementen;
 • Groene ruimtes;
 • Decorelementen;
 • Tuingebied;
 • Tuin gebied.

Als de site groter is, kan het project ook het volgende omvatten:

 • Kinderspeelplaats;
 • Badkuip;
 • Zwembad of kunstmatige decoratieve vijver;
 • Broeikas.

Pas nadat alle benodigde gebouwen op papier zijn afgedrukt, is het de moeite waard om het ontwerp van het plan voor de aanplant van groene ruimten nader te bekijken. Om de plattegrond van uw site in 3D-modus te kunnen zien, gebruikt u een speciaal computerprogramma voor landschapsontwerp.

De bibliotheek van dergelijke bronnen bevat allerlei soorten planten, die de makers van het programma hebben onderverdeeld in groepen per soort en habitat.

Speciale aandacht moet worden besteed aan projecten die zijn ontworpen om gebieden van meerdere hectaren te versieren. Vaak hebben dergelijke ruimtes al een prachtig en goed ingeburgerd natuurlijk landschap, dat een natuurlijk reservoir en een deel van het bos kan omvatten. Het kan worden aangevuld met de aanleg van een grote boomgaard, schaduwrijke lindestraten, verschillende recreatiegebieden met tuinhuisjes. Maar het aangrenzende grondgebied van het landhuis of een kleine binnenplaats van de villa moet worden versierd met kleinere planten en bloembedden.

Opties voor zoneverdeling

Door de juiste zonering van de achtertuin kunt u veel functionele problemen oplossen en een gezellige sfeer creëren.

Er zijn verschillende hoofdgebieden die visueel van elkaar moeten worden gescheiden:

 • Entree of voordeur;
 • Parkeerplaats;
 • Huishouden;
 • Tuingebied;
 • Boomgaard en fruit;
 • Voor actieve en rustige rust;
 • Voor kinderspelletjes.

Soms lost de juiste locatie van het huis zelf op de site een deel van het probleem op. In dit geval kan bijvoorbeeld de aan het zicht onttrokken achtertuin worden gereserveerd voor een utiliteits- en moestuin. Als dit niet mogelijk is, dan is er een even kardinale manier om af te schermen - om hekken te bouwen.

Een breed prieel met één blinde muur kan een alternatieve manier zijn om bijkeukens te verbergen. Een haag van dicht beplante struiken of naalden kan niet alleen een mooi decoratief element worden, maar ook een manier van zonering. Het creëren van podia en open terrassen voor pergola's en solaria, evenals recreatiegebieden, kan ook worden toegeschreven aan de methoden om het grondgebied in zones te verdelen.

Relief kan het probleem met zonering helpen oplossen. De constructie van keermuren op een gebied met meerdere niveaus en hun decoratie, bijvoorbeeld met steen, ziet er erg stijlvol en zuidelijk uit.

Probeer zelfs in de planningsfase van de site een project te creëren waarin het recreatiegebied zo ver mogelijk van de parkeerplaats ligt, dan kunnen het geluid van een draaiende motor en uitlaatgassen uw rust niet verstoren.

In de late avond zal een goede verlichting de economische en moestuin voor de ogen verbergen, waardoor de stilte, harmonie en ontspannende sfeer van het recreatiegebied naar voren komt.

Spoor decoratie

Tuinpaden zijn een soort gidsgidsen die elementen van landschapsontwerp, kleine en grote architecturale vormen combineren tot een gemeenschappelijk harmonieus geheel. Met deze lijnen kunt u de bewegingsrichting voor u en uw gasten bepalen, de voordelen aangeven en de nadelen van de site verbergen.

Bij het ontwerp van de paden is de algemene stijl van het landschapsontwerp en de gevel van het huis van niet gering belang.

Al in de ontwerpfase is het de moeite waard om na te denken over de vorm, breedte en het materiaal van de sporen. Bepaal of dit paden zijn - met rechte of afgeronde hoeken, decoratief, kronkelend of uitsluitend bedoeld voor utilitaire functies.

Decoratieve opties vereisen meer verbeeldingskracht en kosten voor implementatie, dus dergelijke paden kunnen alleen worden gebruikt in een tuin- en parkgebied en een recreatiegebied. En onbeschoft utilitair - in het transportbereik, tussen bijgebouwen voor functionele doeleinden.

De breedte van de sierpaden kan variëren van een halve meter tot anderhalve meter. Deze parameters zijn individueel voor elke individuele site en zijn afhankelijk van de grootte. Het materiaal voor het maken van paden kan steen, beton, tegels, bakstenen, kiezelstenen, puin zijn.

Houd rekening met enkele factoren bij het kiezen van het materiaal en het ontwerp van de baan:

 • Bodemgrond;
 • Mogelijke seizoensgebonden grondbewegingen;
 • Grondwaterpeil;
 • Wat is de verwachte belasting op het pad (loop- of parkeergebied);
 • Intensiteit van uitbuiting.

Zorg bij het direct plaatsen van een decoratief pad voor drainage. Zodat smelt- of regenwater in de grond stroomt, is het oppervlak van de baan licht hellend gemaakt. Het kan geveltop of enkelvoudig zijn.

De wegtuin en het parkbed zijn naar type bedekking onderverdeeld in hard en zacht. Het eerste type omvat bakstenen, beton, straatstenen, natuursteen, het tweede - kiezelstenen, grind, steenslag. Er zijn gecombineerde soorten tracks.

Voor het inrichten van een parkeerplaats wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een geogrid.

Het voordeel van deze methode:

 • Schone en goed onderhouden uitstraling;
 • Robuuste constructie is bestand tegen elk gewicht;
 • Zelfs de parkeerplaats is aangelegd.

Tuinpaden kunt u zelf maken. De materiaalkeuze is erg groot en de technologie is niet de meest gecompliceerde. Vaak zijn de paden van hout. Zo'n coating is niet zo duurzaam als bijvoorbeeld beton, maar ziet er wel erg stijlvol uit. Een verscheidenheid aan fantasie-elementen verlevendigen de site erg. De patronen van kleine stenen voegen fabelachtigheid en originaliteit toe.

Het is belangrijk dat de sporen veilig zijn.Een oppervlak dat na regen te glad is, kan erg glad worden en letsel veroorzaken. Kies geribbelde materialen.

Als de site hoogteverschillen heeft vanwege het terrein, is het beter om elementen met trappen of hele trappen op te nemen.

landschapsarchitectuur

Landschapsarchitectuur is een complexe multitasking-kwestie. Het is noodzakelijk om de grond van de site goed voor te bereiden op groene ruimten en een gazon, de soorten planten die in uw strook groeien te bestuderen, rekening te houden met de bloeiperiode van bloemen, te weten hoe struiken en bomen er volwassen uitzien om vakkundig een compositie uitwerken die er over een paar jaar en zelfs tientallen jaren harmonieus uitziet, de basiscombinaties kennen voor een mogelijke buurt om de grond goed te bewateren en te bemesten.

Maar het resultaat zal u zeker bevallen, want een prachtig ontworpen perceel is de trots van elke amateur-tuinier.

Allereerst is het de moeite waard om te beslissen over de stijl - normaal of natuurlijk. Regular gaat uit van een symmetrische opstelling van bloembedden en sierheesters langs de middellijn. Vaak staat in het midden een rond bloembed met de mooiste planten.

De paden vanuit de centrale steeg hebben de juiste rechtlijnige of radiale vorm. Bloembedden zijn langs de paden gerangschikt in de vorm van bloembedden, de paden zelf kunnen worden omlijst door een lage, netjes getrimde haag van buxus of thuja's met een bolvormige kroon, op dezelfde afstand van elkaar geplant.

Planten voor deze bedden zijn nobel geselecteerd. In het voorjaar zijn dit tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten, die op kleur en grootte zijn geselecteerd, zodat het bloembed er niet bont uitziet, maar harmonieus uniform. In de zomer worden primula's vervangen door hybride thee- of floribunda-rozen. Rozen worden aangevuld met grootbloemige lelies. Lelies worden ingedeeld in Aziatische, buisvormige en la-hybriden. In centraal Rusland overwinteren la hybriden beter.

Lelies en rozen hebben een enorme verscheidenheid aan kleuren, ze worden geselecteerd op harmonieuze tinten en geplaatst in bloembedden met geometrische vormen. De tuin is gevuld met de aroma's van deze bloemen. Lelietje-van-dalen of gastheren worden geplant in schaduwrijke richels en borderrozen worden in de zon geplant.

Door een bloembed met continue bloei te schikken, wordt een dergelijke set vaste planten geselecteerd, waarvan de bloei elkaar het hele seizoen door vervangt. In de lente - bolvormig, in de zomer - rozen, lelies, clematis, hortensia's, in de herfst - Belgische aster, physalis, chrysant.

Sparren, thuja, cipressen zorgen voor verticale accenten met hun juiste vorm. In het midden van de bloembedden of aan het einde van de steeg, zal het interessant zijn om naar een fontein of decoratieve waterval te kijken, die de hele site een romantische sfeer zal geven.

Kleine architecturale vormen en sculpturen zien er zeer harmonieus uit in het groene gebladerte, en banken, geplaatst op prachtige plekken, laten u ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht.

In het ontwerp van een natuurlijk type zijn planten in een willekeurige volgorde gerangschikt, hier wordt symmetrie bewust vermeden. De paden zijn onregelmatig van vorm en kunnen in materiaal en breedte variëren naargelang het landschap. Dit ontwerp van de site is succesvol gecombineerd met het ongelijke reliëf. Dit is het geval wanneer een nadeel kan worden omgezet in een deugd. In het laagland is het de moeite waard om een ​​\u200b\u200breservoir te regelen, op de heuvels schilderachtige composities van coniferen, heldere bloemen, sierbladige struiken.

De composities bestaan ​​​​uit een verticaal accent - sparren, dennen, thuja, cipres, die zich op de achtergrond bevinden, middelgrote planten met prachtig blad of bloemen worden op de tweede rij geplant. Het kunnen tunberg-berberissen zijn met geel, bordeauxrood, lichtgroen blad, dat wordt overschaduwd door zilverachtige naalden. Floribunda of bodembedekkende rozen vormen de nabije rij, hun bloei wordt ondersteund door alsem, kattenkruid, salie.

Deze eenvoudige vaste planten met hun tederheid omlijsten dichte borstels van roze bloemen.Een kruipende jeneverbes wordt een pittoresk kader voor zo'n bloembed. Hij is ook langs de paden geplant. De poten gaan naar buiten op het pad zelf, verbergen de rand en creëren zo een pittoresk bospad.

Je kunt de omgeving versieren met rotstuinen. Een plaats wordt gekozen op een heuvel of op een vlak terrein. Drainage is gedaan, keien worden aangelegd, aarde wordt ertussen gegoten en vaste planten worden in deze "zakken" geplant. Het kan een compositie zijn in de vorm van een dwergnaaldbos, jeneverbessen, miniatuurdennen, thuja, sparren. Rotstuin, beplant met bodembedekkende vaste planten, ziet er spectaculair uit en is pretentieloos in de zorg. Verjongde, tijm, yaskolka, steenbreek en siergranen zullen geschikt zijn in de composities.

Rotstuin ziet er organisch uit bij het decoreren van een binnenplaats in Japanse stijl, hier ligt de nadruk op de schoonheid van de steen, dus de keuze van keien moet bijzonder zorgvuldig worden benaderd. Planten worden in dit geval naald-, dwergvormen, zegge en granen gebruikt.

Dunne veelkleurige aartjes van granen voegen verfijning en ontzag toe aan veel plantenensembles. Hun hoogte kan worden gekozen van 50 cm tot 1,5 meter. Granen zijn variabel van kleur - grijze, bordeauxrode, gouden kleuren verdunnen het groene gebladerte van tuinplanten. Granen hebben één onaangename eigenschap: ze zijn erg agressief tegenover andere planten, dus je moet goed nadenken of dit soort gras nodig is op de site.

U moet dit bloembed in de gaten houden om de verspreiding van de indringer te voorkomen.

Voor echte estheten is er een alpine glijbaan. De totstandkoming ervan is een zeer moeizaam proces dat de studie van speciale literatuur vereist, maar het resultaat zal onnoemelijke voldoening en trots brengen. De natuursteen wordt in stappen op elkaar gelegd, zonder de vorming van zakken, de scheuren worden opgevuld met zandgrond en fijn grind, er ontstaat een analogie van een natuurlijke rotsformatie. In de intervallen tussen de stenen zijn droogtebestendige miniatuurplanten geworteld, hun groei is extreem klein, de bloemen zijn onopvallend en klein, maar over het algemeen wordt een prachtig uitzicht verkregen.

Heesters zoals berberis met een zoet karamelaroma en veel kleine bloemen zullen tijdens de bloei verticale accenten en decoratie van de site worden. De spreidende vorm van de berberis zorgt voor een natuurlijke ronde kop met een diameter van ongeveer 3 meter.

Zwarte vlierbes heeft een sierlijke vorm en vereist geen knipbeurt, in het voorjaar is het bedekt met trossen bloemen met een ongewone geur, in de herfst met trossen bessen, die geneeskrachtige eigenschappen combineren met giftige stoffen.

Lijsterbes en appelbes of zwarte appelbes lijken erop - de ene met trossen scharlakenrode kleur, de andere, na een weelderige lentebloei, is in de herfst bedekt met zwarte bessen, vol vitamines. Deze slanke struiken worden tot 4 meter hoog en hoeven niet te worden gesnoeid.

Chubushnik of Russische jasmijn kan het beste op de achtergrond worden geplaatst. Na de meest geurige bloei verandert het in een onopvallende struik met een hoogte van 2-3 meter, krijgt het uiteindelijk een "ruig" uiterlijk en vereist formatie.

De mooie sering is zowel goed als aparte boom als in een haag, maar hier moet je de groei tijdig verwijderen. In tuinkweekvormen zijn de scheuten niet zo agressief als bij natuurlijke soorten.

Kalina heeft, naast een prachtige bloei, een goede habitus van de struik, vereist geen formatie, in de herfst krijgt het gebladerte een paars palet, in de winter contrasteren de vlammende trossen effectief met de witheid van de sneeuw. Het is zowel goed als lintworm als als haag.

Het middelste plan wordt versierd met thuja's, jeneverbessen en cipressen. Tui kan beter de westelijke groep kiezen, deze zijn het meest winterhard en hebben een grote soortenrijkdom. Middelhoge gele Aurea, Yellow Ribbon, majestueuze Columna en Holmstrup, bolvormige Danica, Hoseri zullen hun plaats vinden in tuincomposities of als lintwormen.

Tui Brabant en Smaragd zijn onmisbaar voor hagen.

Ze lenen zich goed voor kapsels, waardoor je er groene vormen van kunt maken voor het decoreren van de tuin. Cipressen en jeneverbessen hebben een schilderachtige natuurlijke vorm die natuurlijke contouren geeft aan tuinensembles. Buiten kunnen ze worden versierd met bloemen.

Verticale landschapsarchitectuur vormt een aanvulling op de visuele diversiteit van de tuinflora. Dit zijn verschillende klimplanten op steunen. De palmboom tussen prachtig bloeiende lianen behoort tot de clematis. Ze worden op bogen of metalen gaassteunen geplaatst, vaak in een duet met rozen of gastheren, die het onopvallende onderste deel van de wijnstok bedekken.

Kamperfoelie kamperfoelie heeft een sterk zoet aroma en mooie roze bloemen vergelijkbaar met oosterse chrysanthemum.

Meisjesachtige druiven zijn onmisbaar voor het decoreren van lelijke gebouwen. Een levende muur kan worden gekweekt uit Schisandra chinensis en actinidia en een oogst krijgen van nuttige vitaminebessen.

Paden en bloemperken, bomen en wijnstokken staan ​​goed tegen een weelderig groene achtergrond, wat een dicht gazon geeft. Het moet regelmatig worden bewaterd, minstens een keer per twee weken worden gesneden, het is onwenselijk om er buitenspellen op te spelen, zodat er geen slijtage optreedt. Dergelijke kale plekken ontstaan ​​na de winter, dan moet het gazon gerepareerd worden.

In de tuin volstaat het om het territorium te vertinnen, dat wil zeggen, regelmatig de groene vegetatie af te snijden totdat een groen tapijt wordt gevormd, wat in een paar maanden en 4 kapsels kan worden gedaan. Zo'n grastapijt is duurzaam, je kunt erop liggen, wedstrijden houden, het hoeft niet te worden bewaterd.

U kunt een Moors gazon aanleggen. Het territorium wordt afgegraven, onkruid wordt verwijderd, het hele gebied wordt ingezaaid met prachtig bloeiende grassen. Dit gazon heeft een belangrijk nadeel: het is van korte duur, na de bloei verliest het zijn decoratieve kwaliteiten.

Water lichamen

Verwaarloos het creëren van een reservoir of stroom op uw woning niet. Fabrikanten bieden veel kant-en-klare opties voor het inrichten van een klein zwembad of vijver.

Het reservoir kan erg klein zijn - minder dan 1 meter in diameter, tot grote vijvers, waarin u kunt vissen en zwemmen, en 's avonds aan de kust kunt zonnebaden of bij het vuur kunt zitten. De oever van zo'n vijver is bekleed met grassen, zegges, gastheren, irissen, daglelies. Zo'n reservoir ziet er harmonieus uit naast een huis gebouwd van houten stammen of met stenen gevels. Vanaf het houten terras kunt u de schittering van het water in de zon bewonderen en thee drinken.

De hightech architectuur van het huis is geschikt voor een zwembad, betegeld met ligstoelen en zonneschermen passend bij de inrichting van het huis.

Het barokke herenhuis wordt aangekleed met een klassiek zwembad met fontein, omgeven door een bloementuin met banken eromheen.

Voor kleine tuinen kun je een kleine vijver met vochtminnende planten eromheen plaatsen of deze aan de randen omlijsten met een steen. De vijver zelf is versierd met echte of kunstmatige waterlelies.

Liefhebbers van kabbelend water in de buurt van de vijver moeten een mechanisme installeren om een ​​stroom te creëren die in het reservoir zal wegvloeien. Het zal niet moeilijk zijn om het mooi te versieren met kiezels, stenen en planten. In de buurt moet je een plek om te ontspannen regelen: een tuinhuisje, barbecue, bank of tuinstoelen met een tafel.

Decoratieve elementen brengen het landschap tot leven en versterken de esthetiek. Pompeuze ceremoniële ruimtes zijn versierd met grote sculpturen met romantische of bijbelse thema's, grote vazen ​​met coniferen of rozen.

Het democratische ontwerp van de omgeving maakt de installatie van een of twee moderne architecturale vormen mogelijk in harmonie met de plantenomgeving.

Verlichting

De organisatie van de verlichting is doordacht in de planningsfase, omdat elektrische kabels betrouwbaar moeten worden geïsoleerd van mechanische schade.

De binnenplaats, paden, bijgebouwen en recreatiegebieden zijn onderworpen aan verplichte verlichting. Lantaarns op een persoonlijk perceel mogen niet hoog worden gemaakt, om geen gevoel van stedelijke ontwikkeling te creëren, is het raadzaam om een ​​hoogte van maximaal 1 meter aan te houden.Deze opstelling van lantaarns geeft een zacht ontspannend licht, het niveau van het gazon met bloemen en het pad zelf zijn goed verlicht. Bloementuinen en vijvers kunnen soortgelijke verlichting hebben om spectaculaire nachtcomposities te creëren.

Verlichting hoeft niet elektrisch te zijn, voor een kleine oppervlakte zijn lantaarns op zonne-energie voldoende.

Combinatie met gebouwen

Voor een juiste beleving van het landschap als geheel dienen decoratieve plantcomposities in harmonie te zijn met de woning en bijgebouwen. Dit gebied omvat de ingang van het huis, veranda, pad vanaf de poort. Er wordt veel belang gehecht aan het ontwerp van het voorste gebied. Dit is het visitekaartje van het infield.

In dit deel van het erf worden de mooiste en meest nobele planten geplant. De bloembedden zijn ingericht in de stijl van het hoofdgebouw. Composities met thuja en rozen sieren de klassieke ceremoniële ruimtes. Heldere bloembedden van irissen, Belgische asters, eikensalie, tuinkamille worden geplant langs de paden van landelijke huizen.

De veranda en veranda zijn versierd met prachtig bloeiende wijnstokken: clematis, klimrozen, petunia's in hangende potten.

Voor de wintertuin worden tropische planten geselecteerd die in harmonie zijn met de nabijgelegen thuja's en cipressen in keramische potten. Het plaatsen van cactussen en palmen in kuipen voor de ingang van de wintertuin helpt om in de zomer zuiders exotisme toe te voegen. Voor de winter worden potplanten binnenshuis verwijderd.

Stijlen

Landschapsstijlen bepalen de selectie van planten. De stijl wordt op zijn beurt bepaald door de architectuur van de gebouwen en sluit aan bij het karakter van de eigenaren.

 • Engelse of landschapsstijl spreekt voor zich en simuleert de natuurlijke schoonheid van de natuur. Elementen van dit ontwerp zijn onder meer een vijver met wilgen op de oever en banken, paden van zand, hout of steensneden. Planten worden in groepen geplant: narcissen, tulpen, kaasjeskruid, rozen.
 • Klassieke stijl, waar alles ondergeschikt is aan symmetrie, is versierd met fonteinen, sculpturen, dennenbomen, getrimde thuja's. Van bloemen is het beter om begonia's, rozen, salvia's, phloxen te kiezen. Vereist een ruime oppervlakte.
 • Scandinavische stijl geschikt voor het modelleren van de meeste moderne binnenplaatsen van een woonhuis. In deze stijl kunt u zowel een kleine binnenplaats als een groot persoonlijk perceel regelen. Verharde paden, vijvers versierd met steen en gastheren, verticale accenten van coniferen bevinden zich in ruime weiden, hekken zijn versierd met hagen.
 • Rustieke stijl, of country - de meest populaire en gebruiksvriendelijke ontwerpoptie voor de omgeving. Je kunt de site versieren met verschillende items van het boerenleven, een vlechtwerk, geurige bedden van munt, tijm, salie zijn welkom. Sierheesters van gematigde breedtegraden worden veel gebruikt: viburnum, irga, vlierbes, lijsterbes, lila, chubushnik.
 • Modern in landschapsontwerp - dit is de maximale vervanging van planten door kleine architecturale vormen, een duidelijk hoogtepunt van bouwconstructies.
 • Japans landschap Is de keuze van filosofen. Er is veel natuurlijke mooie steen, schaarse vegetatie met ongewone vormen, bonsai, decoratie met feng shui-attributen. Het kan in een klein gebied worden geplaatst.
 • Tegenwoordig is de meest populaire stijl van tuindecoratie geworden minimalisme... Er zijn weinig planten, maar ze hebben allemaal speciale kenmerken om een ​​levend beeld te creëren, omlijst door houten structurele elementen.

Een schoon oppervlak van een geometrisch reservoir is geschikt, de juiste paden veranderen in terrassen.

Projecten

Nadat u het juiste programma op uw thuiscomputer hebt geïnstalleerd, kunt u zelfstandig de juiste lay-out van de site kiezen.

Een project voor de verbetering van de omgeving in een reguliere stijl.

De natuurlijke stijl van het ontwerp van de site verzacht de stijfheid van de voorste zone.

Verticale accenten van berken en wilgen sieren de compositie met rustieke elementen.

Mooie ideeën

 • Modern ontwerp van het voorste gedeelte.
 • Oude bomen passen organisch in het minimalistische ontwerp van de site.
 • De hoekruimte is spectaculair ingericht in art nouveau-stijl.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair