Projecten van huizen in een klassieke stijl: ontwerpkenmerken

Projecten van huizen in een klassieke stijl: ontwerpkenmerken
 1. Eigenaardigheden
 2. Lay-out
 3. Buitenkant
 4. Kleuroplossingen
 5. Interieurdecoratie en design
 6. Mooie voorbeelden

Het is geen geheim dat de klassiekers altijd in de trend blijven en populair zijn. En dat geldt niet alleen voor kleding of accessoires, maar ook voor interieurs en gevels van gebouwen. Tegenwoordig kiezen veel eigenaren voor een elegant klassiek ontwerp voor hun huis, dat er echt luxueus en aantrekkelijk uitziet. Vandaag zullen we huisontwerpen in de stijl van tijdloze klassiekers nader bekijken.

Eigenaardigheden

Zoals in alle tijden, wordt tegenwoordig de klassieke stijl van decoratie van landhuizen en huisjes erkend als een van de meest gewilde en gevraagde. Dit is niet verrassend, want een dergelijk ontwerp van een woning onderscheidt zich door een onovertroffen uiterlijk, dat zelfs de meest geavanceerde en veeleisende mensen kan veroveren.

Ontwerpers beweren dat tijdloze klassiekers meer geschikt zijn voor ruime en grote huizen of landvilla's. Deze stilistische richting, zoals het waanzinnig modieuze neoclassicisme van vandaag, zorgt voor de aanwezigheid in het interieur van luxueuze en grote schilderijen, dure grootvader- en wandklokken, evenals hoogwaardige en natuurlijke materialen voor decoratie en meubels.

Deze ensembles zijn niet goedkoop, maar ze zien er geweldig uit en demonstreren de uitstekende smaak van de eigenaren van het huis.

Bovendien kan een klassiek interieur als onafgewerkt worden beschouwd als er geen details zijn gemaakt van edele metalen en kunstmatige of natuurstenen. Je moet het echter niet overdrijven met deze spectaculaire elementen, om de situatie niet te overbelasten en niet smakeloos te maken.

Een onderscheidend kenmerk van klassieke particuliere huizen is dat: in hun externe en interne ontwerp zijn er altijd veel details van natuurlijk hout. Dergelijke materialen worden weinig gebruikt in moderne stilistische trends, maar ze zijn onmisbaar in klassieke ensembles.

Het belangrijkste om te overwegen is dat er geen vervanging kan zijn voor natuurlijk hout in dergelijke interieurs. Dit geldt in de eerste plaats voor goedkope producten van spaanplaat, MDF of kunststof.

Een ander onderscheidend kenmerk van klassieke particuliere huizen is dat hun uiterlijk is niet prikkelbaar en onnodig bont. In de regel worden in dergelijke gebouwen zowel interne als externe decoraties uitgevoerd in neutrale en rustige kleuren die het zenuwstelsel van huishoudens en gewone voorbijgangers niet storen.

Een mooi en harmonieus landhuis in een klassieke stijl schrikt veel consumenten af, omdat het te duur lijkt. Dit is echter een veel voorkomende misvatting. Ja, in dergelijke woningen zitten veel natuurlijke materialen die niet in een te lage prijs verschillen, maar het is mogelijk om een ​​woning organisch en sfeervol in te richten zonder exorbitante bedragen uit te geven. Om dit te doen, moet u de selectie van meubels en afwerkingsmaterialen zorgvuldig benaderen.

Lay-out

Er zijn de volgende veel voorkomende variëteiten van prachtige klassieke huizen:

 • Een verhaal.
 • Twee verdiepingen.
 • Vliering.
 • Met sokkel.
 • Met een kelder.

Natuurlijk zijn er ook meer indrukwekkende gebouwen met de meest doordachte en solide plattegrond. Ze kunnen 3, 4 of meer verdiepingen hebben. In dit geval hangt alles af van de voorkeuren van de eigenaren en hun financiële situatie, aangezien te grote privéhuizen, villa's en huisjes een plezier zijn dat niet iedereen zich kan veroorloven.

Buitenkant

Het ontwerp van de gevels van klassieke huizen en huisjes onderscheidt zich door elegantie en elegantie, die niet overladen zijn met pretentieuze en pakkende elementen die maar al te duidelijk de pracht en rijkdom van het huis demonstreren. Wat betreft de architecturale vormen van dergelijke gebouwen, ze verschillen meestal. eenvoud en onopvallende aantrekkelijkheid.

In de buitenkant van dergelijke gebouwen worden bepaalde materialen van verschillende kleuren gebruikt.

In geen geval mogen eenvoudige maar aantrekkelijke gevels van particuliere huizen in de klassieke stijl worden versierd met ronduit goedkope structuren gemaakt van polymeermaterialen, "arm" plastic en andere soortgelijke opties van kunstmatige oorsprong.

Dergelijke details kunnen de kosten van het externe beeld van de structuur aanzienlijk verlagen, wat niet "past" bij de karakteristieke kenmerken van de klassieke stijl.

Het meest geschikt zijn gevels waarin er onderdelen zijn gemaakt van materialen zoals:

 • Een natuursteen.
 • Hoge kwaliteit baksteen.
 • Natuurlijke houten balken.
 • Afgeronde stam (of geschuurd rondhout).

Bovendien kunnen de gevels van klassieke gebouwen worden aangevuld met sierlijke gesmede details.

Natuurlijk mogen het er niet te veel zijn, anders wordt het beeld van het gebouw te "zwaar" en onhandig.

Gesmede elementen zijn echter een goede oplossing bij het kiezen van de hekken van particuliere huizen in de kracht van de klassiekers. Het kunnen niet alleen elegante sierlijke hekken van verschillende hoogtes zijn, maar ook chique ronde of hoekige poorten met decoratieve weefsels en golvende details. In de regel zijn dergelijke betrouwbare composities geverfd in grijze, donkerbruine, "brons" of zwarte kleur.

De vermelde verven zien er contrasterend uit, maar ze zien er vrij organisch uit naast het klassieke gebouw.

Kleuroplossingen

Zoals hierboven vermeld, hebben klassieke huizen meestal een neutraal en rustig kleurenschema. Het kan wit, beige, crème, licht perzik, lichtgeel of ivoor zijn.

Ontwerpers raden aan om meer nobele en presentabele paletten te gebruiken in de externe en interne decoratie van dergelijke huizen, wat de kosten van hun uiterlijk niet zal verminderen.

Hiervoor zijn niet alleen sneeuwwit en crème, maar ook aangename pasteltinten van olijf of lichtblauw perfect.

De vermelde verven zien er vooral indrukwekkend uit in een ensemble met warme kleuren van afwerkingsmaterialen en tuinmeubilair. Dergelijke combinaties zien er gezellig en gastvrij uit, daarom hebben ze de meeste voorkeur in het ontwerp van een klassiek privéhuis.

Het is toegestaan ​​om te verwijzen naar koele grijsblauwe paletten. Houd er echter rekening mee dat ze moeten worden aangevuld met warme buitenverlichting en details van rustige klassieke tinten (bijvoorbeeld banken of kolommen), zodat de buitenkant niet te somber en saai lijkt.

Veel ontwerpers raden aan om gouden tinten te gebruiken in klassieke huizen. Ze zien er bijzonder harmonieus uit en vormen een aanvulling op monochromatische en rustige oppervlakken. Het kan bijvoorbeeld een elegante combinatie zijn van wit en goud.

In dit geval moet ook gematigdheid worden gehandhaafd, anders wordt de woning te pompeus en "opschepperig", wat niet helemaal geschikt is voor een echte klassieke stijl.

Interieurdecoratie en design

Bij het ontwerpen van het interieur van een klassiek huis of huisje, moet u zich wenden tot hoogwaardige en milieuvriendelijke interieurartikelen. En het maakt helemaal niet uit wie er op het grondgebied woont - een hele familie, een jong stel of een persoon. In ieder geval moet het klassieke interieur in een soortgelijk huis zo elegant en mooi mogelijk zijn.

Meubilair

In aantrekkelijke klassieke interieurs is er in de regel een zeer elegant en verfijnd meubilair met golvende en gebogen vormen, die de subtiliteit en harmonie van de populaire stilistische trend aantonen.

Dergelijke charmante kenmerken zijn niet alleen zichtbaar in de armleuningen of rugleuningen van banken, maar ook in de poten van tafels en stoelen, de details van de open haard (indien aanwezig) of het hoofdeinde van het bed. Zulke elegante elementen verzachten het interieur en maken het gastvrijer en gezelliger.

Vooral aantrekkelijke en harmonieus gebogen meubels zien er uit in een ensemble met brede kolommen, waardoor het interieur een speciale stijl en luxe krijgt.

Klassieke meubels zijn in de regel uitgerust met: uitzonderlijk hoogwaardige en duurzame bekleding gemaakt van natuurlijke stoffen. De meeste voorkeur voor deze ensembles zijn fluweelachtige "koninklijke" doeken, die het prettigst aanvoelen. Interieurartikelen gemaakt van natuurlijk hout zien er perfect uit in deze stijl. Ze kunnen gebeeldhouwde details bevatten, maar ze mogen niet overdreven zijn, zodat het ensemble niet te pretentieus lijkt.

Veel eigenaren worden geconfronteerd met het feit dat moderne technologie absoluut niet in het klassieke interieur past en er sterk uit wordt geslagen. Dit verpest het ensemble natuurlijk vaak enorm. Maar dit probleem kan op een vrij eenvoudige manier worden opgelost. Tegenwoordig verkopen winkels speciale frames met gebeeldhouwde inzetstukken die op apparatuur worden geplaatst, waardoor het een discrete "foto" wordt.

Wat betreft de kleuren van meubels, hier moet u zich houden aan de standaard klassieke paletten. Het wordt niet aanbevolen om de voorkeur te geven aan te heldere en bonte schalen. Het is beter om stillere ontwerpen in pastel en delicate tinten te kopen. Objecten met natuurlijke houtachtige tinten van verschillende tonen zien er ook goed uit in dergelijke ensembles. Ze kunnen zowel mat als gelakt zijn.

Je kunt de klassieke ruimte effectief verslaan met een luxe grote kroonluchter van brons of verguld metaal met kristallen details.

Het wordt echter aanbevolen om dergelijke verlichtingsapparaten alleen te gebruiken als de ruimte groot is en hoge plafonds heeft. Anders lijkt de kamer misschien nog kleiner en krap.

Textiel

In een harmonieus klassiek en neoklassiek interieur wordt bijzondere aandacht besteed aan textiel. Dit geldt voor tule, gordijnen, meubelbekleding, sierkussens en zelfs behang op textielbasis. Volgens de verzekeringen van de ontwerpers, alle vermelde details moeten van de hoogste kwaliteit zijn... Bovendien moet textiel passen bij de inrichting en afwerkingen in de kamer.

Kies niet te bonte en contrasterende stoffen. Materialen met dierenprints (zebra of luipaard) zien er bijvoorbeeld organisch uit in zeldzame klassieke ensembles, dus je moet er voorzichtig mee zijn. Een niet al te grote en elegante print mag best aanwezig zijn. Het belangrijkste is dat de schaduw en stijl passen bij het interieur.

Interieur artikelen

De klassieke stijl heeft de juiste decorelementen nodig. Zonder hen zal de inrichting onaf en eentonig zijn. Verschillende interieurartikelen zijn geschikt voor verschillende kamers in een woonhuis of huisje. Bijvoorbeeld:

 • vloer- en tafelvazen ​​gemaakt van duurzaam keramiek, sierlijke kandelaars met reliëfpatronen en ornamenten, grote vloer- of wandklokken, panelen en schilderijen voor muren, beeldjes en beeldjes van verschillende afmetingen zullen geweldig staan ​​in de woonkamer of studeerkamer;
 • in de slaapkamer kiest elke eigenaar zelf decoratieve elementen, omdat dit gebied tot een puur persoonlijke ruimte behoort. Meestal plaatsen mensen echter kandelaars, beeldjes, verschillende beeldjes van metaal, glas of porselein, evenals decoratieve pleisters van hout in klassieke omgevingen;
 • in de keuken speelt decor een ondergeschikte rol. Ontwerpers adviseren om een ​​kleine vaas met verse bloemen op het aanrecht te plaatsen. Het juiste servies van hoogwaardige materialen zal als decor dienen. Het mag niet worden verborgen achter blinde kastdeuren, maar het is beter om het achter glazen deuren te plaatsen.

Mooie voorbeelden

Een goedkope, klassieke middenklasse lodge kan klein van formaat zijn en slechts 2 verdiepingen. Buitengevelbekleding kan bestaan ​​uit houten panelen die in een grijsgroene tint zijn geverfd, terwijl het dak kan worden afgewerkt met donkergroene of grijze tegels. Het perceel en de veranda moeten worden versierd met een laag wit houten hek. Zo'n woning ziet er discreet, maar zeer netjes en esthetisch uit.

Een stijlvol of neoklassiek chique huis kan veel ramen, reliëfwanddetails en zelfs dure uitstekende kolommen aan beide muren vanaf de voordeur hebben. Vaak lijken dergelijke gebouwen op echte kastelen of aristocratische landgoederen. De kolommen erin kunnen zich uitstrekken van de eerste naar de tweede verdieping, zich bij de ingang bevinden. De buitendecoratie van dergelijke gebouwen wordt vaak aangevuld met discrete stucwerkdetails, lage stenen hekken en prachtige fonteinen bij de ingang.

In de volgende video kun je kennis maken met het project van een huis in een klassieke stijl.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair