Hoe kies je hoogwaardig en mooi kunstgras?

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Keer bekeken
 3. Selectietips
 4. Hoe maak je een bed op?
 5. Hoe zorg je?
 6. Beoordelingen
 7. Mooie voorbeelden

Kunstgras is een alternatief voor natuurlijke vegetatie. Het kan overal worden geplaatst, het kan worden gebruikt voor het decoreren van vloeren, meubels, interieurs en recreatiegebieden, maar ook voor sportarena's. Kunstgras wordt niet vertrapt en blijft lang aantrekkelijk en vooral veilig.

Eigenaardigheden

Het eerste kunstgras werd uitgevonden om sportstadions te versieren. Immers, zoals u weet, is levend gras, dat wordt blootgesteld aan constante fysieke stress, niet in staat om zijn oorspronkelijke uiterlijk, frisheid en integriteit te behouden. En vaak wordt het gewoon vertrapt en is het noodzakelijk om de gevormde "kale plekken" op het gazon te vullen.

Eerder, vóór de creatie van synthetische vegetatie, werd een speciaal, veerkrachtiger gras gekweekt, dat echter niet alle ontberingen van sportevenementen kon weerstaan. Bovendien vergde het speciale dure zorg, en de teelt kostte veel moeite en was extreem arbeidsintensief.

Maar 50 jaar geleden vonden ze een oplossing voor dit probleem in de vorm van nylon, waarvan het gazon heel erg op een tapijt leek. Nu was de installatie van rollen niet moeilijk en kon zowel in gesloten als open arena's worden uitgevoerd. En nog belangrijker - in gebieden waar echt gras simpelweg niet kan overleven. Het is niet verwonderlijk dat landschapsontwerpers aandacht hebben besteed aan deze coating, omdat het niet overal mogelijk was om natuurlijk tuinieren uit te voeren. Bijvoorbeeld waar kinderen of huisdieren constant aan het spelen zijn, maar ook op schaduwrijke plekken.

Modern kunstgras is gemaakt van polyethyleen en polypropyleen. Dit zijn redelijk stabiele soorten kunststoffen die bestand zijn tegen zware belastingen. Het is de moeite waard om te overwegen dat het apparaat van het gazon van verschillende merken niet identiek is, hoewel ze uiterlijk praktisch in niets van elkaar verschillen.

Naarmate de populariteit van synthetische vloeren is toegenomen, is de reikwijdte ervan aanzienlijk uitgebreid:

 1. Kassen en kassen inrichten: het blijkt een soort groen pad te zijn.
 2. Als afwerkvloerbedekking op terrassen of balkons.
 3. Groene zone rond de zwembaden.
 4. Creëren van een veilige speelruimte in de buurt van kinderspeelplaatsen of speelplaatsen.
 5. Het decoreren van etalages, zomerruimtes in cafés en restaurants, maar ook op diverse tentoonstellingen.
 6. Het verfraaien van lelijke plekken in een woongebouw.

Voordelen:

Omdat het kunstgras oorspronkelijk specifiek bedoeld was voor voetbalvelden, heeft het een aantal onbetwistbare technische voordelen. Het vereist geen speciale zorg en is bestand tegen vuil, aarde en directe UV-stralen. Afhankelijk van het doel waarvoor het gazon is aangelegd, heeft het de volgende positieve eigenschappen.

Decoratie van kinderspeelplaatsen:

 1. Je kunt de hele dag spelen zonder tijdslimiet. Een levend gazon impliceert niet meer dan twee uur spelen of sportactiviteiten volgens de regels van de werking.
 2. Bij de juiste plaatsing van de coating blijft er geen vocht in hangen. Veranderingen in de luchttemperatuur hebben ook geen invloed op de conditie van het gras. Met andere woorden, het tapijt is niet afhankelijk van het weer of het seizoen.
 3. De verende laag heeft een schokabsorberende functie en vermindert de belasting van het bewegingsapparaat. Het is minder traumatisch als je erop valt en laat geen schaafwonden achter bij het glijden.
 4. Het oppervlak is altijd egaal en glad, alsof het veld licht vochtig is.Dit maakt het mogelijk om comfortabel actief te gamen en te sporten.

Bij het inrichten van het grondgebied van woonwijken en landschapsontwerp:

 1. Het registratieproces kost weinig tijd. Het kweken van een goed gazon vereist zaaien, bemesten, water geven en andere onderhoudsprocedures. Dit kost zowel tijd als financiële kosten. Synthetische stoffen hebben dit allemaal niet nodig.
 2. Je kunt gebieden bedekken waar planten moeilijk te kweken zijn of helemaal niet overleven. Ook kunt u in slechts een paar dagen elk landschapsproject uitvoeren en een prachtig gazon "groeien".
 3. Het is niet nodig om regelmatig gras te maaien, water te geven, enz.
 4. Het materiaal is absoluut veilig voor kinderen en huisdieren. Het stoot geen schadelijke stoffen of geuren uit en is eenvoudig met water schoon te maken.

Ten slotte is het kunstgras duurzaam. Het kreukt niet, behoudt zijn vorm en kleur. Sommige fabrikanten beloven een maximale levensduur van 20 jaar zonder kritieke schade aan het materiaal.

nadelen

De mens is overal omringd door constructies van metaal, glas en beton, dus veel mensen geven de voorkeur aan echte, levende vegetatie.

Kunststof gras heeft ook de volgende negatieve eigenschappen:

 1. Hoe duurder het materiaal en hoe ingewikkelder de installatiemethode, hoe meer geld u moet betalen. De besparingen van het leggen van het onderhoudsvrije gras zullen pas na een tijdje zichtbaar worden.
 2. De kwaliteit is direct afhankelijk van de kosten. Je moet niet verwachten dat goedkoop materiaal een uitstekende uitstraling, duurzaamheid en veiligheid zal hebben voor anderen.
 3. De verwarming. Hoewel de vezels niet vervagen bij blootstelling aan direct zonlicht, zijn ze wel gevoelig voor hitte. Sommige dragers melden dat de temperatuur van het canvas kan oplopen tot 60 graden en ongemak kan veroorzaken.
 4. Valse gazons kunnen niet altijd worden gerecycled. In dit geval vervuilen ze het milieu. Daarom moet u, voordat u koopt, de fabrikant vragen naar de methoden voor verwerking en verwijdering van de goederen.

Keer bekeken

Kunstgras verschilt in ontwerp, werkwijze en functioneel doel. Daarom moet bij het kiezen ervan worden overwogen voor welke doeleinden de coating zal dienen.

Er zijn verschillende soorten coatings:

 1. ongevraagd. Het wordt gebruikt als een exclusief decoratief element voor landschapsdecoratie, zoveel mogelijk vergelijkbaar met de grasmat. Als u actief op zo'n gazon loopt, zijn de grassprieten verfrommeld, soms uitgetrokken, wat het esthetische uiterlijk van de coating schendt.
 2. Half gevuld. Een dergelijke coating heeft een substraat met kunststof filamenten. Tijdens de installatie zijn ze bedekt met kwartszand. Door de rubberen basis van de backing hoopt er zich geen water op in de coating. Meestal wordt het gebruikt voor het afwerken van speeltuinen, zomerhuisjes, voor vloeren in sportcomplexen of recreatiegebieden.
 3. Aanvulling. Deze weergave is bedoeld voor drukke plaatsen of voetbalvelden. Dit komt doordat tussen de villi rubberchips en zand zitten, die de wrijvingskracht verminderen en de levensduur van het web verlengen. De villi zelf zijn gemaakt van dicht polypropyleen. De gazonvuller bestaat uit geschuimde polymeren.

Ook verschilt het gras in de hoogte van de grassprieten en het doel. Het gazon is decoratief en bijzonder. De eerste wordt gebruikt in landschapsontwerp, decoraties en voor camouflage. De speciale is bedoeld voor sportarena's en terreinen. Voor verschillende sporten verschilt het in de dichtheid van het canvas en de hoogte van het gras.

Selectietips

Volg deze tips om de juiste keuze te maken:

 • U kunt kunstgras online kopen, rechtstreeks bij de fabrikant of in een gespecialiseerde winkel. Beide methoden hebben hun voordelen. Bij aankoop van een product in de winkel kan het product bekeken en aangeraakt worden. Maar om het gehele assortiment te bekijken, zult u hoogstwaarschijnlijk meerdere winkels moeten bezoeken.Er is een breed assortiment aan producten in de online winkel, maar je kunt ze pas goed bekijken bij levering. Er bestaat een risico op misleiding. Daarom moet u, voordat u een aankoop doet, vertrouwd raken met de garantie en de terugbetalingsmethoden.

U hoeft alleen een gazon van vertrouwde fabrikanten en verkopers te kopen, daarvoor moet u klantbeoordelingen bekijken om bedrog te voorkomen.

 • Moderne technologieën maken het mogelijk om gras te creëren dat bijna volledig identiek is aan natuurlijke vegetatie. Bij het kiezen tussen buitenlandse en binnenlandse fabrikanten moet men vertrouwen op certificaten en klantbeoordelingen. Omdat ze allebei niet onderdoen voor elkaar in de kwaliteit van vervaardigde producten.
 • Voordat u een gazon aanschaft, is het absoluut noodzakelijk om alle beschikbare modellen in het assortiment te bekijken. Je moet zeker letten op hoe het tapijt eruitziet en waarvan het gemaakt is. Een moeilijk aan te raken en glanzend gazon is hoogstwaarschijnlijk een goedkoop merk en het meest geschikt voor decoratie.
 • We kijken naar hoe hoog en dik de vloer is. En ook wat voor vulmiddel er wordt gebruikt: zand of rubberkorrels. Lange en donzige pool is geschikt voor het repareren van eventuele defecten. Maar hoe langer het gras, hoe groter de waarde.

Bij een aankoop moet u de verkoper vragen om het kwaliteitscertificaat te tonen en een garantie af te geven. Om niet te worden misleid en om geen product van lage kwaliteit te kopen. Populaire kunstgrasmodellen:

 1. Vanille gras.
 2. Pennisetum.
 3. "Papyrus".
 4. "Vossenstaart".
 5. "Limoen".

Hoe maak je een bed op?

De techniek voor het monteren van een rol kunstgras is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Om lang te kunnen dienen, moet de styling correct zijn, vooral als wordt besloten om het canvas met uw eigen handen te leggen.

Het belangrijkste is om het oppervlak waarop het materiaal wordt bevestigd grondig voor te bereiden. Voordat u aan het werk gaat, moet u het gebied nauwkeurig berekenen en de vorm bepalen, en vervolgens de resultaten op een rol overbrengen. Zo wordt een minimale hoeveelheid naden en afval bereikt.

De basis voorbereiden

Er zijn verschillende basisvereisten voor de basis:

 1. Gebrek aan rommel.
 2. Glad oppervlak.
 3. Als dit de aarde is, moet deze dicht zijn, de losheid elimineren.

Zo beginnen we het werk met een volledige schoonmaak van de site. We verwijderen onkruid en andere onnodige begroeiing met mechanische of chemische middelen. Het is belangrijk om al het vuil te verwijderen dat de integriteit van de coating zou kunnen aantasten. Als de basis aarden is, egaliseren we tegelijkertijd het oppervlak, vullen de kuilen, vullen de gaten met aarde. Na al deze manipulaties verdichten we de grond.

Het is raadzaam om de vlakheid van de ondergrond te controleren met een laserwaterpas. Optimale waarde: van 3 tot 6 mm helling per 1 strekkende meter. Deze waarde is vooral belangrijk bij het plaatsen van de rol op beton. Als er zand op het grondgebied is, moet dit worden verwijderd. Verdicht vervolgens de geopende laag en plaats er een drainagelaag op.

Verwijdering van overtollig vocht

Om het oppervlak van het gazon te beschermen tegen de ophoping van vloeistof, bijvoorbeeld tijdens regen of sneeuw, is het noodzakelijk om de afvoer ervan te verzekeren. De vloeistof kan weglopen en direct onder het canvas blijven hangen. Om een ​​​​dergelijk resultaat te voorkomen, moet u de drainage op voldoende diepte regelen.

Deze taak wordt perfect uitgevoerd door een gazonsubstraat gemaakt van klein en middelgroot grind. Voordat u begint met het leggen van de baal met gras, vult u dit gebied met water om de plaatsen van bodemdaling te identificeren. Als er een wordt gevonden, moet aarde aan deze plaats worden toegevoegd.

Substraat

Voor elke ondergrond wordt een eigen ondergrond gemaakt, bestaande uit een ander aantal lagen.

Betonnen basis:

 1. Kunstgras.
 2. Geosynthetisch materiaal.
 3. Gewapend beton.
 4. Steenslag 20 en 40 mm.
 5. Geotextiel.
 6. Zand.
 7. Geotextiel.
 8. Voorgecompacteerde grondlaag.

Steenslag en zandbasis:

 1. Kunstgras.
 2. Granieten roosters 1 en 5 mm.
 3. Steenslag 5 en 20 mm.
 4. Geotextiel.
 5. Zand.
 6. Geotextiel.
 7. Voorgecompacteerde grondlaag.

Verpletterde stenen basis:

 1. Kunstgras.
 2. Rubberen dempingskussen.
 3. Fijn graniet screenings.
 4. Grote steenslag.
 5. Geotextiel.
 6. Voorgecompacteerde grondlaag.

Deze voorbeelden worden gegeven voor professioneel decoratief werk of sportvelddecoratie. Het aantal lagen kan worden verminderd als de belasting van het gazon laag is.

Installatie van kunstgras

 1. We nemen een rol en ontspannen in één richting. Zodat de villi letterlijk naar één kant worden gekanteld.
 2. We leggen het canvas precies stootvoeg, als de randen gebogen zijn, maken we een overlap van maximaal 10 cm.
 3. Laat het materiaal een dag liggen, zodat het helemaal recht ligt en kleine gebreken in het gras verdwijnen.
 4. Het is noodzakelijk om de rol in het midden van de overlap te snijden met een administratief mes of een schaar met een liniaal en krijt.
 5. Door aan de randen van de twee doeken te trekken, controleren we hoe strak ze in elkaar passen. De opening ertussen mag niet meer dan 1 mm zijn.
 6. Daarna verbinden we de randen van de gazondoeken met een spanningsnietmachine of een verbindingstape. De instructies moeten de verbindingsmethode aangeven.

Voordat u het gazon op de grond bevestigt, moet u zand of rubberkorrels bijvullen. Deze procedure wordt alleen uitgevoerd voor opgevulde en soms voor halfgevulde grassoorten. Daarna fixeren we de randen met tuinnieten, draad, planken of spijkers.

Handige tips om uw werk gemakkelijker te maken:

 1. Het is beter om de tweecomponentenlijm op de verbindingsband aan te brengen met een lijmkam (3-5 mm). In dit geval zal de overtollige lijm niet uitsteken op het canvas.
 2. Laat tijdens het werk geen stof op de tape neerslaan, bladeren en afval (snijwerk) hechten.
 3. Een zwaar voorwerp moet op verse, aangemeerde randen worden geplaatst, zodat ze beter grip hebben.
 4. Het is beter om zand en korrels te verdelen met een hark, bezem of zaaimachine.

Een goede plaatsing is een garantie dat het kunstgras lang meegaat.

Hoe zorg je?

Een correcte plaatsing is belangrijk, maar een goed onderhoud van de coating is minstens zo belangrijk.

Speciale hulpmiddelen zijn hier niet nodig en het proces zelf zal enige tijd duren:

 • Eens in de zeven dagen moet je het gazon borstelen, een borstel helpt hierbij. Dit is nodig zodat het vulmiddel gelijkmatig wordt verdeeld en de stapel pluizig en verhoogd blijft.
 • In het najaar is het noodzakelijk om gevallen bladeren dagelijks met een lichtgewicht hark te verwijderen zodat de kwaliteit van het gras niet verslechtert.
 • Onkruid groeit zelden door het gazon, omdat textiel dit hindert. Soms kan het echter doorbreken tussen tegels, door de vloer zelf of dichter bij de muur. Daarom moet de omtrek worden omlijst met een plint. Als er nog steeds onkruid wordt opgemerkt, moet dit worden verwijderd.
 • Scherpe voorwerpen, kauwgom, sigarettenpeuken kunnen de integriteit van de coating aanzienlijk aantasten.
 • Loop niet over het oppervlak met schoeisel dat verontreinigd is met aarde of natuurlijk gras. Schoenen met spikes zijn ook verboden.
 • Op kinderspeelplaatsen of plaatsen waar huisdieren lopen, kan de coating worden behandeld met speciale goedgekeurde bacteriedodende stoffen.
 • Sneeuw of ijs kan alleen worden verwijderd met een bezem of ander veilig gereedschap. Het is beter om ze schoon te maken wanneer de lucht warmer wordt en de sneeuw en het ijs smelten om de stapel niet te beschadigen.
 • Bij warm en droog weer moet het gazon worden bevochtigd met water.
 • Ten minste eenmaal per zes maanden moet u nieuwe vulstof toevoegen om vervorming van de structuur te voorkomen.
 • Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden.

Beoordelingen

Veel kopers maken zich zorgen over de milieuvriendelijkheid van dergelijke producten. Op dit moment zijn er echter modellen die gerecycled kunnen worden. U moet dit punt bij het kopen verduidelijken.

Over het algemeen zijn kopers tevreden over de kwaliteit van de coating. Het geld dat wordt besteed aan de aankoop en installatie loont. Vaak zijn er mogelijkheden wanneer kunstgras wordt gecombineerd met levende planten.

Mooie voorbeelden

Vanwege zijn eigenschappen wordt kunstgras veel gebruikt in verschillende richtingen. Vooral vaak is het te vinden op een gebied als landschapsontwerp.

Ook wordt het gras gebruikt voor decoratie: kinderspeelplaatsen, recreatiegebieden (parken), voetbal- en sportvelden.

 • Voetbal velden. Lange tijd was natuurlijk gras in de velden de enige optie. Het verzorgen ervan was echter moeilijk en tijdens het gebruik vervormde de coating onvermijdelijk. Daarom werd besloten om natuurgras te vervangen door alternatieve synthetische vezels. Zo ontstond het eerste nylongazon met superieure prestaties, dat de grond volledig bedekt en daardoor isoleert. Het werd vervangen door eenvoudiger en goedkoper polyethyleen om te vervaardigen. Deze kunststof wortelt goed in het Russische klimaat en heeft een lange levensduur en een hoge slijtvastheid.

De kleur van de coating kan gemengd worden: groen met een roze rand, of zelfs wit. Je kunt zo'n coating letterlijk overal plaatsen, maar ook hier is de grond geïsoleerd, waardoor de aarde geen zuurstof krijgt.

 • Interieur. Bij het decoreren van kamers en gebouwen gebruiken ze een speciaal tapijt. Het kan een grote verscheidenheid aan kleuren hebben. Zo'n tapijt past perfect in bijna elk interieur en is pretentieloos. De coating heeft een natuurlijke groene kleur.

Kunststof gras kan worden gebruikt om eventuele probleemgebieden te versieren en ze voor de ogen te verbergen of een helder en ongewoon accent te geven. Je kunt sommige interieuritems ook versieren met gras.

 • Landhuis gebied. Wanneer u een gazon voor een zomerhuisje koopt, moet u zich niet alleen concentreren op de kosten, maar ook op zachtheid en elasticiteit. Bijvoorbeeld propyleenmateriaal. Het kan worden gebruikt om trappen gemakkelijk te versieren, maar het is niet recyclebaar. Bij het kiezen van een kleur is het beter om te kiezen voor producten met een matte en natuurlijke tint. Ze zullen heel lang meegaan. Grassprietjes 7 mm hoog, rollengte 25 m, standaard groene kleur. Het kan worden gelegd als een decoratief tapijt, maar is onderhevig aan intense hitte.
 • landschapsarchitectuur. Kunstgras is gewoon een uitkomst voor ontwerpers, omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met de specificiteit van het terrein en de grondsoort. Bovendien kunnen dergelijke modellen verschillende kleuren hebben, waardoor u er veilig mee kunt experimenteren. Stapelhoogte 20 cm, rollengte 25 cm De kleur kan roze, rood of anders zijn.

Voordelen - in een heldere en ongebruikelijke kleur en gemakkelijk te onderhouden. Maar de kleur vervaagt vrij snel.

 • Afwerking vloerbedekking. Dit tapijt kan de structuur van een natuurlijk gazon nabootsen en helpt bij het creëren van uw eigen groene ruimte of plek voor spelletjes (bijvoorbeeld golf) in huis. Poolhoogte 5 mm, rollengte 25 cm Kleur naturel, groen. Veilig voor mensen met allergieën, antislip.

Het plastic gazon is het geesteskind van mensenhanden. Ondanks enkele nadelen, is het over het algemeen een geweldige optie voor een breed scala aan doeleinden. Het maakt het ook mogelijk om ongebruikelijke interieuroplossingen te creëren die onmogelijk zouden zijn met levend gras.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van kunstgras.

Zie de volgende video voor informatie over hoe het proces van het leggen van kunstgras verloopt.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair