Indeling van een huis van 10x8 m met een zolder: ontwerpideeën

Inhoud
  1. Vliering
  2. Project
  3. Combinatie met keuken en woonkamer
  4. Gezellig thuis
  5. Kenmerken van de trap
  6. Planningsaanbevelingen

Je eigen huis bouwen met een zolder kan een moeilijke maar interessante taak worden genoemd. Zulk werk moet met alle verantwoordelijkheid worden aangepakt, want je bouwt al jaren aan een gebouw en je wilt dat het gezellig, mooi, betrouwbaar en veilig is.

In de beginfase moet je alles tot in de kleinste details overdenken: allereerst moet je beginnen met het voorbereiden van het project. De inrichting van het interieur van het huis kost veel tijd, omdat er veel opties zijn voor de locatie van kamers. U kunt de hulp van gekwalificeerde specialisten gebruiken, of zelfstandig de nodige informatie bestuderen om te begrijpen wat u persoonlijk wilt.

Vliering

De eerste stap is het bepalen van de grootte van het huis. Om de indeling gezellig en comfortabel te maken, moet je veel ideeën verkennen. Voor constructies met één verdieping wordt vaak een kelder gemonteerd en is er ook een garage bevestigd om het functionele gebied te vergroten.

Als u de ruimte wilt uitbreiden, is een huis met twee verdiepingen en een zolder de beste optie. Er zijn veel foto's van verschillende projecten van gebouwen van 10 bij 8 meter op het netwerk. Laat het een klein huis zijn, maar klein kun je het ook niet noemen.

Er is voldoende ruimte voor een gezin met kinderen (vooral als u alles correct berekent en een optimaal project maakt, rekening houdend met een klein hoekje voor elk huishouden). Er is veel vraag naar dit element van de woonstructuur. Dit is een zolder die dienst doet als ruimte waar u heerlijk kunt zitten.

Het is noodzakelijk om tijdens de ontwikkeling van het project met de planning om te gaan, het is belangrijk om aandacht te besteden aan de constructie van het dak, zodat het ruim van binnen is.

Project

De buitenkant van het huis wordt overgebracht in het architecturale gedeelte. Een even belangrijke stap is het opstellen van een bouwplan, waarin de afmetingen van de vloeren, kelder en dak zijn aangegeven. Vervolgens moet u beginnen met het organiseren van communicatiesystemen. Het project beschrijft de schema's van elke bedrading (watervoorziening, gas, verwarming of elektrisch).

De laatste fase is het projectpaspoort. Dit is een kopie van de auteursrechtlicentie voor de ontwikkeling van een gebouw, waar foto's van de gevels zijn, evenals een gedetailleerde plattegrond als het gaat om een ​​groot huis.

Er is veel vraag naar het gebruik van de zolder in zomerhuisjes, maar ook in gebouwen voor permanente bewoning. Dankzij haar kun je de ruimte vergroten. Er zijn een aantal voordelen van huizen met een zolder. Allereerst is dit een uitstekende oplossing voor een huisje: door de zolder kunt u de ruimte vergroten, bovendien blijft met een goede constructie de warmte binnen beter behouden.

Velen zijn geïnteresseerd in het project van een 10x8-huis, omdat dergelijke afmetingen optimaal zijn voor kleine gezinnen. Opgemerkt moet worden dat deze optie niet alleen geschikt is voor zomervakanties, maar ook ideaal is voor permanente bewoning.

Het belangrijkste is om alles vakkundig en professioneel te plannen. Wat betreft het uiterlijk van het huis, de extra kamer geeft het schoonheid en gezelligheid.

Het is uiterst belangrijk om in de beginfase te beslissen over het materiaal voor het bouwen van een huis, omdat er een breed scala aan bouwproducten op de markt is. Als we het hebben over de beste optie, moet hier rekening worden gehouden met de speciale vereisten en financiële mogelijkheden. Besparen op de bouw is natuurlijk niet aan te raden, omdat u wilt dat het huis vele decennia meegaat en jarenlang geen grote reparaties nodig heeft.

Als u van plan bent een woning te bouwen waar u en uw gezin zich zullen vestigen, moet u vooraf nadenken over het thermische isolatiesysteem.

Het project van een gebouw met 2 verdiepingen met een totale oppervlakte van 80 pleinen kan een van de meest populaire worden genoemd. Experts merken op dat deze optie een optimale kostenverhouding heeft en ook comfortabel is om te leven. Als we het hebben over de klassieke indeling, omvat deze de aanwezigheid van een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Hierboven kunt u nog een paar kamers indelen met behulp van de zolder.

Het is vermeldenswaard dat de indeling van een huis van deze omvang veel tijd zal kosten, maar het resultaat zal zeker bevallen.

Combinatie met keuken en woonkamer

Deze optie is geschikt voor diegenen die verstandig met de ruimte om willen gaan. In dit geval moet de woonkamer een tweede licht hebben om het gevoel van een groot huis te creëren, ondanks de oppervlakte van 80 vierkante meter. Hier kunt u een kledingkast uitrusten, een ruime keuken maken, een veranda en zelfs een balkon organiseren.

Als u van de tweede verdieping geen slaapkamer wilt maken, kunt u deze als volgt uitrusten. Boven komt een grote hal waar je gasten kunt ontvangen, feesten kunt geven en gezellig kunt zijn met familie of vrienden. Deze optie wordt door velen gekozen.

Dankzij de ruime woonkamer kan een hoog comfortniveau worden gegarandeerd. De indeling van de kelderverdieping gaat uit van de aanwezigheid van extra ruimten. Daar kunt u een werkplaats, een kleine trainingsruimte of een bijkeuken uitrusten. De woonkamer kan worden ingericht volgens de beste designmodetrends.

Gezellig thuis

In de plattegrond van de begane grond is het volgende opgenomen. Beneden is er een keuken gecombineerd met een eetkamer. Aan de rechterkant is de woonkamer, waar iedereen samenkomt om te ontspannen en films te kijken. Dit wordt gevolgd door een kruising die leidt naar de zolder, naar de slaapkamer en ook naar de badkamer. Op de begane grond kan een berging worden gesitueerd waar een extra deur komt met toegang tot de binnentuin.

Wat betreft het zoldergedeelte van het huis, hier moet je een recreatiegebied organiseren, een ruime slaapkamer uitrusten en een extra badkamer maken, zodat je niet elke keer naar de eerste verdieping hoeft te gaan. Overzeese huizen met twee badkamers zijn gebruikelijk, als u zich aangetrokken voelt tot Europese projecten, kunt u daar een voorbeeld aan nemen.

Het ontwerp van de gevel van het gebouw hangt direct af van het type materiaal dat u hebt gekozen. De bekleding kan heel verschillend zijn, want er zijn veel opties, zodat je elk idee tot leven kunt brengen.

Het project kan de aanwezigheid van twee ingangen naar het huis omvatten: dit zal het comfort van het gebouw verhogen. Deze optie is vooral geschikt voor grote gezinnen. Het is vermeldenswaard dat het opstellen van projectdocumentatie een integraal onderdeel is van het bouwproces, omdat u geen huis kunt bouwen zonder de benodigde papieren. Aangezien we het hebben over een gebouw met een zolderverdieping, is het noodzakelijk om voor elke kamer een indeling te maken met bouwtekeningen.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de dakindeling, de trap en het spantensysteem.

Kenmerken van de trap

Omdat je een huis met twee verdiepingen gaat bouwen, kun je niet zonder een trap. Hier kun je al je fantasie laten zien, want specialisten kunnen het in verschillende versies maken. De eerste stap is om de benadering van de trap vanaf verschillende kanten van het gebouw te overwegen.

Wat betreft de grootte, het hangt allemaal af van de frequentie van gebruik van de zolder. Als je van plan bent om vaak op de zolder van je huis te zijn, moet je een trap van twee trappen maken. Anders is een schroefontwerp geschikt, dat niet veel ruimte in beslag neemt.

Wat betreft de breedte van de trap, het is noodzakelijk om rekening te houden met de vrije ruimte, evenals met ontwerpbeslissingen, dus raadpleeg hierover een specialist.

Planningsaanbevelingen

Om ervoor te zorgen dat het project niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook comfortabel is, moet u rekening houden met verschillende functies en het advies van professionals volgen.In eerste instantie is het belangrijk om na te denken over hydro- en thermische isolatie, omdat dit een integraal onderdeel is van elke woonruimte. Dit heeft natuurlijk invloed op het volume van de zolder, maar zo bescherm je je huis tegen kou en vocht.

Wat wanddecoratie betreft, is het beter om hier lichte materialen te gebruiken. Als u zich niet aan deze regel houdt, ziet u al snel scheuren in het plafond en de muren.

Om de ruimte te verdelen en geen extra muren te bouwen, kunt u een materiaal zoals gipsplaat gebruiken. Het heeft meer kracht, maar is tegelijkertijd vrij licht.

Als het gaat om de wanden van de zoldervloer, richten experts zich vaak op het feit dat behangen hier niet geschikt is. Tegels zijn ook niet de beste optie. Het is meer aan te raden om houten panelen te gebruiken in de decoratie, die de kamer comfort geven en een aantal positieve eigenschappen hebben.

Voor een zadeldak zijn geen extra afwerkingsmaterialen vereist. Een uitstekende decoroplossing is het gebruik van balken: vandaag zijn ze te zien, ze zijn het hoogtepunt van de stijl.

Het gebruik van een zolder tijdens een huisproject met twee verdiepingen is vaak populair bij eigenaren. En het maakt niet uit of het gebied groot is of niet, de aanwezigheid van een extra zone is altijd handig, want zo kun je de ruimte vergroten. Deze optie is geschikt voor landhuizen en zomerhuisjes, waar ze alleen gedurende een bepaalde periode komen. Dezelfde optie is ook geschikt voor een huisje.

Als u besluit het ontwerp zelf te doen, is het aan te raden om een ​​zadeldak te gebruiken. Natuurlijk kunt u niet zonder het professionele advies van gekwalificeerde specialisten die rekening kunnen houden met alle details en kenmerken van de potentiële structuur.

Tegelijkertijd is het de moeite waard eraan te denken dat alle nuances van planning en interieurdecoratie de interesses en gewoonten van leden van het huishouden moeten gehoorzamen, anders zal de kamer niet comfortabel zijn.

Zie hieronder voor meer details.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair