Huis met één verdieping en zolder: voorbeelden van moderne indeling

Inhoud
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Hoe het plein te verslaan?
 3. Interessante ontwerpoplossingen
 4. Materiaalkeuze
 5. Spectaculaire voorbeelden ter inspiratie

De Franse architect François Mansart, die leefde in de 17e eeuw, vestigde de aandacht op de zolder van zijn landhuis en besloot de extra ruimte te benutten. De eerste berekeningen en de daaropvolgende bouw gaven een goed resultaat en sindsdien wordt de zolder in elk land in grote hoeveelheden gebruikt om de woonruimte uit te breiden. Deze ruimte zorgt voor grote besparingen in materialen en tijd bij het bouwen van bijna een volledige woonruimte.

Hier kunt u slaapkamers, een kinderkamer, een plaats voor een kantoor, een logeerkamer uitrusten.

Kenmerken en voordelen

Een privéhuis met één verdieping en een zolder is een speciale oplossing voor planning en ontwerp, en creëert ook een uniek beeld.

De beslissing om te bouwen levert vervolgens een voordeel op in termen van materiaalkosten:

 • leefruimte neemt toe;
 • er zijn geen nieuwe kapitaalmuren nodig;
 • een extra niveau maakt het mogelijk om nieuwe functies van een huis met één verdieping te verschijnen;
 • het warmteverlies van woonkamers via het dak neemt af;
 • er zijn nieuwe mogelijkheden om een ​​huis in een originele stijl in te richten, anders dan het ontwerp van het hoofdgebouw.

  Er zijn ook enkele complicaties. Dakramen die op een schuin dak zijn geïnstalleerd, zijn vrij duur en amateurberekening van de hoek van het dak en de vloerbalken kan de stijl van de zolder vervormen en de sneeuw- en windbelasting verhogen. Het is moeilijk om dergelijke ramen te reinigen van zowel sneeuw als vuil dat door de wind wordt meegevoerd. In het geïsoleerde dak van de zolder moet er een dampremmende laag zijn, anders wordt het isolatiemateriaal nat in de meerlaagse dakcake en zal voortijdige vernietiging van de spanten door schimmel en schimmel optreden.

  Hoe het plein te verslaan?

  De indeling van de eerste verdieping is grotendeels standaard, hoewel deze ook in variatie kan verschillen, maar we zullen rekening houden met de indelingen van de zolder zelf. De plannen zijn verschillend, variaties komen van het doel en de grootte van de kamers. Het dak van het huis is puntgevel. Op de eerste verdieping is er één grote kamer, alle ruimte erboven bepaalt de zolder zelf.

  Dit is een budgetvriendelijke oplossing, wanneer de ramen voldoende daglicht binnenlaten en er geen raam in het dak nodig is. De trap wordt buiten het huis geplaatst, dit scheelt aanzienlijk ruimte. Deze optie is handig bij het ontwerpen van een huis zonder garage.

  We zullen ruimte-indelingsschema's overwegen voor gebieden van 10 bij 8, 8 x 9, 7 x 9, 10 x 12 m.

  • De afmetingen van de woning zijn 10 bij 8 m. De bruikbare oppervlakte van de zolder kan worden berekend voor meerdere kamers (slaapkamer 11,86 m², twee slaapkamers 12,86 m², badkamer 3,4 m², hal 4,43 m²). In ons geval is de trap naar de tweede verdieping direct binnen vanuit de hal. Als u besluit dat u een badkamer moet regelen, moet u zorgen voor bescherming tegen drainagewater. Eenvoudig gevormde ramen aan de uiteinden van de zolder zorgen voor veel natuurlijk licht.
  • Compacte indeling voor een gelijkvloers huis van 8 x 9 m met een zolder. Deze woning is gelijkvloers met een zolder en de afmetingen van het gebouw zijn 8,15 x 9,25 m. Het gebouw staat op een strookfundering (sokkel), van buitenaf is het afgewerkt met gevelbeplating. Framewanden (buiten en binnen) zijn geïsoleerd met minerale wol. De verdieping eronder is op houten balken. Overlappingen tussen verdiepingen zijn gemaakt van hout.
  • Een veel voorkomend project met een woongebouw bovenbouw 8.80 x 6.80 m. Voor de basis wordt onder het hele huis een plaat van gewapend beton gebruikt. De muren zijn warmteblokken. Verdieping van de 1e verdieping - geprefabriceerde platen van gewapend beton. Overlap tussen verdiepingen - houten balken. Het dak kan van metaal zijn.
  • Woning op de 1e verdieping met een woonbovenbouw, project 10 x 12 m, met werkelijke afmetingen van 11,58 x 9,58 m. Buiten is de woning afgewerkt met pleisterwerk. De basis is standaard - stapelrooster. Alle wanden zijn gemaakt van gasbetonblokken. De vloer van de benedenverdieping ligt op een monolithische plaat. Overlap tussen verdiepingen - houten balken. Het dak is zadeldak. De ramen zijn van kunststof. De trap is van hout.

  Interessante ontwerpoplossingen

  Er is een gerealiseerd "spiegel"project van een woning met een woonbovenbouw en een garage. Zo'n huis met een origineel ontwerp wordt naast een eerder opgetrokken gebouw geplaatst. Het blijkt een herhaling te zijn met een gespiegelde opstelling. Het bijzondere van de structuur wordt gegeven door het dak dat de garage en het terras bedekt. De daksteun bestaat uit houten staanders. Alle externe elementen zijn gemaakt van hout.

  Op de begane grond is er een ruime woonkamer, keuken en badkamer. De woning heeft een kelder. De bovenbouw heeft slaapkamers en een badkamer. Om de binnenruimte te verkleinen, wordt de verbinding met de garage gemaakt via een vouwladder. Als je riool en waterleidingen laat lopen, neemt het comfort alleen maar toe. Bij de slaapkamers kan een ligbad geplaatst worden. Het vierkante huis is handig voor interieurplanning.

  Beneden is er een woonkamer, een keuken, een kinderkamer. En in de woonbovenbouw bevinden zich slaapkamers voor volwassenen en tieners, een kantoor of andere kamers. Natuurlijk licht van de dakramen. Als je een verticale structuur voor de ramen maakt, kun je een "koekoek" krijgen, die schoonheid aan het gebouw zal toevoegen.

  Tip: Een open of gesloten veranda verandert het totaalbeeld van een vierkant huis.

  De veranda bevindt zich niet alleen bij de voordeur, maar ook op elke andere plek met uitzicht op het perceel, de tuin, de natuur, de alpenglijbaan. Welnu, als er tegenover een fontein met nachtverlichting is, krijgt u een uitstekend platform voor ontspanning.

  Materiaalkeuze

  Een huis van hout wordt gekozen door mensen die dicht bij de natuurlijke omgeving staan. Hout als natuurlijk ecologisch materiaal is meer bevorderlijk voor ontspanning, bevorderlijk voor diepe rust. Het zorgt voor een comfortabele sfeer in huis, ongeacht de seizoensomgeving.

  Stenen huizen hebben hun eigen voordelen:

  • lage kosten om de kenmerken van het gebouw te behouden;
  • warmteverlies is minimaal;
  • kan mensen dienen zonder tijdslimiet.

  Het is mogelijk om een ​​gemengd project te doen bij het gebruik van steen en hout. Het combineert de kracht van steen en de warmte van hout. In de regel is de eerste verdieping van steen en de tweede van hout.

  De kosten van een houten huis worden verlaagd door een lichtere basis te installeren. De houtachtige textuur is op zichzelf al prachtig, zodat de interieurkosten tot een minimum kunnen worden beperkt.

  Het is zelfs goedkoper om een ​​monolithisch huis in een speciale bekisting te bouwen. De timing van een dergelijke constructie is kort, er is geen zware fundering voor nodig, materialen voor de wanden zijn goedkoop, maar met een goede thermische geleidbaarheid.

  Een huis van gasbeton is vorstbestendig, met een goede dampdoorlatendheid, je kunt er vele jaren in wonen. De kosten van het materiaal zijn klein, maar de installatie is duur. Het vereist voorbereiding en constructie van een complexe fundering, en het werk kan het beste worden gedaan tijdens de warmere maanden.

  Het stenen huis moet verwarmd worden om er de hele tijd in te kunnen wonen, dus deze optie is niet geschikt voor een tijdelijk verblijf. Het uiterlijk van een bakstenen huis, met de juiste keuze, ziet er altijd passend en esthetisch uit. Bovendien onderscheiden dergelijke gebouwen zich door hun duurzaamheid en sterkte. Dit is de beste optie voor een gebouw in de voorsteden voor permanente bewoning.

  Muren gemaakt van schuimblokken zijn een originele oplossing.

  Volgens sommige meningen zijn de voordelen van schuimblokhuizen veel meer dan nadelen:

  • De blokken zijn niet zwaar, gewicht - tot 25 kg. De constructie is vrij eenvoudig en je hoeft geen krachtige en dure fundering te maken.
  • Installatie is eenvoudig. Het kan worden geproduceerd zonder hoogopgeleide werknemers.
  • Milieu vriendelijkheid. Niet-milieuvriendelijke onzuiverheden worden geminimaliseerd.
  • Het materiaal heeft een goede thermische isolatie.

  Van de tekortkomingen kunnen enkele nuances worden onderscheiden, en dat zijn er maar weinig:

  • Het uiterlijk is niet erg fraai, maar door afwerking kunnen goede resultaten worden bereikt.
  • Blokken zijn kwetsbaar, soms beschadigd tijdens transport. Thuis tolereren ze de krimpperiode niet. Er is een kans op scheurvorming, dit kan worden beïnvloed door de kwaliteit van de productie. Het kan in speciaal voorbereide containers en vrachtwagens worden vervoerd, dan zal het percentage onbruikbare schuimblokken aanzienlijk afnemen.

  Over houten huizen

  Hout is relatief goedkoop, alleen moet je een geschikte houtsoort vinden waarvan het huis gebouwd gaat worden. Eeuwen ervaring suggereert om de voorkeur te geven aan coniferen - dennen, lariks, sparren.

  Het zijn dennen en sparren die het meest worden gebruikt bij de bouw van hoogwaardige houten huizen.

  Lariks bouwmateriaal wordt als duurzaam beschouwd, verliest zijn unieke eigenschappen niet en neemt zelfs elk jaar alleen maar toe. Er werden schepen van gebouwd en onder constante invloed van vocht hebben ze tientallen jaren dienst gedaan. Het geheim zit in de chemische samenstelling van dit kostbare hout. Harsgom behoudt niet alleen de sterkte van structuren, maar verandert ook visueel gedurende vele jaren niet. En droge lariks wordt tot enkele honderden jaren bewaard.

  De belangrijkste voordelen van deze gebouwen:

  • acceptabele kosten voor veel projecten;
  • hoge milieuvriendelijkheid van het materiaal;
  • lage thermische geleidbaarheid, onbeduidend warmteverlies: een verwarmd huis blijft lang warm van binnen;
  • minder gewicht in vergelijking met anderen;
  • het vermogen om lucht in te ademen: ademen is nodig voor een woning, en een houten huis geeft dit een natuurlijke structuur van materialen.

  De decoratie van deze huizen gebeurt vaak met bakstenen: ze creëren bijvoorbeeld een oppervlak van dezelfde toon of maken een patroon van bakstenen met verschillende kleuren. Baksteenbekleding beschermt en versterkt de constructie, verhoogt de geluidsisolatie en vermindert warmteverlies.

  Gelijmd gelamineerd hout: mooi, maar duur. Het materiaal is erg goed, maar de kosten zijn niet altijd aantrekkelijk. En het feit dat het gebouw van een bar niet krimpt en niet hoeft te worden afgewerkt, stelt u nog steeds niet in staat om geld te besparen.

  Afgeronde stammen: een huis in Russische traditie. De constructie van woningen uit dit materiaal vereist bijna geen handmatig werk. De woning wordt als constructeur opgebouwd. Het blok heeft een afgewerkte vorm, alle technologische sneden en kanalen zijn al in de fabriek voorbereid. Onderdelen zijn gemaakt met bijna geen gaten. Wanddecoratie is meestal not done.

  Dergelijk voorbereid materiaal heeft zijn voordelen:

  • het verlagen van de kosten in veel bouwfasen en het verkorten van de tijd voor het monteren van delen van het gebouw;
  • warme vormgeving;
  • verhoogde dichtheid van alle verbindingen, die wordt verzekerd door de technologische voorbereiding van de details van het toekomstige huis;
  • het uiterlijk van dergelijke huizen is esthetisch en aantrekkelijk.

  Spectaculaire voorbeelden ter inspiratie

  Tientallen projecten van particuliere huizen creëren een unieke verzameling creaties van planners, ontwerpers, bouwers. Mooie huizen met een woonzolder, met een kelder, buitengewone harmonieuze gevels zijn niet alleen comfortabel om te leven midden in de natuur, maar tonen ook de hoge artistieke smaak van de makers en eigenaren van chalets en goedkope huizen.

  Het is niet nodig om enorme fondsen te investeren om meesterwerken van landelijke en landelijke architectuur te creëren. Met behulp van verbeeldingskracht en creativiteit kun je een klein huis bouwen met een erker, dat kenners van architectuur zal verrassen met zijn perfectie. Zo'n huis staat op de foto.

  Dit huis is niet bijzonder pretentieus, alle details zien er natuurlijk en betrouwbaar uit, de verhoudingen zijn perfect, alle decoratie is aanwezig. Een kleine erker geeft veel extra licht aan de kamer en het exterieurontwerp van de gevel, afgewerkt met gevelbeplating, past harmonieus in het lokale landschap van de site.

  Natuurlijk is het met de investering van grote financiële investeringen mogelijk om projecten te creëren en uit te voeren die eleganter en grandiozer zijn, huizen met een zolder, een erker, een balkon, een veranda en een garage, waardoor veel voorzieningen worden gecreëerd voor bewoners en gasten van een landhuis.

  Bakstenen huisjes onderscheiden zich door een verscheidenheid aan stijlen, architectonische kenmerken, het gebruik van traditionele en nieuwe materialen. Kortom, deze woningen vergen grote investeringen. Dit is een werk aan de rand van de kunst van kunstenaars, ontwerpers, architecten, ontwerpers, bouwers. Dergelijke gebouwen zijn gebouwd om lang mee te gaan.

  De Romaanse stijl ligt dichter bij het thema "mijn huis is mijn kasteel". Zware en rustige constructies. Bogen, stenen decoratie van ramen, deuren, frontons.

  Gotische stijl - torentjes, gewelven, smalle ramen, wat somberheid, vol romantiek.

  Barok is een luxueuze, complexe compositie met kolommen, rondingen, overgangen. Het uitzicht is pompeus, soms in overvloed, majestueus, maar altijd aantrekkelijk.

  Sober Engels huis, hi-tech, modern, klassiek en natuurlijk een licht en elegant huisje in Provençaalse stijl. De keuze is enorm, van een bescheiden huis met één verdieping met een zolder tot een groot en imposant paleisachtig huisje. Je hebt gekozen - en begint met bouwen, en een heel detachement van specialisten op hoog niveau zal je helpen.

  Zie de volgende video voor wat het project van een huis met één verdieping en een zolder kan zijn.

  geen commentaar

  De reactie is succesvol verzonden.

  Keuken

  Slaapkamer

  Meubilair