Projecten en indeling van huizen met één verdieping met een erker

Inhoud
 1. Voor-en nadelen
 2. Soorten erkers
 3. Projecten
 4. Ontwerpkenmerken
 5. Mooie voorbeelden

Architectuur is een gebied van menselijke activiteit dat voortdurend evolueert en verbetert. Dus in de afgelopen jaren is een dergelijk architectonisch element als een erker bijzonder populair geworden. Vandaag zullen we in ons artikel in detail praten over wat het is, welke voor- en nadelen kenmerkend zijn voor een erker en welke soorten architecturale elementen er zijn.

Voor-en nadelen

Over het algemeen is een erker een uitstekend onderdeel van elke constructie. In de oudheid speelde ze een beschermende rol en hielp ze zich te verdedigen tegen verschillende aanvallen van buitenaf. Tegenwoordig is een architecturale erker een uitsteeksel op de muur van woonruimten. Het speelt een decoratieve en functionele rol.

Meestal wordt de erker aan de voorzijde van het gebouw geplaatst. Het kan worden uitgevoerd als balkon, als loggia of als entree (afhankelijk van het aantal verdiepingen in het gebouw). Typisch, architecten creëren dit element om het gebouw uniekheid en identiteit te geven. Bovendien is het geschikt in constructies gemaakt van hout, baksteen, betonblokken en andere bouwmaterialen. Erkers kunnen in diepte variëren.

Voordat u een huis met één verdieping en een erker bouwt, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de voor- en nadelen van dit architecturale element. Alleen in dit geval kunt u de meest evenwichtige en objectieve beslissing nemen.

De pluspunten zijn onder meer:

 • de erker verhoogt het verlichtingsniveau van het huis aanzienlijk (in de eerste plaats omdat ramen meestal in de erker zijn ingebouwd);
 • een dergelijk architectonisch element vergroot het bouwoppervlak;
 • een erker is niet alleen functioneel, maar ook een decoratief element dat uw huis prachtig kan decoreren en het wat originaliteit kan geven, enz.

Tegelijkertijd worden meestal de minnen onderscheiden:

 • het apparaat zal grote financiële investeringen vergen (dit komt doordat er hogere eisen worden gesteld aan dit element met betrekking tot veiligheid, het isolatieproces, enz.);
 • de moeilijkheidsgraad en de duur van het installatieproces (het werk vereist hoge kwalificaties van zowel de architect als de bouwers);
 • de behoefte aan uitgebreide zorg (er ontstaan ​​bijvoorbeeld problemen bij het wassen van ramen), enz.

Een erker is dus een ongewoon architectonisch element dat er behoorlijk indrukwekkend uitziet, maar tegelijkertijd extra inspanningen vereist (zowel tijdens de bouw als tijdens het onderhoud).

Soorten erkers

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten erkers. De belangrijkste zijn:

 • veelhoekig (bijvoorbeeld in de vorm van een zeshoek);
 • trapeziumvormig (dit type wordt als een van de meest voorkomende beschouwd);
 • rechthoekig en vierkant (ze worden beschouwd als de eenvoudigste en relatief goedkoopste om uit te voeren);
 • Venetiaans (hebben afgeronde of halfronde vormen).

Dus, afhankelijk van de smaakvoorkeuren van de eigenaar van het huis, evenals van de kenmerken van het gebouw, kunt u een van de vele typen kiezen.

Projecten

Bij het bouwen van een huis met één verdieping (landelijk of residentieel), kunnen architecten zowel standaardprojecten gebruiken als de individuele wensen van de klant volgen. Dus, het is mogelijk om een ​​structuur te bouwen met twee erkers en een garage, een huis met één verdieping met een terras of zolder, een erker van baksteen of hout, enz. Al deze problemen worden opgelost tijdens het plannen van een huis op de 1e verdieping. Vandaag zullen we in ons artikel verschillende thuisprojecten bekijken.

Project 1

Overweeg een plan voor de bouw van een bakstenen huis, waarvan de totale oppervlakte 165 m2 is. De basis van het gebouw (en dus het dak) is vierkant. Een architectonisch element zoals een erker doorbreekt de bestaande symmetrie, de afmetingen zijn 14x15 m.

Het maakt deel uit van de woonkamer.

Project #2

Het bouwmateriaal voor dit huis is hout (wat meerdere malen bouwkosten scheelt). Bovendien is de totale oppervlakte van het gebouw 65 m2. Net als in het vorige geval vormt de erker een aanvulling op de woonkamer, waardoor deze aanzienlijk groter wordt. Het huis heeft maar 1 ingang.

Project nr. 3

  Dit gebouw is gebouwd rekening houdend met en in overeenstemming met de eisen van de huidige en populaire Scandinavische stijl van vandaag. Er zijn 2 erkers, die zich aan weerszijden van het gebouw bevinden, ze vormen symmetrie. Daartussen bevindt zich de voordeur.

  Tijdens de bouw van uw eigen gelijkvloerse woning met erker kunt u uitgaan van 1 van bovenstaande projecten, of u kunt het vraagstuk individueel benaderen en zich uitsluitend richten op uw persoonlijke wensen en behoeften.

  Ontwerpkenmerken

  Als u besluit een huis met een erker te bouwen, moet u er niet alleen op letten hoe dit element er van buiten uitziet, maar ook hoe u de erker van binnenuit decoreert. In deze situatie moet u zich allereerst concentreren op uw persoonlijke voorkeuren. Tegelijkertijd zijn er universele regels. Dus, zonder mankeren, moet de erker in lichte kleuren worden gedecoreerd. Bovendien mogen zogenaamde verduisteringsgordijnen niet worden gebruikt om ramen te versieren. Experts raden ook af om een ​​grote hoeveelheid meubels te gebruiken bij het plaatsen van een erker.

  Overweeg de ontwerpkenmerken van de erker, afhankelijk van de kamer waar dit architecturale element deel van uitmaakt.

  Woonkamer

     Als het huis een erker heeft, wordt het meestal een deel van de woonkamer. Dit architecturale element past perfect in het landelijke ontwerp. Tegelijkertijd wordt een elektrische haard heel vaak in de erker geïnstalleerd. Ontwerpers raden aan om natuurlijke materialen te gebruiken voor het decoreren van de erker (bijvoorbeeld hout of marmer). Bloemen worden een prachtige decoratie.

     Een ongewoon architectonisch element kan een uitstekende aanvulling zijn op zowel de keuken zelf als het eetgedeelte. Vergeet tegelijkertijd niet dat het zo licht mogelijk moet zijn. In de erker wordt dan ook vaak een eettafel geplaatst, waar u meerdere keren per dag met het hele gezin samenkomt. Daarnaast kunnen keukenwerkbladen (bijvoorbeeld een spoelbak) in de erker geplaatst worden.

     Hierdoor geniet je van het prachtige uitzicht terwijl je je huishoudelijke taken doet.

     Slaapkamers

     Als de architecturale richel zich in de slaapkamer bevindt, kan deze worden gescheiden (bijvoorbeeld met gipsplaatconstructies of gewone gordijnen). In zo'n gebied kunt u een kaptafel of kledingkast plaatsen. Zo creëer je een aparte ruimte in je kamer. Ook wordt de erker vaak veranderd in een leesplek.

     Kinderkleding

     Bij het decoreren van een erker in een kinderkamer, is het noodzakelijk om voort te bouwen op de leeftijd van het kind. Dus, de zone kan een geweldige speel- of werkminikamer zijn. Daarnaast kan hier een sportcorner worden georganiseerd. Op de een of andere manier, maar zonder mankeren, moet u met uw kind overleggen, zodat hij tevreden is met de definitieve versie.

     Dus, Een erker is een geweldige architecturale toevoeging aan elke kamer in uw huis. Hiermee kunt u meer meubels plaatsen of een bepaalde ruimte indelen. Vergeet echter niet om speciale aandacht te besteden aan het interieurontwerp van de erker.

     Mooie voorbeelden

     Overweeg enkele mooie voorbeelden van huizen met één verdieping en een erker.

     Lichte woonkamer

     Elke gastvrouw droomt van een ruime en lichte woonkamer die plaats biedt aan een groot aantal mensen. Een soortgelijk resultaat kan worden bereikt met een erker. Zoals je kunt zien in dit interieur worden alleen lichte en natuurlijke tinten gebruikt, wat de ruimte ook visueel vergroot.

     Stijlvolle keuken

     Stijlvolle en moderne keuken met een erker is een echte decoratie van elk huis. De optimale oplossing is om de eettafel in de erker te plaatsen. In dit geval kunt u een tapijt gebruiken voor zonering.

     Gezellige kinderkamer

     Een erker in de kinderkamer kan worden uitgerust met een gezellige en zachte bank, die ook als opbergruimte dient. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan het kleurenschema, omdat het tegelijkertijd zo licht mogelijk moet zijn en overeenkomt met de algemene sfeer van de kamer.

     Licht minimalistisch huis

     Dit huis is ontworpen in een minimalistische stijl en geschilderd in een neutrale witte kleur. Bovendien heeft het een hoge en betrouwbare basis. Er moet rekening mee worden gehouden dat de zorg voor zo'n huis van buitenaf zal gepaard gaan met veel moeilijkheden.

     Bakstenen boerderij

     De witte erker siert het bakstenen huis prachtig in donkere tinten. Tegelijkertijd geeft een dergelijk architectonisch element comfort aan de structuur. Houd er echter rekening mee dat u de textieldecoratie niet moet "overladen" met donkere gordijnen.

     Anders zal het hele effect teniet worden gedaan.

     Dus, tijdens het bouwen van uw eigen huis met één verdieping en een erker, kunt u zich concentreren op de voorbeelden die hierboven zijn beschreven. Onthoud echter tegelijkertijd dat elk gebouw uniek en onherhaalbaar is. Houd er ook rekening mee dat u zich zowel op uw persoonlijke behoeften als op de behoeften van uw huishouden moet concentreren.

     Het project en een overzicht van de indeling van een huis met één verdieping met een erker, zie de volgende video.

     geen commentaar

     De reactie is succesvol verzonden.

     Keuken

     Slaapkamer

     Meubilair