Huisontwerpproject: ontwerp- en lay-outfuncties

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projectcreatie
 3. Stijl
 4. Kleuren en prints
 5. Mooie voorbeelden en opties

Een privéwoning wordt niet alleen als een goede huisvestingsoptie beschouwd, maar biedt, in tegenstelling tot kleine appartementen, ook enorme mogelijkheden voor het creëren van ontwerpprojecten. Dankzij moderne decortechnieken kun je vanuit elk huis een mooi, gezellig en praktisch "nest" maken voor een gezin. Met een groot deel van dergelijke woningen kunt u kamers met verschillende functionele doeleinden inrichten, en een goed geselecteerde stijl zal de smaak en voorkeuren van de eigenaren op een speciale manier benadrukken.

Om de chique eigenschappen een esthetische uitstraling te geven, zul je veel moeten werken aan hun reïncarnatie., denk goed na over alle details van het ontwerp en breng uw individuele wensen in het project.

Eigenaardigheden

De belangrijkste taak bij het ontwerp van een landhuis is het rationele gebruik van de ruimte, omdat in de toekomst het wooncomfort ervan zal afhangen. Daarom moet de lay-out, zelfs in de eerste ontwerpfase, niet alleen standaardkamers omvatten zoals een hal, keuken, slaapkamer, kinderkamer, maar ook extra recreatieruimtes.

Hiervoor wordt aanbevolen om een ​​sauna, een zwembad en een biljartkamer in privéwoningen uit te rusten, en een sportkamer met fitnessapparatuur zal niet interfereren.

In de regel worden alle nieuwe gebouwen gekenmerkt door een groot oppervlak, hoge plafonds en ruime ramen, dit is hun belangrijkste kenmerk, maar soms is het nodig om de kamers visueel uit te breiden.

Om dit op te lossen en het uiterlijk van het huis dichter bij moderne ontwerpnormen te brengen, moet u de volgende stappen toepassen:

 • Kies een lichtpalet voor het interieur. Dit geldt vooral voor de decoratie van de muren en het plafond. De vloer kan worden gemaakt in donkere en meer contrasterende tinten.
 • Vul kamers met glanzende en gespiegelde oppervlakken. Meubels gemaakt van transparante materialen zien er goed uit in grote kamers. Zo lossen modules van kunststof of acryl prachtig op in het totale ontwerp.
 • Gebruik een lineair of puntverlichtingssysteem. Dergelijke verlichting zal niet alleen het licht in de kamer gelijkmatig verdelen, maar zal ook helpen bij het in zones onderverdelen van afzonderlijke delen van de ruimte.
 • Neem een ​​open plattegrond op in het project. Zo wordt de ruimte ruimer en vervult ze veel meer functies.

Kenmerkend bij het ontwerpen van woningen is het maximaal benutten van natuurlijke thema's. Bovendien moeten natuurlijke materialen in het interieur van kamers niet alleen worden gevonden in meubels en decoratie, maar ook in de vorm van textieldecoratie.

Natuurlijke tinten zullen een gezellige en ontspannende omgeving in de kamers creëren, waardoor het mogelijk wordt om aangenaam uit te rusten en tijd door te brengen met de gasten.

Bovendien moet het ontwerpproject van het huis zo worden gecreëerd dat een kamer meerdere functionele zones tegelijkertijd kan combineren.

Meestal wordt het als volgt gedaan:

 • Combineer eetkamer, keuken en woonkamer. Een dergelijke organisatie maakt goed gebruik van de ruimte en verdeelt de ruimte harmonieus in zones. De studiokeuken of de gang ziet er prachtig uit en gaat soepel over in de eetkamer.
 • Ze plaatsen een thuisbibliotheek en een werkplek in de slaapkamer.
 • Huizen met trappenhuizen zijn voorzien van mini-kantoren.

Projectcreatie

Voordat u begint met de bouw van een woonhuis en het ontwerp van het ontwerp opneemt, moet u het ontwerp voltooien. In dit geval kunt u kant-en-klare projecten kopen of zelf maken.Het is vermeldenswaard dat het voor zowel grote huisjes als kleine zomerhuisjes belangrijk is om eerst een plan op papier te maken, omdat het dankzij nauwkeurige tekeningen en afmetingen mogelijk zal zijn om de exacte kosten van werk en materiaal te berekenen.

Projectontwikkeling is afhankelijk van de volgende indicatoren:

 • Benoeming van huisvesting. Het is noodzakelijk om te beslissen welke functies het gebouw zal vervullen. Als dit een zomerhuisje is, zal de indeling ervan geen bijzondere problemen opleveren. Wat betreft het huis waarin het gezin het hele jaar door zal wonen, dan moet het ontwerp ervan verantwoordelijk worden genomen: voeg extra gebouwen op de site toe, bouw een garage, zorg voor een waterput en voer de nodige communicatie uit.
 • Het aantal inwonende gezinsleden. De verdeling van kamers is afhankelijk van hun aantal, evenals de noodzaak om kamers voor gasten te regelen.
 • Locatie van het perceel. Voor een afgelegen gebied zijn eenvoudige, laconieke ontwerpen geschikt, maar als het huis aan het begin van het dorp staat, moet de architectuur er dienovereenkomstig uitzien: een originele gevel, een prachtig landschap.

Alle documenten voor huisplanning beginnen met de ontwikkeling van een schets, die "schetsen" bevat voor de plaatsing van kamers en de stijl van ruimteontwerp. Ook zijn in het plan alle gegevens over de bouwtekeningen, het aantal verdiepingen, de buitengevel en het dak voorgeschreven.

De schets moet een dwarsdoorsnede en een langsdoorsnede van het huis tonen.

Daarna kunt u doorgaan met het ontwerp van het architectonisch plan, het schrijft de exacte locatie van deuren, ramen, de helling van het dak en het type fundering voor. Als resultaat wordt een volumetrische tekening met een wandstructuur verkregen, waar balken, lateien, tussenvloertrappen en spantensystemen worden getekend.

Geen enkele bouw start zonder een technische en technische conclusie. Dat wil zeggen, watervoorzieningsschema's, ventilatie- en rioleringssystemen, evenals elektrische bedrading en verwarming worden toegevoegd aan het eerder opgestelde plan van het toekomstige huis. Los daarvan omvat het plan de installatie van een woningbeveiligingssysteem. De laatste hand in zo'n moeilijk proces zal de keuze van het ontwerp zijn. Kies hiervoor de kleur en het materiaal voor de afwerking binnen en buiten het gebouw, de stijl van decoratie van de kamers, de locatie van het meubilair.

Stijl

Ongeacht de grootte van een landhuis, moeten de eigenaren altijd comfortabele leef- en rustomstandigheden hebben. Wat is er tenslotte mooier dan een weekend in een sfeer van huiselijk comfort bij de open haard of genieten van de sterrenhemel in het prieel. Om privé-appartementen echt een paradijs voor een gezin te laten worden, moeten ze op een originele manier worden ingericht.

Tegenwoordig is design in een moderne, etnische en klassieke stijl erg populair., elk van de bovenstaande gebieden heeft zijn eigen variëteiten en kenmerken in decoratie, decor. Daarom kunnen ze in het klassieke interieur de oudheid, barok, classicisme, modern - minimalisme, hightech, modern en in de etnische stijl - Provence of land gebruiken.

 • Voor woningen met één verdieping worden meestal richtingen gekozen land... Dergelijke kamers moeten prachtige smeedijzeren en houten meubels bevatten, veel fauteuils. Als decor worden geweven paden, geborduurde kussens, beschilderd keramiek en bloemstukken gebruikt. De wanden kunnen worden gedecoreerd met diverse stillevens, panelen en er kunnen vazen ​​van klei op de tafels worden geplaatst. Bij wanddecoratie is het raadzaam om natuurlijke tinten te kiezen en aparte inzetstukken van steen of hout te maken.
 • Als een huis buiten de stad een oppervlakte van 200 m² heeft. m of meer, dan is een uitstekende optie voor het ontwerp klassieke stijl... Maar dit type ontwerp moet alleen worden gekozen als de eigenaar van het huis zich op zijn gemak kan voelen, omringd door enorme kolommen, stucwerk en omvangrijk meubilair. Wat het kleurenpalet betreft, wordt aanbevolen om binnen lichte muren te maken en textielbehang of sierpleister te gebruiken om ze af te werken.Het plafond kan worden versierd met houten panelen en de vloer kan worden gelegd met keramische tegels "zoals natuursteen". Daarnaast moet het huis een open haard en een grote vergulde klok hebben.
 • Art Nouveau richting zeer geschikt voor alle soorten gebouwen, van een klein dorpshuis tot luxe huisjes. Het belangrijkste kenmerk van een dergelijk ontwerp is de minimale belasting van het interieur, dat wil zeggen dat alles in het pand eenvoudig en comfortabel moet zijn. Daarom kunt u geen dure houtsoorten, kristallen kroonluchters en veel vergulding in het decor gebruiken. Om de kamers met gezelligheid te vullen en hun ruimte "licht" te maken, is het noodzakelijk om matte en gespiegelde oppervlakken te gebruiken.

Kleuren en prints

Het belangrijkste onderdeel van elk ontwerp is de juiste kleurkeuze, dit geldt zowel voor de inrichting van de woonruimte als voor het gebouw buiten, terwijl elke kamer zijn eigen kleur van decoratie heeft. Voor een woonkamer is het bijvoorbeeld het beste om een ​​blauwe kleur of zijn tinten te kiezen, het ziet er binnenshuis goed uit en kan gemakkelijk worden aangevuld met elke compositie.

Groen wordt beschouwd als de beste optie voor een slaapkamer en een kinderkamer, het combineert niet alleen harmonieus met felle tinten, maar onderscheidt het meubilair ook prachtig tegen de algemene achtergrond van het interieur.

Een gele achtergrond, die goed te combineren is met bruin en wit, staat ook mooi in huis. Rood heeft in de regel de voorkeur van actieve mensen, omdat u hierdoor niet volledig kunt ontspannen en tot rust kunt komen in de kamer. Daarom wordt aanbevolen om de rode tint in het ontwerp uitsluitend in de vorm van afzonderlijke inzetstukken te gebruiken. De meest voorkomende optie in interieurdecoratie is wit en het volledige palet van zijn tinten. Het past niet alleen goed bij andere tonen, maar stelt je ook in staat om de ruimte visueel uit te breiden, een rustgevende sfeer te creëren.

Als het de bedoeling is om de muren met behang in de kamer te versieren, moet u bij het kiezen ervan ook rekening houden met de textuur van de coating. Zo kunnen doeken met reliëf worden gecombineerd met twee of drie kleuren en ziet glad behang er beter uit in een effen kleur. Een originele keuze voor een landhuis is contrasterend behang met een kleine print. Om de slaapkamer in een werk- en slaapplaats te plaatsen, gebruiken ontwerpers vaak bordeauxrood behang.

De kinderkamer neemt een aparte plaats in het ontwerp in, omdat deze niet alleen met smaak moet worden uitgerust, maar ook om het kind te plezieren. Voor deze kamer zijn felle kleuren gebruikt, de muren zijn gedecoreerd in blauw of groen. Tegelijkertijd is het raadzaam om het behang in effen kleuren te kopen, omdat de kamer al genoeg heldere elementen heeft in de vorm van zacht speelgoed. Als een jongen in het huis woont, moet zijn ruimte worden ingericht in blauwe, cyaan of paarse tinten. Wat meisjes betreft, zijn lichtgroene, gele en roze tinten geschikt voor hen.

Het moderne design maakt een combinatie van verschillende tinten mogelijk. Grijs, beige en bruin zien er ongewoon uit op een witte achtergrond. In de woonkamer, waar een plek is om boeken te lezen, is het aan te raden om de muren in een groene of gele tint te schilderen.

Welnu, in de badkamer wordt een combinatie van wit en zwart als een veilige optie beschouwd.

Mooie voorbeelden en opties

Een landhuis moet een ideale plek zijn voor een gezin om te wonen, dus het interieur moet dichter bij de natuurlijke stijl zijn. Probeer het beste uit hout, glas en metaal te halen. Hiervoor moeten de wanden worden bedekt met sierpleister of houten panelen en moet de vloerbedekking worden gekozen uit massief hout. Het volgende huisontwerp kan als mooi voorbeeld dienen:

 • Woonkamer. De muren moeten bedekt zijn met witte pleister, de vloer moet bedekt zijn met hout en er moet een vals plafond met een mat oppervlak worden geïnstalleerd. Het belangrijkste meubelstuk in deze kamer zal een open haard zijn. Meubels in de kamer moeten asymmetrisch worden gerangschikt en hiervoor lage structuren van natuurlijk hout kiezen.Op deze manier zal de kamer een huiselijke sfeer creëren die u in staat zal stellen om goede familieavonden te hebben en gasten te ontmoeten.
 • Keuken. Een massief houten eettafel, kleine stoelen en een oud dressoir passen perfect in het interieur. De samovar, chintz-gordijnen voor de ramen, rieten tapijten, geborduurde handdoeken en beschilderde borden zullen dienen als originele toevoegingen aan het decor. In dit geval moeten meubels in een eenvoudige vorm en in lichte tinten worden gekocht. De muren kunnen worden bekleed met pastelkleurig behang en op de vloer kunnen keramische tegels met imitatie graniet worden gelegd.
 • Slaapkamer. De inrichting van deze kamer moet zo zijn ontworpen dat de sfeer van romantiek in de kamer heerst. Daarom zal de centrale plaats in de kamer worden ingenomen door een groot eiken bed, bijzettafels met lampen zullen goed op de zijkanten passen. Bovendien zullen rieten houten decorelementen helpen om de slaapkamer te versieren. Hangende planken zien er origineel uit boven het bed, waarop vazen ​​​​met lavendel, kaarsen en kleine manden sierlijk passen. In dit geval kunnen de vloer en het plafond van de slaapkamer het beste met hout worden afgewerkt.

Als het project van het huis een woonkamer met een trap omvat, moet dit worden aangevuld met details die overeenkomen met de stijl. Aan de zijkanten van de structuur kunnen bijvoorbeeld grote vazen ​​​​met bloemen worden geplaatst. Om het interieur harmonieus te maken, wordt aanbevolen om houtcomposities aan de muren boven de trap te hangen.

Zie de volgende video voor informatie over het correct maken van een ontwerpproject thuis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair